Мътнина в стъкловидното тяло на окото

• 191 736
  • 266
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Здравейте! Вчера синът ми сподели за такъв проблем с дясното око. Днес направихме оглед по Голдман и лекарят каза, че няма проблеми, просто било от късогледството ( с -4,25 и астигматизъм). Притеснява ме, че е едва на 15 г., а като чета в темата оставам с впечатление за появяване в по-късна възраст.

# 256
вероятно е така но според мен трябва да се действа ина4е ще става по зле.с този диоптър си трябват и добавки за подръжка.така и окото ще стане по здраво и защитено от нормалното здраво
https://www.youtube.com/watch?v=MayUooNnv2g
Това видео е на тема „Как да се отървем от плаващите мътнини“, но в 1:05 той заявява, че и той има плаващи мътнини. Напускам киното, хаха.=на интересен коментар попаднах
това което забелязвам особенно напоследък е 4е всякакви доктори дават за ле4ение Vitrocap.това е по старите добавки и ве4е отзивите от пациентите достигат до лекарите.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 23:41 от ANDI7

# 257
вероятно е така но според мен трябва да се действа ина4е ще става по зле.с този диоптър си трябват и добавки за подръжка.така и окото ще стане по здраво и защитено от нормалното здраво
https://www.youtube.com/watch?v=MayUooNnv2g
Това видео е на тема „Как да се отървем от плаващите мътнини“, но в 1:05 той заявява, че и той има плаващи мътнини. Напускам киното, хаха.=на интересен коментар попаднах
това което забелязвам особенно напоследък е 4е всякакви доктори дават за ле4ение Vitrocap.това е по старите добавки и ве4е отзивите от пациентите достигат до лекарите.
  Какви добавки за поддръжка имат ефект знаете ли? Те са толкова много, че човек да се чуди какво да вземе. И нон стоп ли се пият знаете ли?

# 258
Две добавки има с нау4ни доказателства за  ефект.VitroCap N е насочен единствено и изключително към стъкловидното тяло и борбата с мътнините.Блокира слепването на колагена-гликация.
Corvitec -освен борба с мътнините осигурява и цялостна грижа за зрението благодарение на богатия и патентован състав.След из4истването на мътнините добавките може да се взимат в на4алото на лятото за 2-3 месеца=тогава е силно слънцето.и зимата 1-2 месеца.Ресвератрол е много важен.заедно с NMN.както и Физетин

# 259
Две добавки има с нау4ни доказателства за  ефект.VitroCap N е насочен единствено и изключително към стъкловидното тяло и борбата с мътнините.Блокира слепването на колагена-гликация.
Corvitec -освен борба с мътнините осигурява и цялостна грижа за зрението благодарение на богатия и патентован състав.След из4истването на мътнините добавките може да се взимат в на4алото на лятото за 2-3 месеца=тогава е силно слънцето.и зимата 1-2 месеца.Ресвератрол е много важен.заедно с NMN.както и Физетин

Ще видя у нас кои добавки ги имат тези съставки. Мътнините едва ли ще разтворя, но за поддръжка да взимам нещо. В Италия намерих това, което препоръчвате за мътнини, но беше 26€ и са 30 сашета. Взех една кутия и ще я изпия, но у нас го няма и това ще е -1 месец. А и да видя дали ми понася, че към серапептазата, примерно имам непоносимост. Ще потърся нещо което мога да взимам нон стоп. Спомням си, че моята баба преди години пиеше Околут и го редуеюваше с нещо с черна боровинка. Не знам и дали й помагаше, имаше си перде, но пиеше. Ще видя какво има сега. Ресвератрола по спомен също не ми е ок, но то зависи и от количеството и другите съставки. Във всяка фирма мисля, че са различни. Ще потърся нещо. Благодаря Ви! 🍀

# 260
Шанса да се из4истят е много голям.по скоро е въпрос е на време.Аз взимах по 3 сашета първите 3 месеца.а за вторите минах на 2.взимам от тези тъй като ги пращат със Спиди=https://www.farmaciasdirect.eu/products/visufarma-visufly-30-sachets
И трите добавки са специализирани с уникални съставки.имаше една българска която се рекламираше за мътнини =Vitreo Care (Витрео Кеър) - за очите и зрението Cantareus, 30 таблетки
ефект нула.на отзивите също.като цените на добавки в бг аптеките са в пъти по скъпи от Iherb.

# 261
Шанса да се из4истят е много голям.по скоро е въпрос е на време.Аз взимах по 3 сашета първите 3 месеца.а за вторите минах на 2.взимам от тези тъй като ги пращат със Спиди=https://www.farmaciasdirect.eu/products/visufarma-visufly-30-sachets
И трите добавки са специализирани с уникални съставки.имаше една българска която се рекламираше за мътнини =Vitreo Care (Витрео Кеър) - за очите и зрението Cantareus, 30 таблетки
ефект нула.на отзивите също.като цените на добавки в бг аптеките са в пъти по скъпи от Iherb.
Сега ще разгледам.  Благодаря!🍀

# 262
# 263
Науката вече потвърждава  – оралният прием на целеви ензими наистина достига до вътрешността на окото и върши работа!
Дълго време традиционната офталмология твърдеше, че големи ензимни молекули като Бромелаин, Папаин и Фицин няма как да стигнат до окото, защото кръвно-ретинната бариера (Blood-Retinal Barrier - BRB) ги спира.
Новите клинични и фармакологични проучвания (включително известното изследване от Тайван от д-р Хорнг и италианските фармацевтични тестове) обаче научно доказаха обратното:
Как ензимите успяват да преминат бариерата?
1 Частична системна абсорбция: Приети на празен стомах, част от тези протеолитични ензими се абсорбират през червата в кръвта в тяхната биологично активна форма, свързвайки се с транспортни протеини (като алфа-2-макроглобулин).
2 Преминаване през микросъдовете на ретината: Свързани с тези протеини, ензимите успешно преминават през микроскопичните капиляри на ретината и цилиарното тяло.
3   Навлизане в стъкловидното тяло: След като преминат през бариерата, те навлизат директно в гелообразната структура на стъкловидното тяло, където започват да "смилат" (хидролизират) натрупаните непрозрачни колагенови нишки.

# 264
След близо два месеца прием на Витроген, според мен имам подобрение с мътнините, които виждам. Сякаш избледняха, не са така наситено черни, станаха по-малко. Пак виждам малка част, но мисля, че преди това бяха доста повече.
Продължавам да го пия да видим нататък какво ще се получи.

# 265
След близо два месеца прием на Витроген, според мен имам подобрение с мътнините, които виждам. Сякаш избледняха, не са така наситено черни, станаха по-малко. Пак виждам малка част, но мисля, че преди това бяха доста повече.
Продължавам да го пия да видим нататък какво ще се получи.
Да не те отчайвам, обаче нито са избледняли, нито намяляли. Мозъка свиква и престава да ги забелязва, особено на шарен фон. За гледай бяла стена или бял лист на силна светлина и ще видиш, че са си там. Няма средства, които да "обърнат" процеса.

# 266
Напротив, абсолютно всеки ден ми правеха впечатление, докато след тези месеци се усетих, че съм забравила за тях. Когато погледнах към бялата стена, бяха станали много бледи и по-малко от преди.
При мен със сигурност има ефект, изобщо мозъка ми не свикваше с тях досега. Откакто пия витамините аз със сигурност виждам промяна. Може да е индивидуално, но хич не смятам да ги спирам.

Общи условия

Активация на акаунт