Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 900
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Може ли и на мен паролата от общия албум?
Вчера за първи път се обърнахме сами от гръб на корем  Grinning Grinning. И... голяма радост! Като се превъзбуди това дете - няма заспиване  Crazy Crazy ! Само се върти, смее се... Party Party Заспа чак към 23ч., като обичайното и заспиване е към 21.30 - 22ч.

# 556
Цитат
Просто и двамата чистим, подреждаме, пазарим, гледаме бебето/е не прави нещата перфектни както на мен ми се иска/..
Дали сте се замисляли някога че това е гвоздей на всички проблеми и спорове между два индивада.
"Не прави като мен"
Споровете и разногласията със свекървите, те мислят че трябва да правим като тях а ние си гледаме децата по нашия си начин.
Караме се със съпрузите си защото аз бих му дала кисело мляко след вечеря а той не прави като мен.
Сръдни между дъщеря тинейджер и майка и също са на този принцип, "не са облича както трябва" (чети както аз бих искала) не ми помага (чети не така както аз на майка си).
Скапват се и отношенията между колеги, когато единия мисли че другия направил не правилно само защото той би го направил по друг начин.
Разбирате ме нали?
Отдавна разбрах че аз съм уникална (както всяка от вас) и няма как друг човек да живее мисли и прави по мой начин.
Единственото на което държа да видя, че във всяко негово действие има старание и желание да даде всичко от себе си.
Не се карам на Таня (голямата дъщеря на съпруга ми, която живее с нас) че не си е изчистила така че аз да го приемам за чисто. Държа да положи усилия да се сети че трябва да изчисти стаята си.
Не я карам да си слага дрехи които на мен ми харесват, искам да се научи да избира качествени, нека и да са омразните за мен потури. Баба и дядо постоянно се оплакват от нея, аз нямам проблем с това дете, да имам забележки но нямам глобален проблем с пубертет или с това че не съм и майка.
Не държа съпруга ми да обличайки Емил за градина да се сети че зелен панталон не си отива много с тази червена риза, радвам се че станал облякъл го и го закарал на градина без да ме събуди.
Много държа на здравословната храна, но на ум няма да ми дойде да му се карам за пържените филии които направил в събота за закуска, важното че въпреки  тежката седмица която имал, станал сутринта, облякъл Емил, нахранил го и го занимава за да пазят тишина да може да си поспим още малко с Крум.
Във всичко мога да намеря кусур, но ще иска ли той следващия път да ми сготви, да изчисти, да ме зарадва.

# 557
  • Бургас
Щях да пиша затова, че ние самите сигурно имаме безброй трески за дялане, а сега се вторачваме в човека до нас и си изкарваме всичко на него. Аз поне посотянно критикувам и сама себе си не понасям понякога.
Мама Веси, и нашия герой изглежда така в опитите си да лази.

~divina~,   202uu Трудно е обаче да си винаги положителен и да обръщаш на шега нещата.

Преслав взе да си бърбори, момичета - много е сладък в опитите си да разговаря  Grinning

# 558
Г-жа Стихийно, и днес с удоволствие се върнах да прочета отново и отново поста ти. smile3501 Толкова точно казваш нещата, че ме изпълваш с позитивизъм.  bouquetИ аз редовно намирам за какво да упрекна мъжа ми, но като се замисля-не съм права. Много познато ми прозвуча обличането на детето с неподходящи дрешки, само че аз вместо да съм благодарна, веднага правя забележка. :oops Ще преосмисля поведението си, че златен ми е мъжо-не заслужава постояно да мърморя.

# 559
Г-жа Стихийно Бедствиеbouquetточно това имах в предвид като писах поста ми. Хората са го казали „Малките камъни обръщат колата”  и от там тръгват разногласията, кой крив и кой прав и в крайна сметка какво значение има всичко това? За мен в случая е важно, че е прекрасен баща, занимава се много с детето а не че забравил  да му смени памперса например.
Kukumindrela правилно си го казала, че е трудно да се възпитава голям човек  и най важното, че не е нужно. В един момент започваш да живеш без да тъсиш „кусури” и нещата  изглеждат много по-лесни и по-прости.
luba rizova , май мачовците са навсякъде по света, както и в  България не всички са „калпазани”, просто това си е до човек. Grinning Приятен и свеж уикенд ти желая.
catwalk ,  изкуство да бъдеш положителен в трудни моменти, но не и невъзможно. Wink

# 560
Вчера се видяхме с бебчовците и Бета и си прекарахме много приятно Simple Smile Хайде - на другата софийска среща, като минат жегите - повече мами да дойдат  Hug

Катилиас, аз съм се срещала с Маринелс, и повярвай, че тя не е от тези, които сами си търсят поводите за излишен драматизъм - та тя е толкова жизнерадостен и борбен човек! Просто като че ли е орисана на обратното  - поводите непрекъснато да връхлитат нея, като най-хубавото е, че превъзмогвайки препятствията на пътя си всеки път, тя става бързо на крака без сериозни последствия. И аз като повечето момичета тук, много я харесвам  и й се възхищавам- та тя е само на двадесет и няколко години, а какви неща са й минали през главата, и колко много знае и иска да знае ... Ако може да бъде наречена drama queen, то определено е в един друг, най-положителен смисъл на израза, наи-общо казано, заради това, че е високо емоционално интелигентна. МаринелсHug  Катилиас, теб също много те харесвам, защото хармоничен баланс лъха от повечето ти постове.  Hug

Пенмар,
няколкото лъжички пюре вече се изхитрих да ги давам след като е изпил 2/3 от млякото, и после завършвам пак с мляко. Браво за двата кг Simple Smile
Лилироуз, моля те, дай и на мен паролка за албумчето.
Мистела, "загубих се като старите пари" - този израз не го бях чувала скоро и много ми хареса! На клипчето сте много хубави!  Hug

Мами, чета за случката на ИВКА10 и ви призовавам - връзвайте си децата в количките!

Люба Ризова, не бързай със захранването - не е толкова лесно, колкото звучи ... Ние сме вече на трети зеленук - опитахме пащърнак, тиква и днес картоф. Но картофът, понеже на ХИПП пюрето от чист картоф е доста неприятно, го прескочих, и сега давам тиква с картоф, където видях, че само 25 % е картоф, да го приеме по-добре, т.к. тиквата я хареса.
Мигео, ние отиваме в началото на септември (живи-здрави) в Атина и оттам на гости в едно малко морско градче  със полузапазен амфитеатър на полуостров Евия - казва се Еретрия, и е близо до Халкида (ама това име и място няма общо с Халкидики). А вие къде точно ще почивате в Гърция?

# 561
Минавам днес да ви почерпя за нашия 5-ти мини рожден ден  Crazy

Колко бързо лети времето  Party

И ние вече се обръщаме и въртим във всички страни , опитваме се да лазим  Crazy Crazy Crazy
Предвид килограмите ни (почти 9) съм направо учудена от напредъка.

И искам да попитам От къде ги купувате тези пояси за врата на бебоците?

# 562
  • Видин
Благодаря на всички за пожеланията Simple Smile Ето я обещаната торта и рожденникът Simple Smile
,
Във ФБ има повече снимки Simple Smile Не съм ви изчела по другите въпроси и не мога да съм актуална  Crazy

# 563
  • София
Момичета,

Къде се вижда последният документ, който се попълва за майчинството (този след болничните)? Там, където досега си следях болничните листове, го няма. Вижда се само, че последната актуализация на сметката ми е 12.07., значи документите ми са представени от работодателя.

amanita, честит ти рожденник!!!

Честито и на всички, които днес имат месечинки:)

Някой беше писал, че дава пюре вечер. Да ви напомня, че е препоръчително да се дава към обяд, за да имате на разположение около 6 часа да следите бебето за евентуални алергични реакции.

За витамин Д По препоръка на педи продължаваме да даваме по 1 капка. Беше ни казала да го спрем в края на юни, но на консултацията провери фонтанелата и каза отново да го започнем.

За свекървите Не е проблемът в това, че сме снаха и свекърва, проблемът е в това, че сме различни хора. Не може човек да е в перфектни отношения с всички. Затова и съм на мнение, че трябва да се живее отделно от родителите. Важното е да се уважаваме все пак. По този повод се радваме, като ни идват на гости, но и двамата с мъжът ми сме на мнение, че сами си ни е най-добре

За мъжете и за помощта Повечето от тях са гледани от майките си, без да трябва да вършат каквото и да било. Майките им и сега продължават така да си ги гледат, като са наоколо. Именно затова дори и да са съгласни с това, че трябва да помагат, им е трудно. И аз съм от хората, които си мислят, че другите сами трябва да се сещат да направят някои неща и често се сърдя, ако това не стане. Но истината е, че колкото и да не му се иска на моя мъж или да е уморен, когато го помоля за нещо, не ми отказва. Така че, казвайте си момичета, когато имате нужда от помощ. Не се правете на героини и не се сърдете.
г-жа Стихийно бедствие newsm10

Май имаше и други неща, ама някой друг път ще пиша пак.

Упс, да ви почерпя и аз с малко закъснение. В понеделник на 11-ти празнувахме 2 години от сватбата ни(това е тортата от сватбата ни). Майка ми беше тук, така че успяхме да излезем заедно с кумовете и да се почерпим.

# 564
~divina~   202uu г-жа Стихийно бедствие    202uu

sirence Халкидики,първият ръкав-Касандра,селото е Сивири;
redreny2000 честито със закъснение,много да се обичате и уважавате   bouquet

# 565
  • гр.София
Здравейте,
жив и здрав малчуган ти желая amanita

Цитат
И искам да попитам От къде ги купувате тези пояси за врата на бебоците?

Penmar има ги в Амазон, ние като търсихме само там намерихме, но не сме поръчвали.
Купихме на малчо пояс от Мадъркер, той е за бебета от 3м до 12м. Като се надуе, малчо уплътнява дупката  Laughing и дори невлиза навътре, но сега като се замисля то май така си е направено - да не влизат бебетата съвсем отдолу  newsm78 - отдолу е като гащички направено.

# 566
 Мистела, това съвсем друг тип пояс

# 567
Мами, минавам само да ви кажа, че днес Дали стана на 4 месеца  а преди година без един ден видяхме това  EFP Няма да забравя този миг никога

# 568
  • гр.София
Мистела, това съвсем друг тип пояс

Да, точно така, затова и обясних горе долу какъв е.

http://www.mothercare.com/Mothercare-Baby-Swim-Seat-3-12mths/dp/B001O9XGFM

Ето и тук ги има (от тези за гушката)

http://www.alibaba.com/product-gs/327684690/Inflatable_PVC_baby_ … ng_neck_Ring.html

# 569
За спането по кореми аз не смеех, но една съфорумка с 4 деца каза: "И четирите спят по корем." Та, от тогава моите и двете спят по коремче. Вече са достатъчно големи, че да няма проблеми.  Peace

Уинен, Маринелка,  ние се преместихме тук преди година и два месеца. Да знаете, че това е голям стрес, но мога да ви успокоя, че е период. Ще мине и ще се почувствате по-добре. А като се прибави и хормоналната буря след раждането съвсем става  сложно. Говорете с мъжете си, помогнете им да проумеят, че сте стресирани и имате нужда от особено внимание. Сериозно говоря, това се подценява, но да се налага да създаваш нови приятелства, да нямаш едно познато място, да си по-близо до нежелани контакти с роднини много товари. Маринелка, чудя ти се. Ще следя как протичат при вас нещата.

За сядането, и моят се набира да сяда, Малка счетка. Дали щото едър се роди или щото му подадох 2-3 пъти показалци да се надигне?  newsm78 Уинен, и ние правим мост още от втората седмица почна да го тренира, като ми показваше, че иска да го вдигна.

Мама Веси, пусках ли ти статията на Хедра за ускоряване рефлекса за потичане? Не помага ли да кърмиш легнала и да гледаш комедия, примерно или друго успокояващо нещо да правиш?

Ена4, за име на новата тема МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички. Гледам, че и другите са го харесали. Прави ми впечатление, че много твои предложения се радват на успех.

За тези, които се изморяват от носене на бебето. Слингът е незаменим, нищо общо с кенгуру, много по-леко е с него и се прави само от достатъчно дълго парче плат.

Пенмар, защо да не си даваш отделно пюренцето с лъжичка? Мисля, че може да слагаш АМ в него(както си е сухо, мисля, че ще се разтвори без да разрежда). Идеята на захранването е да се учи да дъвчи и да се храни с лъжицата. Wink

Ако ви изчезва написаното натискате Ctrl + Z.

г-жа Стихийно бедствие, ти доказваш за пореден път, че си от тайфуните с нежни имена и сърца!

Честити месечинки на дребосъчетата! Да растат здрави и щастливи!

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 02:12 от mama Barba

Общи условия

Активация на акаунт