Отново за АБКМ - 3

• 356 640
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 915
Ще пробвам, току виж му хареса, понеже е много злояд. Не знам вече какво да предлагам. Харесва тиквата и моркова защото сладнят, а на всичко останало, което предложа след първата лъжичка започва едно мръщене...
Ще направя и аз сухари както сте обяснили.
Вчера бях в ЗК за подновяване на протокола. На 12.09 ставаме на 1 годинка, а протокола изтича на 29.08, че питах за този половин месец дали ми се полага мляко. Казаха, че  лекуващия лекар преценява и ако се налага се изписвало с друга диагноза. Вие знаете ли дали е така, защото аз четох, че се полага до 1 година  newsm78

# 3 916
  • София
Мляко за алиментарен и алергичен гастроентерит и колит се изписва по Каса до навършване на 1 г. След това не. За друга диагноза не знам; поне в списъка на Касата /който може да се свали от сайта/ не е записано млякото да се протоколира за други диагнози.

# 3 917
Аз правех попара с авокадо, но всяка сутрин не съм давала. Сухари - домашни, както Краси.

# 3 918
  • Софиянка в Пазарджик :)
 Mr. Green влизам да се похваля.Не съм захранила,но Крис е наддал 600гр за 1м и 1седмица.Влоши му се кожата доста от жегите.Със захранването съм решила да почакам още 2-3седмици да стане на 8м.

# 3 919
Mr. Green влизам да се похваля.Не съм захранила,но Крис е наддал 600гр за 1м и 1седмица.Влоши му се кожата доста от жегите.Със захранването съм решила да почакам още 2-3седмици да стане на 8м.
Храниш го тайно, признай си  hahaha Joy hahaha

# 3 920
  • София
Здравейте! Бих искала да се включа във вашата темичка в ролята си на една паникьосана майка. Сина ми на 5-ти юни ще навърши 5 месеца. От два дни е с ужасен обрив по ръчкичките (ще приложа снимка)

Днес в 14 часа ще отидем при педиатър да го види! Всичко започна  в четвъртък сутринта,когато в 4 часа го нахраних с АМ на Babylove BIO 1 (храни се с това мляко от раждането си и не е имал проблеми- не е повръщал,но от четвъртък сме с новата им "подобрена рецепта",заради която млякото беше оттеглено от магазинната мрежа. Въпреки това на нас ни го носеха от Германия и не сме спирали приема му. Единственото изменение което сме имали е ,че за момент поради проблема с вноса минахме на конвенционалния му вариант т.е. не БИО. И пак нямахме проблем до като не се върнахме на нашето си). Та в четвъртък след като го нахраних с новото мляко в 4 часа сутринта, в 11 преди обяд забелязах този обрив. Започнах да разпитвам и показвам,масово ми казваха, че е претопляне.До като вчера вечерта не се консултирах с двама по вещи (доктори,но не алерголози,а в други специалности-просто тях имах на разположение в този час на деня) на които мненията съвпаднаха и казаха,че е млечна алергия. Веднага спрях млякото и се замислих за развоя на събитията ( историята със самото мляко и новата му формула). Въпреки,че все още не е захранен както трябва,започнах да му давам каша на ХУМАНА ХН МЦТ (не ми работи лат.),както и пюрета от картоф,морков,тиква- тези трите ги яде от 2 седмици. Първо мислех,че е от тях алергия,но ми казаха,че не е така. Днес ще видим д-ра какво ще каже. Моля ви да ми кажете на вас как ви изглежда,виждам,че сте с доста опит повечето. Какво мляко да му давам ако е млечна алергия и възможно ли е на 5м. да се прояви. Ще съм ви благодарна ако обърнете внимание на поста ми. Ужасно съм паникьосана,още повече ,че той си търси млякото и  е гладен. Яде по-малко каша 50мл. и пак по толкова от пюретата т.к. все още не е захранен и не смея да го натоварвам и да  му давам по повече ,пък и на него му се догадва - не е свикнал. Имам син на 7г. и с него проблем не съм имала. Във фамилията също нямаме проблеми с алергии (въпреки,че май това не е водещ фактор)

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 11:39 от ronkis

# 3 921
Ние нямахме обриви newsm78 само проблеми с акото. Прилича ми на някаква алергия от препарат. С какво переш? Храня с Аптамил АДЦ, ако искаш опитай, и да не е алергия към млякото няма да му навреди. Все пак не може да го държиш гладен.
И друго си мисля, ако е само по ръчичките, да не би да е от слънцето, ако е бил по късо ръкавче, защото аз от слънцето получавам същите пъпчици newsm78

# 3 922
  • София
Ние нямахме обриви newsm78 само проблеми с акото. Прилича ми на някаква алергия от препарат. С какво переш? Храня с Аптамил АДЦ, ако искаш опитай, и да не е алергия към млякото няма да му навреди. Все пак не може да го държиш гладен.
И друго си мисля, ако е само по ръчичките, да не би да е от слънцето, ако е бил по късо ръкавче, защото аз от слънцето получавам същите пъпчици newsm78
Не съм сменяла праха за пране. Със Сано Максима  пера винаги. Не е и от слънце т.к. не е бил излаган на пряка слънчева светлина. Винаги е бил с дълго памучно ръкавче.

# 3 923
Няма как по вида на обрива да се познае, че е от мляко. Може да се каже само, че е или не е алергичен обрив. По принцип мястото е "подходящо" за някаква контактна алергия.
Според мен не дръж детето гладно, а си му давай млякото.
От Сано Максима много хора пропищяха в един момент. Вземи един персил сензитив, докато се види какво е и как.

Обривът от претопляне е предимно по торса - под мишниците, на раменцата до лактите, гръб корем. Пъпките са добре различими една от друга. Алергичният обрив е с по- ситни пъпки, които се сливат на места в червени петна и изглеждат понякога като точкови кръвонасядания.

# 3 924
  • София
ronkis, според мен се върни на млякото, с което не е имал проблем - нищо, че не е БИО. По-голямата ми дъщеря дохранвах с мляко на хип, един път и аз реших да взема някаква разновидност от техните, на която пишеше БИО и не й понесе. Прилича ми на алергичен обрив, особено заради мястото на което е, но това не означава, че проблемът е в кравия протеин.

# 3 925
Здравейте! Аз бях в болница с малката и не съм писала скоро, но днес успях да ви прочета.
Да добавя относно прането на бебешките дрешки - Аз добавям едно допълнително изплакване и не ползвам омекотител.
Искам да ви питам намират ли се пюрета със свинско месо и съответно без мляко, масло, грах ? Не че съм тръгнала да захранвам, ама в болницата ме направиха на нищо че малката била само на кърма и че на 5,5м. още не съм дала зеленчуково пюре, та да се информирам. Преди 4 г. за баткото не намерих и му правих аз.

# 3 926
Аз като захранвах, единственото местно пюре, което ставаше за ползване /готово/ беше на ХИП - пуешко, картофи, тиква.
И много ми е интересно половината здрави деца като ги захранват на 6 месеца, какво толкова им е станало?

# 3 927
  • Северозапада
Моника, въобще не им се връзвай. Мисля че повечето деца в темата са захранени на 6+ месеца, пък нищо им няма. И аз почти всичко приготвям вкъщи, само пуешко давам от пюре. Нашата ЛЛ каза свинско най-рано след година за малката.

# 3 928
f(x), Ant G благодаря! И аз си мисля като стане на 6 месеца да започна, не виждам смисъл по- рано.Ама се опитаха да ме изплашат, че хемоглобина и бил 119.На батко и беше 106,захранен при това, даже и с месо. Иначе доц. Маринова ми каза да не се притеснявам от свинското месо, нямало да има проблем.Това е единственото червено месо което тя разрешава при АКБМ.При баткото нямаше проблем със свинското.Въведено е някъде към 6,5м.Ама знам че всичко е индивидуално, при някои дечица може да го отлагат за по-късно.

# 3 929
  • Северозапада
Моника, на София ХБ и беше 107 на 7 м., захранена само с няколко зеленчука. Тази или другата седмица ще и правим ПКК (навърши година) и ще ти кажа как се е повлиял от захранването. Давам ѝ месо и яйца от 9-тия м.

Общи условия

Активация на акаунт