Цяла седмица пара като луда, пак има някакви купове за пране и се чувствам точно като оназ мацка, затрупана от пране в рекламата на Калгон

Ще се видим по-подробно, ама друг път. 

Много, ама много ме е яд, че няма да мога да дойда. 
Много гадно е специалист да не си върши работата, особено пък стоматолог. 
Ако някой ми каже да стягам багажа, че заминаваме, ш'сЪ оправя някак с двете чанти, де ше ходя.

Спомням си сестра ми какви ги ръсеше като беше на нейната възраст. Е само заради тази веселба нямам търпение и ние с Диди да осъществим вербална комуникация (иначе не искам хич да расте, или поне ако може да забави темпото, хлип-хлип....
Диди не приказва хич, ама хич!
Освен категоричното "Не", с което отговаря почти на всеки въпрос.
Разбира всичко обаче, като я питам нещо, което ѝ отърва, тя се нахилва и търчи към обекта, свързан с въпроса - стол за хранене ("Ще ядеш ли?"), количка за излизане или направо маратонките за обуване ("Излизаме ли?"), любима книжка ("Какво ще четем сега?"), влиза в банята ("Ще се къпем ли?"), ляга на възглавница ("Ще спиш ли?") и т.н., например показва части от тяло - нейни ("Къде са ти...?") и мои ("Къде са моите...?"). Ноооо като я питам дали ще сяда на гърне, дали ще ѝ режа ноктите, дали ще ѝ слагам памперс и т.н., отговорът е неминуемо "Нннне!". 
(лелеее, страшна история с познатите ти
) ДупИ на Диди е наред, а гърнето събира прах предимно.
, та сега си я държа без памперс максимално дълго през деня. Слагам само на обедния сън и като излизаме. Естествено и през нощта слагам памперс. В тази връзка да ви питам, вашите дребни колко често пишкат?
Диди пие нормално вода (300-400мл на ден), пък пишка през 3-4 часа някъде. Не знам дали е нормално, нямам време и да се ровя да чета и питам ей тъй, да сондирам за мнения.
Естествено дребната няма акъл за 2 стотинки и уцелва да се изпишка в гърнето между 0 и 2 пъти на ден.
За акането и дума не може да става, по подобие на Микиния Явор, Диди прави едни гимнастики в право положение и отказва в гърнето. Ама не ми е зор хич да я уча.
И така... кака ви може да чете сериозна литература и да пише по глобални проблеми, нооо това не ѝ пречи да бърше локвички с пикня и да търка гащи с лайна.

Нали и майка ми, и мъж ми се пробват за каузата (уж каузата е да ми дадат още малко време за писане). Емиии, те искат да полегнат на дивана (респ. да седнат в заведение ако са навън), да придремват на жегата (и двамата пуфкат и охкат, че им било жега нон-стоп), а Диди кротко да си играе седнала на земята и от време на време да ходи при тях, да ги милва, да им се усмихва и да ги забавлява с трогателните си номера. Освен това искат сутрин да имат достатъчно време за кафенце, тоалетна, цигара (майка ми е с цигарите).
Да, ама не!
Диди иска да ходи с километри, да се катери по всякакви места, да се изкачва по стъпала, да си търчи по полянките, да разхвърля, да се крие зад/под каквото ѝ попадне.
Естествено миенето на локвички и прането на гащички си остава мое задължение, чИ как иначе.
Иии, след час гледане те са каталясали, а Диди е нервна, щото постоянно ѝ подвикват "Не това, не онова... Чакай! Стой! Абе стой ти казвам!... Дидиииии, ела тукаааа!.... Уф, Диди, бееее, ела тука веднагаааа!.... Недей!...Стига!... Уф... Няма пък!"
И ми се правят забележки, че дете на нейната възраст трябва а) да ходи бавно, само хванато за ръчичка, в посока, която възрастния реши; б) като ѝ се каже "Диди, ела тук!", тя да идва веднага; в) да изпълнява командите "Стой!" и "Чакай!" ("Аз кучето ми на три месеца го научих!"
). И ми я връчват изнервена, а те отиват да релаксират с цигара и кафенце или пред компютъра.
Та така, по-добре без помагачи. Ние двете с нея се забавляваме, смеем се (не правя кой знае какво), същевременно се занимаваме и с образователни уж неща, които ѝ харесват - "четем" книжки, нанизваме едни разноцветни рингове, показваме си частите от тялото, гледаме нови предмети, дръвчета, цветенца, пеем, танцуваме. Тя много се връзва и на всякакви майтапи, та не е трудно да се забавлява хич.
Пък като я видя, че се занимава с нещо сама, сядам да пиша. Пиша и когато спи обедния сън (минутки, часове - колкото отпусне) и вечер като заспи. Много по-изморена съм, когато някой ми е "помагал". Набързо изпратих майка ми да си ходи, пък мъж ми си го търпя, ама без да ми "помага"
Няколко седмици им трябват на хлапетата за да свикнат с новите габарити на леглото. Бо го преместихме директно на голямо легло на 2,5г. някъде, падна 3-4 пъти върху специално подложения за целта бебешки матрак и веднъж се изсипа когато го бяхме забравили.
за което се карахме до София отделно /когато си поемаше дъх Макси/. 

Ааааа!
На всичкото отгоре бях обявена за досадна, вечно мрънкаща и никога доволна от нищо лелка.
Че и съм се правела на мъченица, като още щом съм отворела очи, съм се хващала да чистя (пък аз бързам, докато Диди е сънена и пода още не е затрупан с играчки, да го забърша, че се въргаля цял ден там, барабар с чехли, обувки, играчки, боклуци и т.н.)
Нито съм ги молила за прехвалената помощ, нито нищо.
Ш'си напиша дисертацията някак, Диди ще си получава своето без да е изнервена и после ще видят като си хвана багажчето, взема го дребното за ръчичка ииии ибре, курорте!
Пък те да си се оплакват и да си почиват!
Аман значи, как не са се случили да са майка и син, толкова да си приличат!
Никога няма да е доволна от предлаганата храна, ще ме тормози за сладолед (ако има), Ще си трупа в чинията и ще си я подрежда по 2 часа, а после няма да иска и да опита подреденото, за да не го развали.
Калина ще почне да реве и през 1 мин ще нарежда монотонното "цицииииииии". Баща им ще се изнерви и ще ми каже да направя нещо, за да се успокоят. Ще се изпокараме за около 10-15 мин цупене ще ни мине.
С Калина ми се надумва - ама давай му на това дете да яд, гледай го какво е слабичко, аз паля на 5-тото повтаряне и така... идилия! Затова съм приела за себе си - не искам помощ. Ще се оправя сама. Само МиОто не е освободен, щото нал разбирате, тия дЕца са и негови, не са ми чеиз.

...оптимистка или мазохистка..не знам
Вече се забавлявам искрено...Като разбрах, че помощ от никъде за нищо няма да получа ми олекна.
Забавно се очертава...

Препоръчани теми