Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 902
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Павел тази вечер ми изкара акъла, докато го държах се задави, наложи се пак да му бъркам из устата, прави го за 3-и път, едва си пое въздух, езикът му беше някак нагоре. Но най-накрая си пое въздух, много ме е страх, ако някой път не го чуя, че се е задавил.
Тази вечер ми се стори топъл и му мерих Т под мишничката беше точно 37С, но знам, че при бебета до 3 месеца е нормално даже до 38С.
За спането спи предимно в леглото си или в шезлонга, но нощем когато мрънка си го взимам при мен, а това е почти всяка нощ след яденето. Тази нощ обезателно ще спи при мен, за да го слушам дали диша. Надали ще се отпусна да заспя.
Лека нощ от мен  Hug

# 286
Ето и защо сме пораснали толкова много ние:  Laughing http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4073

Тоест НЕ будете децата, за да ядат!  Laughing ...както и за да ги изкъпете, за да спят спокойно.

# 287
  • До морето :)
 hahaha hahaha hahaha

# 288
  • София
Гери гимнастиката е на Чико и е 100-115 лв. зависи от къде я купуваш  Peace

# 289
Аз съм обсебена на тема играчките на Фишър Прайс.
Тази е моя абсолютен фаворит:

Коремчето му свети, пее песнички на фона на бълбукаща вода - този звук напомня звуците в утробата и действа успокояващо.  Heart Eyes
Това е активната гимнастика, която има Филип (все още не се впечатлява особено) :

Тя също издава звуци, 2 вида и има светлини. Може би като стана малко по-голям ще я хареса.
Тази люлка-стол е супер удобна и много му харесва:

Хвърлила съм око и на още много играчки, но са за по-големи дечица. Ще взема да пиша на фирмата, току виж ми дадат златна карта и намаление  Crazy

# 290
  • Стара Загора
Добро утро bowuu
Баткото от днес не е на градина, че този месец ще почива Crazy и една приятелка ще го води на Колите2....аз по обясними причини ще ги чакам навън с Борис.
Хоупче тази играчка светещата изглежда страхотно...а това Филип ли е? Ако не....веднага го покажи детето Crossing Arms
За спането - спи в кошарата си.

# 291
# 292
  • Стара Загора
Ауууу изписан Фифо Heart Eyes Много е хубав...да ти е жив и здрав сладура. И без да подмушквам го показвай още Mr. Green
Ай ся кажи от де взе играчката Mr. Green светещата.
Пералнята пере...диванетата спят....та имам време за пазар Mr. Green

# 293
Ауууу изписан Фифо Heart Eyes Много е хубав...да ти е жив и здрав сладура.
Ай ся кажи от де взе играчката Mr. Green светещата.
Мисиии  Blush Mr. Green
Аз я взех от тук, но сиурно я има и в ибей:
http://www.amazon.com/Fisher-Price-Ocean-Wonders-Soothe-Seahorse … 495208&sr=8-1
Целувки от нас - отивам да спя, че е почти 12 през ноща тук Crazy Ти пиши после дали си намерила светещото морско конче, ако не да търсим !  Hug

# 294
Хоупче,много Убав този Филип бе Heart Eyes Ти затова явно го кри толкова време Mr. Green

Много играчки,много чудо показвате,обаче моя много не се зарибява още по нищо,но най ме е яд за люлката Twisted Evil Егати работата,мен да има кой да ме люлее така и да ми пее песнички,ела ме виж,ще спа до откат,но нашето момче не и не Mr. Green
Иначе въртящите зайци над кошарата ги гледаме вече,но като цяло интереса е минимален,то при нас май за всичко е така Crossing Arms

Въпрос към Бръмбазела,или който е на линия.Ние пак имаме зор с кърменето,точно си помисля,че нещата се оправят и вземе та стане нещо,което ме подлудявя.От два дни не иска да суче,започва,след това следва давене и неможене да преглътне като хората и рев ама рев.Вдигам го да се уригне,уригва много мощно,но после като го върна на гърда вече прави физиономии и не иска да засуче.Цедих няколко пъти след такъв феномен и си го изпива без проблем,но не иска да суче.Може би има разлика в потока на млякото,като в случая от гърдата му тече повече и се дави,незнам вече и аз newsm78 Не ми предлагайте разни легнали пози,защото не ме бива,а и аз съм традиционалист и си мога само поза люлка.С изцеждане на гърдата малко преди това също не се получава.Имам чувството,че когато се уригва толкова мощно му става кофти на гърлото от върнатия стомашен сок и след това не иска да суче заради това,т.е. да не последва същото нещо.Единствено няма проблеми да суче през ноща,когато е почти заспал.И да попитам нещо друго,може ли да се отбие детето ако през деня му давам да се храни от шише,но мах.на едно хранене?

# 295
  • До морето :)
Добро утро и от нас. Сутринта успяхме да си направим паузата от 6 часа почти  Mr. Green Малко изтормозено, ама стана. Събуди се в 2ч., яде и после в 5ч. пак промрънка  Laughing Залюлях я и следващия ми спомен е как в 6ч. пак я чувам да мърмори, пак я залюлях и чааааааак в 7 вече се събуди. Предадох се и станах да я нахраня, а взе да ми говори и да ми раздава едни усмивки  Heart Eyes Спечелих още половин час. Дано утре пак си я направи паузата  Praynig
Хаупче, филип е страхотен. Пу-пу, да не му е уруки
http://prikachi.com/images/273/3517273o.jpg  - Елито на час и половина. Първа среща с тати  Grinning
http://prikachi.com/images/281/3517281H.jpg - любимо място за спане на Ели

# 296
Добро утро  Grinning !!!

Първо да се похваля,че вече втора поредна нощ си спя от 23:30 до 6:00,че даже и до 6:30 тази сутрин  Crazy Много ми е добричко момиченцето,дано да продължи така  Heart Eyes Всъщност тя изобщо не плаче/да не ме чуе дявола  Praynig /. Плаче единствено и само ако е гладна или наакана.Но не по-често от през 3.30-4.00 часа.През другото време просто си спи или си гледка,но по принцип спи.
По цял ден ми е толкова скучно,че направо издивявам.Особено като заспи и Вико /каката не е у нас сега/ ,вече наистина превъртам.Изгледахме всички възможни филми и сериали с ММ и започнахме да повтаряме чак стари  Laughing

Благодаря на всички за отзивите за тиганите  Hug Знаех си ,че тук ще намеря отговор   bouquet
Танпахо,благодаря за линка.Гледах ги тях,но мисля,че не са за нас.Все пак се използва мазнина.Не става съвсем без.А и ММ няма да го одобри ми се струва  newsm78 Но пак ще ги разгледам,може да си променя мнението  Peace

Хоупче...Филип е наистина много хубав и оформен  Heart Eyes С право си го харесваш толкова много  Mr. Green

Нелка....хубава мама, с хубаво бебе, с хубаво име  smile3534

# 297
Добро утро и от мен.Мойто диване тая сутрин се събуди да яде в 5ч както обикновенно,сука малко,и после един рев,неще и неще да суче,натиках и биберона да и запуша устата,заспа и така до  8:30,мисля тая нощ да пробвам хич на не я храня,само биберон,да видим ко ше стане.
УуУ тоя Филип много хубав,на мен тва име ми е слабост.
Малката Елена и тя кукличка.
Айде мама ще оформя нокти и ще оправя вежди,че после брат ми ме е пазарил да правя палачинкова торта...за сефте ще ми е
КАЖЕТЕ СЪВМЕСТИМИ ЛИ СА КЪРМЕНЕ И СОЛАРИУМ?

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 11:23 от danaq_lv

# 298
Въпрос към Бръмбазела,или който е на линия.Ние пак имаме зор с кърменето,точно си помисля,че нещата се оправят и вземе та стане нещо,което ме подлудявя.От два дни не иска да суче,започва,след това следва давене и неможене да преглътне като хората и рев ама рев.Вдигам го да се уригне,уригва много мощно,но после като го върна на гърда вече прави физиономии и не иска да засуче.Цедих няколко пъти след такъв феномен и си го изпива без проблем,но не иска да суче.Може би има разлика в потока на млякото,като в случая от гърдата му тече повече и се дави,незнам вече и аз newsm78 Не ми предлагайте разни легнали пози,защото не ме бива,а и аз съм традиционалист и си мога само поза люлка.С изцеждане на гърдата малко преди това също не се получава.Имам чувството,че когато се уригва толкова мощно му става кофти на гърлото от върнатия стомашен сок и след това не иска да суче заради това,т.е. да не последва същото нещо.Единствено няма проблеми да суче през ноща,когато е почти заспал.И да попитам нещо друго,може ли да се отбие детето ако през деня му давам да се храни от шише,но мах.на едно хранене?
Здравей Lussy,
Както и сама си разбрала, вероятната причина за давенето може да е твърде силната струя и варианта да изцедиш малко преди да предложиш да суче е добър. ТАзи силна струя, явно му е неприятна на Венци и може би затова не е доволен, като го върнеш на гърда. Споделяш, че нощем, когато е сънен е спокоен  суче добре. ВАриант ли е за теб да не го чакаш да огладнее денем, когато е буден, а да предлагаш гърдата, докато спи, или почти се е събудил?
ВАриант за поза е нещо подобно на тази: http://breastfeeding.org.ua/fileadmin/images/breastfeeding/position/1_8.jpg, само че ти в почти седнало положение, или ти удобно облегната на диван или фотьойл, в поза между седнала и легнала http://breastfeeding.org.ua/fileadmin/images/breastfeeding/position/2_3.jpg
Можеш да пробваш да си седнала, но да отпуснеш краченцата на бебето към противоположния крак или към същия (ако суче от дясната гърда, към левия крак, или към десния крак, както е удобно и за двама ви.

# 299
някой може ли да ми каже дали е проблем, ако ползвам едновременно различни кремчета за тяло и лице за едномесечното ми съкровище. когато излизаме, не ми се носи голямата опаковка и нося тестерчета на друга фирма. нашата кожа е доста чувствителна и имахме сериозна еритема в болницата. а пъпчиците по лицето мажете ли ги с нещо? от млякото и от топлото се изрина, но почистването с водичка не помага...

Общи условия

Активация на акаунт