Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 875
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • София - Варна - Бургас
Тук съм, не съм ви изоставил и винаги ще се включвам, когато някой има нужда от спешна помощ, както и съм го правил досега Hug

Колкото до "интелектуални" спорове, с цел нечие Его да излезне победител или празни спорчета...там не ме търсете.

А да не говоим за онези 2-3 лъжици л..на, които развалят кацата с мед и прикрили се зад анонимни никчета, използват форумите единствено за деструкция и оплюване на другите...

Съжалявам и че "закованата" тема: "Информативно за хомеопатията" беше объркана от доста като чат, беше разводнена и опорочена, многобройните ми апели бяха игнорирани.
А идеята беше това да е тема само за четене, стегната и сбита информация, в услуга на новодошлите, за начално запознаване с хомеопатията, и въз основа на прочетеното, да задават по-обосновани въпроси.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 06:00 от Aleksander

# 571
  • Пловдив
Допустимо ли е, практикуващ кл.хомеопат да използва думата концентрат за ХЛ в потенция 1М? Според моите скромни познания по хомеопатия, това си е потенция като всяка друга..., или бъркам newsm78?

# 572
  • Добрич
mamaden, той си знае  Confused Потенция си е.

# 573
  • Пловдив
mamaden, той си знае  Confused Потенция си е.
Не е "той", а "тя". Това разбира се в случая, няма никакво значение Peace

# 574
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте, чета старите теми и някои неща почнаха да се избистрят.
Имам въпрос - в рамките на две седмици за 3-ти път трябва да дадем Пулсатила - първия път беше в кабинета на доктора (2-3 гранули директно в устата) и не разбрах потенцията, на следващия ден вкъщи разтворих 3 гранули (1М) в 50мл. вода и на малки глътки го дадох цялото. Днес трябва данаправя същото, но малко се притеснявам от тази висока потенция. Нали няма риск да вземе да се доказва лекарството?

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 14:04 от Муцуна

# 575
Муцуна, малко ми е странно това, но както и да е.
Все пак - не трябва да гледаме на една потенция като на ниска или висока, по принцип. Потенция 1М може да е ниска за един и висока за друг, а напълно точната за трети. В този смисъл, не се притеснявай от самата потенция. Колкото до въпроса ти за риска от доказване - вероятно на него само хомеопатът ти ще може да отговори. Явно според него/нея няма риск, след като е изписал тази потенция да се приема по този именно начин. За твое успокоение можеш да му звъннеш и да го разпиташ по-подробно.
Това, което ми е странно е, че е трябвало всичките 50 мл. да изпие, но не съм хомеопат, не разбирам почти нищо и може и да е нормално това (и все пак... надявам се някой по-наясно да каже пак, нищо че сме го нищили и това).

Ниал, съжалявам, че някой е приел присъствието ти тук като "размътване на води" (или завладяване на територия?  Rolling Eyes), но щом е нужно да се оттеглиш - благодаря ти за ценната и полезна информация, която неуморно споделяше с всички нас!   bouquet И успех с книгите, сигурна съм, че ще се четат от все повече и повече хора  Heart Eyes

# 576
...но не съм хомеопат, не разбирам почти нищо и може и да е нормално това (и все пак... надявам се някой по-наясно да каже пак, нищо че сме го нищили и това).

А след като не си хомеопат, не би ли било по-разумно да не коментираш. Иначе всеки с догадките си.
И кога ще го научите това- лекарствата разтворени във вода. ooooh!

# 577
Офф: Може и да е по-разумно, но аз явно не съм чак толкова разумен човек, колкото теб и ми се прииска да коментирам, защото една муха ми бръмчи в мозъка, напомняйки ми, че тук е писано за това и може би е добре да обърна внимание на Муцуна и в тази насока - когато чете, да прочете.

И, между другото, разумните хора дали не би трябвало да пишат по-съдържателни постове, вместо да се заяждат?

# 578
Нали за това е форума, да си коментираме....... Mr. Green
Какво да научиме за разтварянето във вода?Може би ние сме непросветени и ще научиме нещо за това.И аз съм разтваряла по препоръка на хомеопата и за това ми е чудно какво имаш в предвид?

# 579
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Да, и мен малко странно ми се стори това с цялото количество. От прочетеното останах с впечатлението, че една лъжичка е достатъчна.

Цонеty, не ми се иска отговорите към мен да стават причина за разправии. Чета и ще продължавам, но има моменти, в които се обърквам и е в реда на нещата да попитам тук, където има хора, лекуващи се с хомеопатия вече години и такива. Например за течните лекарства - на няколко места в старите теми попаднах на мнения, в които се казва, че при първи прием на едно ХЛ е допустимо да се даде неразтворено, а следващите приеми трябва да са в течна форма.

# 580
  • Пловдив
Да, и мен малко странно ми се стори това с цялото количество. От прочетеното останах с впечатлението, че една лъжичка е достатъчна.

Цонеty, не ми се иска отговорите към мен да стават причина за разправии. Чета и ще продължавам, но има моменти, в които се обърквам и е в реда на нещата да попитам тук, където има хора, лекуващи се с хомеопатия вече години и такива. Например за течните лекарства - на няколко места в старите теми попаднах на мнения, в които се казва, че при първи прием на едно ХЛ е допустимо да се даде неразтворено, а следващите приеми трябва да са в течна форма.
Peace Точно така!

# 581
Тук съм, не съм ви изоставил и винаги ще се включвам, когато някой има нужда от спешна помощ, както и съм го правил досега Hug

Колкото до "интелектуални" спорове, с цел нечие Его да излезне победител или празни спорчета...там не ме търсете.

А да не говоим за онези 2-3 лъжици л..на, които развалят кацата с мед и прикрили се зад анонимни никчета, използват форумите единствено за деструкция и оплюване на другите...

Съжалявам и че "закованата" тема: "Информативно за хомеопатията" беше объркана от доста като чат, беше разводнена и опорочена, многобройните ми апели бяха игнорирани.
А идеята беше това да е тема само за четене, стегната и сбита информация, в услуга на новодошлите, за начално запознаване с хомеопатията, и въз основа на прочетеното, да задават по-обосновани въпроси.

Ех, добре, че си тук. Толкова време не си се включвал, че мислех, че отдавна си ни изоставил. Tired Face И май не само аз така съм решила, защото и други се притесняваха, че темата остава без кл. хомеопат  Hug. Помислих, че ти е писнало да отговаряш на въпроси, които ти се  струват елементарни и дори смешни. То и аз доста допринасям в тази насока, ама кво да праим  Mr. Green.

# 582
Здравейте! Не съм писала досега тук, но отдавна чета. Мога ли да задам един такъв въпрос? Преди няколко месеца  на сина ми, след интервю, му определиха конституция Chamomilla vulgaris . Аз обаче не намерих нищо за такъв съществуващ типаж. Съществува ли изобщо? Да допълня само, че ползваме услугите на акредитиран класически хомеопат.

# 583
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, чета старите теми и някои неща почнаха да се избистрят.
Имам въпрос - в рамките на две седмици за 3-ти път трябва да дадем Пулсатила - първия път беше в кабинета на доктора (2-3 гранули директно в устата) и не разбрах потенцията, на следващия ден вкъщи разтворих 3 гранули (1М) в 50мл. вода и на малки глътки го дадох цялото. Днес трябва данаправя същото, но малко се притеснявам от тази висока потенция. Нали няма риск да вземе да се доказва лекарството?

Имам един въпрос, Вие ли решихте да изпиете цялата чаша, или така Ви беше казано от хомеопата?
  Риска от доказване зависи от още няколко условия, като дали има негативна поддържаща причина.

# 584

Предавам се. Спасението на давещите се е в ръцете на давещите се. Успех с хомеопатията.

Общи условия

Активация на акаунт