Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 942
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета .Ох как имате време да четете ,аз едвам сядам на компа и набързо пускам фейсбука че там по-бързо давам някакъв въпрос и до там.Гледам все да сме навън и вечер като заспи малката почвам с чистенето и готвенето.Ама днес нали е гадно времето и сме си в къщи.Да се похваля 2 седмици бяхме на Бургас,не че съм ходила на плаж но поне помирисах моренцето.Така и не се престраших да се съблека,мисля че имат достатъчно шамандури че и аз да се бутам там.  hahaha
Ох момичета как сте със свалянето на килограми аз от изписването и грам не съм свалила,а имам и по-голям апетит от бременноста.Умирам за сладки и за сладолед,и нали се кърмим и не смея да почна диета.
Ние днес бяхме  на консултация,вече сме 5050гр и 54см ,биха ни 2 имунизации и миличката ми спи от тогава,даже вече си пропусна 1 хранене,дали да я събуждам newsm78
Аз се връщам до прочета малко какво става с вас
Поздрави на всички именици днес,да сте живи и здрави и много усмихнати.

# 181
Привет и от нас  Hug
ние сме на консултация в петък и тогава ще се отчетем. Междувремено да метна един фотос на госпожицата :

Наканили сме се да излизаме на разходка , затова ви желая хубав и слънчев ден!

# 182
  • София
Здравейте и от нас!

И аз като Нелили напоследък нямам много настроение за писане. Уж ми е послушно детето, но има някакви включвания с проплаквания и тръшкания, които не мога да разбера. А и това време направо не се търпи: ние спим навън като къпани, а ако стои по цял ден вкъщи се изнервя нечовешки, реве и иска да суче през 30-40 мин. Sad

Пак нададе алармата, ще продължа по-късно...

Гледайки снимките ме усени един въпрос относно стлчетата за кола. Как слагате малчовците вътре ? Аз лично слагам възглавничка отдолу , защото иначе ми изглежда все едно е седнала и се притеснявам.От др. страна възглавницата не позволява да използваме коланите. Вие как процедирате ?

Ние слагаме цялото столче под наклон и така бебето е легнало.

линиа негра и аз съм в клуба на черните пъпове, но си имам и две стрии "за разкош" една отгоре и една отдолу...

Чета как постепенно намалявате храненията и увеличавате паузите и леко се деприсирам. При нас е точно обратното. От 2 дни постоянно скъсява паузите и постоянно иска да виси на гърдите ми. Заспива, премествам я в леглото, в шезлонга, оставям я на моето легло, ама спи 5-10-15 мин и се събужда. 5 мин се разсънва и започва да реве с пълен глас. Досега никога не е ревала. Взимам я, ама не ще да се успокои докато не я сложа пак на гърда и това, както вече писах, през 30-40-60 мин. Някой имам ли е такова чудо?!?!?!

П.С. Деси, честит имен ден на Павката! да е много усмихнат, здравичък и послушничък.

# 183
Jira а имаш ли достатъчно кърма или може малката да заспива много бързо на гърдата и да не се нахранва, и ние имахме такъв период но на мен  ми беше намаляла кърмата и почнах чай за кърма и после отмина този период.
А по едно време тя просто искаше да ползва зърното ми за биберон,накрая обаче успях да я излъжа да приеме истински биберон и така се спасих.

# 184
  • Сливен
Привет и от нас Simple Smile
И аз чета редовно, но нещо все не остава време за писане... През повечето време съм сама с бебката, тъй като таткото на ММ е в болница и той сега се занимава с него Sad
Моята госпожица все още си е кротичка и продължава да спинка вечер по 5 часа, за да може и ние да дремнем Simple Smile Но имаме друг проблем сега... От понеделник следобед не е акала... Последния памперс беше препълнен... Аз взех да се тревожа... Нашата педиатърка препоръчва да и дам малко лактулоза, и евентуално след това да сменяме млякото... Между другото открих ето тази статия и я качих във фейсбук Simple Smile

http://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/
и
http://papa-bebe.com/zapek.html

Освен това имаме пъпчици по бузките и вратлето... мисля, че е т.нар. бебешко акне... Дано скоро поотмине, че ми е жал да я гледам така...

Лек и приятен следобед Simple Smile

# 185
Бубе,големи премеждия сте имали.Може ли да споделиш от кои хотели/къщи сте доволни в Копривщица и в Априлци/може и на лични/?

И аз пак да кажа,че дори не мога да преброя колко пъти яде на ден.Ами тя цял ден това прави.

Днес я заведох на своя глава да и изследвам билирубина,че утре педи иска да и слага ваксина,а пък аз мисля,че е още жълта и не бива.Някои има ли табличка с референтните стойност за бебета,че май има разлика с нормалните такива за възрастни.

Шени,честита ви месечинка.

Пак много хубави бебоци показвате.Колко е хубаво,че си имаме дребчовци за гушкане Heart Eyes

# 186
Здравейте майчета, аз писах само веднъж, много отдавна и сигурно не си спомняте за мен.  bouquet
На 7 май се роди и моето майче - Ния 4150 и 55 см. За мен това е трето детенце имам кака Теа на 5 г и батко Вики на 2г. Храним се на пойскване с малката принцеса  и тя наддава добре, на първата консултация беше 5250 и 59 см. На ортопед не съм я водила още, защото ни бяха сбъркали акта за раждане та го поправиха и закъсняхме със записването към здравната каса. Иначе госпожицата през нощта е сравнително спокойна и прави паузи по 4-5 часа. 
Хубав ден  bouquet

# 187
Здравейте, майчета!
Жениnewsm20, благодаря за инфото за хомеопатията. При нас подейства, и вече не ревем и си спим - абе някой направо ми е сменил детето. Mr. Green
Бубе, добра дошла! Големи премеждия сте имали Laughing
На ортопед не съм я водила още, ще трябва да взема направление и да видим къде newsm78.
И аз имам линеа негра, и черен пъп, че и килца за сваляне.  ooooh!
Айде отивам да се обличаме и да излизаме на разходка.

# 188
Ииииии да се отчетем след консултацията - вече е 4700 кг и 54 см - което ще рече +870 гр и 1 см - предоволна съм. Сложиха ни и две ваксини - много плака, пък и аз с нея. Хайде от мен толкова, че ще се храним.

# 189
Хелоу,

ola, добре дошла. Да ти е жива и здрава принцесата - като гледам и тя се класира в "най-дълго бебе". Как ги раждате тез деца, а и как ги носите после, не знам  newsm78  newsm78

Жени, я сподели публично за тази хомеопатия, не я крий. Явно върши чудеса...

Досега си говорих с една приятелка, на която и предстои раждане и тя доста ме поразпита за моето. Леле, трепетите около моето раждане ми се струваха толкова далечни, сякаш преди години е било...

Шефът се събуди (естествено). Времето сякаш се пооправи и ще се поразходим (че вчера ни отвя и бързо се прибрахме). Бай.

# 190
  • София
Jira а имаш ли достатъчно кърма или може малката да заспива много бързо на гърдата и да не се нахранва, и ние имахме такъв период но на мен  ми беше намаляла кърмата и почнах чай за кърма и после отмина този период.
А по едно време тя просто искаше да ползва зърното ми за биберон,накрая обаче успях да я излъжа да приеме истински биберон и така се спасих.

Кърма имам. На хранене предлагам само едната гърда и тя суче ефективно. Ако паузата стане по-голяма, гърдите ми стават твърди и текат от 3-4 каналчета едновременно. Просто си виси там, накрая вече повръща от преяждане. Тъкмо реших да я извеждам да спи навън и тя взе че заспа и вече повече от 2 часа. Ако мога да го разбера това дете...

# 191
Jira и ние се храним така, днес съм решила да броя колко пъти ще суче, от 5.00 до сега са 11 пъти. Мисля тези дни да се пробвам да му давам биба, защото и без ръце останах...... дойде време за 12 път

# 192
Здравейте и от мен  bowuu
Някой ще ме светне ли каква е тази 90-дневна диета?
Благодаря предварително   bouquet

# 193
  • при палмите и алигаторите,FL
Привет момичета,

Честито на празнуващите днес, да са им живи и здрави именниците  bouquet

Аз съм на кафе/закусвам/, та рекох да сложа по едно и на вас, съобразено е с кърмещи и диетуващи Mr. Green

Сега по темите, малко бавно чета и трудно пиша, ма затова пък прекалявам понякога с творенията си Embarassed, извинявам се за което

Елфичка, ти на това ядене ли му викаш, за мен това е част от вечеря, една малка част, ако трябва да сме точни. И аз като babybu  налитам сега повече на храна, откакто като бях бременна.Това за мен е много лошо, защото предния път килограмите дето ги бях свалила с раждането//10 бр, за героя// си ги върнах за една година и после не можах да ги сваля, е признавам си не съм се тормозила толкова много, ама пак пробвах.Та сега ще видим.

Бубе, браво на теб, как си си отстояла на позицията, аз сигурно щях да се предам, ама ти добре си се справила.

Даная, а така, спаси ме от срама с моя пъп, благодаря Wink

Нелка бг, ама твоята мома май не си поплюва1ва, расте си девойката браво, машала както казват бабите, все така добре да е детето, а и щом Доки е казал без витамин Д, по добре не давай.Няма нужда да я излагаш на директна слънчева светлина, тази прекрасна сладуна, под сянката на някое дърво е по добре, там пак има слънчице, но не е толкова опасно.

За захранването май писах, ама ще се повторя-късно ще е щото е по лесно, сега съм се зачела е в това и май така ще пробваме http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566953.0

За хапането на порасналите кърмачета, опита се два пъти, обаче като и взех манджата разбра, че така не става.Друг е въпроса, че пак имах рани, при избиването на първите зъбки ме беше разранила, при сученето ми беше направила дупчици.Оправих се като сменях позата за кърмене и се мотках по голи гърди по цял ден у дома.

ола Hug, добре дошла

panty, много хубава морска девойка , и колко коса има, само за прически.

Честито на всички месечинковци днес  bouquet

ПП.Нелиатанасова ето я диетата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=591581.0

# 194
  • До морето :)
Добре дошла на Ола  Hug  bouquet
Ох, сложила съм й телефона до главата и съм й пуснала музика. Седи си, слуша и се приспива самичка. Пуснала съй и да върви тази песен, поздрав с нея за всички  Mr. Green

ПП: Докато намеря песента и публикувам поста - тя заспала  Laughing На мама кротушката

Общи условия

Активация на акаунт