Искало ли ви се е понякога, да кривнете от пътя?

• 50 357
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Прекарват, и то не един и двама. Децата дори може да не разберат, че родителите не са романтични любовници. Ужасяваща ни се струва на нас, защото мислим, че всичко е любов. Но дали ще мислим същото след още десет години, когато вече няма да сме млади и здрави и децата излетят от гнездото? От един момент нататък е важно да има с кого да се крепите двамата, а не дали ви омекват коленете от любов.

# 871
  • София
Със сигурност има такива сеемйства, но все си мисля, че са с дълъг стаж. А не такива на по 5-10 години брак.  Peace

да ти кажа, от "висотата " на нашите..., ха сега де, четиринайсет или петнайсет  newsm78 де юре, а дефакто доста повече, години съвместен живот и брак, тези 5-10 направо са ми като семки.  Grinning Особено петте, направо за нищо ги нямам, все едно свалка.

# 872
Прекарват, и то не един и двама. Децата дори може да не разберат, че родителите не са романтични любовници. Ужасяваща ни се струва на нас, защото мислим, че всичко е любов. Но дали ще мислим същото след още десет години, когато вече няма да сме млади и здрави и децата излетят от гнездото? От един момент нататък е важно да има с кого да се крепите двамата, а не дали ви омекват коленете от любов.

Така де, и аз това казвам. Ако съм прекарала "заради децата" живота си с човек, когото нито обичам, нито искам да се докосна до него, нито нищо- какво правим, когато децата излетят от гнездото"? Фирмата фалира ли тогава  Laughing

# 873
  • София
Ако под "не искам да се докосвам до него" разбираш отвращение, то не знам, ама хората са измислили отделните спални. И фирмата не фалира, защото едва ли на стари години ще ти се разправя с разводи и делби. По-скоро ти ще отидеш да помагаш за внуците.  Едва ли има човек, на когото след една реколта деца му се кукува сам и тепъррва да търси нов партньор, който да го гледа на старини.

# 874
Ако под "не искам да се докосвам до него" разбираш отвращение, то не знам, ама хората са измислили отделните спални. И фирмата не фалира, защото едва ли на стари години ще ти се разправя с разводи и делби. По-скоро ти ще отидеш да помагаш за внуците.  Едва ли има човек, на когото след една реколта деца му се кукува сам и тепъррва да търси нов партньор, който да го гледа на старини.
Пази Боже да търся някой да ме гледа- дано никога не ми се налага- хората пък затова са измислили болногледачите  Crazy
Наистина ли смяташ за нормално да нямаш желание да делиш една стая и едно легло с половинката си и да продъжаваш живота си с него?

# 875
А, ма моля - на 50+ се разведи и търси нов партньор  Joy
Леглата ли са проблема - секса? Над определена възраст дали знаеш, че вече не е така важен...

# 876
  • София
Останала съм с впечатление, че имаш нещо общо със социологията и психологията, затова.
Именно, затова и твърдя, че семейството не е самоценност само, защото бащата и майката живеят заедно. Те дават пример за отношения, а този пример става модел за любовните отношения на детето, когато порасне, за любовните, не само за семейните. Липсата на любов, формалните бракове водят до такива формални отношения в бъдещето при децата. Разводът, ако е щастлив, не е проблем. Ако родителите имат някаква патология, с развод или без е все едно.

Joy
Щастлив развод казваш - какво е това?
Нали очтиташ, че не говоря за дом.насилие и тн като причина за развода!?
щастлив развод- двама души установяват, че отношенията им са приключили и се разделят. Познавам такива хора и то са родители на моя позната. Дори ходеха заедно на море в следния състав- татко и с новата си жена и детето им, майката с новия си мъж и децата им, детето на новия мъж от първия му брак и моята позната. И това не са легенди, а мои впечатления от първа ръка. Има и други примери за цивилизовани и нормални разводи. Дом. насилие не може да е причина за щастлив развод. Липсата на цивилизованост при разводите идва от чувството за вина, защото края на брака се приема като провал, а не е така. хората се променят, нормално е след 10 - 20 години вече между тях да няма нищо. Има и бракове, в които двамата се обичат и след 50 гиди- свят широк, хора разни. но да се обобщават детските проблеми с това дали родителите са заедно или не е несериозно.

Ако под "не искам да се докосвам до него" разбираш отвращение, то не знам, ама хората са измислили отделните спални. И фирмата не фалира, защото едва ли на стари години ще ти се разправя с разводи и делби. По-скоро ти ще отидеш да помагаш за внуците.  Едва ли има човек, на когото след една реколта деца му се кукува сам и тепъррва да търси нов партньор, който да го гледа на старини.
Има, има. На старини пък най- мзалко ти трябва мъж, който не обичаш. Склерозата и прочее старчески имзенения човек не може да изтрае у майки и баба, да не говорим за мъж- съквартирант. Японците, например, най- често се развеждат, когато мъжа се пенсионира и стане ясдно, че с жената вече са непознати. И успяват да изкарат прилични старини. Но това е за хора, които могат да живеят и за себе си, а не само в услуга на други хора.

А, ма моля - на 50+ се разведи и търси нов партньор  Joy
Леглата ли са проблема - секса? Над определена възраст дали знаеш, че вече не е така важен...
Откъде вадиш този извод?

# 877
  • София
а, да, а болногледачите много ще те обгрижат, ша знайш! Особено като им свърши работното време и няма да има кой една чаша вода да ти подаде. С възрастта възгледите на хората се променят, особено като започна да гравитират около петдесетака.

# 878
  • София
а, да, а болногледачите много ще те обгрижат, ша знайш! Особено като им свърши работното време и няма да има кой една чаша вода да ти подаде. С възрастта възгледите на хората се променят, особено като започна да гравитират около петдесетака.
То не е гаранция, че и мъжът ти тогава няма да забие някоя студентка. Въобще, в живота малко неща са сигурни.

# 879
Бояна - примера за калабалъка на почивката и семействата на мама и татко - никак не е на място. Нито пък се среща в Бг, което ме радва. Несериозно е да се отмята така с лека ръка единразвод - само това ще ти кажа. Дано не ти се случи - да го изпиташ. Да видиш как детската душа страда - за неподозирани обикновено от родителите неща - в тия моменти. Мога много да пиша по темата, но не виждам смисъл особен. Тук има една дама, която оправдава собствените си действия и се опитва да в ярва как развода е нещо като ходенето на кино с детето...Ама не е!   Stop

П.П. За секса ли? От физиологията, защо? Ти се надяваш до към 90така ли да го правиш?

# 880
  • София
аз не виждам как по нашите ширини едни пенсионери могат да се разделят и да преживяват сносно отделно. Най-малкото им трябват отдеелни жилища, а обикновено жилището е едно, и то при късмет да няма някой от младите да живее там, барабар с внуците. Съмнявам се да тръгнат да продават, да заменят, единият да живее под наем... Пенсиите са малки-... Дори от практична гледна точка няма да се разделят.

# 881
  • София
Хора, опомнете се. На 50 живота не свършва.  Laughing Да ен вадя снимки на мачовци на 50+.

# 882
Хора, опомнете се. На 50 живота не свършва.  Laughing Да ен вадя снимки на мачовци на 50+.

Не свършва - ама приоритетите са други.

# 883
  • София
То не е гаранция, че и мъжът ти тогава няма да забие някоя студентка. Въобще, в живота малко неща са сигурни.

а, може и да забие, но закратко. Със студентката после има всички шансове да стане рогоносец, че и изритан накрая. те, днешните студентки не са като едновремешните - да са готови да гледат любимия в лошите му периоди.

# 884
  • София

Не свършва - ама приоритетите са други.
Не съм съвсем сигурна. Нали си чувала как мъжете изтрещяват около тази възраст и започват да бръмчат по млади гаджета.

Общи условия

Активация на акаунт