Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 921
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Момичета относно каляването аз съм озадачена от следното твърдение в статията "Течението е опасно, дори когато се движи топъл въздух. В тази връзка – климатикът у дома не разболява децата, ако проветрявате редовно и ако не им духа директно." Някой запознат, ако може да ми разясни, защото постоянно спорим вкъщи и в колата за климатиците.
luba_rizova, повече от щастлив е в момента. Вчера цял ден ни повтаряше, че бил международен ден на целувката и не спираше да ни целува и тримата  Simple Smile Направили сме планове за уикенда, които хем включват развлечение за таткото (ще ходи на концерт), хем за семейството, така че се надявам да си прекараме всички чудесно.

# 286
  • София
Люба, нямам опит с водораслите, но много ме издразни постъпката на лекарката ти. Това е направо безочие, да ползва положението си на педиатър, за да си продава стоката.
 За каляването - не правя нищо специално. Просто не го обличам, когато смятам, че му е топло и го обличам, като реша, че му е студено. Сменяме софийски въздух с такъв от вискоко, като се качваме на планина. Това е.

# 287
  • Пловдив
ДобрУтро!
Лъки  Hug Ами за климатиците, моето лично мнение /необосновано с никакви доказателство/ е, че няма проблем да има климатик, където се гледа дете, според мен огромната жега е по-лоша от хлада от климатик, разбира се, когато се проветрява, и когато не духа директно срещу хората. Ма това аз си го мисля. А иначе, малкия като тръгна на ясли - на 1 годинка, беше лято и госпожите през целия ден седяха на климатици при децата, ама беше много студено в стаята, където ги гледат. Не знам дали е заради това, но той много много ми се разболяваше тогава, включително лятото.  newsm78. Всеки случай, ако ми е топло, бих си пуснала климатика /26-27 градуса, не 22/
скреч права си, мила, и ако беше някой друг, никога не бих се хванала на такава въдица. Ама тя уж ни е близка на семейството, познава ни от 12 години и все си виках, че сигурно вярва , че нещата помагат /то наистина е така, де/. С другото дете нищо не ми е предлагала, ама понеже сега знае, че можем да си позволим глупости да купуваме и юруш. То добре, че мъжа ми не беше с мен, ако беше, щеше да се скара с нея и да ми забрани да ходя повече при нея. Той не вярва на такива неща, също и на хомеопатията, според него тя е плацебо /а как помага на неосъзнати дечица, не знам/.
лек и усмихнат ден
за каляването - ходим на планини и морета и това е, не навличам. не мога другояче. В книжките за бебетата пише - въздушни бани, водни бани, който има нерви, нека се занимава  Laughing

# 288
Почерпете се виртуално за мое здраве, днес ставам на 31

# 289
  • Пловдив
Честит рожден ден! Да си жива и здрава и много , много щастлива! Много да те радва бебочето и много да слуша  Hug Весел празник!

# 290
kukumindrela, във връзка с издаването на ПИК (персонален идентификационен код) в НОИ- отиваш в НОИ на Стамболийски и питаш на информацията, ще те опътят към една стая (не помня кой номер беше) ако имаш късмет и няма много хора, попълваш декларацията с данните от личната карта и на място веднага ти издават кода! При мен не отне повече от 10 минути цялата работа. Ако ти се наложи да си с бебо, може и да те пуснат да минеш първа!
Дано съм била полезна  и приятни и хладни разходки на всички мами!
Честито на стефанова! Да си жива и здрава!

# 291
  • Видин
Стефанова, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива   bouquet (и моята моминска фамилия беше такава  Laughing)
За каляването - ами какво да ви кажа. Не съм правила нищо специално с Габи - просто не го навличам, зимата спи по тънка памучна пижама без да го завивам на 22 градуса (защото не обича да е завит), правех му въздушни бани по 30мин преди баня като беше бебе. Но като цяло и той, и Самуилковеца не обичат да им е топло. Затова се водя по тях  Peace

# 292
Добро утро!
стефанова , ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! БЪДИ ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА!  bouquet
За климатиците , моето мнение може би е в другата крайност. Не ги харесвам изобщо- нито като средство за охлаждане, нито за отопление. Смятам, че стоенето в помещение с климатик ''разболява". Нямам в предвид само настинки и течащ нос, а поява на алергична хрема, умора, главоболие, и т.н. Независимо че климатика в къщи се ''обслужва" по- добре, от колкото на обществени места, той върти въздух, който минава все през едни и същи филтри. Колкото и да ги почистваме редовно, филтрите са добра среда, където да се развие болестотворен живот, и да се  "посява" във въздуха. Не бих държала децата си на климатик. Единствения компромис, който правя е климатика в колата- да охлади преди да пътуваме сгорещеното купе.
Bub555 , комарника за който писах го ползвам именно за количката и съм много доволна. Аз си купих в бяло.
 Като разхлабващ сироп мога да препоръчам Фрути Лакс, който е за регулация на храносмилането, и е комбинация от водни екстракти от смокиня и слива, а също съдържа масла от копър и мента, които са с газогонно действие. Цената е 8-9 лв. Може да се ползва от деца на 6м. и възрастни. Мисля че е съвместим и с кърменето. За разлика от Дуфалака, към този ми казаха, че не се привиква.

# 293
  • Пловдив
Не съм чела до края.
Включвам се само да се извиня на февруарските майки, които са се почувствали обидени от думите ми. Прави сте, не ми е работа да коментирам как си гледате децата, още повече зад гърба ви. Глупаво беше от моя страна.

# 294
Привет!  Hug

Стефанова, честит рожден ден! Бъди жива и здрава и ти и твоите близки! Много щастие, много късмет и мнооого любов!

За каляването - много ми е интересно, обаче все ме е страх да не я простудя  Sad И сега на тия жеги, обличам по един ромпър, но все има някакъв вятър и ме е страх да не я лъхне и да настине. А пък в количката имам чувството, че се спарява.....

Жени, благодаря ти за отговора...и за двете неща!   bouquet И аз ще си взема такава мрежа, че ме е страх от комари, от разни мушички, оси и др. насекоми!  Whistling

Хайде оставям ви, че да се оправяме за навън! Хубав ден ви желая!  Hug

# 295
Момичета,чета си аз в нета и попадам на  една мама,която беше споделила режима на хранене на своето бебче...Копирах го и искам да го пусна тука,за да си кажете мнението,че аз дето нищо не ме очудва..това направо ме хвърли в тъч....

"Здравейте!Ние сме на 5месеца и режима на хранене ни е следния:
8-9(когато се сабуди)сме на плодов сок
12-13 месно пюре
15-16 плодово пюре
18-19 зеленчуково
и след капане сме на АМ 210мл
Ношно време не се будим.Тежим 8.100.Всички пюрета ги папкаме цели.Бебчо се чства добре и аз мисля че това е най-важното!"

#Crazy #Crazy newsm78 newsm78 newsm78

# 296
  • Пловдив
Здравейте,
весе аз, както казах, не коментирам на хората избора, който иска, да го прави.
Аз пък влизам да ви се оплача /че няма на коййййй  Sad/. Днес ходих да си сменям адресната регистрация /мъжо ме изнуди/, тъй като сме всички с различни имена и наистина е смешно какво семейство сме ,като на всичкото отгоре сме и на различни адреси. Живеем в едно прехвалено село на 10 км от Пловдив, където, естествено, хората си се познават. И отивам аз при жената в общината, и тя вика аааааа, Мимито /така се казва свекърва ми/ и друга снаха ли имат  #Crazy. Щото онзи ден идва СНАХА ИМ /на брат му жена му/ и си смени адресната и аз си мислех, че нещо са се объркали, като ми казват, че е идвало момиче за това. И жената продължава - "Ама и друго ли внуче имат /аз бях с бебето/, Мимито ми каза, че имат 1 /ЕДНО/ внуче , на Ангел /брат му /бебето"  Sad Ей, така ме хвана яд, че направооо. Казах аз на мъжа ми, че майка му НЕ ЖЕЛАЕ да си сменям адресната при тях /щото къщата е нейна и тя трябваше да подпише моето заявление, десет пъти трябваше да й казвам и тя се правеше на луда, накрая казах на мъжа ми, че ми е по-добре да си седя в Пловдив, вместо да моля някой и той й каза да се подпише/. То вярно, че сигурно я е срам жената, щото сина й се разведе, ама все пак нито е първия, нито последния. Иначе не са лоши хора, радват се на бебето, ама май й е неприятна поне на нея ситуацията, че тя е родена и израсла тук и клюките не ги ще. Ама все пак има две внучета. А че аз съм снаха тя може и да не знае, щото на никой не сме казали, че сме подписали. Моите родители разбраха, но неговите май още не.  Crossing Arms Много ме е яд и това е. Оплаках си се  Grinning

# 297
Люба,нормално де те хване яд...иначе със свекърва ти разбирате ли се? И немога да разбира що трябва да я е срам,че се е развел сина и..хората се разделят и събират...Аз много се дразня на хора които казват "ами сега хората какво ще си помислят?" Close

Иначе просто ми стана интересно за това захранване,че чета сега най-различни статии и попаднах на това,от преди 3-4 години е и наистина много се зачудих...та то детето яде повече от мен... и само 1 ядене с АМ.....Спокооо няма да има мерене с памперси  hahaha не е от форума тая невероятна схема на захранване,сърдити и обидени няма да има... ...

# 298
Весето, аз пък не мога да не кажа какво си мисля - еми ако това ми беше приятелка 100% щях да й споделя негативното си мнение,вярно че вероятно няма да ме вземе под внимание, но както казахме и преди ако майка бие детето си трябва ли да стоя и да гледам безучастно?
Виж, ако това е схема на бебе на 8-9месеца мисля че бих го разбрала.

Люба Ризова, какво да ти кажа освен  Hug и търпение. Аз винаги се дразня на родителите на мъжа ми, че когато той имаше се притесняваха все едно ще го оперират, а когато аз бременна и после път с бебе на ръце си взимах всички изпити нямаше дори едно "Браво" Ама какво да се прави. Стискай зъби и помни, че за да те уважава човека до теб трябва да уважаваш хората,които са го създали дори и да ти идва да ги убиеш  Joy

Стефанова, Хепи Бъртдей, да си най-обичаната...

За каляването
- ние в София с това парно бяхме изнежени много,стояхме на 27градуса, но да видите тук как бързо свикнахме на 22,тъй като живеем на първи етаж,половината жилище е с мрамор и слънце не огрява щото видиш ли съседите си имат овощна градина пред терасата ми.

Буб има едни свещички ENAQ, много бързо действат 10тина минути и си готова, аз в болницата ползвах вместо рициново масло, тъй като действат еднократно.

Охх,отивам че поспаланка спа 20минути и реши, че повече не й трябва да спи.

# 299
Айде да не останете с впечатление, че февруарки сме някакви злобни женички - черпя ви едно кафенце с тортичка в знак на помирение  Wink Hug

Благодарим на Commelina , че се извини, не таим лоши чуства към никой, ние сме може би най-задружната и весела групичка от майчета и затова така реагираме малко остро като някой лекичко ни засегне, винаги сте добре дошли при нас ако можем с нещо да сме ви полезни  newsm51  friendship
Чудесни мигове с малките ви бебоци ви желая  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт