Отново за АБКМ - 3

• 356 075
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 840
  • София
По какъв начин предложихте авокадо, от готово пюре или някак приготвено? И има ли начин да се запази част от плода за следващия ден?

# 3 841
Напълно съгласна с Beeps. Захарта ферментира в коремчето. Аз вчера бях на гости, хапнах сладкиш и  сутринта имаше пяна. Но не фатално. Embarassed

# 3 842
  • София
Хора, вашите деца ядяха ли с льжичка?
Моето днес отново не иска кашата с льжичка. Накрая я давам от шише, като умре от глад я изяжда. После ям парче ябьлка тя така ме гледа. Като и подам отваря като риба пиранка устичка...
Имам притеснения че и картофа утре няма да яде.  Вьзможно ли е да не се научи с льжичка? Ох, извинете ме ако Ви дотягам, но ние всички сме яшни и такова нещо не сьм виждала. 

Имам половин шише абоколикен, ако някои има нужда.
Както и сиропче против поврьщане гастротус половин шише.

# 3 843
По какъв начин предложихте авокадо, от готово пюре или някак приготвено? И има ли начин да се запази част от плода за следващия ден?
Сурово, пюре не съм виждала и не съм чувала да се готви честно казано.
За да го запазиш, режеш наполовина и оставяш в хладилника частта с костилката.

Моето днес отново не иска кашата с льжичка. Накрая я давам от шише, като умре от глад я изяжда. После ям парче ябьлка тя така ме гледа. Като и подам отваря като риба пиранка устичка...
Имам притеснения че и картофа утре няма да яде.  Вьзможно ли е да не се научи с льжичка? Ох, извинете ме ако Ви дотягам, но ние всички сме яшни и такова нещо не сьм виждала. 

Гери, писах ти по- нагоре. Вероятно проблемът не е в лъжичката, а в нежеланието на детето да яде твърда храна. Пюре в биберон дават, пази Боже, на деца, които имат физически затруднения да се хранят нормално. Бъди по- търпелива и ако не иска пюрето, ами давай и мляко, не я дръж гладна. Разбирам да е жизнено важно да го изяде, а то просто не е.
Като ти се струва, че не иска лъжица, пробвай със захранване водено от бебето, там се яде с ръка. Чела съм за майки на деца с АБКМ захранили и така.
Също гледай да подаваш лъжичката леко под ъгъл към бузата, а не направо в устата. Може да и се гади, ако я буташ направо.

# 3 844

Аз от авокадото си изрязвам кръгче, колкото ми е необходимо. Останалата част с костилката я захлупвам с отрязаната част в/у чинийка. Дано си ме разбрала.

# 3 845

Гери на нас ни отне повече от месец да свикне с лъжичката.И аз като теб се питах какъв е проблема,смених няколко лъжички.Сега го храня с една плитки и доста тясна и с нея се получава.Не че е от много ящните..Давай храната към бузката,а не навътре.Виктор така повърна няколко пъти точно накрая когато почти се беше нахранил и умрях от яд.

# 3 846
  • София
Благодаря за сьветите!
Определено като давам нещо с рька отваря уста, а с льжица не.
Предполагам, защото за по набьрзо като я разнасям из нас ям ябьлка или ядки, а тя ме гледа.
Обикновено, като ям с льжица или вилица спи или я гледа друг.
Иначе смених и аз няколко льжици, и определено плитката е  най добра.
Ще пробвам с рька. 

# 3 847
  • София
Картофчето го хапна с удоволствие. Направих го с водичката дето се вари. От начало дадох с прьст после с льжичка. Сложих сьвсем малко зехтин, че беше много хлебен. Но след него до вечерта направи 3 изхождания. Не бяха редки, но с това  от сутринта стават 4.
Ох дано не се продриска. Картофчето е домашно.
Момичета, мислех си може ли вместо плодово пюре да се дава плода от компот или не, защото има Захар?

# 3 848
Не още,  има захар. Някои си правят за децата компоти без захар.

# 3 849
Гери, доколкото си спомням при вас лекарите се съмняваха и за ЛД. Ако е така веднага ще получи разтройство. По добре в картофчето добавяй АМ. Зехтина разхлабва.

# 3 850
момичета моето бебенце също е с абкм и четох тук че някои симптоми са като на настинката от вчера започна да кашля и киха повече има и сополки как да разбера алергията ли е или настинка?иначе е спокойна общо взето спи си яде си... Cry

# 3 851
  • София
Има ли или няма АБКМ? Сополи от мляко... Едва ли.

# 3 852
  • София
Гери, доколкото си спомням при вас лекарите се съмняваха и за ЛД. Ако е така веднага ще получи разтройство. По добре в картофчето добавяй АМ. Зехтина разхлабва.
Да, май се разредихме.
Днес няма давам картоф, ще бьде на млеко и оризова каша.
Дано се оправи бьрзо.

Момичета, черпа Ви по едно!
Весел празник на всички!

# 3 853
момичета моето бебенце също е с абкм и четох тук че някои симптоми са като на настинката от вчера започна да кашля и киха повече има и сополки как да разбера алергията ли е или настинка?иначе е спокойна общо взето спи си яде си... Cry
Вероятно говориш за алергичен ринит. Той обикновено се причинява от нехранителни алергени като полени, мухъл, акари и прочае. Носът има прозрачен секрет с месеци, може да се запушва носа, често кихане... Обикновена настинка, която минава за 7 дена не е алергичен ринит.

# 3 854
  • sofia
Да споделя,че от зимата ползваме всекидневно каничка за промиване на носа с хималайска сол и това е уникален уред. Не иска да си ляга без да си е измил с каната носа. Страхотна работа върши и ни спаси от усложнения от гриповете, а изкарахме много такива. Направо дишаш с още едни гърди все едно. Знам, че тук сте майки на бебчовчи предимно, но пак е хубаво да се знае. Алергията подува лигавиците и дишането става трудно и без сополи, пък ако има и сополи е ад. Това нещо е уникално и облекчава много. http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?products_id=2875

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 23:14 от newradost

Общи условия

Активация на акаунт