Няма радост по голяма, сърчице да чуе февруарска мама - тема 2

• 26 978
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Да съгласна съм че проличаването е свързано с отпуснати мускули, моите са доста отпуснали, аз нямам и година от предишното секцио, и сега корема ми веднага се изду отпуснатата кожа, а като се тегля съм си същите кг. Но какво да се прави, здраве да е и да си имаме живи и здрави бебенца на финала, другото се оправя, аз бях качила 20кг, и след 6 месеца бях махнала 17кг:)

# 76
  • Варна
Здравейте и от мен!
Fabianna благодаря за темичката.   bouquet
Аз вече казах на работа и всички знаят. Лошото е, че за края на втори месец доста ми се е подул корема.
Не мога да кажа, че ям повече, но корема си се поду и доста ми личи.
Иначе постоянно ми е лошо. Забелязала съм, че точно когато ми е най-лошо, ако хапна нещо и спира да ми се гади. При вас как е?
Напоследък пия тоник и донякъде ми помага. Спряла съм цигарите и кафето.
Добре дошли на новите мами февруарки! Лека бременност ви пожелавам.

Още не съм си избрала лекар и не съм решила къде ще раждам. При първата бременност бях в "Майчин дом" и не съм ходила на ФМ, но ми направиха тест за синдрома на Даун. Моля варненските майки за съвет. Вие при кой лекар ще ходите?

Наистина ли по здравната каса са само 3 прегледа за цялата бременност?

# 77
  • София
...
Иначе постоянно ми е лошо. Забелязала съм, че точно когато ми е най-лошо, ако хапна нещо и спира да ми се гади. При вас как е? - Така... засега. Че миналия път и да хапнех, и да не хапнех - все тая. Не че нещо ядях...
Напоследък пия тоник и донякъде ми помага. - По-добре пробвай с газирана вода, че тоникът съдържа хинин и с него не трябва да се прекалява. Аз пиех една естествено газирана минерална вода от Михалково, в нея пък има флуор, но е в малки к-ва, а се съдържа и във витамините за бременни.

# 78
nuncheto, аз също съм се ориентирала към Майчин дом, в момента там ме преглежда др. Яков.

пчелица работлива и аз така с храната и задължително студени (ели пъпеш  Crazy), но съм с малко по-разширен списък (адски ми се яде луканка и ям, а хем знам, че не трябва, дано не е чак толкова опасно). Лошото при мен е, че като стана на обяд и до 5 часа не мога да сложа хапка в устата си, а после се отпушвам и ям 4-5 часа.. после пак почва да ми се гади.. и вчера викам опс пет часа е, ще се яде, ама нъцки, цял ден бях много зле, е ядох де Simple Smile.

deyzi, хаха представям си те.. и аз сега седя, гледам си корема, пъча се, ама нищо още..

# 79
Здравейте.Радвам се че има още мами,които се включиха в темата.
Аз казах още преди 3 седмици на шефката,тъй като съм на такова работно място което не може за 2-3 дни да ми се намери заместник.Мисля ,че така е коректно,а и работата ми е тежка и не се знае до кога ще успявам да хода на работа.Много се притеснявам да не би да стана някоя сутрин и да не мога да отида на работа.Иначе е много добре да се с работи/доколкото е лека работата/,поне до 4-5 месец.Аз с предната си бременност по това време си бях вече в болничен.Кошмарно лято,мъжо беше командировка и аз само по цял ден с майка ми,горещини.Сега ми е по весело,мъжо,детето колежки.
Това е от мен лек ден.

# 80
  • Габрово
Наистина ли по здравната каса са само 3 прегледа за цялата бременност?

Става дума за прегледи с ехограф.

За коремчетата съм на мнение, че на този етап става въпрос за подуване на хормонална основа, лоша перисталтика или газове. Вярно, казват че втората и следващи бременности проличават по-рано, ама чак пък толкова рано. Нито ембриона е толкова голям, нито плацента, ни води, от какво да се разтегне матката, че да личи и външно.

Добре дошли на новите мами  Grinning.

# 81
  • София
ivap, личи си, защ. матката се повдига. На мене също вече ми личи, макар че още мога да мина за преяла с череши. Иначе забелязах, че не мога да си "глътна" корема още преди да разбера, че съм бременна (мислех, че защото ще ми идва, даже първият ми тест беше отрицателен  Simple Smile ).

# 82
  • Варна
Спящата - благодаря за съвета. Спирам тоника.
Да, и аз не мога да си глътна корема.

# 83
ivap, личи си, защ. матката се повдига. На мене също вече ми личи, макар че още мога да мина за преяла с череши. Иначе забелязах, че не мога да си "глътна" корема още преди да разбера, че съм бременна (мислех, че защото ще ми идва, даже първият ми тест беше отрицателен  Simple Smile ).
Ей това пък все едно аз съм го писала с изключение на отрицателният тест/аз направих само един и втората чертичка грейна като неон/.Е ти очевидно не си "блейка" като мен и си с усетила навреме.Пак имам напредък в това отношение,защото предишният път разбрах чак в 8г.с и регистрирахме и бременност,че и сърчице чухме/което си има и предимството,че не ми се е наложило от първият преглед да треперя до вторият/.

# 84
  • София
P. S. Ето нещо любопитно по този въпрос:

Цитат
Насочващи ЧХГ нива по време на бременността:

ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml
• не бременни: <5.0 mIU/ml
• След менопауза: <9.5 mIU/ml

* Тези стойности са само НАСОЧВАЩИ – при всяка жена новата на ЧХГ могат да нарастват различно.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 542&Itemid=36

Т. е. дори и тест като Sure Check, който хваща над 25 mIU/ml, реално е сигурен в 6 седмица от ПРМ (1 080 – 56 500 mIU/ml). Това, че отрицателният тест не значи непременно липса на бременност, го бях чела, макар и не с такива подробности. Отделно и положителният тест не е гаранция, защ. не дава индикация дали е в матката и дали междувр. не е настъпил спонтанен аборт (мн. жени дори не разбират, че са били бременни, просто констатират 2-3 дена закъснение и малко по-обилен месечен цикъл).

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 16:25 от Спящата

# 85
  • София
ivap, личи си, защ. матката се повдига. На мене също вече ми личи, макар че още мога да мина за преяла с череши. Иначе забелязах, че не мога да си "глътна" корема още преди да разбера, че съм бременна (мислех, че защото ще ми идва, даже първият ми тест беше отрицателен  Simple Smile ).
Ей това пък все едно аз съм го писала с изключение на отрицателният тест/аз направих само един и втората чертичка грейна като неон/.Е ти очевидно не си "блейка" като мен и си с усетила навреме.Пак имам напредък в това отношение,защото предишният път разбрах чак в 8г.с и регистрирахме и бременност,че и сърчице чухме/което си има и предимството,че не ми се е наложило от първият преглед да треперя до вторият/.

Laughing

# 86
  • София
Здравейте мили момичета.По въпроса за коремчетата-на мене вече ми правят място в автобуса хората Crazy ама аз и без това си бях пълничка ,та сега вече хептен съм заоблила коремчето Grinning

# 87
Здравейте,
вече мога офециално да се включа при вас, след два теста положителни днес ходих на доктор - 6г.с съм, термин 20 февруари ! Втора бременност, на 29г. съм

# 88
Здравейте,
вече мога офециално да се включа при вас, след два теста положителни днес ходих на доктор - 6г.с съм, термин 20 февруари ! Втора бременност, на 29г. съм
Добре дошла и лека бременност! Peace

# 89
аз пък ще кажа на работодателя си септември защото август ще си идвам в БГ  а за коремчето и на мен ми личи защото миналата година имах операция и ме срязаха доста зловещо
Blim първата бременност в Англия ли я изкара че и аз живея в Англия първа бременност ми е и ми е интересно как протича раждането тук?

На всички мами много се пазете!

Общи условия

Активация на акаунт