Отново за АБКМ - 3

• 356 586
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 780
  • Софиянка в Пазарджик :)
На каша е ориза,на хип първо беше,не пише да има следи.
Сега купих на слънчо.Вчера нямаше нищо.Днес малко след като дадох започна да се чеше,но той го прави и като му се спи,така че чакам да видя отново дали няма да има обриви.
Следващото къпане ще го направим с филтрирана вода,да видим как ще е.Дано да не се обрине пак от ориза,че много се отчайвам...

# 3 781
Questo sono io дано да нямате реакция от ориза. Когато сме на село и ние се къпем с много варовита вода, но не съм обърнала внимание влияе ли на обривите Thinking .Аз захраних голямото ми дете с картоф + кърма.

# 3 782
За съжаление се обрина пак от ориза...
Ще пробваме с картов само да се изчистят обривите и да спре сърбежа.
А докато го кърмех ядях ориз и се чудех от какво продължава да се обрива при положение,че почти всичко бях спряла,за ориза и през ум не ми е минало.
Тук водата е от най-варовитите,като се преместихме тук бях изумена,как за седмица душа става бял.

# 3 783
Според мен го къпи няколко дена без шампоан и душ-гел.

# 3 784
Не го къпем с шампоан и душ гел и пак се обрива,затова остава само водата.А и кожата му доста се пооправи когато намалихме къпанията. Rolling Eyes

# 3 785
А проверихте ли да не е атопичен дерматит? Не всеки обрив е алергия.

# 3 786
Христос Воскресе! Пожелавам здраве на всички мами и бебета!

# 3 787
  • София
Честито Възкресение! Дано темата скоро се изпразни от посещение!
Детето се спуква да яде козунак тези дни. За който има машина и ползва козе мляко, по рецептата по-долу се получава страхотен козунак. Маслото е краве, ядки не съм добавяла, само локум.
Нещо не се оправям с вмъкване на връзки в бгмама.
http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html

# 3 788
Ами той е и с АД,но за втори път след ориз се обрива,като преди това е чист известно време.И най показателно за мен е сърбежа малко след като яде.Така реагираше и на кърмата ми докато ядях млечни.

# 3 789
  • София
Има ли някой снимка на тези обриви? Може ли да покажете какво имате предвид под обриви?
Почти година и половина се чудя как изглеждат обриви от храна...Пъпки ли са, петна ли са, релефни плаки ли са, дребни ли са?

# 3 790
Аз пробвах, но много трудно се снимат. Сигурно проф.папарат трябва. При моят син бяха по корема ситни, релефни на допир, на места се сливаха. Това бяха пъпки, които се появиха часове след яденето 5-6 часа. Друг път все съм се съмнявала, ама това като го видях просто грам колебание нямах.
Просто зарежи ориза щом все съмняваш. След шест месеца диетата без може да пробваш пак.

# 3 791
Моля за съвет!Как да захраня с месо?С какво да започна?Колко време и как да го давам?На каква марка пюрета да заложа?Разглеждах ги на тези на Hipp пише,че са без мляко,а на други по-евтини не пише да има .Пише без консерванти,без глутен,но за мляко нищо.В съдържанието не е отбелязано да има сухо мляко.Това означава ли,че и те нямат добавено мляко?Благодаря!

# 3 792
Моля за съвет!Как да захраня с месо?С какво да започна?Колко време и как да го давам?На каква марка пюрета да заложа?Разглеждах ги на тези на Hipp пише,че са без мляко,а на други по-евтини не пише да има .Пише без консерванти,без глутен,но за мляко нищо.В съдържанието не е отбелязано да има сухо мляко.Това означава ли,че и те нямат добавено мляко?Благодаря!

Аз преди 2 дни започнах да давам месо. Пюрето е на Хип  - пуешко с тиква и картоф. След него мисля да дам заешко. На 7,5 м сме. Въвеждам поне 10 дни нова храна. След заешкото педи ме посъветва да въведа глутена, а плодови пюрета не ми разрешава да давам за сега, но аз вече дадох от ябълка  Embarassed Единствено с ябълка си яде кашата. За сега всичко върви нормално със захранването, ох данооо  Praynig Praynig Praynig

# 3 793
  • София
Здравейте дами,
Ади вече е на 6 месеца и 12 дни. От една седмица давам оризова био каша на Хип. В шише прибавена към млякото я пие, но с лъжичка не ни се получава. Незнам дали и се събира да изяде и една лъжичка. Аз давам, тя плюе... Правя я редичка, за да не се дави, но не става. След около 5-6 лъжица стиска устата и край вече.
При Вас как е? Или как беше?
Предполагам и че кашата е гадна ...
Днес педи каза да дам друга каша каквато искам, само да е без мляко.  Thinking
Та исках да Ви питам според Вас каква да дам?
Мислех си за тази http://www.zabebo.bg/products/bezmlechna-kasha-yabalka-humana
Или пък елда с плодове http://www.zabebo.bg/products/bezmlechna-kasha-elda-s-plodove-hipp , но ме е страх и от плодовете ...  Thinking
А, също така ми каза, че мога да прибавям към млякото безмлечни бисквити на прах. Но аз такова чудо не намирам. Виждали ли сте такива бисквити?
Иска ми се да въведа две три каши да редувам и да дам картоф.
Дали мога да прибавя и аз ябълка към оризовата каша? Ох страх ме е...

# 3 794
  • София
Гери, виж в справочника съм добавила безмлечни бисквити:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317550.0
Ама с тях въвеждаш доста неща наведнъж /включително глутен/ и не са подходящи за захранване, особено пък на бебе, което е вкусвало само малко оризова каша.

Кашата на Хумана е отвратително сладка и лично за мен има много изкуствен вкус. Но пък на бебетата може би им е вкусна. Кашата на Холе просо с круши е хубава, а също и доста полезна.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт