Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 905
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
marinels [/b] и аз искам да ти кажа нещо , но не с цел да те обидя. Ти си родила това дете, за да го гледаш и възпитаваш като му дадеш най- доброто на което си способна. Не мисля , че братовчетка ти или баба ти биха могли да го направят вместо теб. Майка ми също е много натоварена ръководи не един, а три магазина. И когато иска да си почине , не ходи на море, а отива в къщи. Прости ми за думите, но не мога да възприема това , майка ми да отиде на почивка,  а аз да си гледам детето , къщните задължения и нейната работа. А и на всичкото отгоре в момента най - голямото ти задължение е Анастасия. Нито магазина, нито готвенето е по - важно от нея. Тя ще има едно детство което никога няма да се върне и никога следващия ден няма да бъде като предходния.
Не се натоварвай толкова много , никой няма да ти даде медал.
Мислех си го същото и аз. Маринелка, мила, сигурно всяка майка иска да има дъщеря като теб. Толкова си всеотдайна и жертвоготовна, мислиш за всички, само не и за себе си. Сигурно имаш прекрасни родители, но и за мен е странно да те нагърбват с толкова задължения , а те да са на море. Tired Ами ти нямаш ли нужда от почивка? Ами кой може да даде най-доброто на Анастасия освен теб?
Моите родители не биха постъпили така. Откакто съм родила и синът ми , и дъщеря ми те ми  правят зимнината, само докато бях бременна съм нарязала някой и друга праскова за компот, но това е нищожна помощ. Никога не са ми правили намек дори да им помагам за каквото и да било-даже те са тези, от които получавам аз помощ. Пак казвам-твои са си родителите, не искам никого да обидя от тях, но ми се видя малко странно това, което сподели. Ти можеш да се премер за много неща, наистина трябва да се гордеят всичките ти близки с теб.  bouquet

# 526
  • Пловдив
Penmar, добре че ме подсети - и аз днес преди една година направих положителния тест/ след 10 дни закъснение/  Grinning Grinning.  а пък темата за свекитата е необятна!  ooooh!
Да се похваля - за 10 дни сме качили 200 гр.  Grinning !!! Но от удвояването на теглото сме още далеч  Sad Sad.
Момичета, защо не мога да вляза в общия албум? Искаше ми се да кача снимки на малката.

# 527
Привет, момичета!  Hug

Аманита, хайде и тук да ти честитя рожденика! Да ви бъде жив и здрав и само хубави емоции с него и с малкия!  Grinning  newsm59

Стихийно бедствие, много мила снимка!  Peace

Тъй като Божидара пък не може в тази поза Sad , преди малко открих вариант за нас - сложих я на скута си върху една възглавница и мисля, че беше доста сполучливо!  Wink

Penamr, как ме подсети Wink Целия този месец преди година ми беше много вълнуващ Simple Smile Аз не си спомням за съжаление датата, когато си направих теста, но си спомням деня, в който отидох за първи път на преглед и чухме тоновете на сърчицето на малката Дара  Praynig Така се бях развълнувала, че не мога да го опиша. Едва си сдържах сълзите...по-точно не ги сдържах  Grinning и пред докито Wink Та....хубави моменти и емоции....

А пък снощи се наложи да сме самички и сама я изкъпах и подготвих за сън. А тя се държа направо страхотно Wink Е трудно заспа.....напоследък в шезлонга пред телевизора  Confused но не иска по друг начин.....После я местя  Tired Съседите под нас правиха купон и така се чуваше, че все едно бяха в съседната стая и очаквах всеки момент Дара да се събуди, но слава Богу, детето не успя! Simple Smile

Хайде толкова засега! После може пак!  Wink

# 528
Аманита,честит рожденник,да ти е жив и здрав и много радост да ти носи  smile3525
Аз бях с коремен вирус  Sick 3кг.свалих за 3 дни,сега съм  Tired 48кг.и съм супер отпаднала,поне Бобо си е ок  Heart Eyes.
marinels,много те харесвам и затова се присъединавам към поста на Penmar и ena4,точно такова е и моето мнение.Какви братовчедки,какви баби,какъв склад  Thinking гледай си прекрасното детенце и му се наслаждавай  Naughty,другите да се съобразяват с вас,а не вие с тях  Naughty.Моите родители и тези на съпругът ми,само ми помагат,без да очакват нещо от мен,както каза ena4,слагат ми зимнини,свекърва ми ми събра килимите да ми ги изпере,баща ми само да му звънна и след 5мин. е при мен независимо за какво,като никой не взима отношение по отглеждането на децата,защото знаят че и да вземат ние пак ще си правим това което сме решили  Peace.Що мен не ме питат защо не давам сок или вода  Twisted Evil еее приятелките са друго нещо писна ми всеки път да ме питат къде му е шишето с водата,къде му е биберона,а аз да обяснявам едно и също,ами няма  Shocked
Ей много са ни сладки мартенчетата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 529
  • Бургас
Пенмар, мил повод да почерпиш  Wink
Женичка, много сладки снимки  Grinning
Аманита, да ти е живо и здраво детенцето !!!

Относно татковците - преди време ви бях написала едно излияние, достойно за в-к Лична драма (не че съм го чела някога, но иронията е уместна), но постинга се изтри, преди да го пусна. Реших, че не е случайно и не го написах отново. Ставаше дума за това, което явно повечето тук ги тормози - как така любимия отделя само 10 минути на детето, а стои пред телевизора или компа с часове  newsm78 Аз много се навивам понякога и преувеличавам, емоционална съм и всичко си казвам, добре че приятеля ми е по-обран и не се пали много.
marinels, предполагам, че знаеш, че смяната на работата е шок за повечето хора, а ако е коренно различна от това, което си вършил до сега, наистина ще е необходимо да влезе в час твоя човек. А мъжете трудно вършат няколко неща едновременно като нас  Laughing Ще мине и това, сигурна съм. Но ти си почивай повече, не се нагърбвай с толкова задачи, близките са длъжни да те разберат.
Сега за нас - бяхме на контролно теглене и е качил 200 гр за 15 дни. Сега е 5600гр. Пак е малко, но не ми каза да дохранвам, защото така щял да се отбие. Дава му срок до 29, когато е следващата консултация да наддаде повече, защото иначе щяло да започне хиператрофия. Сега ще погледна каква е тази хиператрофия, но да ви кажа нещо взех да не се шашкам вече. Детето е весело, бърбори си, рита, спи си нормално, това че е по-слаб не може да е такъв проблем  Rolling Eyes Каза ми да му давам сок от ябълка - някоя мама давала ли е вече?

И ние се кърмим в такава поза, Г-жа стихийно бедствие, само че малкия си качва краката на мен, защото лежа до него  Grinning
И да ви разведря малко - онзи ден Преслав реве, защото е гладен и аз докато се оправя да легна до него за кърмене го чувам да вика ДААААААААААААййййййййййййй  Joy hahaha Joy

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 14:18 от catwalk

# 530
Момичета, влизам с молба за паролка към общия албум. Аз ви се представих преди много-много време и повече не съм писала, защото не остава време. Освен, че си имаме кака, която изисква още повече внимание след раждането на бебето, твърде бързо се върнах и на работа, че напуснал човекът, когото обучих. Та време за нет почти не остава. Иначе растем даже много - на последната консултация (преди 2 седмици) беше 7,600 кг.  Embarassed Обръща се вече човекът, даже падна преди 2 дни от леглото - щях да убия баща му, че не го оградил с възглавници.  Twisted Evil
Специално към Женичка: Беше ми предложила разходки като се роди бебето - приемам на драго сърце през уикендите. А колко е малък светът - оказа се, че големите ни деца са били в една група в яслата. Антоанчо е първото момче, целунало моята госпожица на втория й РД. Имам клипче - мога да ти го пусна.
Хубав ден от мен, че работа ме чака! Hug

# 531
Пенмар, мил повод да почерпиш  Wink
Женичка, много сладки снимки  Grinning
Аманита, да ти е живо и здраво детенцето !!!

Относно татковците - преди време ви бях написала едно излияние, достойно за в-к Лична драма (не че съм го чела някога, но иронията е уместна), но постинга се изтри, преди да го пусна. Реших, че не е случайно и не го написах отново. Ставаше дума за това, което явно повечето тук ги тормози - как така любимия отделя само 10 минути на детето, а стои пред телевизора или компа с часове  newsm78 Аз много се навивам понякога и преувеличавам, емоционална съм и всичко си казвам, добре че приятеля ми е по-обран и не се пали много.
marinels, предполагам, че знаеш, че смяната на работата е шок за повечето хора, а ако е коренно различна от това, което си вършил до сега, наистина ще е необходимо да влезе в час твоя човек. А мъжете трудно вършат няколко неща едновременно като нас  Laughing Ще мине и това, сигурна съм. Но ти си почивай повече, не се нагърбвай с толкова задачи, близките са длъжни да те разберат.
Сега за нас - бяхме на контролно теглене и е качил 200 гр за 15 дни. Сега е 5600гр. Пак е малко, но не ми каза да дохранвам, защото така щял да се отбие. Дава му срок до 29, когато е следващата консултация да наддаде повече, защото иначе щяло да започне хиператрофия. Сега ще погледна каква е тази хиператрофия, но да ви кажа нещо взех да не се шашкам вече. Детето е весело, бърбори си, рита, спи си нормално, това че е по-слаб не може да е такъв проблем  Rolling Eyes Каза ми да му давам сок от ябълка - някоя мама давала ли е вече?

Понеже сме при една и съща лекарка може да се сетиш , че каквото казва на теб , такова и на мен. Посъветваме да давам сок , но съм му правила точно 2-3 пъти по 1-2 лъжички.
Аз имам друг проблем. Ако можете да изкажете мнение. Денис настоятелно си мляска и не иска млякото. Снощи пробвах да му дам пюре - резултат : 3 изядени лъжички.  Мисля, че не е проблем , в предвид , че утре прави 5 месеца.
Та според вас как е по - правилно да процедирам, след като увелича на 6 или 9 лъжички - да му давам първо пюрето и после млякото , или да давам две три лъжички , а останалите да ги слагам в млякото?

# 532
  • гр.София
 Hug

Здравейте мамчета,
аз се позагубих като старите пари  Laughing

Ние в понеделник бяхме на консултация, вече сме 7900гр и се дълги 67см  Grinning

Целувки и прегръдки за всички бебчета, които видях на предните странички - много сте сладки, много ми е мило като видя бебчета. Ще потърся по-късно едно клипче с бебшки куриози - смях се на корем вчера  Laughing

Към г-жа Стихийно бедствие - преди една-две темички беше писала за кремче за рани - може ли пак името му. Мисля билково беше.

Да ви кажа че малчо се опитва да лази  #Crazy обръща се по корем от известно време, а сега забива муцунка, навирва дупе, свива крачета, но не му стига акъла и ръчичките да премести  Joy голямо мъчене, голямо чудо.

Shocked Embarassed Една нощ аз каталясала до него не съм го чула, а той ритал и цопнал на земята  Tired,  изкара ми акъла, слава богу нямаше последствия, сега го пакетирвам отвякъде.

Ето на малчо първото му плуване, тренинг за морето  Laughing

# 533
  • България моята родина
Здравейте и от Гърция.Някоя мама искаше да се сподели как се живее в чужбина ами как както и в България.Темите скоро са свекърви,мъже,родители.Ние сме си както в България.Живеем при майка ми за момента не се срамувам и да кажа,че като съм много изморена и оставям малкия да го погледа,но съвети май май не взимам от нея.Повечето пъти и споделям какво съм прочела тук как мисля да процедирам аз като не искам мнение от нея просто я имам като приятелка тей като тук такива няма.Бащата на бебчо помага готви мие и пере,а най-интересното е,че като го видя пред лаптопа и почват едни кавги ама и аз съм една все да се оплача.А свекървата не я виждаме,но дори по телефона не ми се е месила за бебето винаги е гледала да ни подкрепя.
 На мен ми е малко притеснено в момента защото в понеделник трябва да тръгнем за Бг ,а тези 500 км с бебе на 4 месеца(той  тогава ги прави ) хич не ми се нравят.Знам и,че като си отидем на Ловеч почва едно тичане да му оправя документите почва едни срещи с роднини всеки да види бебето.Все си мисля,че всичката суматоха ще го натовари много и ми е едно притеснено.Това е от мен да почина докато спи малкия.

А щях да забравя незнам при вас има ли го,но малкия понякога такива нерви такава енергия от къде я вади като почне да беснее и скача с ярост да си дъвче ръката и ръмжи едно лошо ако има някой пред него и на него скача много смешна картинка е незнам на какво се дължи.

# 534
Благодаря, за отговорите за столчето!
mistela , ей голям плувец и хубавец... Hug

Penmar , аз лично когато започна захранването, ще давам след кърмата пюренцето, но в никакъв случай не те съветвам да смесваш мляко и пюре. Идеята на захранването е да свикват децата ни с определени вкусове и консистенции, а не просто да се нацокат  с "боза", извини ме за епитета Peace По- скоро в самото пюре добави малко мляко.
 Поздравления за упоритостта ти и хъсът, с който се бориш за връщането на кърмата  bouquet
Маринелсче, горе главата! Да, трудно е, но не е невъзможно. Ако си избрала(или обстоятелствата го налагат) да си в помощ на близките, значи можеш! Ако ти тежи и идва в повече, просто им кажи и направи своя избор! Винаги има компромиси по отношение на нас, но не правим такива по отношение на своите деца. Всеки сам избира и решава кое за него е добре.  Peace Hug

Сега за нас - бяхме на контролно теглене и е качил 200 гр за 15 дни. Сега е 5600гр. Пак е малко, но не ми каза да дохранвам, защото така щял да се отбие. Дава му срок до 29, когато е следващата консултация да наддаде повече, защото иначе щяло да започне хиператрофия. Сега ще погледна каква е тази хиператрофия, но да ви кажа нещо взех да не се шашкам вече. Детето е весело, бърбори си, рита, спи си нормално, това че е по-слаб не може да е такъв проблем   Каза ми да му давам сок от ябълка - някоя мама давала ли е вече?
В тези горещини и цокането е трудно. Ако все пак решиш, че не си похапва достатъчно(изморява се, разсейва се, изнервя се и т.н.) можеш да пробваш да цедиш след като го накърмиш, и да пробваш да му дадеш в сънено или спящо положение. Има специални шишета за кърмени бебчета, ч и вероятността да се отбие на 4месеца е много малка. Вероятността да стигнеш до хипер лактация според мен също е нищожна.
 И едно въпросче имам. Вчера сложиха на Еличка 5валентната ваксина и втората инфра...., нямаше Т, или поне не ми беше направило впечатление да има, а днес от сутринта поддържа 37, 3/ 5. Смятате ли да е в следствие на поставените ваксини, или да търся Т и за рекция вследствие на нещо друго.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 16:19 от Жени

# 535
в албума има две снимки, които не са надписани. Моля мамите, които са пропуснали да го направят, нека добавят името на бебчо и псевдонима на мама или ако искат да ми пишат на лични. И моля ви, качвайте само по 1 снимка в този албум. Имаме друг албум Нашите бебета, където можете да качвате по повече снимки.  Heart Eyes

merianna, имаш го

# 536
Благодаря на Catwalk и Lilyrose за паролата. Hug
Разгледах снимките - прекрасни деца. И аз ще се отчета довечера с една снимка, че на този компютър нямам нищо.

# 537
За Г-жа Бедствие  www.boppywoeld.com
Дадаха ми я от болницата на брошура и мисля че може и да ти помогне за кърменето, но си прецени сама, разгледай сайта.
Ти що реши че аз имам проблем с кърменето Shocked
Ако поста ти продиктуван от това че съм сложила снимката, не си чела предните постове.
Момичетата се оплакваха че техните бебешори не искат да цокат в тая жега, обещах им снимка на поза в която ние цокаме. Даже уточних че това е позата на Крум а аз мога да съм легнала седнала или даже да сме във ваната стига той да е по гръб и краката му да са върху моя крак.
А възглавницата наистина върши чудесна работа, имам такава сама си я ших.

# 538
Някой и на мен да ми даде паролата и юсер нейма , че съм го позабравила  newsm78

# 539
Как сте в този хубав горещ ден?  Hug

Аманита Честито ти рожденниче да е живо и здраво

Penmarмерси за кафето  Hug и аз сега си го пия  Mr. Green браво за кг. и за теста  Peace не виждам снимката обаче  newsm78

Лъки, Скреч браво за хубавата почивка  Hug

Бета
Цитат
Да те питам, вие ходите ли с вашата кака да яздите на Салуна? И има ли някой минерален басейн, на който мога да ги заведа?
А преди те питах, но сигурно си ме пропуснала, познаваш ли Георги Марашев от Хасково, преди работеше в Мобилтел?
Какво е това Салуна  newsm78 Басейн има и то по плитък и топъл в "Ясен" балнеоложки хотел  и аз мисля да водя там малкия  Peace да плува. Не ми харесват само съблекалните, няма сушоар а баните са извън тях  Confused Не знам как ще стане хем да се изкъпя хем да си пазя и багажа  newsm78  А каката я карам в "Здраве" там е много добре направено всичко и си е оборудвано, но нямат по топъл басейн за бебока  Sad
А аз ти отговорих , ама май ти си ме пропуснала  Laughing не лично не го познавам, но баща ми го познава и не сме роднини с него. Виж има доктор, който също е Марашев и с него сме роднини  Peace

А бе момичета, защо се пъхате сами между шамарите  newsm78 глезене ли, а мен кой ще ме глези   #Crazy ооооооо аз явно съм много зла  hahaha  newsm78  моят мъж даже сам си глади дрехите  Whistling понякога и моите, а от както забременях и на каката  Laughing Аз действах точно обратно, директно му заявих, че ако очаква слугиня от мен ама хич не е познал.  Mr. Green  И този БГ манталитет хич да не си помисля да ми го поднася.  Naughty В началото се опита нещо да мрънка, ама аз му казах като не му изнася ...... жени бол, да ходи да си търси по добра  Joy Малко го бях поразглезила, като си останах в къщи с каката, всичко аз правих, ама бързо ми дойде акъла  hahaha  Боже излезе, че съм някой цербер  hahaha нееееее и аз го глезя, ама не всеки ден и така го оценя. Ако понякога почне да мрънка че е изморен, аз му казвам ооо няма проблем оставям ти Виктор и се оправяй с него както намериш за добре. А той " ААААА няма да мога да издържа"  hahaha  Joy Но в интерес на истината сега повече ми помага и аз съм много щастлива  Hug
Но нещото, което никога не си е позволявал е да действа зад гърба ми и да дава нещо което аз не давам  Naughty винаги първо сме си говорили, в повечето случаи ме слуша защото аз съм тази дето все чете  hahaha

Лилинчо пробвах го номера с броенето и той на 3 като го полея поема въздух  hahaha голяма е шушомига  Joy

Лъки
Цитат
Кърмим се навън без проблем, естествено с обичайното бутане, ритане, гърчене, но вече не ми прави впечатление  Днес дори ми се наложи да гоня баткото в градината докато кърмя Ади, не искам да си представям каква гледка съм била
  hahaha много се смях.

За имената офффф и ние бяхме така, свекито много ми се разсърди за името на каката  ooooh! тя си мислела, че на нея ще я кръстим  #Crazy аз нищо подобно не бях казала, но им теглих една. Ама сега нали е мъжко 2-рото а то им е единствен внук другите са все момичета еееее няма да ви казвам какво щастие е.  Whistling Бяха ми сърдити, ама вече хич не се сещат за това   #Cussing out а бе ..... не се вързвам вече.

Жени Аз съм пазарувала от там  Peace Бг карта приемат само ако се плаща през Пейпал или Гугъл чекаут. Аз чрез Гугъл чекаут става бързо и лесно. Аз от там си поръчах количката използвам "Габко" за доставчик и накрая платих 2.40лв. *11кг. колкото тежеше целия пакет.  Peace За столчето за кола - Аз си избрах такова, което да има леко полулегнало положение, защото ми се виждаше като наказание детето да спи седнало.  Peace

Магика много съжалявам за вашите, това с налагането  #Cussing out А бе тези хора не помнят ли че са били млади  newsm78 Един съвет бегайте докато можете и си оправяйте живота. Много, ама много по добре е сами да сте си дори и в началото да ви е по трудно. Чудесно сте го намислили   Peace

mistela Браво за плуването  Hug

migeio78 оправяй се бързо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт