Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 895
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Хей, Аманита, да ти е жив и здрав Габи. Как тече времето, а? Мъжът ти прибра ли се?
Брех, като Ви прочетох, още веднъж осъзнах колко съм случила на мъж. Страшен тандем сме двамата - работим отлично заедно. Не мога и да си представя, че може да постави под съмнение моите решения относно отглеждането на децата. Както и не мога да си представя, че няма да се занимава с децата/къщата/двора, само заради, че работел и после бил много изморен. С прибирането си от работа слага масата, заема се с Александър, после прибира чинии, играе си с децата. Винаги се интересува как е минал деня, стреми се да ме отмени във всичко. Понякога го чувам да казва на София - ее, тате, малка си още, не мога да те взема, че нямам цици  Laughing Май само това не прави (а, не му давам и да пуска пералня, че не разделя дрехите  - всичко заедно - бяло, черно, червено, важното е да са изпрани). Изобщо мъжът ми е страхотен, никога не забравя да ми каже, че ме обича, и че изглеждам страхотно (с това не съм съгласна,но скоро ще почна да работя по въпроса).
Свекъри - живеят съвсем наблизко, но никога не са се опитвали да ни се бъркат в отношенията или са изказвали някакви претенции. Много свестни хора са и много се радвам, че Александър и София имат баба и дядо наблизо.
Моите родители си живеят в България, надявам се обаче, че децата ми ще познават и тези баба и дядо. Майка ми щеше да идва, но в момента не е много добре, като се оправи - тогава. На мен помощ не ми трябва, просто искам да им дам тези моменти - да се радват на внуци.
Маринелс - прости ми, ако ще те обидя, но ти май си drama queen. Не се засягай, ама на мен ми изглежда че си от тези хора, дето все нещо не им е наред - то бивше гадже, кърмене, майки и бащи, изобщо човек като иска, винаги може да си намери 10000000 повода, за да е нещастен. И както мама Веси е казала - аз бих им теглила по една и всеки да се оправя сам. Бих си гледала детето и радвала на мъжа си, в края на краищата, това е твоето семейство. Пък майките и бащите все ще се оправят и без теб. И пак казвам, не го казвам с лошо. Прости ми, ако те обидих.
По въпроси за сокове съм абсолютно пас - то да стържа нещо на ренде и да го цедя в марля - е, това не е за мен. Много съм мързелива, изобщо не искам да си усложнявам живота. Сокове не давам на децата си - който иска да пие нещо - има вода. Но все още не съм дала на София вода,че нямам шише, пък и не съм захранила, като стане към 7-8-9 месеца, ще и предложа.
Май това е от мен.

# 511
  • Пловдив
Добро утро!
Аманитка
честит рожден ден на детенце! Да ти е живо и здраво и много много да те радва! Много късмет и щастие в живота, също и на майка му!
Маджика страхотно клипче, ако знаеш колко разтоварващо звучи това сладурче, такъв смях! И тя да ти е жива  и здрава! А за другото - нямам думи просто. Как човек не може да се разбере със собствения си родител, и то при положение, че сте при тях заради тях, а не заради вас. Ще го оценят, когато го изгубят това. НО! Човек трябва да е и малко егоист, гледай си семейството, след това родителите, така че много хубаво сте решили с мъжо. Hug
Оф, като ви чета и си викам, благодаря, господи, че моите родители никога и за нищо не са ми се бъркали. Е, поне от 17 годишна възраст, когато отидох в София да уча, де. Единственото, което правят е, когато трябва и поискам, да помогнат по какъвто начин им кажа. Въобще не мога да си представя да слушам някой или някой да и дава съвети. /да , и с това имахме проблем с брат ми , щото моя преден мъж направи едни мизерии на родителите ми, които го гледаха като собствено дете 10 години, и брат ми се скара с тях що никой нищо не ми казва. Като че ли аз можех да направя нещо , ама това е друга тема. Сина е син, докато се ожени, дъщерята е дъщеря цял живот, въпреки всичко/.
Много ми става мъчно, като чета всеки какви проблеми има /и като гледам, те са почти еднакви на всички/. Вместо да се радваме на децата си и живота, мъже, родители, баби , свекърви ни го тровят. Sad
Ей за това модела в чужбинско е по-готин - всеки се спасява по единично и това е.
Лек и усмихнат ден на всички и най-вече горе главата и повече позитивни мисли
Аз забравих да се отчета онзи ден - моето момиче е пораснало с 4 санта /което е добре/ и вече е 60, ама с наддаването сме го закъсали много. Качила е 500гр, от които 140 са млякото, което изпи 5 минути преди консултацията, т.е. е наддала около 360 гр., и сме под 5500, не знам дали има други такива фини мацки като нас. Обаче не иска да яде и това е, нищо не мога да направя. Много завиждам на мамите с лакоми бебета. А, между другото, за успокоение на всички, джипката каза, че жегите са се отразили на всички, вкл и на по-големите деца, и масово този месец много малко са наддали. Това малко ме успокои, ама малко.
Хайде бай пак

# 512
  • Пловдив
кати Но все още не съм дала на София вода,че нямам шише  Joy hahaha Ей на това се напиках от смях
Иначе, за соковете, съм също за. То не само, че се стържели, ами трябвало да се стържат на пластмасово ренде.... /а нашто джипи с най-спокоен тон ми каза - почвай със соковоте, да знаеш, че могат да възобновят коликите  #Crazy/ еми тогава няма пък да ги почвам  Grinning Grinning Grinning

# 513
И аз нямам шише  Blush .Преди седмица взех на заем,уж да пробвам,та да я оставя докато сме на сватба,ама не мога да се изцедя и това си е.Първия ден изцедих някакви си 20 грама.Пробвах да и дам,ама ми беше едно криво,че не суче от мен  ooooh!
katilias чужбинските мъже са друга бира.Манталитета,средата,възпитанието са съвсем,съвсем други.Нали ги гледам тука американците-всичко си правят мъжете и това е съвсем нормално за тях.В началото с моя български манталитет чак ми се струваше прекалено.Къде ми е бил акъла не знам  doh
скреч не знам дали ползваш английски,ама реших,че това ще ти е интересно.Аз се впечатлих
http://mommynewsblog.com/new-study-on-the-components-of-breastmilk/

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 08:44 от lilincho

# 514
  • Пловдив
Люба, и ние сме като вас, не се притеснявай - 65 см., 5200 гр.  - манекенка ще я правим  Laughing.
лилинчо, и аз изпитах такава ревност по отношение на шишето, когато съм се опитвала да я дохранвам  Embarassed Embarassed.
Нашият татко ми помага, но когато му кажа. Мен това ме вбесява, че той сам не се сеща нищо да подхване  Rolling Eyes Rolling Eyes.
Аз имах най-страхотните свекър и свекърва до точно месец преди да рода. Тогава такава буря се разрази, заради избора ни на име, че не искам да си спомням  #2gunfire. Понеже баща ми се казва Божидар - те просто не го понесоха. Нащият избор е продиктуван от това, че 4 години се опитвахме да си направим бебе, а и името ни харесва. За свекитата обаче ние с мъжо сме най-големите неблагодарници. Надявали се поне буквичката да им вземем  ooooh!. Имаше и реплики, че по-добре Фатма да се казвала, отколкото Божидара  #Cussing out #Cussing out. Ама това всичкото, щото "какво ще си кажат хората?!"  Tired Tired Викам си - ще им мине като се роди малката - все пак единствено дълго чакане внуче на единствения им син... Е, не! Свекър ми нито се обади, нито дойде да я види 1 месец след раждането. И сега са едни реплики, че по-добре по-рядко да се виждаме. Свекърва ми по-бързо свикна - идва, радва и се даже прекалено. И като вземе да дава съвети - лошо ми става Confused. Та сега не желая с нищо да ми помагат. Справяме се сами.
И на мен гърдата, от която не суче ми тече, но по няколко капки - нормално е.
Някой питаше за направлението за хоспитализация - да, взема се от гинеколога или джипи-то 45 дни преди термин. Дълго стана, извинявам се, ама трябваше и аз да се включа.

# 515
Отивам да ви чета, ето засега снимка на позата как се кърмим ние.
По точно позата е на Крум, в независимост как седя аз, той трябва да е така че нищо по възможност да не се допира до него.
Има и още нещо, на снимката се вижда че му държа ръката, иначе мачкайки гърдата,случайно си я вади от устата, сещате се че го хваща яд.
Цък за по голяма.

# 516

"И на мен гърдата, от която не суче ми тече, но по няколко капки - нормално е. "

Е аз исках да си направя експеримент, един път сложих шише да видя колко ще изкапе ( понякога тече на много бързи капки и детето се е задавяло  Simple Smile  ), изкапа 30 мл. Хвърлих ги. Той и до сега не обича да цока от шише, а  и аз също не ми доставя удоволствие и не се чувствам пълноценна за него когато съм му давала, а той се чудеше какво е това в устата му. Кога засмукне кога не и после се разрева и разбрах, че не иска така и на мен ми олекна, искаше си цицка  Laughing

Сънфлауър, много много да не ти пука за това на кой е името. Името си е на детето и нека му донесе само късмет в живота. Аз не исках да кръщавам на никого малкия и до последно щях да го кръстя Христо, обаче и таткото така се казва, а и си бяхме поговорили с него да го кръстим на дядо му Кирил. Аз се дърпах до последно и накрая си казах, че това  е един нов живот и името си е само негово, въпреки че е същото като на дядо му. А и човека не очакваше и много се зарадва.

# 517
Г-жо Бедствие страхотни сте   love001
 На човека му е жега и така му е добре, явно много се изнервя като се поти.

# 518
  • Ямбол
За капането от гърдата.  И при мен си капе, понякога много, понякога само няколко капки. Но аз процедирам по различен начин. Докато кърмя, на другата гърда слагам чашка, събраното мляко слагам в хладилника, до следващото хранене, и така събирам кърма от няколко хранения и я замразявам. Понякога не успявам да събера много, ако е до 10-20мл, ги давам на малката при нощното хранене. Ако обаче успея да събера 40-50мл за целият ден, ги замразявам. Не мога да си позволя да я хвърлям. Ще ми трябва някой ден.

# 519
Аманита, честито на малкото ти слънчице! nbirthdayМного щастливо детство му желая!
Сънфлаур, много неприятно, че така се е получило заради хора, които все още държат да им се кръщава. ooooh!И моите свекъри ми намекваха още с първото дете, ама мъж ми е зад мен и никой нищо не може да ми налага. smile3534
Г-жа Стихия, много мила картинка, ама аз не мога да разбера легнала ли си на снимкта , или седнала? newsm78 Ако си седнала вероятно бебчо е повдигнат с възглавници, или как?

# 520
Здравейте, момичета. Не съм ви дочела, но постът на Стихията ме вкара в размисъл...
Г-жа Стихийно бедствие, постът ти е страхотен   bouquet и няма и една думичка в него, която да ме е обидила. Напротив, прочетох го няколко пъти и всеки път откривам още нещо в него. Особено ми харесаха моментите с котката и пауна   bouquet А за звездите и Еверест още явно не съм достигнала твоето ниво. Някак си ми се струва, че като не давам това, което мога, не се чувствам пълноценна. И искам да се раздавам, но изисквам същото и от човека отсреща. А той явно няма нужда да изкачва Еверест всеки ден  Party И точно от там идват явно проблемите - искам да прави всичко на 200 %, не приемам да го направи някак си. Снощи например нахранил баткото докато аз приспивах Ади, но не му дал кисело мляко за десерт. Ми за мен това си е отбиване на номера, ако "кипиш" в това, което правиш, ще се сетиш даже и мед да сложиш в млякото например... И после все съм била недоволна...Аз ли искам много  Rolling Eyes
За свекървите съжалявам че ще се повторя, ама им покажете къде им е мястото. Не да се карате, но всеки да си знае гьола.  Peace
mama_vessy, и аз наскоро това го осъзнах и съжалявам, че толкова време съм си мълчала. Жената цял живот като е слугувала се дразни на реда у нас и ми мъти водата, която и без това хич не е бистра напоследък Peace
marinels, мила,  Hug Както Г-жа Стихията е казала - не го оставяй даже и да си помисли, че това, че работи е достатъчно. Още повече, че и ти работиш! След като оправите детето да чете, ако иска и през нощта! Днес има да чете за работата, утре нещо друго и той живота си минал...
Uinen, сама си отговори дал ли ти е повод да очакваш, че ще се включва в задълженията или ти сега търсиш да откриеш нови качества у него, които той не желае да развива  Peace И тогава решавай дали сте сиамски близнаци. Моят паун като ми е "обещал света" си го търся като наследство сега и му идва нанагорно.
lilincho, благодаря ти за съветите за спането, прилагам ги и май резултатите вече се виждат  Hug
amanita, да ти е жив и здрав Габи, голям мъж да порасне   bouquet
Ето я и малката ми рибка http://www.facebook.com/photo.php?pid=1056649&l=3453bbffc7&a … d=100000092130158

# 521
Има грешка в анкетата-доблират се 2 заглавия.
Лъки, страхотна е Ади! Heart Eyes
Аз приспах малката и сега се наслаждавам на спокойствие-даже няма и да готвя днес,защото ни остана от вчера. newsm68
Мами от чужбина, винаги ми е много интересно да ви чета.Споделяйте по-често как е животът при вас, че нашата тука си я знаем. ooooh!

# 522
  • Стара Загора
Момичета,пуснах анкетката само с новите предложения,защото щеше да стане много дълга.Ако все пак имате желание да добавя и някое от старите-ще го направя-само свирнете.А относно пускането на новата тема-заминавам за Ямбол до сряда и очевидно няма да успея да я пусна.Скоро и marys не е писала,та не знам дали и тя ще успее,така че ще помоля някоя мама да го направи.Веднага ще пратя име и парола при нужда  Hug
Amanita,Честито ти рожденик!Да ти е здрав,послушен,и да има прекрасно детство newsm59 newsm38
Относно свекита-преди два дена имах неприятна среща със свекървата на сестра ми,която не спираше да критикува решението на двете ни да НЕ даваме водичка,да кърмим на поискване,да не създаваме режим на хранене и тем подобни глупости.Ей,така ме вбеси тази жена,още повече,че минути преди това сестричката ми с треперещ глас ми се жалваше по телефона за поредния им скандал по тези въпроси  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Та след тази среща,реших да се обадя на моята свекърва и да и благодаря,че е толкова добра свекърва и никога не ми се е месила как да си гледам децата-кое е правилно,кое-не.Жената остана малко като цапната,ей така от нищото да получи такова обаждане,ама почуствах нужда да го направя.Иначе докато живяхме заедно ме изнервяше супер много,но то си е нормално. Whistling
За потичането на кърма-тека си непрекъснато, и то по много ,от другата гърда докато кърмя-подлагам си хавлийка-само веднъж сложих чашка за проба и изтече 30 мл.Та тогава се зачудих,не ми ли изтича предното мляко от тази гърда,без малката да успее да цокне от него newsm78
За татковците-Г-жа Стихията го е казала мноооооого добре  202uu И нашия тати е като болшинството.Ама да съм гледала като съм избирала,още повече че знаех,че е бил страшно глезен от майка си,от бившата си жена,и после пак от майка си-мисия"промяна"е почти невъзможна в този случай-нали желязото се кове докато е горещо,пък той е бил очукван 36 години с перце и от двете.Но и аз си го подех грешно още в началото-различна тортичка през ден,прияло му се банички в 12 през нощта-меси,с това да го поглезя,с онова да го поглезя,а накрая признание и помощ никакви.Казах си,като ще е така ще се щадя и туй то.Сеща се да се заиграе с децата,само за да го снимам с тях,и то е предимно в леглото,'щото през това време да не си изпусне телевизора от поглед  Joy Като подех друга тактика,в началото супер много се натоварвах от коментарите му за "кочина","пак ли такова ще ядем" и бла,бла,но вече само ги пропускам покрай ушите си и изобщо не си ги слагам.Не съм за един ден,все пак Whistling Ето неговия ангажимент към децата-предимно позиране пред апарата:

А ето и двете братовчедки-Моника и Симона (двете Монита),при вчерашното ни гостуване на вилата на зет ми

# 523
Добър ден  bowuu

Да напиша набързо нещо докато милото ми бедствие не се е събудило.  Mr. Green Днес спинка милото до от 22 до 8 и 30 , остави мама да се наспи  Party И на всичко отгоре мъжа ми стана, за да го нахрани и да си играе с него , излежавах се още 30 мин. Денят започна страхотно  Party Party Party Ама само до там  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аманита Да ти е жив и здрав малкия Габи. Нека да расте здрав и силен и да има най - прекрасното и щастливо детство.   Gift  Gift  party023 Чакам си парчето торта  Mr. Green

Понеже аз чак сега пия СУТРЕШНО кафе да почерпя и вас

И междо другото да ви споделя, днес е специален ден. Преди една година на тази дата направих първия си положителен тест за бременност  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green (тряваше да го направя по-рано, ама пуст заплес  ooooh! )

sunflower аз пък харесвам името Божидара, и то много  Peace И аз бях получила подмятания за името , но им казах , че са сбъркали човека. Просто споменах , че аз го нося 9 месеца, аз се разкрачвам и напъвам , така, че ако искам и Торба с ла*на ще го кръстя.
Върха на сладоледа беше като започнаха да го наричат с името на свекъра ми. Ей тогава вече побеснях! Казах им , че щом  съм го кръстила Денислав, значи така ще му викат , и щом не им харесва, да раждат и да кръщават както си искат!!!

marinels
и аз искам да ти кажа нещо , но не с цел да те обидя. Ти си родила това дете, за да го гледаш и възпитаваш като му дадеш най- доброто на което си способна. Не мисля , че братовчетка ти или баба ти биха могли да го направят вместо теб. Майка ми също е много натоварена ръководи не един, а три магазина. И когато иска да си почине , не ходи на море, а отива в къщи. Прости ми за думите, но не мога да възприема това , майка ми да отиде на почивка,  а аз да си гледам детето , къщните задължения и нейната работа. А и на всичкото отгоре в момента най - голямото ти задължение е Анастасия. Нито магазина, нито готвенето е по - важно от нея. Тя ще има едно детство което никога няма да се върне и никога следващия ден няма да бъде като предходния.
Не се натоварвай толкова много , никой няма да ти даде медал.

А относно "манекенките" направо благородно ви завиждам! Моя шишо е вече почти 9 кг и постоянно иска да разглежда наоколо и да клюкарства. Представете си как по цял ден го нося  Mr. Green Гръб и ръце не ми останаха. Той не е удвоил , а даже е утроил теглото си от раждането  ooooh!

Ооо и забравих да ви се похваля бавно и славно съм свалила още два килограма.  Party Heart Eyes
Дано продължавам така, и август мога да се появя с нещо такова на плажа

# 524
За Г-жа Бедствие  www.boppywoeld.com
Дадаха ми я от болницата на брошура и мисля че може и да ти помогне за кърменето, но си прецени сама, разгледай сайта.

Общи условия

Активация на акаунт