Към майките на момченца

• 3 245
  • 25
  •   1
Отговори
Моля за извинение ако има такава тема, но съм объркана.
Може ли за съвет:Преди два месеца моето момченце беше на 2г.и 2 месеца, когато педиатърката му забели пишлето.Аз се стараех всяка вечер да му я забелвам, но той почти не ми даваше, защото го болеше.Беше доста травмиращо - не пишкаше по цял ден, а когато го правеше беше съпроводено с много болка  и плач.От няколко дни забелязах, че вече не се забелва до края, имам усещането, че като че ли е зараснала.Незнам какво да го правя, опитвам се вечер при банята да го подърпвам, но той се дърпа и няма резултата за сега.Моля, кажете ако на някоя мама и се е случвало подобно нещо какво да направя.

# 1
  • Бургас
Ето тук са темите: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144112.0 Дано се оправи скоро момченцето.

# 2
А защо толкова сте чакали, това се прави на 8месеца. След като се забели се прави промивка с тетра или лайка и се маже с дипрогента 3-4дни. Поне при нас беше така.И на моите момченца ги болеше когато пишкаха,но за 3дни отшумява.Заведи го пак да го види лекарката ако не се отваря и го боли. Дано да му мине по-бързичко и да не го боли. Hug

# 3
Значи, отваря се, но остава много малко до края, което не помръдва.

# 4
  • Бургас
Когато му дойде времето ще се отлепи и другото. Няма нужда от насилствено дърпане. Едно, че боли много, второ, че може да стане беля. В темите където пише доктор Оги е описано какво е нужно. 
Моето дете е на 6. Остава му съвсем мъничко още. Нито съм дърпала, нито нищо. Отварям до където позволява, без да го боли и мия. Сега вече го прави сам. Не сме имали никакви проблеми.

# 5
  • София
skakale4ka, консултация с хирург, уролог. Във форума Д-р Оги.

# 6
skakale4ka, консултация с хирург, уролог. Във форума Д-р Оги.
Да, вече го направих - чакам отговор.Благодаря

# 7
Незнам какво да го правя, опитвам се вечер при банята да го подърпвам, но той се дърпа и няма резултата за сега.

Отговорът е във въпроса ти. Не може да има резултати, докато само се опитваш, а не го правиш. Сама няма да се дръпне. Или дърпай, или го остави да се сраства. Избери си от които да си: от забелващите или от незабелващите.

# 8
Незнам какво да го правя, опитвам се вечер при банята да го подърпвам, но той се дърпа и няма резултата за сега.

Отговорът е във въпроса ти. Не може да има резултати, докато само се опитваш, а не го правиш. Сама няма да се дръпне. Или дърпай, или го остави да се сраства. Избери си от които да си: от забелващите или от незабелващите.
много остър тон, защо така?търся съвет, а не обвинения, недейте така.

# 9

Глупости?! В какво съм те обвинила? Съветът е ясен - майката му е дърпане, ако искаш да се отлепи. Боли, не боли, няма друг начин за съжаление. Или го правиш, или отиваш в графа незабелващи, но като седиш и гледаш няма да стане... не виждам нищо остро в тона ми - излагам фактите такива, каквито са. Не знам по какъв друг начин да ти го обясня.  Confused

На Крис му го дърпа лекар също, беше доста кофти преживяване: с кръв, рев и цялата му там гадост... нооо моя грешка, че чаках да стане на 5г. почти и се притесних, че ще се травмира, че няма да забрави, че ще е проблем някакъв, но мина и замина и забрави. Зарастнаха раните, сега си го дърпам като се къпе. От едната страна като че ли отново не се отлепя докрай, но няма и да го мъча повече. Предполагам, че ще се дооправи с времето. Засега ми стига, щом може да се почисти добре.

# 10

Глупости?! В какво съм те обвинила? Съветът е ясен - майката му е дърпане, ако искаш да се отлепи. Боли, не боли, няма друг начин за съжаление. Или го правиш, или отиваш в графа незабелващи, но като седиш и гледаш няма да стане... не виждам нищо остро в тона ми - излагам фактите такива, каквито са. Не знам по какъв друг начин да ти го обясня.  Confused

На Крис му го дърпа лекар също, беше доста кофти преживяване: с кръв, рев и цялата му там гадост... нооо моя грешка, че чаках да стане на 5г. почти и се притесних, че ще се травмира, че няма да забрави, че ще е проблем някакъв, но мина и замина и забрави. Зарастнаха раните, сега си го дърпам като се къпе. От едната страна като че ли отново не се отлепя докрай, но няма и да го мъча повече. Предполагам, че ще се дооправи с времето. Засега ми стига, щом може да се почисти добре.
Извинявам се тогава, но така усетих тона, грешката е моя тогава.Претиснена съм и затова така реагирах.То му остава много малко да се дръпне, но имам усещането, че е като зараснало и като дърпан не помръдва, а и той вече не ми дава да го пипам.С голяма трудност се мием вече поради тази причина.Иначе пък пищка без проблеми и дори му прави удоволствие да си държи гърнето и да си пишка в него, защото от скоро махнахме памперса.Точно затова се чудя какво да го правя , дали да не го оставя така, до като сама не се оправи, защото няма никакви секрети, възпаления и тем подобни.Затова прибягнах до форума.Още един път се извинявам.

# 11
Престани да се извиняваш, че напрягаш обстановката Mr. Green Сега ще почна и аз и след малко като отворим и водката, ще се зауважаваме Joy

А сега сериозно: ако му се показва главичката и може да си го почистваш спокойно, по-добре го остави.
При Крисо не можеше да се види нищо - беше отвор, колкото през нещо да мине урината. Затова се наложи мъчението. Ако си се дръпва надолу, открива главата, какво толкова за два милиметра. Спокойно! Hug

# 12
Престани да се извиняваш, че напрягаш обстановката Mr. Green Сега ще почна и аз и след малко като отворим и водката, ще се зауважаваме Joy

А сега сериозно: ако му се показва главичката и може да си го почистваш спокойно, по-добре го остави.
При Крисо не можеше да се види нищо - беше отвор, колкото през нещо да мине урината. Затова се наложи мъчението. Ако си се дръпва надолу, открива главата, какво толкова за два милиметра. Спокойно! Hug

да, точно така се  открива

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 14:24 от skakale4ka

# 13
Винаги ще има за или против.Много пъти съм чела и съм се съветвала точно за това.Моят син е на 4 и 8 месеца и все още не е забелена до долу.Всяка вечер постепенно при баня и така без болка и без стресове.Даже и сам почна да си я забелва като го къпя.

# 14
  • София
Ако става дума за малко слепване и не пречи на главичката предполагам, че сам ще се справи с проблема "когато му дойде времето"...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт