Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението на консултантите по кърмене относно храненето само от една гърда?
Какви са причините за проблемното поведение на бебето по време на кърмене?
Как да се справя с млечницата и какви са препоръките за лечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението на консултантите по кърмене относно храненето само от една гърда?
Консултантите по кърмене препоръчват хранене и от двете гърди, тъй като гърдите не са хранилища, а фабрики - колкото повече се използва продукцията им, толкова повече мляко произвеждат. Те препоръчват режим на хранене на всеки 2-2,5 часа и от двете гърди, което води до увеличаване на количеството мляко и предвидимост в режима на бебето.
-
Какви са причините за проблемното поведение на бебето по време на кърмене?
Проблемното поведение на бебето по време на кърмене може да бъде причинено от различни фактори, като неефективно сукане, млечница, предпочитания към гърдата или дразнене. За справяне с това могат да се използват техники като кърмене в тиха и тъмна среда, кърмене в движение, кърмене на полузаспало бебе и предлагане на трета гърда, ако е необходимо.
-
Как да се справя с млечницата и какви са препоръките за лечение?
Млечницата може да бъде предизвикателство, но лечението включва прилагане на предписаните лекарства върху устата на бебето след кърмене. Важно е да намажете зърната и ареолите с лекарството, предписано за бебето. Лосионът за зърна също може да помогне, стига бебето да не поглъща лекарството. След лечението кърменето обикновено се подобрява и бебето става по-спокойно.
-
Какво да правя, ако бебето ми отказва да суче от едната гърда?
) твърдят, че така ще намалее кърмата. Аз обаче не виждам друг изход за момента поне като последна проба да оправя нещата- защото ако гърдата ми не е събрала мляко 5-6 часа и буквално не му капе в устата- бебчето не иска да яде от нея и така ми се разранени зърната, че следващата крачка би била отбиване.
плаче, яростно дъвче и дохранвам накрая, а в мен има все пак някакво количество останало.
тъй като моето вече попораснало кърмаче беше голям киселяк на същата възраст, въпреки шампионското си наддаване и акането по 8 пъти на ден (демек изключваме да не му е стигала кърмата) редовно се опъваше и мрънкаше и след двете гърди... Кво правим тогава - гушваме го, евентуално оригваме, ако е нужно, и предлагаме трета... тоест тази, от която не е сукало последно. В нея се е образувала междувременно още мъничко кърма (мляко се образува дори по време на сукането) и хоп - още няколко глътки. После, ако трябва -и "четвърта" цица. Разбира се, важно е да е добра позата и засукването, за да не се стига до неприятни разранявания по гърдите.
А това с извиването, дърпането и т.н. също съм го преживявала многократно - успокоението е, че рано или късно и това минава