Мътнина в стъкловидното тяло на окото

• 177 838
  • 244
  •   2
Отговори
# 225
Трябват много добавки -анти-ейдж за клетките-капки Кен-си.Така се махат не само мътнини но и се подържат здрави очите.миопия поне пада надолу.иначе резултата е ясен ако седиш и чакаш

Сега погледнах тези капки Кен-си, струват 120 лв. Основната им съставка е N - ацетилкарнозин. Ами същата съставка е във Висглик нео, които са ми предписани на мен и ги има по аптеките, струват 30лв. Пак не е евтино, но далеч по-приемливо. Да не говорим, че имат и допълнителни полезни съставки.

На мен ми ги изписаха заради начална катаракта в ляво око, не знам дали биха помогнали за мътнините, поне при мен такъв ефект няма, да не говорим за диоптрите. То и за катаракта ще видя как е при контролния преглед, след три месеца употреба. Иначе си ги капя и в двете очи, по една капка сутрин и вечер.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 21:39 от NellyN

# 226
По принцип цените в бг сайтовете са 2-3 пъти по високи.Търси се сайта на производителя или Ихерб.Ето капките от сайта на производителя 6 броя струват 180 долара.плюс таблетки за 120 долара за по силен ефект

# 227
По принцип цените в бг сайтовете са 2-3 пъти по високи.Търси се сайта на производителя или Ихерб.Ето капките от сайта на производителя 6 броя струват 180 долара.плюс таблетки за 120 долара за по силен ефект
Може ли линк към сайта на производителя?

# 228

В Iherb проверих - не се продават. Не знам кой е сайтът на производителя,не знам и кой е производител, но и 180$ за 6 броя пак е по-скъпо.

Дадох алтернатива (по-евтина) СЪС СЪЩОТО АКТИВНО ВЕЩЕСТВО (N-ацетилкарнозин), в същата концентрация + екстракт от черна боровинка , която алтернатива е налична във всяка аптека в България и която на мен ми беше предписана от лекар. Не казвам, че капките Кен-Си не са ОК, напротив, ако нямаше алтернатива и аз бих ги търсила. Но - ето за сравнение, пък вече всеки да си прецени.:

Can_C

VISglyc® NEO:

# 229

В Iherb проверих - не се продават. Не знам кой е сайтът на производителя,не знам и кой е производител, но и 180$ за 6 броя пак е по-скъпо.

Дадох алтернатива (по-евтина) СЪС СЪЩОТО АКТИВНО ВЕЩЕСТВО (N-ацетилкарнозин), в същата концентрация + екстракт от черна боровинка , която алтернатива е налична във всяка аптека в България и която на мен ми беше предписана от лекар. Не казвам, че капките Кен-Си не са ОК, напротив, ако нямаше алтернатива и аз бих ги търсила. Но - ето за сравнение, пък вече всеки да си прецени.:

Can_C

VISglyc® NEO:

Благодаря! Аз си записах час при д-р Баков. Ще видя той какво ще каже.

# 230
УИНКС БЛУМ,

Дано и на Вас д-р Баков оправдае очакванията. Лично аз съм му много благодарна. За самите капки - Висглик нео, той самият каза, че не очаква кой знае какъв ефект, но все пак да се опита.....
Предвид  моето комплицирано състояние на това око, операцията ми е крайна опция.

Иначе д-р Баков ще Ви направи пълен преглед, много е внимателен.

# 231
Здравейте, някой да си е правил лазерен бараж(укрепване на ретината) в клиника Зора? Ако може мнение за лекар и за самата процедура

# 232
И аз тук с моите оплаквания.
Преди време рядко ми се появяваха тези мътнини. Сега зачестиха Sad
Мислих си, че ме дразни силна бяла светлина.
Ама ми се явяват вече от нищото Sad

Връщам се да прочета темата.
Притеснено ми е ... Какви ли не мисли се завъртат в главата ми...

# 233
  • София
Първо искам да благодаря за препоръката в темата за д-р Владимир Баков. Изключително спокоен, внимателен и обстоен преглед.

Накратко, до момента, до който се отдели стъкловидното тяло, симптомите са неприятни. И аз минах през период на потиснатост и притеснение. За радост, при мен този процес приключи, единствено имах силни кръвоизливи в ъгълчето на едното око в резултат на силно опъване (бяха съпроводени и с болки в тази част на очното дъно), но без отлепване на ретината. Д-р Баков ми предписа капки, които слагам, и като цяло съм много по-добре. При някои хора процесът е продължителен, при други - по-кратък, също така при мен отделянето се оказа, че е станало и в двете очи, но усетих проблеми само в лявото.
Съветът ми е да се следите при добър лекар, който ще ви напътства кога какво да правите.

# 234
Първо искам да благодаря за препоръката в темата за д-р Владимир Баков. Изключително спокоен, внимателен и обстоен преглед.

Накратко, до момента, до който се отдели стъкловидното тяло, симптомите са неприятни. И аз минах през период на потиснатост и притеснение. За радост, при мен този процес приключи, единствено имах силни кръвоизливи в ъгълчето на едното око в резултат на силно опъване (бяха съпроводени и с болки в тази част на очното дъно), но без отлепване на ретината. Д-р Баков ми предписа капки, които слагам, и като цяло съм много по-добре. При някои хора процесът е продължителен, при други - по-кратък, също така при мен отделянето се оказа, че е станало и в двете очи, но усетих проблеми само в лявото.
Съветът ми е да се следите при добър лекар, който ще ви напътства кога какво да правите.
Може ли да кажете какви капки Ви е изписал?

# 235
# 236
И аз слагам Висглик нео, предписани от д-р Баков. Те за мътнини на мен не ми помагат, но пък за поддържане на лещата бистра - мисля, че да.
 В момента онлайн в Профарма са на промоция, макар и не много голяма - 11%. Че не са хич евтини, около 30 лв (гледам, че са купени за 24 и нещо), но като цяло са над 30 лв. в повечето аптеки.

# 237
И аз тук с моите оплаквания.
Преди време рядко ми се появяваха тези мътнини. Сега зачестиха Sad
Мислих си, че ме дразни силна бяла светлина.
Ама ми се явяват вече от нищото Sad

Връщам се да прочета темата.
Притеснено ми е ... Какви ли не мисли се завъртат в главата ми...
Безмисленно е да я четеш.Вероятно е имало полезна информация за добавки но се трие.Има добавки който помагат за премахване а и предпазване но търсете от други източници.то си е нормално да се влошава.

# 238
Може ли на ЛС да ми напишете такива полезни добавки?
Прегледът ми го отложиха за другата седмица:-(

# 239
Забранено е добавки ли да се пишат, или лекарства? Не съм запозната, мислех че само за фейсбук важи такова ограничение.
Още преди 25 години, когато бях млада, забелязах плуващи "мушички" пред очите. На бял фон много е неприятно. Ходила съм на десетина очни лекари и казват, че е отлепване на стъкловидното тяло и не е опасно. Да не вдигам тежко и да не правя резки движения с очите. Понякога изчезват сами, свикнах и не ми пречат
Капките, които ми изписват са от рода на "Oxibio".

Общи условия

Активация на акаунт