Искало ли ви се е понякога, да кривнете от пътя?

• 50 354
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Има случаи и случаи...
Но за мен специално, само защото сте престанали да се гледате в очите влюбено не е причина за развод. А има доста такива случаи. Имам предвид, ако има деца, ако няма си е основателна причина отвсякъде.

# 826
Вили, не пренебрегвай случаите, в които един родител е толкова кофти, че детето е много по-спокойно и щастливо, ако го няма наоколо.
Не може да се обобщава така.

Знаеш ли - като бях на практика преди време в една асоциация са хора в неравностойно положение - ами 90% бяха за разведени родители, от които поне половината обвиняваха за провала си именно отсъстващия родител, а друга част казваха - не беше добър, но ако беше останал вкъщи...Та така, имам наблюдения просто.
А за мен истината е друга, ако ми дойде до главата - далеч съм от такива обобщения, наистина. Далеч съм и от заричане в каквото и да било.

# 827
Зачекнахте друга, много сериозна тема. На развода почна да се гледа много леко.

# 828
  • София
Абе не знам някой да гледа лесно на развода, Трещи. В повечето случаи се търпи нетърпимото поне 2-3-4 години, преди да се реши човек.

Клеми, не знам колко би изтърпяла само заради децата, ако мъжът ти не подхващаше нищо у дома, не гледаше децата и работеше за малко пари, защото му е приятна работата и не му се занимава с нещо по-сериозно. Колко години щеше да носиш на гърба си трето дете, което накрая и си хваща любовница, понеже вече не си му интересна.
Негледането в очите само по себе си никога не е причина за развод.

Вили, един човек винаги е склонен да обвинява каквото и да е, но не и себе си, за провалите си. Ако не беше развод, щеше да е лош родител примерно.

Като цяло, моля да не се разбира, че защитавам развода на всяка цена и че казвам, че е добър за децата. Аз лично стоях в ужасно положение повече от 2 години преди да се реша, изобщо не съм привърженик на тези крайни мерки. При нас мога да кажа категорично, че детето ми страдаше, няма какво да си крия главата в пясъка и да го отричам.
От позицията на времето и на развитието на нещата към днешна дата обаче мога да кажа, че и за трима ни това е било най-добрият вариант.

# 829
  • София
Бърди , въобще не бих търпяла да не пипа нищо и да не се грижи за децата. За работата съм по-толерантна като цяло, особено пък сега в кризата. Но по първитедве точки - или ще се хваща в ръце, или ще излети.  Laughing Мебел вкъщи не ми трябва, камо ли още едно голямо дете. Stop Любовницата няма да я коментирам даже.  Hug
Но наистина има разводи от нищото. Поне отвън погледнато, иначе никой не е в обувките на другия.

# 830
  • София
Значи не съм разбрала правилно предния ти пост, сори  Hug

# 831
Оф бееееее, жени - стига с това пипане на нещо вкъщи  Crazy
Нима живота ви се изчерпва с графика дали не сте се минали да свършите нещо повече от него?

# 832
  • София
Не бе, Вили, никой нищо не мери, ако и двамата вършат по нещо - ама докато не попаднеш в ситуация, в която той не пипва буквално нищо, не можеш да разбереш за какво говорим.

# 833
Не бе, Вили, никой нищо не мери, ако и двамата вършат по нещо - ама докато не попаднеш в ситуация, в която той не пипва буквално нищо, не можеш да разбереш за какво говорим.

Да не пипва грам нищо - трябва да си го разбрала още в началото, преди да се съберете, това е тотален манталитет. НО да не пипва - защото...е друга бира.  Wink

# 834
  • София
Е, аз че бях глупава и сляпа като се събрахме хич няма и да споря  Laughing
Виждала съм го, разбира се, ама съм си казвала то така е нормално. Нямаше бг-мама тогава да ме светне  Laughing

# 835
  • София
Много ми е важно, повярвай ми.  Peace С две деца, двама работещи родители и грам помощ от никъде, графика ни е разчертан по минути. И пак децата се взимат последни от ДГ. Като се приберем и двамата се захващаме с домашните задължения, всеки прави нещо, за да може към 8 да се седне на масата. Сутрин пак така, както и уикендите. Няма как да се нагърбя с всичко сама и да ми седи с краката на масата. И да го заобикалям с прахосмукачката, забрави.  Naughty

# 836
развам се - нали това казвам и аз - аз не познавам мъж, дето да си го вирне на дивана без да пипне нищо  Laughing
Хипотетично аз бих го  разкарала - ако е пиянища, изнасилвач, наркоман...варианти много.

Е, аз че бях глупава и сляпа като се събрахме хич няма и да споря  Laughing
Виждала съм го, разбира се, ама съм си казвала то така е нормално. Нямаше бг-мама тогава да ме светне  Laughing

Joy Ето, видя ли - ако не беше форума - още щеше да си доволна от избора - като не знаеш каква е другата страна на монетата  Joy

# 837
  • София
Ами аз да ти кажа и с форума пак си го търпях, това казвах и на Трещи одеве - хич не се развежда лесно човек. Свикваш и теглиш хомота сам.
Ама вече след няколко хванати изневери отгоре на всичко това, хич и не ми трябваше форум да питам   Laughing

Клеми - точно когато има и деца в картинката е най-тежко  Peace

# 838
Ха, потвърди мнението ми - всеки може да се пъне и перчи колко е праволинеен, приоритетен и железен, но...реалността ни поднася друго.  Peace

# 839

Само не разбрах, от нас какво очакваш да получиш? Индулгенция, напътствия, порицание?

Нито едно от изброените...искам да си признаете  Twisted Evil Laughing Да споделите, дали сте се чувствали по-подобен начин, да разкажете някоя история....

Да, чувствам точно в момента така.. малко по-горе пуснах и тема (след това прочетох тук).

Общи условия

Активация на акаунт