На годинка става вече Юлското човече!

• 29 010
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
Привет,дами Simple Smile.И на нас ни предстои този петък да ни слагат тази ужасна ваксина.Ще бъда много благодарна ,ако майчетата които са се сблъсквали с тази ваксина и имат някакви наблюдения за реакции,да споделят.Защото нашето педи като я попитах ,се прави на обидена, Crossing Arms ,а аз съм просто ужасена,и силно Praynig се надявам да не ни създаде някакви проблеми.

# 661
При дъщеря ми нямаше никаква реакция след тази ваксина. Твърде индивидуално е. Каквото и да споделим тук, това нищо не означава.  Peace

# 662
Привет момичета,
Някой ако може да ми помогне, моля...
Та въпросът ми е следния: В края на месеца се връщам на работа и трябва да прекъсна майчинството. Как стои въпроса с прекъсването? Аз ли трябва да си свърша работа или счетоводителката пак трябва да подаде там разните му бумащини!?
Благодаря  Hug

# 663
  • Бургас
Привет момичета,
Някой ако може да ми помогне, моля...
Та въпросът ми е следния: В края на месеца се връщам на работа и трябва да прекъсна майчинството. Как стои въпроса с прекъсването? Аз ли трябва да си свърша работа или счетоводителката пак трябва да подаде там разните му бумащини!?
Благодаря  Hug
Трябва да попълниш декларация по чл 54.Декларацията може да си я свалиш и от нета,принципно счетоводителките ги дават за да се попълнят.Счетоводителката я носи в НОИ,от там ще ти изплащат 50% от майчинството.Това е!Мисля че е добре да изчистиш и отпуски,ако имаш натрупани Peace

# 664
Мира,   bouquet

# 665
цветулке,аз много пъти вече си правих рентген (зъбен) откакто родих.даже и една мини операция претърпях април месец.не е проблем това.едно облъчване от такъв рентген казват,че е по-малко от един полет със самолет.
иначе и мен ме натиска мъжа ми д аотбивам,но все още по тънката лайстна.аз имам страни болки в стомаха и немога да се лекувам докато кърмя.снощи гледахме някакво медицинско предаване,където засегнаха точно моя проблем (аз не го знам какъв е точно,но някакви язви имам сигурно) и обясняваха как от ява може да стане рак...та мъжа ми направо ме погна да съм ходела на лекар.ама аз немога да отбия просто! имам и страшно акне,което чака отбиването,защото се пият едни направо убийствени медикаменти (и преди съм праавила този курс на лечение) и изобщо усещам,че ме е изсмукал,ама ние сме като срастнати и не си представям как ще стане това отбиване,което дори не планирам....

от страшната ваксина вдигна два дена температура,но последните два дена (8 и 9/ти)

# 666
На мен пък кърменето ми носи огромно удоволствие и все още не ми е натежало изобщо.За щастие на Алекс,близостта се нрави и на двама ни. Mr. Green

Иначе аз съм за зъболекар,гинеколог,и хирург заради хернията.....ще чакат.И без това кърменето ще е още максимум година,а останалите екстри,цял живот ще ги посещавам ooooh!

# 667
аз имам страни болки в стомаха и не мога да се лекувам докато кърмя
съвсем спокойно можеш да се лекуваш със диета, забравяш подправките, пърженото, сухата храна, сладкото, киселите храни и ще имаш ефект, да не забравя и най-важното нервите се отразяват изключително зле на стомаха  Peace
Моята лична диета е:
2-3 дни само варени картофи и ориз без сол хапва се на малки порции през 1,5-2 часа, след това може да се добави и обезсолено сирене, след 4-5 ни може и краставица със сирене да се яде, от плодовете само банан (но аз не обичам).Течностите са вода и чай от лайка или ройбос пак в малки количества начесто.За 7-8 дни съм като нова,без никакви лекарства. След това избягвам тежки храни. Алкохола беше забранен за мен, вече не е така  Hug

# 668
На мен Ради тези дни ми прави номера, променя си мястото за спане, досега искаше в леглото на бати, от снощи иска ма моето легло, да видим после какво ще си хареса.

Момичета, споделете давате ли вода на децата след хранене, майка ми и свекито все ме караха да давам вода след хранене, но аз категорично отказвам да прилагам за мен това е абсолютно неправилно. Давам вода дори непосредствено преди храна, но не и след това, изчаквам да минат поне 45-60 мин.

Нямаше реакция от ваксината.

# 669
  • в 1001-та нощ
давам вода само, ако е жаден, но гледам да е поливин - един час преди хранене  Peace

# 670
тине,много ти благодаря за съветчетата,но с еопасявам,че няма д аимам воля да ги изпълня.на мен ежедневието ми е  #Crazy и нямам никакъв режим и стил на хранене.вчера примерно ядох чаааак в 21.00 часа макарони с пиле и гъби добре изпържени и после задушени  със сметана Mr. Green това беше единственото под ръка просто и бях озверяла.боядисвам детската стая и е пълен хаос тука.в нормалните дни е леко по-организирано,но пак не много.ама ще видим.ако не с еотбием скоро,а няма да се отбием може и да прибегна до диета,защото се превивам като срязана на две.направо ме реже отвътре.дано верно не е рак.

хайде д аотивам да боядисвам,ако е възможно.

# 671
  • Stavanger, Norway
Че какво значение има кога се дава водата  newsm78 Алекси пие и по време на хранене и преид и след...Абе водичка винаги има на разположение и си пие, когато иска. Не мисля, че това е грешно. Ние също пием вода като него  Peace
Рентген - не съм проучвала въпроса, но зъболекарката ми каза, че не е хубаво докато кърмя  newsm78 Склонна съм да се съглася с нея.
Ваксина сигурно септември месец, че с тези настинки... Аз не знам каква беше тази наша ангина - херпес, ама мина бързо слава богу  Peace Свекърва ми я измисли, а лекарката я потвърди, ама аз не видях нито описаните от тях мехурчета в устичката, нито да се храни трудно  Thinking newsm78 Ще си остане загадка за мен. Важното е, че вече е добре и си бесува из вкъщи. Такива шуротии измисля и толкова бързо попива информацията, че ми пълни душата  Heart Eyes Онзи ден съм клекнала и се храним в движение  Rolling Eyes, а той се крие зад гърба ми и изскача да ми прави "Дзак"  hahaha Днес сутринта пък си хареса единия стол и експериментираше как може да го тътри по ламината, че даже си и бръмчеше детето  Joy Абе въобще разбира почти всичко вече, а не са само заучени команди  Peace

# 672
абе още докато бяхме бременни сме коментирали темата със зъболекарите и ми правеше впечатление,че тук си ходим,а там ви съветваха да не ходите (да не ползвате упойка по-точно),та ето и сега пак.това май е като с лекарите-стара и нова школа.

вода давам,когато той си поиска,а иска постоянно.както при цветулка.той без вода неможе да яде изобщо.постоянно прибутва с водица:)аз не го правя това.пия ли вода спирам да ям веднага,а и не е добре,за да не се разширява стомаха,ама при деца може и да не важи.

# 673
Маритка,не мисли чак такива лоши неща.Може би много ти се е разбутал стомаха.Пробвай с по леки храни и избягвай пържено,люто и кисело.
Аз водичка давам винаги след хранене.Така е свикнал.Той по принцип си пие доста вода.
Благодаря на всички за отговорите за ваксината.Дано притесненията ми са напразни.
Искам да поптам какви количества храна изяждат дечицата ви(по ящните,че моя е такъв Embarassed)
Аз давам сутрин 4 сухара с голямо парче сирене,наобяд 200гр готвено с около 100гр плод,следобяд 200гр десерт,в 19ч.100гр супа с 1 сухар и вечер 220мл АМ с 3 бисквити плазмон.Между тях яде солети,пие води,чай и хапва плодчета.И след всичко това,незнам за коя поредна нощ се буди към 4-5 умрял от глад.Тогава давам още 180 АМ. CrazyЧудя се кое от дневните да подсиля за да не е гладен нощем.Защото ще му стане навик и няма отказване. Tired

# 674

Здравейте юлски мами!
Първо искам да честитя на всички малки бебоци навършването на 1 годинка накуп Simple Smile
Много да са здрави, весели и засмяни и безгрижно детство, пълно със смях и игри!

Нямаше ме дълго време, починах си и сега с нови сили реших да ви посетя.

Денис вече е голямо момче - пипа навсякъде, гледа, ровичка, отваря и затваря, пада и става и отскоро  - 3 дни прави самостоятелни крачки.

Хубав и слънчев ден, дано не вали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт