Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 882
  • 733
  •   1
Отговори
# 540

Момичета, Хоупче, Херич, Нанди...ние сме в болница  Cry

Не са добре нещата при моето бебче! След задавянето нещата зазляха прогресивно и снощи през нощта ходихме в спешния център на Варна. Искаха да ни приемат, но отказах, подписахме и си тръгнахме. Държавните болници тук са ужас..Едно лекуваш, друга инфекция ще залепиш,особено на такова малко бебенце......

Тръгнахме да търсим варианти и сутринта ни приеха в една частна детска болница с добри условия и прекрасни специалисти.

Рафаелчето е с аспирационна пневмония. Сериозно и тежко състояние за толкова малко бебче....
Казаха, че често се задавят, но много рядко става такова нещо..късмет  Cry

Грижат се за нас перфектно, слагат му противоалергични, антибиотици, инхалации и е на системи с перфузор (понеже е малко бебче и има нужда от точно дозиране).

Най-хубавото е, че сме заедно с мъжа ми, в частната болница може, не ни разделиха, допуснаха ни да сме заедно и да се грижим за Ралфи за по-бързото му възстановяване.
Габчо сме го дали при баба ми, да ми е жива и здрава, много помага миличката ми, а мъжа ми ходи през деня да го вижда.
Ще ни държат доста дълго, казаха поне 7 дена.
За съжаление мъжът ми се налага да си прекара отпуската в болницата, но...важното е малкото човече да се оправи и да сме заедно!

Бих се радвала на вашата подкрепа и позитивна енергия!  Praynig

Хера, това, което описваш като място за спане ми прилича на нашата къща..Ако ще си само със Слави и искаш може да останете у нас. Не е голяма къща,тесничко е,  но ще се съберем някакси! Съвсем не се шегувам, предложението ми е реално!
Освен това живея на 2 минути от Очна болница Света Петка  Hug

Заповядайте у нас, само да се оправим и всичко да е наред, няма проблем да нощувате в къщи!

# 541
БУБА много  Hug
всичко ще бъде ОК  Peace

# 542
Оф днес голям ден за нас  Grinning Simple Smile

Бяхме на прощапулник , после ходихме да гледаме едно друго бебе и сега си почивам
Нашия малкия днес направо не е спал и сега спи като пън.Снощи не сме се събуждали, опитва се да си смуче и пръстчето ама ,аз му давам бибата уж да не свиква

Хера е дано се оправят нещата

БуБе , дано и при вас са добре нещата  Hug
[/b
Jenni B какво ти трябва, пиши на лични ако искаш

# 543
  • София, Павлово
Ех, Бубе как пък това ви сполетя! Пращам ви много позитивна енергия и силно се надявам Ралфито, въпреки крепката си възраст, бързо да пребори пневмонията!

# 544
  • До морето :)
Бубе, стискаме палци малкия по-вързо да се оправи и да ви изпишат  Hug Hug Hug
menyanthe, това което ти е казала Теди ми изглежда много ефикасно. Аз ще го пробвам на моето диване (на мама опитното зайче  Mr. Green ) На нас докторката ни каза да галим гръбчето с два пръста (показалец и среден) нагоре-надолу, като гръбначния стълб остава посредата. Така също стимулираш повдигането на главата.
Хоупче, този цитат ме просълзи и мене. Не го бях чела до сега. Друго което ме разплаква са тези две неща:
Цитат
Имало едно време, едно малко бебенце, което се гласяло да дойде на бял свят. В деня, в който трябвало да се роди, то отишло при Бог и попитало притеснено:
- Господи, аз съм толкова малко и беззащитно. Какво ще правя, как ще живея на Земята? Как ще се справям с всичките трудности там?
Бог се усмихнал и отвърнал:
- Не се притеснявай, детето ми. Аз избрах най-добрия и най-верния сред всички ангели тук и ще го пратя при теб на Земята. Този ангел ще те очаква там с огромно вълнение и трепет да се появиш, а след това ще се грижи за теб и ще ти помага във всичко.
А бебето пак попитало:
- Но, Господи, аз не зная езика, който говорят хората на Земята. Как ще разбирам какво ми казват?
- И за това не се тревожи. Твоят ангел много внимателно и търпеливо ще те научи на техния език. Винаги ще ти говори с обич и нежност, ще те нарича с най-милите и ласкави думи,. Всяка вечер ще ти пее приспивни песни. И така ти много лесно и бързо ще научиш всичко...
Въпреки всичките тези уверения обаче, бебето пак не можело да преодолее притеснението и страховете си. И за пореден път попитало:
- Господи, тук всички говорят, че на Земята има много злини. Казват, че и хората там били лоши. А аз съм само едно мъничко бебе, как ще се справя с тях, как ще оцелея там?
- И за това съм помислил, детето ми... - отвърнал Бог. - Твоят ангел през цялото време ще се грижи за теб и ще те пази от всякакви опасности. Ще те закриля и брани дори с цената на собствения си живот. Така, че не се тревожи и за това...
В този момент се чул някакъв шум. Притихнали, заслушали се и разбрали, че това са гласове от Земята. Което значело, че е време вече бебето да тръгва. Усещайки това, в последния миг бебето попитало:
- Господи, но ти не ми каза, как се казва моят ангел на Земята. Аз как ще го позная?
Бог се засмял и тихо отвърнал:
- Няма значение, какво е името. Ти ще наричаш своя ангел... Мамо!

Още щях да пиша, ама не помня кокво  newsm78
Иначе Елито спи, мама е изкъпана и готова за дълъъъъъъъъъъъъъъъъг сън, поне до 5:00  Mr. Green

# 545
Момичета, благодаря за милите думи за моето момиче  Hug Всички бебенца са много сладки  Heart Eyes Дани, Митето, Нико са супер Simple Smile А за малката Елена да не говорим - разкошна е  Heart Eyes и с какво тоалетче е - то не е рокличка, то не е шапчица, обувки.. изобщо, голяма красота. Стискам палци батко Алекс да се оправи бързо  Praynig
Бубе, много стиснати палчета от нас  Praynig Дано всички мине скоро  Hug Всичко това от задавяне ли е станало?!
И моята принцеска за съжаление е болничка - хрема, зачервено гърло и кашлица  Cry За сега няма температура, дано и да няма и да не се задълбочи  Praynig

# 546
Благодаря ти, Тони, за изчерпателния отговор!

...Това не се счита за отклонение от нормалното, освен ако изпражненията не са твърди и топчести. Разбира се, това би било възможно да е така, кагато бебето има достатъчно напишкани памперси за 24 часа, тургора на кожата е добър, има влажност на лигавиците, бебето да е жизнено, енергично, наддава добре и педиатъра да го намира за здраво.

При нас неакането си продължава. До преди 10 дни (то наистина беше горе долу след 6-тата седмица) си акаше по няклко пъти на ден, после разреди до 1-2 пъти на ден и после изведнъж спря. Изака се чак на 5-ия ден, след това след още 4 дни (ония ден) . Оттогава са минали 2 дни и още не е акал. Надявам се малчо да е в нормалното отклонение и  просто да си ака по-нарядко, без да има проблем. Нядявам се причината да е в усвояването на храната. Защото доста пишка и акото си е пак кашесто (поне до момента) и за сега добре наддава - днес бяхме на консултация, качил е втория месец почти 1 кг и 3 см. (първият месец беше наддал 1500 г и 5 см).

Бубе, всичко ще е наред и бързо ще оздравеете. Стискаме палци!

# 547
BubePraynig Praynig Praynig Praynig пращам ти цялата си положителна енергия!
Tanpaxo, закърпих положението този път, мерси Peace

# 548
Бубе  Praynig Praynig Praynig! Седем- седем, щом са казали, само бързо да се възстанови!

Щях да пиша, но ми стана гадно за беб.

Гери благодаряяяяяяяя  Hug!

# 549
  • при палмите и алигаторите,FL
Бубе, и от нас много позитивна енергия и стиснати палчета Hug   Praynig Praynig Praynig.За теб един голям гуш Hug Hug Hug. Важното е че сте с Ралфи , това ще му помогне бързо да се възстанови.

# 550
Бубенце,  Hug
Знам,че ще се му мине бързо! Сигурна съм!  Praynig Praynig Praynig
Казвай ако трябва да пращам нещо от тук - лекарства, хапчета...?
Всичко ще се оправи  и скоро ще си бъдете вкъщи с моя приятел Ралфи!
Много ви прегръщаме и ти пращаме позитивна енергия!
 Hug Hug Hug Hug Hug

# 551
  • София
nelka_bg, Tedy, благодаря! Ще пробвам!

БУБА, и аз като другите да ти кажа, че всичко ще е наред и да ти пожелая бързо оздравяване на малкото човече!  Hug  bouquet

# 552
Бубе, стискам палци за малкия герой!  Hug Защо ли му е поднесено това изпитание, толкова мъничък!
На Ралфи му трябва силна мама - знаеш, че той те усеща с всяка своя клетка! Добре, че и таткото е там! Ще оздравее само с голямата ви любов!  Hug  Hug  Hug
Колко ли ти е мъчно и за баткото, милинкия!
Пращам ти цялата си положителна енергия! Сигурна съм, че всичко ще е наред и скоро Ралфи ще е напълно здрав и всички ще сте заедно!
Прегръщам те!  Hug Целуни го по малките картофчета!

Момичета, нищо не мога да напиша, че ревах по постнатите разкази на Хоупчето и на Нелка и ми стана много тежко за малкото човече на Буба - защо се случва на толкова беззащитни пиленца, да търпят такива изпитания?!?  Cry

Пуууууууу и много красиви бебета видях! То моето направо не смея да го покажа, че е рошаво и едно учудено като морско конче!!!

# 553
Да питам - не знам и аз кога ще ми остане време да ида на доктор. Трудно ми е с това да взема направление от личната, после при доктора, малката няма на кого да я осъавя, време - йок... Че в този ред на мисли - има ли мама, която е с епизиотомия и вече ѝ е излязал късмета... Паднаха ми някакви вътрешни конци, но не знам колко са  newsm78 А 6 месеца без...  luvbed .... Аз като нямах гадже нямах такива дълги паузи  Embarassed Blush Та дали пречи да опитаме, въпреки, че не съм ходила на лекар... Аз се чувствам добре, като чисто нова съм...

# 554
защо се случва на толкова беззащитни пиленца, да търпят такива изпитания?!?  Cry

И аз все това се чудя  Confused Толкова са мънички и беззащитни... Сигурна съм, че Ралфи скоро ще се прибере вкъщи при батко  Hug И наистина не вярвах, но връзката дете-майка... не знам дали има по-велико чудо  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт