Отново за АБКМ - 3

• 356 562
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 795
  • София
Здравейте дами,
Ади вече е на 6 месеца и 12 дни. От една седмица давам оризова био каша на Хип. В шише прибавена към млякото я пие, но с лъжичка не ни се получава. Незнам дали и се събира да изяде и една лъжичка. Аз давам, тя плюе... Правя я редичка, за да не се дави, но не става. След около 5-6 лъжица стиска устата и край вече.
При Вас как е? Или как беше?
Предполагам и че кашата е гадна ...
Днес педи каза да дам друга каша каквато искам, само да е без мляко.  Thinking
Та исках да Ви питам според Вас каква да дам?
Мислех си за тази http://www.zabebo.bg/products/bezmlechna-kasha-yabalka-humana
Или пък елда с плодове http://www.zabebo.bg/products/bezmlechna-kasha-elda-s-plodove-hipp , но ме е страх и от плодовете ...  Thinking
А, също така ми каза, че мога да прибавям към млякото безмлечни бисквити на прах. Но аз такова чудо не намирам. Виждали ли сте такива бисквити?
Иска ми се да въведа две три каши да редувам и да дам картоф.
Дали мога да прибавя и аз ябълка към оризовата каша? Ох страх ме е...

Аз започнах с пюретата и по късно въведох кашите. Първо оризова, след това чиста каша от Елда ( на Хип ). Оризовата грам не я хареса, елдата я ядеше до едно време и после спря. Според мен можеш първо да започнеш с пюретата и след това с кашите.

# 3 796
  • София
И аз започнах първо със зеленчуковите пюрета и после кашите. Първо с оризова на Милупа, после елда на Хип и просо babylove от DM. Но тогава всичко ядеше охотно, чак няколко месеца по-късно започнаха претенциите и всичките въртели, само и само да не яде. А някъде заедно с кашите въведох и плодовите пюрета и чиста каша много малко е яла, само в началото, после все съм слагала плодово пюре вътре. И до ден днешен предимно каша с плодово пюре или нарязани плодове си закусва. Е, вече кашите ни са многозърнести, особено обича бебешките мюсли на Холе, вече и разни бисквитки също слагам, но си я обича тази закуска, а и ми спестява да мисля какво безмлечно нещо да ѝ давам, като филия намазана с нещо (лютеница например) не ще и да погледне, сакън, развалила съм хляба  Mr. Green

# 3 797
  • София
По препорька на педи започнах с кашата, защото беше дьлго с разстройство и крьв. Започнах няколко дни след като се оправи за по щадящо за стомахчето. Защото прехвьрли 6 месеца и закьсняхме сьс захранването.
За сега отложихме ваксините за неопределено време. Педи предложи края на Май да направим хепатитната. От Нея правили ли сте реакция? Аз имам някакьв бегьл спомен че се продриска като беше на месец при предишната.   

# 3 798
По препорька на педи започнах с кашата, защото беше дьлго с разстройство и крьв. Започнах няколко дни след като се оправи за по щадящо за стомахчето. Защото прехвьрли 6 месеца и закьсняхме сьс захранването.
За сега отложихме ваксините за неопределено време. Педи предложи края на Май да направим хепатитната. От Нея правили ли сте реакция? Аз имам някакьв бегьл спомен че се продриска като беше на месец при предишната.   

Ние направихме на 7 месеца първата ваксина- хепатитна и слава Богу нямаше никаква ракция. Педи каза 3 дни преди и 3 дни след ваксината да давам Фенистил.

# 3 799
Ние миналата седмица сложихме втората хепатитна ваксина.Все още не мога да съм сигурна,че няма да има реакция,тъй като 10 дни след първия и последен за сега пентаксим се получи разтройство със слуз,което изчезна чак след месец.Аз също давах фенистил капки както е написала Стеф.

# 3 800
Аз само да вметна, че ходих при един педиатър на който му имам голямо доверие. Тя каза, че тези професори/доценти много не им се занимава да обясняват /нямат време/, че лактазния дефицит ако не се израсте на време от бебето преминава в АБКМ.

Ние вече напълно  спряхме капките Абоколикен от 10 дена и нямаме разтройство. Когато реша да въвеждам млечни, изварата на кое място е?

# 3 801
Краси, някъде накрая е изварата, след киселото мляко и преди прясното.
Любомира, ако ще ти се подриска от ваксина или нещо друго няма да е след 10 дена, а много скоро бъди спокойна.

# 3 802
  • София
Хепатитната нашата докторка я води най-леката ваксина. От нея и аз не съм забелязала реакции.
Синфлориксът е с много дебела игла и освен всичко друго е доста болезнена за бебетата. От нея що мрънкане съм отнесла  ooooh! Отложените Пентаксими и Приорикс слагахме с Ериус, поддържаща доза от 2,5 мл. три дни преди ваксина /за шарките давах и два дни след прием/. Остава му реимунизация с Пентаксим, която ще слагаме чак година след последния прием, т.е. чак декември.
Според нашата педиатърка, пикът на образуване на антитела в тялото след ваксина е от 3 до 7 ден след прием и после достига плато, така че ако има реакции, то те са в този период.
Много е възможно да ви говоря пълни глупости също така

# 3 803
Аз давам Ериус 5 дена преди и 4 след. Явно нашата педка повече се застрахова. Ако прави изобщо нещо този ериус, а не е само за успокоение.
Между другото, на моичкият не искат да му слагат наведнъж пентаксим и симфлорикс. От второто още няма ни една.

# 3 804
  • София
Наведнъж вече и капки за нос не слагам аз Grinning. Само една такава случка с две ваксини имахме на 2 месеца и след това започнах да чета настоящата тема...

# 3 805
  • София
Хепатитната нашата докторка я води най-леката ваксина. От нея и аз не съм забелязала реакции.
Синфлориксът е с много дебела игла и освен всичко друго е доста болезнена за бебетата. От нея що мрънкане съм отнесла  ooooh! Отложените Пентаксими и Приорикс слагахме с Ериус, поддържаща доза от 2,5 мл. три дни преди ваксина /за шарките давах и два дни след прием/. Остава му реимунизация с Пентаксим, която ще слагаме чак година след последния прием, т.е. чак декември.
Според нашата педиатърка, пикът на образуване на антитела в тялото след ваксина е от 3 до 7 ден след прием и после достига плато, така че ако има реакции, то те са в този период.
Много е възможно да ви говоря пълни глупости също така

Ние днес сложихме Синфлорикс ( тази на 12 м. ) и направо ебаси мрънкането, тръшкане, реване и дори ми вдигна 38 температура. Хапна и веднага заспа. Ще я следя, но смятам тази за шарките да я отлагам колкото се може повече и докато не минем през алерголог за да видим от какво има алергии и се обрива и ако е от млякото със сигурност няма да я сложа.

# 3 806
На нас ни забраниха шарките. Направи алергия и от яйце.
Ох, Beeps, днес яко спечен ден, ама ме разхили с тия капки  Mr. Green
При нас е голям бонус с тая алергия, че на лекарите само като им обясня колко е алергичен и веднага скъсяват списъка с лекарства до морска вода и вит Ц  Mr. Green. Та и капки за нос не слагам  Sunglasses

# 3 807
  • София
На нас ни забраниха шарките. Направи алергия и от яйце.
Ох, Beeps, днес яко спечен ден, ама ме разхили с тия капки  Mr. Green
При нас е голям бонус с тая алергия, че на лекарите само като им обясня колко е алергичен и веднага скъсяват списъка с лекарства до морска вода и вит Ц  Mr. Green. Та и капки за нос не слагам  Sunglasses

Към жълтък не направи алергия, но имам съмнение за белтъка, та затова ще минем на алерголог. Иначе още при захранването направи алергична реакция към картоф, след това към телешко....абе страшна работа. Онази вечер се почерпи без да видя с шоколад и веднага се изрина от него. Сега сме и с инфекция заради това, че се опитва да яде пясък.....та сме страшна работа и май ще настоявам да не я слагаме шарковата, че като видях днес какво стана с тоя Синфлорикс, не искам да си представям с тая какво ще бъде.

# 3 808
Тя точно заради белтъка не се слага шарковата.
В шоколада вероятно е имало мляко, нормално да се обрине. Или от какаото.

# 3 809
Здравейте и от нас. При нас само хепатитната ваксина е сложена в срок и безпроблемно. Другите са отложени за след много време. Хич не бързам, и ЛЛ като гледам също (още й държи влага онова едномесечно разстройство преди половин година).
Със захранването сме супер. Вече от няколко седмици яде козе сирене и козе кисело мляко, мисля другата седмица да пробвам и овче сирене евентуално.
Не се сещам дали съм питала за риба (пъстърва) евентуално и от кога? Чета, че е алерген и затова не смея, но ми е любопитно. Яде жълтък без проблем иначе, белтък не съм пробвала и май нямам мераци за сега. А белтък от кога се дава?

Общи условия

Активация на акаунт