Мътнина в стъкловидното тяло на окото

• 177 812
  • 244
  •   2
Отговори
# 195
Има капки за очи с калиев йодид. Виждала съм ги, чак сега се зачетох - едно от показанията е мътнини в стъкловидното тяло. Ще пробвам, най-много да не действат.
Какви са тези капки? Преди години моята баба ползваше Витайодирол за перде, но отдавна ги спряха.

# 196
Така се казват - капки за очи Калиев йодид 2 процента.

# 197
Не си предписвайте сами капки за очи, каквото и да пише на тях!!!

# 198
Тези капки не са с рецепта.

# 199
Повдигам темата, макар и почти сигурна в отговора които търся.
Бременна съм с третото си дете❤️, първите две раждания са нормални и безпроблемни.
Преди 3г обачеее, след силен стрес ми се отлепи стъкловидно тяло на едното око и си виждам мушички(дори наскоро забелязах, че и другото око има, но са по-малко и в периферия).
Та... На 25ти съм на офталмолог за становище относно раждането.
Има ли шанс да ми позволят нормално раждане или да спра да се надявам? 🙄

# 200
Повдигам темата, макар и почти сигурна в отговора които търся.
Бременна съм с третото си дете❤️, първите две раждания са нормални и безпроблемни.
Преди 3г обачеее, след силен стрес ми се отлепи стъкловидно тяло на едното око и си виждам мушички(дори наскоро забелязах, че и другото око има, но са по-малко и в периферия).
Та... На 25ти съм на офталмолог за становище относно раждането.
Има ли шанс да ми позволят нормално раждане или да спра да се надявам? 🙄
Само офталмолог може да каже това след разширяване на зеници и детайлен преглед. Споделете резултата.
По принцип никой нормален лекар, ако има риск, няма да ви посъветва да си рискувате зрението в името на това да родите нормално.

# 201
Здравейте, бременна съм с второто си дете и малко след като забременях ми се появиха т.нар. мушици/мътнини в очите. Ходих на очни лекари, които казват че очите са здрави въпреки това, нямам проблеми и с кръвното..но тези мушици не се махат повече от месец. Има ли някой с подобен опит, дали появата им е свързана с хормоните?  Много са дразнещи и съм много притеснена, според вас дали след раждането ще се махнат?

# 202
По-скоро не, но се свиква с тях.

# 203
Няма да се махнат, но наистина се свиква и дори избледняват с времето. Не е свързано с хормони и раждане, а със състоянието на очите. Късогледство най-често.

# 204
Свързано е с възрастта. Витроген за 6 месеца може да има ефект. Питайте лекаря си дали може да приемате.

# 205
Благодаря, ще попитам, ако мога да облекча положението по някакъв начин. Не знам дали не се причиняват и от стрес, в началото имах един такъв период, който много ми повлия. Иначе съм на 35г, все си мислех че такива проблеми се появяват на по-късен етап в живота.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 10:53 от AnJi12

# 206
Стресът е причина за много проблеми, та кой може да го изключи...
При мен започнаха около 32г, при други по-рано. Мъжът ми има по рождение, към 20г. са се увеличавали. След множество прегледи лекарите също не са много наясно защо се получават. Започнал е да спортува активно,  да спазва хранителен режим - основно на плодове и зеленчуци, спрял е всякакви вредни храни, хидрогенирани мазнини, вафли и т.н. И мътнините са спрели да се увеличават. С прием на Витроген няколко месеца успя да ги намали.
Хора, които са започнали да спазват Кето диета, споделят за намаляване на мътнините. Основното е намалянето на глюкозата и пиковете на глюкоза, които увреждат клетките.. Тук става въпрос не за прием само на мазнини, а за реална кето диета(минимален прием на въглехидрати). Д-р Бърк говори повече по този въпрос.

# 207
Явно правилното хранене е от изключително значение за справяне/облекчаване. И постоянство. И аз където и да прочета, все се набляга на храната..Просто не мога да проумея как си стоиш и един ден се получават такива неща и не се махат..

# 208
Явно правилното хранене е от изключително значение за справяне/облекчаване. И постоянство. И аз където и да прочета, все се набляга на храната..Просто не мога да проумея как си стоиш и един ден се получават такива неща и не се махат..
При мен се получиха след боледуване от грип и прием на антибиотик, който в чужди групи четох, че има често такъв страничен ефект в комбинация с вирусна инфекция. За жалост вече не помня името на антибиотика.

# 209
Явно различни фактори влияят и отключват в човешкия организъм, човек не знае от какво да се пази..

Общи условия

Активация на акаунт