Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 873
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Добро утро!
Бубе стискам палци  и се моля Ралфи да оздравее много бързо  Praynig Hug

sladur добре завърнала се  Hug. Записах те на първа страничка  Peace

Много благодаря за комплиментите за моята Елена  Heart Eyes

Гледам пак за акитата сте отворили тема  Laughing Бях пуснала един линк към статия по този въпрос. Ето я пак: Колко често трябва да ака бебето и как трябва да изглежда акото?

Хера и ние много се лигавим и си хапем ръчичките, но мисля ,че е рано за зъбите  Thinking

Спасдиди покажи ни малкото таралежче моля те  Praynig  Много ми е сладка ,като я видя ми става едно такова мило. Да я нагушкаш и нацелуваш от мен

# 571
  • Стара Загора

Хера и ние много се лигавим и си хапем ръчичките, но мисля ,че е рано за зъбите  Thinking

Спасдиди покажи ни малкото таралежче моля те  Praynig  Много ми е сладка ,като я видя ми става едно такова мило. Да я нагушкаш и нацелуваш от мен

Ох незнам Нели...и аз мисля, че е рано. То да избият е рано...ама да не го почнат от сега сърбелите на венците, че вече ще врътна Twisted Evil
Спасдиди и аз искам да видя бройлерчето ти Mr. Green

# 572
  • София
Добро утро.Препоръчайте ми някакъв мехлем за колики.Сега сме на Инфакол,но имам чувството че става все по зле.Тази нощ 2 часа Дани се превива от болка

# 573
Добро утро и от нас Simple Smile

Бубе, много неприятно да науча рано-рано тази новина  Confused Дано бързо се оправи Ралфи и да нямате повече никакви главоболия  Simple Smile Гушшш  Hug Heart Eyes

Виката пак е в кърмаческа стачка. Обаче от вчера нито и цедя, нито и правя АМ. Ама ха, то това вече се не издържа. Сукне 5 минути и заспива, ръчкам, бутам файда йок. Та сега целия ни ден минава в едно голямо ядене  Tired Хората по цял ден навънка с количките ние цял ден ядем  ooooh!

# 574
Добро утро и от нас, то Еди е на път да заспи де  Heart Eyes  Hug!

Бубенце, стискам палци за малкия Ралфи бързо, бързо да излезе от тази болница и всичко да мине зад гърба ви... Искам да те попитам, коя е болницата и какви симптоми показа Ралфи, само кашляне ли какво? Благодаря ти!  Hug Когато можеш пиши..

Херич, душко, моля ти се, какви зъби на 2 месеца... нали бяха след 4 месец... то и Еди започна (беше спрял) да си пъха ръката в устата и се плюнчи нямам думи, че и балончета си прави от плюнки  Mr. Green Crazy

Нелка, аз също не съм ходила на док, но пробвахме  luvbed, обаче ме заболя, придърпа нещо такова и бутнах ММ и казах "ОЩЕ НЕ"!  Sunglasses

Наш Еди вчера спа както бях писала доста от 18.00 часа до 00.45 часа, пропусна и ядене и къпане... после се събуди един ухилен, доволен. Най - важното е, че окото му беше добре, подутинката паднала, не беше изобщо червено, но забелязах че има една мъничка точица червенко върху клепача, сякаш ухапан... Възможно ли е да не е конюктивит, а просто ухапване. Даже е ухапан и по челото, сигурно от комар (уж комарници имаме  #Cussing out).
Сутринта в 4.30 пак яде, пак гледах окото - всичко е ОК. Спинка до 8.00 и в 8.30 пак се нахранихме, сега се приспиваме, малчо желае да бъде люлян в люлката си.

Въпросче към мамите, които са имали "работа" с конюктивит - възможно ли е да не бъде червено, да не сълзи и да бъде такова нещо?
Просто се чудя да го мъча ли детето с капките или да изчакам да видя какво ще стане днес?
Засега всичко е нормално...

Тампахо, вие с мъжа ти защо чак септември месец?

За акото - ми нашето е различно, понякога рядко, понякога по добре, едно такова жълтаково на цвят...

Ох, много трогателни писания пускате!!!!!!!!

# 575
Здравейте момичета Simple Smile
Бубе - много съжлявам, че трябва да минете през такова изпитание. Изпращам ти и аз цялата си позитивна енергия  Praynig и се надявам да преборите болестта възможно най-бързо.  Hug Hug Hug
Хера, Нели - и моята мадама се плюнчи ПОСТОЯННО. Дори като я обърнев в поза "тигър на клон", която и е любима - лигите и капят по земята Mr. Green Mr. Green Mr. Green
sladur - и Али е родена на 29,04  Hug Астрални близнаци с Борис Laughing
Искам и аз на разходка, днес времето е прекрасно. Алейна ОТКАЗВА да стои в коша за новородено, сложа ли я там започва да се дере все едно я коля. Излизаме на разходка със столчето за кола, към края на месеца ще се опитам да я сложа в лятната част на най- легналото положение ooooh!
И накрая - днес с ММ имаме четвърта годишнина от сватбата, почерпете се виртуално за наше здраве

# 576
Момичета, и Борис е непрекъснато с ръце в устата и балончета от слюнка. Вече съм непрекъснато със салфетки в джоба, замислям се да му вържа един лигавник, че и бодито му все мокро на гърдите.
Благодаря на Нели за бързата реакция, вече сме подредени при всички вас! newsm51 newsm51
princess SHENY, догодина трепетите по първия рожден ден ще ни бъдат по едно и също време  nbirthday newsm74 И Честита годишнина!!! Диамантена сватба ви пожелавам!!!!

# 577
Бубе  Hug Praynig дано всичко се оправи,много неприятно,но сте реагирали навреме.
Шени честита ви годишнина,още дълги години заедно.
За ръката в устата...ми мойта перушанка я слага когато е гладна,и аз бутам биберона.Иначе и тя се плюмчи и прави балончета,понякога дори с мляко в устата и се хили.
За  luvbed вече много искам,за ММ незнам и той сигурно,ама пусто и много ни се спи.
Нелка аз съм с епизиотомия,и не съм ходила на лекар.Мисля,че всички конци паднаха...От вчера ме наболява единия яйчник ще вземе да ми дойде,преди да се наканя.
Нелка,Хоупче... голям рев падна на вашите постове...много мили истории.На  мен май ми липсва типичния майчин инстинкт...ама иначе моето си е мое,супер ревност ме гризе,как някой ще дойде и ще мачка "моята играчка" ,явно по друг начин ги чувствам нещата.

# 578
  • До морето :)
Шени, честита годишнина от сватбата! Винаги да се обичате и да се подкрепяте един друг
Сладур, добре дошла отново! Разбира се, че те помним  Hug И наистина е много гадно без интернет  Confused
За балончетата - и ние се плюнчим, но нашето определено не са лиги, а плюнки  Laughing И правим едни огрооооооооооооооооооомни балони  hahaha
Гери, и аз днес ще опитам (стига Елито да няма други планове). Дано не боли. Че и не мога да пийна за кураж  Rolling Eyes
Днес и аз имам повод да почерпя, имам Имен ден  Grinning Каня ви на едно плажно парти да празнуваме

# 579
  • Варна
Бубе, имаш много стиснати палци от мен, дано се оправи бързо Ралфи, пиши новини, когато можеш Hug.

princess SHENY, честита годишнина, още много дълги години в разбирателство и любов ви пожелавам Grinning.

Nellyli, твоята хубава Елена мисля, че много си прилича с моя хубав Валентин Laughing. Ето негова снимка от вчера:

http://www.prikachi.com/images.php?images/437/3540437i.jpg

Валентин също много си лапа ръчичките и слюноотделя от няколко дни, на всичкото отгоре реве от болка постоянно и не са колики. Чудя се и аз дали не са ни почнали зъбите, знам, че е адски рано, ама случаи всякакви - чувала съм даже за случай при познат на мъжа ми, чието дете се родило с два зъба Shocked. На една позната, която роди един ден след мен, вече им били избили леко две зъбчета Shocked.

Главата сякаш си я държи малко по стабилно, естествено, не го оставям без помощ, но определено е по-добре от преди. И аз редовно го слагам по коремче.

# 580
Здравейте Май-чета!За акането и коликите, нашият педиатър ни изписа http://apteka.framar.bg/30019016/%D0%B1%D0%B8%D1%84%D0%B8%D1%84% … %BB-#.ThVueFtEuAk и съм супер доволна.Горещо препоръчвам.Преди имахме проблеми с акането,сега е като часовник.Димитър е на 42дни и слава богу не знае какво е колики.Дано съм била полезна.

# 581
ДД  и от мен!
Бубе, стискам палци малкия по-бързо да се оправи и да ви изпишат. Hug
princess SHENY, честита годишнина, още много дълги години любов и щастие.
Нелка, честит имен ден!
Сладур, добре дошла пак! Hug
И ние се плюнчим, ама засега по малко. Ние си лапаме ръцете само като сме гладни и млякото се забави! Laughing
Главата си я държи чат пат в изправено положение, ама още тежи. По корем като я сложа, главата нагоре йок - тежи един тон - не може да си я вдигне още изобщо. Но има време.
Нелка,Хоупче - насълзих се на вашите постове...и преди съм ги чела, и винаги са ми избивали сълзи в очите. Hug Heart Eyes
Айде, тормоза на мама се събуди Laughing, отивам да се храним.

# 582
  • София
Бубеее: Какви неща ви се случват само! Cry Господ да ви помогне всичко да мине бързо! Praynig
Аз, когато приспивам децата им казвам:'' Нека дойде едно ангелче да бди над съня ви!''-СЕГА ВИ ИЗПРАЩАМ И НА ВАС С БЕБЧО ЕДНО АНГЕЛЧЕ, ТА БЪРЗО ДА СЕ ОПРАВЯТЕ! HugТи си силна майка и ще помогнеш на Ралфи бързо да се оправя! Peace
Шени:Честита годишнина!  bouquetМного да се обичате и радватв един на друг!
Нели:Честит имен ден на всички Нелита- да са живи и здрави!
Сладур: Добре дошла отново!
Мислих още да пиша, ама ми е гадно за Бубето- и аз съм била много по боници с Вики и знам,че няма по- лошо от това за една майка!
П.с. Спасиди:И ние да си направим клуб на старите многодетни майки! Joy

# 583
Хелоу и от мен,

Бубе, изпращам ти цялата си позитивна енергия  Hug Hug. Убедена съм, че малкото човече ще се пребори бързо и скоро всичко ще е зад гърба ви. Ние изкарахме някаква пневмония в родилното още. Не я разви веднага след раждане (цял следобед се гушкахме, не исках да го пусна), а през нощта. Като станах да го навестя и гледам го слагат в кувиоз и започват с едни въпроси "боледували ли сте напоследък, как мина раждането, т.н.". Сърцето ми беше паднало в петите докато излязат изследванията и поговоря с неонатоложката. Тази жена се оказа супер внимателна и отзивчива (идваше по 3 пъти на ден при мен) и каза, че при децата всичко се развива много бързо и минава много бързо (без следи). Но трябва да се реагира навреме и точно. И въпреки, че след 2 дни в кувиоз отново се гушкахме, ни задържаха 7 дни (толкова траел антибиотичния курс за пневмония). Така че - чакаме ви здрави и бойни (както винаги).

princess SHENY, честита годишнина. Бъдете дълги години един до друг, подкрепяйте се и се обичайте като по старите хубави романтични филми...

danaq_lv - какво значи "типичен майчин инстинкт", има ли такова животно Simple Smile Всеки чувства и съпреживява различно, но съм убедена, че всяка дава всичко от себе си.

На мен по ми е интересно да наблюдавам "бащинския инстинкт". На съпруга ми му е много трудно да продължи да води стария си работен живот (включващ 12ч работа, ставане късно, прибиране по нощите и т.н.) и в същото време да се радва и грижи за малчо. Понякога го усещам, че иска да ми помогне, гушка ревящо бебе, дондурка, но като не успее да го успокои в първите 10 мин и се отчайва, не знае как да продължи. Много се старае (вкл. пазаруване и готвене, гледане сам на бебенце, докато мама се разсейва), но аз някакси все недоволна. Осъзнавам, че трябва да почива, работи и да се доказва, но в същото време искам да се прибира в 6, да се разхождаме вечер заедно, да ни отделя повече време, едва ли не да е 100% ангажиран с бебе като си е вкъщи (т.е. да бъде аз)... А той се прибира с лаптопа и продължава работа от вкъщи (програмисти, какво да ги правиш Simple Smile). Осъзнавам, че ситуацията за мен и за него е различна, че не трябва да му мрънкам и натяквам постоянно, той много се старае... но хормони и недоспиване, какво да ги правиш Simple Smile (до кога можем да лежим на тази кълка???)

Както и да е, радвам се, че споделих (дано да няма време да влиза тук и да "шпионира", че знае къде си губя малкото свободно време:))

ПП. Хера, и аз гледах Гала - беше интересно и тъжно предаване, говориха за продажбата на бебета. И отново българските абсурди - майка, признала за продажба, с малка присъда и на свобода и гледа 7 деца; майка, хваната в опит да продава (и няколко успешни такива), на свобода и съди предаването, заснели я със скрита камера; а може и да и върнат децата. Безумие...

ПП2: И ние вече много се слюнчим и гризем ръце. А залъгалки - хич не ги иска, едвам ги пробутвам и задържам. Вече пробвахме 3, поръчала съм и чакам да пристигнат още 3 вида, белкем нещо си хареса... Ама се съмнявам... но пък не искам да се научи да си смуче палеца... А едно време си мислех, че е напълно естествено и нормално бебе да се радва на залъгалка.

Лек ден и приятни разходки на всички!

# 584
Бубе стиснати палчета и от нас Ралфи бързо да оздравее  Hug и да не се тормози много миличкото.
Шени честита годишнина newsm51 !
Нелка честит имен ден  smile3525 и дано най-скоро виртуалното плажно парти стане реално!
За плюнченето smile3534 - нашата докторка ми обясни каква е причината бебетата в тази възраст да имат по-голямо слюноотделяне, ама пуста глава нищо не помни doh. Ще питам майка ми дали се сеща, че беше с нас.

Вчера водихме Дани на детски рожден ден  bigdance2 . Вече му е третото детско парти. Ама много се стъписва милия от многото шум. Обикновено през половината време спи, а през другата реве. Но майка му упорито го мъкне навсякъде. Поне нямаше екстри като осрано дупе, каквито обикновено има като излезем навън. Но не се оплаквам от това де, то по-добре да го преобуя няколко пъти отколкото да не ака (единия път така се осра горкия, че баща му ме спука да ме бъзика как мога да не се сетя, че 4 памперса може и да не ни стигнат за 3 часа)

Общи условия

Активация на акаунт