Юлски деца-Тема 45

• 36 164
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
В 90 % от сутрините закуската е кисело мляко с овесени ядки. Останалите редувам дом. юфка, кус-кус, елда, просо, киноа, качамак, винаги всичко със сирене, масло и зрънце кафява захар.
Офф, да се оплача, имам ужасна мускулна треска, едва ходя, а стълбите и клякането са ми непосилни. Уж пих аспирин 2 поредни вечери след похода, но явно какъвто и тренинг да имаш Рила си е Рила  Laughing
Днес криво-ляво успяхме да преведем кухнята в някакъв приличен вид. Измих всичко на ръка преди да подредя шкафовете, защото няма кой да ми свърже миялната  #Cussing out / Поне всичко останало работи, но понеже тотално смених мястото на всичко, сега за една вилица се въртя по 5 минути  Laughing
Буболече, разбирам те за името  Peace, и аз така няколко месеца си спрягах Ема, но някак накрая не ми звучеше за нас. Той човек си идва с името  Wink
Зодиите за мен са голяма измишльотина, или поне тези, които тук използваме. Китайските като че ли са ми по-сполучливи  newsm78.

# 661
Въпросът със закуските силно ме вълнува, защото В. яде все едно и също на закуска - попара или филия с кашкавал. Като давате киселото мляко на закуска, какво давате следобед. В. следобед яде кисело мляко с мюсли и много го обича, но и това всеки ден. Понякога яде мляко с ориз, също любимо, но не го давам често, защото има проблем с акането, и по-рядко яде грис, защото не го тачи много.  С това се изчерпват сутрешните и следобедните ни закуски. Човекът си яде, но в никакъв случай не яде с някакъв особен апетит. Следобед плодове ли давате само или и нещо "по-материално"?

# 662
shora mishora, Даниела следобяд си яде десерта от Мл. Кухня, а събота и неделя ако сутринта е яла попара /с мляко или сирене/, следобяд й давам кисело мляко с плод или плодово кисело с бисквити. Понякога се случва да разменя сутрешната закуска със следобедната.....

# 663
Шора мишора, следобед си пи АМ и час/ два след това само плод, никога не давам по- материално както казваш, защото не ѝ е нужно, според мен.
Лени, май ти питаше за прясно мляко или АМ, Андреа пие само АМ. тука от две седмици в пюре сложих малко прясно и в една крем супа, защото в яслата ще ѝ дават и да я пробвам в нас дали ѝ понася, иначе съм против да консумира.

# 664
Юлско, моят кльощьо само нещо "по-материално" трябва да яде, че тия 12 кг не може да ги мине, ама метър сигурно вече е минал  #Crazy   hahaha

# 665
  • София
И аз "по-материално" не давам, само плодове следобед. Иначе не остава много време за плодове през останалата част от деня, а техния прием ежедневно е много важен. В последно време дали плодове или зеленчуци, все нещо такова закусва след сън. Зеле ръфа, чушка или моркови. Много добре и отварят апетита за вечеря, но тя и под 300-350 гр. порция не пада. На село с кака си ядяха еднакви количества, даже 10 годишната като че ли е с по- малки порции  Laughing На нея винаги и остава, а София до троха омита всичко.
Шора, пробвай го на зърнени храни дали ще му харесат. В био магазините има голям избор, тях винаги със сиренце ги давам, а и щом има проблем с акането тъкмо ще се регулира.

# 666
И Калина закусва следобед само плодове. Напоследък се сетих да давам кисело мляко, но тя рядко иска повече от един плод. Явно й идва много количеството и не виждам смисъл да й товаря коремчето с повече обем.
Миме, това със свързването на миалната е голям майтап. И аз бях изненадана от същото преди време. Трябва да си извикаш специален майстор, тия с кухнята не се занимават. Нищо, че може даже да си купил и миалната от тях.

# 667
  • USA
Миме-то, София много сладка с тази раничка! И Стейси е така ящна, без да преувеличавам, но яде повече от мен. Днес, например, и тримата имахме равни количества риба със салата, аз не можах да изям цялата риба (макар че се напънах, за да не я хвърлям), но Стейси си хапна абсолютно всичко. Винаги е така, добре че не пълнее.
shora mishora, и аз не давам следобяд нищо повече от плод и след около 1 час 350 гр. кисело мляко. На закуска не давам млечни, понеже педиатърката ме предупреди, че пречат за усвояването на желязото. На зърнените храни (киноа, елда и т.н.) добавям ядки, семена. Дори на палачинките и макароните добавям и Стейси си ги хапва. А защо не пробваш да замениш ориза с булгур, разликата не е голяма и няма да се запича.
Лени, ако давам някакво мляко, различно от киселото, то това е прясно.

Като споменах за млякото, не знам дали сте чували за   тибетска гъба( кефир), но в Бг ми дадоха и започнах да си правя. Стейси  го обожава и е също толкова полезно, колкото и киселото. Прави се много лесно и бързо за разлика от кис. мляко, което така и не успях да се науча да го квася.

# 668
Привет пак от нас. Бързам да поздравя

Буболече и Мише333, честити госпожици. Много да ви радват и да сте здрави всички вкъщи!

Не съм чела отдавна, поглеждам сега последните странички. Гледам някои хора се замислят за трето. Аз отдавна откровено си искам трето, но съпружеското тяло се притеснява, че няма как да си изгледа. Викам му: "Ще почна работа и аз, бе, мой човек. Няма страшно!" Но той нещо не се престрашава. Трябва да приведа доводо, че след някоя и друга година ще ги пращаме да изкарват и те пари, белким кандиса. Wink

Нашият Антоний вчера нарисува първата си хубава рисунка. От три седмици с баща му рисуват едни трактори и явно повторението наистина  е майка на знанието, защото вчера ми подава изрисувания лист  с дежурното: "Мамо, това ко йе?" (какво е), а на листа трактор. Много съм горда с моето пораснало момче.  Mr. Green

Джил, честито и на теб. Не мисля, че има нещо по-хубаво от това:  EFP ! За кърменето, не вярвам да е проблем, но ако не искаш да кърмиш в тандем, може да пробваш да започнеш да я отбиваш. Вече е голяма и може да успееш да я убедиш с някоя история. Аз още се крия от баткото като кърмя дребния, за да не го дразня, че му липсва цицката.  Confused

Мимето, браво на вашата туристка и на вас за куража!

Чочи, баткото яде попарка (чай и сирене или само прясно мляко), кисело мляко с плодове или бисквитки, палачинки, но рядко, макарони, сандвичи топли и студени. Любимата му храна е яйце. Обича ориз, риба и катофи. Давала съм му ги и за закуска. Умира си за "тауамче", но аз съм против и много рядко има у нас колбас и кренвирш, че да си угоди с това.

Орхидея, нормално е да й е писнало от мама. Аз пък забелязах, че колкото повече мъжът ми е строг с Антоний, толкова повече той си го обича и му се умилква. Затова обърнах другия лист, щото иначе като съм сама с двамата не мога да се оправям. За съжаление децата се разглезват от многото внимание и нямат респект. Може и да ми е грешен изводът, но в нашата ситуация си е така.

Лени, прясно мляко от крава.

# 669
Благодаря ви момичета за мненията.
Аз преди не съм се замисляла, но нали и двамата по-големи са ми с атопичен дерматит и с разни алергии и затова нещо ме хвана страх с това прясно мляко  Rolling Eyes
Всъщност аз освен в десертите или сладкиши не давам така натурално прясно мляко. Давам само айран. Но сега се присетих, че в яслата 100% е пил вече прясно  ooooh!, то той там и шоколад е ял, ама иначе аз не му давам де  Crazy Mr. Green май нещо съм се вживяла повечко, ще видим как ще го нагласим това с млякото. Той и не страда засега - киселото явно му е достатъчно, освен това хапва добре сирене, кашкавал и извара - тоест не му липсват млечни храни в менюто.
Маймунче заинтригува ме с този кефир - от къде да си намеря закваска има ли идея някой? И аз съм чувала, че било много полезно  Peace

# 670
  • София
Lennyh, и моето мнение е, че животинското прясно мляко в чист вид не е нещо абсолютно необходимо. Особено щом имаш алергични деца. Аз като дете и пубер мразех прясно мляко, особено топло, пропих го чак след 30-тата си годишнина. Майка ми пък по рождение няма достатъчно някакъв ензим точно за разграждане на млякото и почти не го яде.
Чувала съм, че според някои диетолози млякото не е чак толкова полезно за големи хора, в крайна сметка майката Природа го е предвидила за храна на малки животни, и то телета.

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 19:01 от Cuckoo

# 671
Привет момичета!
Много ви благодаря за поздравите. Прочетох повечето от поздравленията онзи ден по мобилния, но нещо не можах да се логна.
Днес сутринта се прибрахме, кака Ива е много радостна и любопитна. Засега не ревнува, но иска да се качи на леглото на бебето.
Ето една снимчица на бебка Вики на 1 ден.

Раждането минамного бързо и леко. Родих само час и половина след постъпването в болницата. Като половин час само се приготвях и оправяхме документите. Беше абсолютно нормално, не ми сложиха нито окситоцин, нито нещо друго, единствената намеса бяха 2 прегледа за разкритие. Чувствам се все едно,че не съм раждала. Бебка е мъничка в сравнение с каката - изглежда ми много нежна и крехка - все пак се роди близо 700 грама по-малка. Суче много малко и заспива, а аз имам много кърма и трябва постоянно да се изцеждам, та това за сега ми е най-големия проблем.
За закуска Ива яде бебешки каши, кус кус, домашна юфка. Мъжът ми много се дразни - казва ми - тя вече е голяма, стига с тея каши, да яде филия с нещо. То хубаво, ама като не яде филии изобщо. Най-много да обере това отгоре на филията. Попарка яде рядко, но обича само такава с чай,а не с прясно мляко.
Ral_p - аз съм близнаци и се разбирам доста добре с телците,  мисля, че са страхотна зодия. Но не се разбирам с водолеи, овни, скорпиони.
maimun77 - свеки имаше такава гъба, държеше си я в хладилника. Аз си помислих, че е развалено кисело мляко и набързо замина в боклука.  Rolling Eyes  Исках да помогна на жената, ама какво да се прави.  Crazy
азпрясно мляко избягвам да себе си, защото съм предразположена към запак. И на Ива предлагам предимно кисело мляко.

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 19:41 от Mishe333

# 672
Джил, Миме, някакъв човек можете ли да ми препоръчате за монтиране на миялни, щом скоро сте имали такива премеждия?
Някой може ли да ми препоръча от къде да си взема миялната всъщност?
Мише, ама и Вики много прилича на теб. Много е сладка, много оформена и беличка, да я намачкаш от мен специално.
За зодиите аз пък все ги плюя телците, но всъщност много добре си се разбирам с тях Laughing. Края на април и май са ми кошмарни, защото почти всички около мен са телци. Голямо оръсване пада. Лошите ми изводи за тази зодия са от две гаджета, уж риба и телец била много добра комбинация, аз определено мога да кажа, че при мен беше обратното, само от тях имам лоши спомени за зодията. Близнаци мъже за гаджета пак мога да кажа, че са ми ужасни, но пък като приятели голям лаф пада, веселяци са.

# 673
  • USA
Лени, това е една от темите, които открих за кефира като имах проблем http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191239.0 . Може да помолиш някой да ти даде. Гъбата се удвоява за месец и доста хора се чудят какво да я правят, така че все ще се намери някой желаещ.
Мише, Вики много хубава, не й личи, че е на един ден, много е оформена. Колко се роди? А как ти беше първото раждане, имаше ли шевове? Така като гледам как по-лесно се ражда с всяко следващо, си мисля да не искам епидурална.
Мама Барба, Стейси се държи абсолютно различно, когато е само с баща си и когато аз съм с тях. Не знам дали, защото е по-строг или, защото аз съм постоянно с нея. Ама Антоний подобие на трактор ли нарисува или просто драсканици, на които казва трактор Laughing?

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 22:56 от maimun77

# 674
Мише, много е сладинка малката принцеса! Дано е кротичка и да хапва добре! Hug
Драге, иди в БОШ - правят страхотни отстъпки и можеш да си вземеш дори мострен модел. Моята е оттам и съм супер доволна - фирменият им магазин е на бул. Вапцаров.
Маймунче - благодаря за инфото и линка! Hug А иначе за всеко следващо раждане - принципно е точно така. Второто ми раждане беше точно 2 пъти по-кратко от първото - родих за няма 2 - 3 часа и на практика беше много по-леко. За третото пък въобще да не говорим - нямаше и 2 часа. Тук се бях замислила дали пък веднъж да не родя и аз като бял човек и бях се договорила с лекарката, ако решим да слага упойка - жената беше повикала и анестезиолог, ама само пиха кафе и си тръгна  Mr. Green Laughing ми то от влизането в предродилна, до самото раждане нямаше 2 пълни часа - докато усетих малко по-сериозна болка и вече бях с пълно разкритие - Влади се роди на 2-рия напън и просто и да исках упойка нямаше кога да ми я сложат.
Но пък ако ще си по-спокойна и принципно не дължиш на болки - най-добре е с упойка. Hug

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 23:15 от Lennyh

Общи условия

Активация на акаунт