Отново за АБКМ - 3

• 356 068
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 810
Хич и не пробвай белтък скоро... Ако все пак дадеш: само твърдо сварено яйце или в печиво, никакви омлети, кремове, застройки и прочае с малка термична обработка.
Риба дадох около вашата възраст.

# 3 811
  • София
Аз като стана на година детето и си пречупих паническите мисли. Риба точно тогава дадох, жълтък и после цяло яйце също. Като тръгна на ясла и взех да го виждам за 3 часа вечер, съвсем обръгнах и като го гледам добре се чувства не наблюдаван под лупа. Mr. Green
Браво, моарейн, за хубавите резултати! Няма само да се жалваме тука  Grinning Какво козе кисело мляко ползваш?
Фиксче, вие до къде докарахте яслата? Аз много се притеснявах какво ще яде там /изключае обяда, че той е какъвто ползвах до преди това от кухнята/, но за следобедна закуска има примерно щрудел с ябълки, баница със спанак, мляко /Фризопеп/ с овесени ядки. Заприличал е на бобър в бузите  Grinning Онзи ден ми казаха, че имали двама рожденика и аз се изприщих, представяйки си една хубава сочно шоколадова торта. Но майките се бяха погрижили с Барни и шоколадови яйца, опаковани в парче картонена тора "за вкъщи". Ми, хубави бяха  Laughing. Сестрата каза, че единствено опаковани неща разрешават и си ги дават на мама и тати, те ако искат да дават и на детето.
Алекс, кофти вашата работа. Минете на алерголог да ви даде насоки и да се стабилизира.

# 3 812
Нямаше класиране този месец, Beeps. Още чакам да го приемат някъде. Ако остане за септември ще е тъпо, че трябва да се върна на работа преди да е почнал.

# 3 813
Много се чудя за рибата. Може и да дам малко по-натам. Иначе за белтъка не бързам, ще чакам още.  Grinning
Козе сирене и кисело мляко вземам на Бор-чвор, че такова намерих, дано няма примеси (поне не прави реакция, така че май по-добре да има, че да тая надежда, че е израстнал АБКМ) . Blush

# 3 814
  • София
моарейн, Таня докато правеше реакции и към козето си имаше, принципно са с доста подобен протеин и козе се препоръчва при лактазна недостатъчност, но при алергия е заблуда, че към козе е вероятно да няма, напротив, много по-вероятно е да има реакции и към козето. Така че най-вероятно вече просто вече няма реакция, стискам палците да е така  Hug

Beeps, много се радвам да чуя хубави неща за яслата, че и ние към тази сме се ориентирали. А за закуска какво дават? И принципно за децата с алергии спазват ли си някакви рецепти без млечни (като изключим обяда, той е ясен) или се дава каквото става от общата храна?

# 3 815
  • София
Моят човек закусва у дома, че да мога да давам сирене и млечни. Закуската е макарони със захар, попара с хляб и Фризопеп и подобни и предпочитам да ставам малко по-рано, но да яде нещо по-нормално. Като цяло се стараят хората да им е по-разнообразно, но диетата е 4А т.е. без яйца, риба, мляко и телешко и няма как. Обяда си е от нашата кухня, знаеш го, с тази разлика че ядат всичко на обяд. Да- малко супа, основно и половината десерт  Mr. Green
Ако до септември още не сте минали на обща храна от кухнята и имате някакво съмнение, ще са в една група. Там слагат всички с алергии. Само похвали за тая ясла и сестрите; радвам се че попаднахме там. За месец и половина ходене, беше болен само веднъж.

# 3 816
svetla81 е права, че "мине" ли козето 90% е израстната алергията. Обаче познавам и дете, което яде козе, а от всичко друго се обрива. Принципно белтъците във всички казеинови млека са 90% еднакви, има разлика обаче в количеството казеин и затова препоръчват захранване от козе към краве.

Пффф, завиждам ви за тая ясла благородно. При нас няма отделни групи за алергични. Как ще го опазват да не бърка в чиниите на другите, не знам. И аз май ще го водя след закуска. В колко закусват в яслата?

# 3 817
  • София
Моят човек закусва у дома, че да мога да давам сирене и млечни. Закуската е макарони със захар, попара с хляб и Фризопеп и подобни и предпочитам да ставам малко по-рано, но да яде нещо по-нормално. Като цяло се стараят хората да им е по-разнообразно, но диетата е 4А т.е. без яйца, риба, мляко и телешко и няма как. Обяда си е от нашата кухня, знаеш го, с тази разлика че ядат всичко на обяд. Да- малко супа, основно и половината десерт  Mr. Green
Ако до септември още не сте минали на обща храна от кухнята и имате някакво съмнение, ще са в една група. Там слагат всички с алергии. Само похвали за тая ясла и сестрите; радвам се че попаднахме там. За месец и половина ходене, беше болен само веднъж.

Beeps,

Браво. А за коя ясла става дума? В нашата ( където кандидатстваме ), когато се обаждах директорката ми заяви, че в такъв случай, те няма как да се съобразяват и нямат такива групи и не могат да предоставят алергично меню на детето ми. И с една дума ми каза, че в този случай е по добре да си я гледам вкъщи. И така ме вбеси.......след като искам да ходи на ясла значи някак да си позволя да я гледам. А и смятам, че за децата е по добре социалният контакт в градината от колкто с мен вкъщи и по градинките.

# 3 818
Няма как да ти откаже. Някой беше пускал назад цитат от съответната наредба.

# 3 819
  • София

Да, да тя няма да ми откаже, но няма как да и дават различно меню заради алергията.

# 3 820
Моят е на ясла - сутрин закусва вкъщи, водя го в 9ч., обядва там-супите без застройката, следобедната закуска - нося му банан или друго от вкъщи.... Tired

Плащам си цялата такса иначе, не съм от София....

# 3 821
Аз пак  да питам. От кога дадохте жълтък?

# 3 822
Обнадеждена съм значи  Party А дано сме я оставили в миналото тая АБКМ. Трябва да проуча точно какви им бяха протеините на различните млека по-обстойно, забравила съм.
Жълтък дадох на 1 год. като направи. Нямаше реакция, започнах с трохички и постепенно стигнахме до цял наведнъж.  Peace

# 3 823

Да, да тя няма да ми откаже, но няма как да и дават различно меню заради алергията.
Ако не могат да ти осигурят храна, трябва да ти разрешат да му носиш. Трябва да носиш обаче и още една проба да пазят. Ако нещо някой се натрови или дойде ХЕИ, тези проби ги изследват.

Краси, както моарейн. Много внимавах, първо трохи, постепенно увеличавах до 1/4. За около 2 седмици това през ден даване. После следващия месец по някое време дадох 1/2. Белтъкът го въвеждах около година и половина и подходих доста по- смело, явно не е трябвало. Белтък давайте само твърдо сварен или в печиво. То и за цяло яйце важи де.

моарейн, знам че казеин и албумин са основните белтъци, ама сигурно и други има. Казеина е повече в млякото крави, кози, овце, биволи. Албумина е основно в майчиното, камилско и магарешко мляко.

# 3 824
  • София
Яслата е 41 СДЯ "Ябълкова градина" в Люлин, София. Групата е смесена, само няколко са специалните в нея. За да се подсигурят места за 4-5 такива деца се изисква само организация и малко мисъл, ама масово не им се занимава Whistling. За безмлечните храни са абонати на кухнята в Люлин и ходи, не ходи си плащаме цяла такса /60лв./, ама това да ми е проблема. Закусват кой когато отиде на малки групички, че не могат да се справят с всички наведнъж; голямата вълна на пристигане е в 8:10/15.
Аз, както казах, съм давала козе прясно, ама с краве няма и да опитвам скоро. На няколко пъти пак предлагах краве сирене, нямаше реакция. Козе на "Земенея" яде без проблем. АМ е само преди лягане и то ХА2. Него не смятам и да го пипам Crazy

Общи условия

Активация на акаунт