Мъжът Риби

• 154 596
  • 769
  •   2
Отговори
# 735
И вашите Рибоци ли могат да спят по цял ден и забелязват цветята, тревичките и дръвчетата, докато изпадат в транс, фантазии и мечтания, разказвайки ви за шантавите си сънища и разпитвайки ви често за впечатленията от първата ви среща? Grinning

Категорично да 🤣

# 736
  • Бургас
Да, цял ден може да изкара в леглото, без да говори .Scream

# 737
  • София
Да, рибите са мързеливи и необременени от действителността. Въпреки че са ми много ненатоварващи като компания, не бих изтраяла такова летаргично същество вкъщи.
Животът не е само дъгички и тревички, в един момент трябва да работиш, да поемаш отговорности, да правиш компромиси и да толерираш някакво ниво на тегавост, когато имаш семейство. Рибите не са такъв тип мъже

# 738
Рибата мъж е най-ужасното нещо което можеш да си причиниш. 🙂

# 739
  • Тра-ла-ла
Моят (ту най-добър приятел, ту - не 😁) Рибок е ранобудник. 6 часá е на крак. Казва, че му е навик от казармата. Но Марсът му е в Овен. А Овенската енергия е...шило в торба не стои 😂

# 740
  • Бургас
Интересното е, че навън е активен и то прекалено-цял ден в движение и разговори и сякаш изчерпва малката рибешка квота от енергия.Съчетание с огън и въздух, без никаква земя.Не може да поддържа баланса и се изтощава навън до краен предел, ненужно дори поради липса на организация. Например почва нещо да прави и поне 2-3 пъти ходи до магазин да докупува нещо.Аз бих се подготвила, бих обмислила само да не трябва да прекъсвам и да си губя времето.При мен нещата са по друг начин-аз съм като природен перпетум мобиле, чак сега започвам да давам фира и въпреки всичко винаги намирам сили и ресурс , докато той от млад има разни слаби места, които го изтощават физически.Но аз никога не бих си причинила толкова ежедневен  дискомфорт и напрежение, щях да си оформя така нещата, че да имам равновесие и да не се изтощавам до краен предел.

Катрин, кой знае, от другата тема, която изгубих, не знам дали е активна излезе, че най-ужасни са Деви, Раци и Стрелци.Рибите останаха доста назад в класацията и тогава за първи път се замислих дали наистина са толкова ужасни Smiley

# 741
Май все повече започвам да разбирам зодията и моя съпруг в частност. Направо не е истина колко верни неща сте написали и как не съм забелязвала много от тях и съм се чувствала ужасно, че проблемът е в мен. Моят мъж Риби, с когото сме заедно от 20 години реши, че не бил емоциално привързан към мен и му е писнало от мен, защото цял живот съм го упреквала, ядяла, вдигала скандали и не иска да сме заедно. Имаме 6 г. дете и той ще се включва много активно в нейния живот,  но няма да живее при нас. Аз съм някакво чудовище в неговите очи, които досега ме гледаха и обичана безусловно и не мога по никакъв начин да променя решението му. Чудя се дали ще му мине или да го разкарам от живота си завинаги и да не бъда подложена на постоянен  тормоз ежедневно. Макар че за моя голяма жалост още го обичам, а и има намесено детето ни, което много го обича. Иска ми се да се гръмна!
Рибите са една от малкото комбинации между жертва и психар, м/у садист и мазохист.

# 742
  • По света и у нас
Да , усещам че той сега се опитва да се изкара жертвата , а аз съм лошата задето съм звъннала на полиция.. Сигурно иска да му се извиня . Но аз няма да го направя . Не се смятам за виновна.  Просто ми е чудно до кога така ще мълчи .. Много е упорит
Бягай скъпа, бягай с 200 км/час ако е риби.

Естествено прочетох един куп точни коментари след като публикувах моя, та ДА! съгласна съм за психарството, садизма, за гаслайтването, за всичката им слава. Познавам 2ма с близки дати на раждане 20 години разлика - еднакви комплексари, приятелки са се лъгали - еднакви истории са ми разказвали и в синхрон с моята случка. Не се хаби с тая порода а направо му бий шута.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 00:37 от PriMadonna

# 743
  • Бургас
Май все повече започвам да разбирам зодията и моя съпруг в частност. Направо не е истина колко верни неща сте написали и как не съм забелязвала много от тях и съм се чувствала ужасно, че проблемът е в мен. Моят мъж Риби, с когото сме заедно от 20 години реши, че не бил емоциално привързан към мен и му е писнало от мен, защото цял живот съм го упреквала, ядяла, вдигала скандали и не иска да сме заедно. Имаме 6 г. дете и той ще се включва много активно в нейния живот,  но няма да живее при нас. Аз съм някакво чудовище в неговите очи, които досега ме гледаха и обичана безусловно и не мога по никакъв начин да променя решението му. Чудя се дали ще му мине или да го разкарам от живота си завинаги и да не бъда подложена на постоянен  тормоз ежедневно. Макар че за моя голяма жалост още го обичам, а и има намесено детето ни, което много го обича. Иска ми се да се гръмна!
Рибите са една от малкото комбинации между жертва и психар, м/у садист и мазохист.

Има влияние върху него. Те много се влияят от обкръжеието. Не мога да ти дам съвет, защото най-трезвото и разумно от логична гледна точка е - остави го да отплува. По принцип имат нужда периодично да се отделят. Нищо чудно да се върне. Те имат някакво криворазбрано чувство за свобода, но истината е, че искат да избягат от себе си и нестабилността си, а това няма как да стане. От друга страна ако ти е толкова  мил, че не можеш да го оставиш приготви се, че тази променливост и цикличност няма да изчезне и просто не го приемай лично, такива са и доста време минава докато се стабилизират. Всяка риба в някакъв момент от живота си става прогресивен телец и в някаква степен уляга, но на каква възраст зависи кога е роден. Най-късно от 60г.натам.

# 744
  • в реалния свят
И аз си помислих, че има влияние някакво. Възможно е някоя изислена за рибата богиня да пляска с криле около него и да се чувства човека голяма работа. Иска си свобода и лекичък живот и вратичка си оставя уж заради детето. Непостоянни и несериозни мъже са рибите за дългосрочни отношения. Решението е твое, но по-добре няма да става живота с него. Аз, след 30+ години брак, все повече си мисля, че не познавам човека, с който живея. Здраво изплискват легена на дърти години. Положителните партньорски качества, които имат, с годините сменят знака.
И друго си мисля. Жертви и психари се изкарват пред другите хора с цел манипулация, а на практика, хората с които живеят се превръщат постепенно в жертви и психари.

# 745
Определено има цикличност. Преди две години почна да ми говори същите неща и пак искаше раздяла, но тогава остана само заради детето по неговите думи. Макар че искаше още едно дете и си мислех, че всичко е наред до тази година по същото време. Прави сте и двете има намесен трети човек и двата пъти. Като първия път си беше много фантазьорско, защото тя живееше в чужбина и имаше само чатове. Сега, обаче жената е по-реална, макар че има дългогодишна връзка. Работят заедно, по-скоро той й дава работа дистанционно. Най-любезно го помолих да спре да работи с нея, още повече че имам право, защото този бизнес го изградихме заедно. Той ми се хлъзга, не си признава и ми говори какво ли не само и само да постигне своето. Ще ми бъде интересно дали ще му обръща внимание въпросната жена, ако не й дава вече работа (засега си чатят само). Иначе иска да присъства постоянно в живота на детето, което означава и в моя. Чувствам се като в капан, от който не мога да се измъкна най-вече заради детето. Истината е, че не знам дали ще мога да му простя всичко това и изобщо как да продължа занапред. Говори че искал ново семейство, в същото време не се отделя от нас и постоянно си противоречи с действия и думи. Според моята психоложка тези връзки (всъщност само чатове) са да си докаже, че може да живее без мен. Сам себе си се навива и убеждава, че не иска да е с мен, а всъщност е постоянно край мен и детето, разбира се. Не знам, честно, много е зле положението. Той иска само да му се подчинявам и да го боготворя. Иска признание от мен и когато започна да го хваля, той отхвърля всичко. Отхвърля всякаква помощ и когато я получи в ръцете пак я отхвърля. Постоянно е жертва и постоянно ме кара да се чувствам виновна. Никога не съм мислила, че ще стигнем дотук,  мислех си, че нищо не може да разклати любовта ни. Но с времето и битовизмите всичко просто рухна...

Има влияние върху него. Те много се влияят от обкръжеието. Не мога да ти дам съвет, защото най-трезвото и разумно от логична гледна точка е - остави го да отплува. По принцип имат нужда периодично да се отделят. Нищо чудно да се върне. Те имат някакво криворазбрано чувство за свобода, но истината е, че искат да избягат от себе си и нестабилността си, а това няма как да стане. От друга страна ако ти е толкова  мил, че не можеш да го оставиш приготви се, че тази променливост и цикличност няма да изчезне и просто не го приемай лично, такива са и доста време минава докато се стабилизират. Всяка риба в някакъв момент от живота си става прогресивен телец и в някаква степен уляга, но на каква възраст зависи кога е роден. Най-късно от 60г.натам.

# 746
Пипи, на твое място не само ще го пусна да си ходи, ами и ще му дам първоначална скорост. 😠
Ами то така днес една жена му завъртяла главата, утре друга, след 5 години ще е следващата... и ти всеки път ще минаваш през този ад.
Само че, никъде няма да отиде, да знаеш. Те така си "плашат" от време на време.

И, да, рибите са царе на вменяване чувство на вина. Което за мен е едно от най-гадните им качества.

# 747
  • в реалния свят
Пипи, започни емоционално да се отделяш от мъжа ти. Доверие никога няма да имаш. Само ще си трошиш нервите. Общият бизнес и малкото дете обаче ти гарантират рибешко присъствие. Мъжете от тази зодия с полулъжи, полуистини, манипулации създават илюзии за....

# 748
мама барба, много ми е трудно, това са 20 години, ние бяхме едно цяло. Не че аз нямам вина за състоянието ни, не обвинявам само него. Просто това е толкова дълъг период, как да се отделя? За мен той беше всичко и сега просто не разбирам какво става. От друга страна, наистина ми трябва доста сила, за да възстановя доверието си към него. Толкова съм объркана, не съм в състояние да се грижа за себе си и детето.

# 749
  • в реалния свят
Пепи, кризи в отношенията има във всяко семейство. Или се правят компромиси, или хората се разделят. Аз не те съветвам да се разделиш точно сега. Описаната ситуация от теб е характерна за зодия риби, раци, щуки, слонове.. 😃Избави се от емоционалната си зависимост от човека до себе си. Избий си от главата илюзията за вечна любов от розовите романи. Намери начин. И като за начало копи-пейст поведение. Каквото той прави и ти прави същото. Ама не на пук, а за себе си. Въпреки, че това е доста отровен съвет. Или.. се разделяте и всеки поема пътя си. Такива са рибите. В очите на чужди хора готини, а в семейството си правят каквото си искат. Живеят си по собствени правила и който може да ги търпи си троши нервичките.

Общи условия

Активация на акаунт