Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 888
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
mama_vessy може да не я виждаш , защото е .gif а не е .jpg или .jpeg както обикновено  Laughing

# 541
Ох,много ми се ходи на море,а заминаваме чак септември,за да е по-хладно на бебчо.Сиренце,вие кога заминавате и къде точно в Гърция,може пък да се засечем  Wink.
И в духа на казаното я да почерпя една ментичка със спрайт  Mr. Green

mistela,много сте готини,басейна да не е Варадеро
mama_vessy  Hug дано,че направо нямам сили,не мога да го вдигам Бобо,той расте(вече го меря към 8.500кг),а аз слабея,как ме тръшна тоя вирус ужас
Забравих да кажа Бобо като плаче ми вика Маааммммм,еее голям кеф е,трябва да го запиша и да пусна клипче  Grinning

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 17:44 от migeio78

# 542
Да са ни живи и здрави децата всичките са уникални в албумчето.
Днес е пак голяма жега в Пловдив ,и излизането на разходки е само сутрин.

Penmar аз давам пюрето преди кърмата (АМ) на гладно,  уж да му се хареса,а ако е наяден едва ли ще го накуси .Може би не се смесват за да не се отврати детето от кармата ,ако му е гадно пюрето.
Някоя мама мисли ли да захрани с каша  и как се процедира ,видях че има на Хип  с пробиотици  за 4 месеца.

# 543
  • гр.София
 Hug

Цитат
mistela,много сте готини,басейна да не е Варадеро

Не мила migeio78, бях ви споменала че юни ходихме в Ата, Вършец. От там е.

# 544
Тошиба,на мен педито ми каза да опитам със зеленчуково пюре,а ако не и хареса дапробвам с каша но да е без глутен...Тези на Хип не съм обръщала внимание дали са с или без глутен...Има едни Слънчо от които има безглутенови....ще видим като пробваме...каквото хареса детето-това ще дам...

Мами,аз съм май една от малкото тук,които се разбират със свекитата...имали сме разногласия,немога да го нарека разногласия...по скоро съвети ми е давала жената,а аз щот ми е неудобно и се съгласявах с някои неща...В интерес на истината да е жива и здрава жената,щото ако не беше тя трябваше да прекъсна образованието си....

За морето...и на мен много ми се ходи,ама ще отидем само някои уикенд без беба...страх ме е да я водя на море все още колкото и странно да ви звучи...

Моята както я мързеше да се обръща(казвам мързеше щото може пък неще) и деска си лежиме на спалнята двете..гледам филм пък тя до мене си играе и като почна едно обръщане...и това цял ден...сменям памперса...дигна и дупето да сложа новия и оп...прикатурва се  newsm32 голяма маймунка ...

И при нас като плаче няколко пъти и аз и свекито сме я чували да казва Ма-ма-ма-ма-ма-ма  hahaha

# 545
Като сме на тема плуване на бебета да ви питам нещо.
Бях чувала преди време за басейн в Банкя, където даже има и инструктор. Имате ли повече инфо за това?

# 546
  • Там където е семейството ми
И аз да благодаря за паролката към албума. Hug
merianna Много ми е драго да те видя във темичката, Hugда пишеш по често,не че аз съм редовна в писането,но поне чета редовно. Grinning
За падането на малкият........ако ще те успокоя и ие успяхме да паднем от дивана.Добре,че Преси се търкаляше върху едно детско юрганче и малкият падна на мекичко. ooooh!

Момичета,аз реших,че ще сменям превозното средство на малчо.От както ни се случи инцидента с тая количка,изтръпвам в момента в който го сложа вътре.Спрях се на Bertoni Plasma
Някой имали такава количка и какви са му отзивите за нея?         

# 547
За Г-жа Бедствие  www.boppywoeld.com
Дадаха ми я от болницата на брошура и мисля че може и да ти помогне за кърменето, но си прецени сама, разгледай сайта.
Ти що реши че аз имам проблем с кърменето Shocked
Ако поста ти продиктуван от това че съм сложила снимката, не си чела предните постове.
Момичетата се оплакваха че техните бебешори не искат да цокат в тая жега, обещах им снимка на поза в която ние цокаме. Даже уточних че това е позата на Крум а аз мога да съм легнала седнала или даже да сме във ваната стига той да е по гръб и краката му да са върху моя крак.
А възглавницата наистина върши чудесна работа, имам такава сама си я ших.

Не съм разбрала, сори   Peace може би съм прочела , че в жегите не иска да се кърми в друга поза и не съм догледал кой го е писал  Embarassed

# 548
# 549
kukumindrela  В Ясен има такъв басейн, който е по топъл и става за бебета и има инструктор но ти си с бебето вътре  Peace Ще разпитам и ще дам повече инфо ако искаш  Peace

migeio78 вие сте много тежки  Hug бързо се оправяй.  Hug  Аз не мога да отслабна нещо  ooooh! и много ме е яд, ама какво да правя. На всичкото отгоре сякаш ми намалява кърмата а сега в жегите го храня и по често именно за да стимулирам ама.....  newsm78 защо така се получава не знам. То и за това сигурно ми се буди нощем да яде  newsm78

veset0 браво на вас  Hug

Ето ни как лазим, ама още не си ползваме ръцете   hahaha 

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 23:40 от mama_vessy

# 550
  • София
Никола си прави горе-долу предвидим режим за спане, ако програмата ни за деня е горе-долу еднаква. Вече знам кога да очаквам да заспи и за колко време.

В легнало положение кърмя като Стихията, но Никола е обърнат с тяло към мен(пак без да ме пипа, за да не му е топло, но той по принцип няма претенции, даже и двамата да сме подгизнали. Цока си)

За свекървите- моята не идва в нас, тормозеше мъжа ми с нейните идеи за кърмене и захранване, но само за първото дете. Сега си мълчи и сме си добри. Майка ми също не идва в нас и акъли не дава, така че оплаквания нямам. Колкото по-малко антураж около бебето, толкова по-спокойно. Вярно че вкъщи понякога е бит пазар, ама ще оживеем  Mr. Green
За името - първото дете го кръстих на свекъра по изключително негово и на мъжа ми настояване. Второто го кръстих както ми харесва. Идеята я взех от отчетната ми тема с Митко. Питах ги, те почнаха да изреждат и Никола ми хареса.

скреч не знам дали ползваш английски,ама реших,че това ще ти е интересно.Аз се впечатлих
http://mommynewsblog.com/new-study-on-the-components-of-breastmilk/
Да, интересно ми беше да го прочета. Всъщност учените казват, че все още има много съставни части на кърмата и функции, които още не са открити, така, че за в бъдеще очакваме още имтересни факти  Simple Smile
migeio78 , не мога да отворя снимката ти.
kukumindrela , аз щях да записвам баткото, като беше бебе, на плуване. Срещнахме се с инструктора, тя каза, че води децата в Банкя, защото в София няма достатъчно чист басейн, но това беше преди 3 години. Провери в темата плуване за бебета, там трябва да има подробна информация.
 Вече имам кола и книжка, но съм с две деца и не мога да си позволя да го водя Никола  Sad

Аз може да дойда, но ако не забравя да се запиша. Подсети ме, когато се записваш ти.

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 01:44 от skrech

# 551
Здравейте момичета.  HugЧета ви редовно, но все не идва ред да се включа
Нека и аз да се изкажа по актуалните теми Grinning. Както е помолила ena4 за чужбинските мами ще споделя как е при нас. Моят мъж е испанец, големи разногласия кой какво прави както преди да дойде бебето така и след това нямаме. Просто и двамата чистим, подреждаме, пазарим, гледаме бебето/е не прави нещата перфектни както на мен ми се иска/......както и така и двамата се наслаждаваме на свободно време и лични интереси, просто търсим баланс нещата да вървят добре. Връзката ни се гради на взаимно доверие и уважение, той е най-добрият ми приятел, както  и аз на него, наистина немога да си го представя по друг начин. Нама такива неща от сорта това е „женска” работа, а това „мъжка” ,  моят мрази подобни изказвания, а и в последно време доста е актуална темата за равенство между половете както в професионален план така и в семейството. Ние също като всяка двойка в началото сме имали разногласия, но с течение на времето свикнахме да си говорим и споделяме. Е от време на време имаме леки спорения, но без това неможе. Но явно колкото повече минава времето толкова повече си свикнахме, но и двамата определено поработихме върху това. По принцип тук мъжете активно участват в отглеждането на децата и домакинството. Повечето жени работят наравно с мъжете, важно е да влизат две заплати за да се подържа средно ниво, няма как. Майченските са 16 седмици и повечето мами колкото и да им е мъчно се връщат на работа, така, че  отглеждането на бебето се поема от двамата.
 Тъжно ми стана за накой от мамите тук, наистина, надявам се да успеете да въвлечете полвинките да бъдат по активни в семейния живот. Все пак едно дете е на двамата родители и се нуждае както от майка така и от баща, за да расте щастливо. Искренно се надявам да успеете.
Лъки, мисля, че си страхотен човек. Все едно виждам себе си  преди време, надявам се да не ми се обидиш за това което ще ти разкажа.  Аз все изисквах нещата да се правят перфектен начи, щом аз мога и другите могат. Но единственто което постигах, че се дразнех от всички, партньор, работа, приятели, вгорчяваше ми се живота, но можех да се сърдя само на себе си. Ами не можах да оправя целият свят, просто се научих се да бъда по-гъвкава. Както бях чела в една книга, станах гъвкава като трастиката когато я вее вятъра, а не като висок дъб които не се привива от бурята, а се прекършва  и рухва. Сега се стремя да бъда по позитивна и да виждам нещата от смешната им страна и наистина ми е много леко на душата, научих се да не се тормозя за глупости. Колко пъти например почвам да готвя но първо трябва да премия тенджерата, понеже моя не я е доизмил като хората или облякъл бодито на бебето на обратно като му закопчал копчетата на гърба Joy.....е не му се сърдя, всичко обръщам на шега, за всичко има оправия.Започна ли да му казвам как е правилно и как не, бързо ще направим патардията, а и на кого е нужно да се доказвам, че аз съм правата. На никой не му е приятно да го критикуват, както е казал Буров „со благо и со кротце всичко се постига” . Важното е, че сме заедно и винаги се целуваме за здравей и чао, а другото просто са бели кахъри.   loveuuu
Извинявам се че толкова дълго стана.   bouquet

# 552
~divina~ все едно описваш моя мъж. Той вярно че помага ( май го похвалих в тая насока), но е точно като твоя. Прави си нещата по негов си начин, който мен разбира се адски много ме дразни. Това беше шок за мен още като заживяхме заедно ( аз не  бях и живяла с друг мъж до тогава). Но приятелки и майка ми включително ме научиха да не му се сърдя, и да стискам със зъби, защото единственото което мога да постигна е да го откажа да ми помага изобщо.

Е, трудно ми е признавам Simple Smile Нашите карания са все за такива неща - домашни и за гледане на бебето. Ама какво да направя. Много мислих защо съм станала толкова непоносима и критична към него, защо все го сека и му се сърдя. И не знам..... Най-вероятно когато си гадже с някого се концентрираш върху хубавите черти на някого, защото живееш с мисълта че може би всичко е временно и че не е ясно докога сте заедно. А когато се обвържеш толкова много с мъж ( брак, дете) почваш да се фокусираш върху това което те дразни и искаш да промениш нещата, за да не се дразниш винаги. Е трудно е да се възпитава голям човек с изградени навици, а и не е нужно Simple Smile

Скреч, благодаря ти! След дълго ровене в нета попаднах и на темата тук в бг-мама за това плуване, така че следя нещата Simple Smile

# 553
  • Пловдив
Добро утро!
Записвам се и изчезвам на уикендче в планината  Twisted Evil, че го дават много горещо днес.
Момичета, страхотни бебоци! Ми то наше лошо няма - хем умни, хем красиви. Да са ни живи и здрави.
дивина браво на мъжо, все така да бъде /аз бях останала с грешно впечатление, че испанците са мързеливи и мачовци, радвам се, че ме опроверга/.
за плуването  Cry много ми е мъчно, че не съм чула в Пловдив да има. Май ще погледна в темичката за плуването, дано има някакво инфо.
За имената на децата
това да не ти погледнат детето , че не им е взело името е направо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Отврат. Моето го кръстихме почти на баба му /по настояване на мъжа ми, аз исках маааааалко по-различно име/, а брат му кръсти на баща му. Първото ми дете си го кръстих на моя татко /е, само буквичката/, но никой никога не го е искал от мен. Надали свекър и свекърва ми щяха да са много сърдити , ако не бяха с тези имена децата, ама ... възпитали са си синове традиционалисти. Grinning Ако третото ми е момче, бих го кръстила на мъжа ми /щото ми харесва името му, но май не било добре за кармата  newsm78/
темата за захранването уж щях да почвам от четвъртия месец, а ме е страх. ужас. Вие как се престрашавате да почнете? Аз все си мисля, че пак ще и започнат проблемите със стомаха, разстройство, колики,  Sad, човек ще рече, че не съм гледала бебе до сега. На всичкото отгоре се чуда все още дали ще е пюре от морков , или ще е оризова каша  #Crazy /че е по-хранителна, белкем малката напомпи дупе, от друга страна пък кви ли витамини има в нея.../
Хайде лек и усмихнат ден на всички, и не ходете по жегите, че днес май ще е морррррр Hug

# 554
  • Ямбол
ИВКА 10 аз съм с Bertoni Plazma и честно да ти кажа не съм доволна от избора си. Ако можех да върна времето и да бях препрочела неща за количките или да разпитвам майки, нямаше да я взема. На  външен вид е хубава, за возенето също няма проблем, ноооо:
1. Коша за новородено е много къс, вече на 3.5 месеца не й става на нашата госпижица, свива си крачетата, а все още не мога да я сложа в летният.
2. Не може дръжката да се обръща от другата страна и като й пекне слънцето в очите ми идва да се гръмна , че съм я купила такава. Налага се да да обръщам количката и да я дърпам. Cry
3. Разхлопаха се колелата, ама аз минавам по доста разбити улици.
Ами това е, все още нямам отзиви за летният кош. Сигурно и там, че има нещо дето да нее  както трябва.  Надявам се да ти помогна в крайното решение. Ако ми се наложи /дай боже/ да купувам след време пак количка, за второто, първите две точки ще са ми най-главният приоритет.

Моятя госпожица, не иска и не иска по корем, не знам вече кво да я правя, няма да я мъча, ама като гледам как другите деца си седят, ето даже някои са почнали и да правят опити да пълзят...Аз ли нещо не правя както трябва не знам. Cry Confused Още даже не се е и обръщала..... Дали има някакъв проблем?

За спането обаче, да чукна на дърво, прави си нощната пауза. Снощи я изкъпах в 23.30, че имахме гости, нахраних я в 12, веднага заспа, и се събуди в 8ч, друг път я къпя към 22-22.30 храня и се събужда към 6.

От два дни ми е кривичка. Отдавам го на жегите. Забелязвам обаче, че започна да търси все повече вниманието ми. Ще трябва да обмисля варианта , как да не я свикна да съм все до дупето й. До сега сама се заиграваше, говори си на играчките , дали в шезлонга, дали в кошарата. А сега ако шавам из стаята и мрънка, докато не отида до нея, поглежда ме , усмихва се и почва пак да си играе. Докато се обърна да тръгна и пак Simple Smile)) Решението ми засега е , да я обръщам с гръб към стаята за да не ме вижда Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт