Професионални серии за коса - 20

• 47 986
  • 664
  •   1
Отговори
# 390
  • в 1001-та нощ
на мен пък това ми харесва - че не ми сплесква косата - аз затова попитах Деси - за каква цел осмисля кой продукт да вземе  Peace - всеки е хубав - соред целта, за която е предназначен  Peace

# 391
  • София
серум за силно изтощени краища Loreal Абсолют Рипер  newsm78
До момента не съм имала нужда  и не познавам тези продукти.
Краищата ми наистина станаха МНОГО сухи.  Sad

Благодаря!

Използвала съм серума и е много хубав,много по-доволна съм от него отколкото от кристалите.
Не Керастаз също е много хубав и на Ейвън може и странно да ви звучи но също е много добро попадение

# 392
  • София
на мен пък това ми харесва - че не ми сплесква косата - аз затова попитах Деси - за каква цел осмисля кой продукт да вземе  Peace - всеки е хубав - соред целта, за която е предназначен  Peace

Ами просто искам мекота... овлажнямане...
Нямам претенции дали ще е сплескана или не, важното е да бъде мекичка, не търся просто прикриване на сухотата.... а то май със силиконови продукти  е такъв ефекта-прикриване.
Изведнъж стана МНОГО суха, но само по краищата  Confused
...... а скоро се подстригах Close

И да кажа, че ползвам маската на Intense Repair, която пределоно повече ми харесва от Absolut Repair, серята на Vitamino Color,  често  и домашни маски.....
обаче ето, че не ме подмина и това  Sad

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 17:22 от Dessi_8313

# 393
Здравейте, в търсене на балсам без отмиване попаднах на ЕKS -  http://www.eks-bg.com/ и по-конкретно това http://eks-bg.com/Sun%20care.html
Позната ли ви е марката? До колко е професионална и добра? Ще се радвам да споделите, тъй като се чудя между техния двуфазен и един на Лакме - http://zlatnaribka.com/product_info.php?cPath=218_269&products_id=1770
Другата марка, над която умувам, е Milkshake...

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 17:24 от Vernis

# 394
Аз имам л2 на лакме и много ми харесва, лек е и дори имам чувството, че придава малко обем.

# 395
  • в 1001-та нощ
Dessi_8313  Peace благодаря, че уточни  Peace ползвай еластисайзер - преди шампоана, а за финиш - коприната  Peace

Vernis - среден клас са - ползвам техния двуфазен - не е течък, мисля по-лек р от този на лакме  Peace - нямам идея - какво очакваш и каква е косата ти - за д ате насоча към един от тях  newsm78

този на лакме е може би по-добър за третирана коса  newsm78 но все пак зависи от много фактори, ако споделиш повече - да се опитаме да сме по-полезни  Peace

милкшейк са добри  Peace зависи какво си избрала и за каква цел
не са добри неподходящите продукти  Peace Hug

# 396
L2 на Лакме много ми допада - омекотяващ и лек ми е. Ползвам го от известно време. Като за проба взех малката разфасовка, но следващия път определено ще взема голяма.   Peace

Ползвах и маската на Милк шейк в комбинация с терапевтичната преса. Косата ми сякаш попи всичко. Резултатът за мен е вълшебен.   Heart Eyes  Маската е доста маслена(в най-добрия смисъл). Не намирам косата си утежнена от нея, но е перфектно хидратирана. Уханието й е превъзходно - иде ми да си хапна.   Blush   Heart Eyes

# 397
  • София
a.l.e.n.a  , благодаря ти, и на всичи отзовали се  Wink

# 398
a.l.e.n.a, косата ми не е третирана по никакъв начин. Средна дължина, доста тежка. От обикновен балсам ми се отежнява допълнително и нещо не ми е приятно да ползвам такъв  Rolling Eyes Затова търся течен и без отмиване. Искам да придава блясък и да хидратира, да не отежнява и омазнява .. Друго какво да кажа... Скалпа ми е изключително чувствителен... Косата ми не е суха, нито мазна, по-скоро нормална.
Feeling, много се радвам да чуя добри отзиви за Милк шейк, много сладко ми звучат и ...  Heart Eyes, При тях обаче не видях точно такъв продукт... Ще помисля още малко.
  bouquet

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 09:03 от Vernis

# 399
  • София
Момичета, а как се грижите за скалпа си?
Аз ползвам еластисайзер и различни видове маски, но те се нанасят по дължините. За скалпа си правех маслени маски (кокосово масло, зехтин....), но като че ли ми се иска нещо от професионалната козметика, ако има такова. Знам само за маската за скалп на Филип Кингсли.
И един друг въпрос имам - в момента редувам три маски за коса (мия косата си през ден) - инфра на Чи, форс вектор и фиберсютик. Дали така е по-добре или пък да ползвам само една маска докато свърши, после друга и така?

# 400
  • в 1001-та нощ
Vernis  Peace никой продукт без отмиване не може да замени грижата с отмиване - какво ще ти конциционира косата след шампоана  newsm78 - да такъв спрей частично може  newsm78 при условие, че косата не е и третирана и шампоанът е много хубав, но  newsm78 все пак - наблюдавай ккосата - дали е достатъчно

в твоя случай - ЕКС - двуфазен - от тези, за които пита  Peace

Lodsi - грижата за скалпа - от аптека - ампули, спрейове, лосиони - има терапевтични, поддържащи ...всякакви  Hug при мен е ежедневна грижа  Peace

# 401
  • София
Lodsi - грижата за скалпа - от аптека - ампули, спрейове, лосиони - има терапевтични, поддържащи ...всякакви  Hug при мен е ежедневна грижа  Peace
a.l.e.n.a, ти какво ползваш ежедневно за скалпа? Аз нямам някакви проблеми и не знам всъщност ампули и спрейове с какво действие да търся. Ще трябва да отида до някоя по-добре заредена аптека и да видя какво изобщо за скалп предлагат.

# 402
a.l.e.n.a, благодаря ти, златна си. Дали е достатъчно - мисля, че да, поне до сега не съм забелязвала обратно, ще купя този двуфазен и ще я наблюдавам  все пак Peace

# 403
  • в 1001-та нощ
Vernis  newsm78 какъв шампоан ползваш и от кои балсами си се разочаровала?

много е вероятно да имаш здрав косъм с добър кортекс и добра кутикула - което е прекрасно - просто ген и добро хранене  Peace

но шампоаните - в масовия случай въздействат на косъма - не съвсем щадящо, затова е хубаво да се ползва нещо - да възстанови косата след шампоана; за нетретирана, здрава коса и хубав шампоан - може и такъв спрей да се справи; под това да я следиш - имах предвид - да не се пресушава  Peace

Lodsi - ползвам продукти от аптеки, като Ремедиум, Медея или по-заредени магазини за козметика  Peace

за скалпа има лосиони - преди шампоана - във вид на флакон или ампули, те стимулират кръвообращението, подобряват храненето (на космената луковица), имат и почистващо действие, съдържат есенциални масла и т.н.

ползвала съм ампулите на рене фюртерер и фиро, но ще дам линк за 4-те вида ( двата продукра с ампули и лосиони)  Peace

това е лосионът на Фито http://apteka.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0% … %8F/phytopolleine
ето и ампулите http://www.phyto.com/en/produits/thinning-hair/phytopolle-plus_1 … 31_12057674163378

а ето и на рене фюртерер като лосион http://apteka.framar.bg/30010223/%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%84 … -50-%D0%BC%D0%BB-

и като ампули http://apteka.framar.bg/30062111/%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%84 … D1%83%D0%BB%D0%B8
разбира се – след употреба е много вероятно да ти тръгне и нова коса Hug и е добра превенция срещу косопад

ако ти е чувствителен скалпа – не ползвай – ампулите на рене Peace

също поддържащо – лосиона неоптид – на дюкре – http://apteka.framar.bg/30016727/%D0%B4%D1%8E%D0%BA%D1%80%D0%B5- … -30-%D0%BC%D0%BB- те са 3 флакона с пулверизатор – много удобно се ползва – на сух скалп, не отежнява, не разваля причската – по памет 12 впръсквания;

спрея хроностим – пак на дюкре – http://apteka.framar.bg/30061943/%D0%B4%D1%8E%D0%BA%D1%80%D0%B5- … -50-%D0%BC%D0%BB- отново поддържаща терапия – но са 2 влакона – дневен и нощен – сутрин – дневния – това биологичната – ензимна активност за косопад е най-силна и се прилага дневния флакон с тази идея, а вечер – активността на космения растеж е най-силно изразена и се прилага нощния …

сега си взех един лосион на фито, които се прилага на влажна и измита коса – в скалпа – има почистващо действие, регулира омзняването ….

варианти много – зависи какъв е проблемът или за какво е превенцията

# 404
Всъщност при мен проблемите идват от ужасно чувствителния ми скалп. Само Head&Shouldrs не ми прави този проблем, макар че като разбрах, че ужасния гигант тества върху животни, бях решила да го сменя и го направих, но за кратко. Балсами съм ползвала доста отдавна, вече не помня точно кои, но от масовите марки, нищо професионално. Спрях ги, защото косата ми се омазнява по-бързо от тях и губи обема си. Не мисля, че този шампоан е от хубавите, но първо не знам към какво да се насоча, и ме е страх - от опита ми до момента - едно измиване с друг шампоан(пробвала съм няколко, масови марки) и люспите са на главата ми. Не мисля обаче, че това е пърхот... newsm78 Може и да греша. Факт, че като се мия с Head&Sholuders нямам този проблем - ползвам го вече 2-3 години(което може би не е добре, тъй като съм чувала, че е доста груб). Иначе такива балсами без отмиване съм ползвала няколко - Gliss, Elseve... Сега реших да пробвам нещо по-качествено.
При мен наистина е ген, тъй като не полагам особени грижи за косата.
Отворена съм за всякакви съвети и критики, просто не знам къде бъркам.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт