Мътнини в очите

• 3 768
  • 18
  •   1
Отговори
здравейте, понеже имам проблем с мътнини в стъкловидното тяло и чета че имало лазер с който се лекуват, някой подлагал ли се е на тази процедура?

# 1
Какъв точно проблем Ви създават тези мътнини, че Ви препоръчват операция?

# 2
Направете си първо изследване на черният дроб. Ако има някакви нарушени гункции първо излекувайте него и вижте дали очната ябълка ще се подобри относно бистрота. Най вероятно това е проблема.

# 3
  • София
Аз да попитам за явлението лезии (ако не бъркам) на очната ябълка?
Случва ми се рядко да забележа, най-вече когато съм на плаж и гледам небето. Но ги има - сякаш на окото ми са се лепнали нишки от паяжина. Не ми пречат, но трябва ли да се лекуват или профилактират?

# 4
това нещо няма лечение Не се лъжете с никакви лазери
здравейте, понеже имам проблем с мътнини в стъкловидното тяло и чета че имало лазер с който се лекуват, някой подлагал ли се е на тази процедура?

# 5
Здравейте!

Някой знае ли и има ли опит с лечението на мътнините в стъкловидното тяло, тъй като имам чувството, че стават все повече и повече всеки изминал ден, а съм на 20 г.

Може да няма лечение в България, а има ли в някъде в чужбина?

# 6
Здравейте!

Някой знае ли и има ли опит с лечението на мътнините в стъкловидното тяло, тъй като имам чувството, че стават все повече и повече всеки изминал ден, а съм на 20 г.

Няма лечение никъде. Кой ти каже обратното те е излъгал, единствено отиваш при добър специалист с техника, който ти вкарва едно ромбоидно тяло в окото и обследва ретината. Тя е най важна, защото при проблем там трябва да се действа мигновено.

# 7
  • София
Скрит текст:
Здравейте!

Няма лечение никъде. Кой ти каже обратното те е излъгал, единствено отиваш при добър специалист с техника, който ти вкарва едно ромбоидно тяло в окото и обследва ретината. Тя е най важна, защото при проблем там трябва да се действа мигновено.
С лупата на Голдман се вижда всичко важно. Слагат се обезболяващи капки в очите. После се съдейства на очния лекар с немърдане. Той оглежда всичко и сестрата записва къде/ на колко часа каквото е видял. Ретината я разграфяват като часовник, образно казано.

При мен имаше разкъсвания, които обработиха с лазер, отлепени стъкловидни тела. От младежките си години на светлина пред очите си виждам плуващи безброй камшичета.

После следене всяка година.

# 8
Скрит текст:
Здравейте!

С лупата на Голдман се вижда всичко важно. Слагат се обезболяващи капки в очите. После се съдейства на очния лекар с немърдане. Той оглежда всичко и сестрата записва къде/ на колко часа каквото е видял. Ретината я разграфяват като часовник, образно казано.

При мен имаше разкъсвания, които обработиха с лазер, отлепени стъкловидни тела. От младежките си години на светлина пред очите си виждам плуващи безброй камшичета.

После следене всяка година.
Кой Ви прави прегледа и лазера?

# 9
  • София
В клиника Зора - Светлина, на случаен принцип. Преди 10-ина години беше, не съм ходила последните 4-5г. Гледам сега са се разделили в две отделни клиники. Така се бях стреснала след прегледа, че обиколих за потвърждение в Пентаграм, после в клиника Ден.

Последно мин. година бях на преглед в клиника Ресбиомед, следя да нямам поражения заради автоимунното.

Където и да се отиде, докторите си разбират от работата. Движещите се мътнинки не изчезват, това да е проблемът....

# 10
И аз съм тук с този проблем. Преди месец ми се появиха светкаваци пред очите, много на често, през 5-10 минути. Отидох на преглед с лазер, защото съм имала разкъсване на ретината преди 35 години и ми са правени неколкократни лазерни терапии. Оказа се, че руптурите в ретината са добре зашити и няма скъсвания, а светкавиците се дължат на дегенерация на стъкловидното тяло, което се отделя. Казаха, че ще спрат. Настина снлед 1 ме3сец светкавиците спряха, но на същото място се появиха плаващи нишки, дълги и много на брой, изобщо не изчезват. Виждам лошо, имам напрежение в очите непрекъснато и често ме болят. Додоха ми капки - декс тобрин и калиев йодид. Слагам по 3 пъти на ден, щели да се разнесат тези нишки след още 1 месец. Минаха 2 седмици, няма никакво подобрение, не мога да работя изобщо, виждам много мътно и непрекъснато имам чувството, че имам нещо в окото, гледам като през стъкло.
Не знам какво да правя. Дадоха ми още витамини за очи, които започвам да взимам днес, но не разчитам много на тях. Искам поне малко да намалеьт тези мътнини, знам че няма да изчезнат, защото преди 35 години се опитваха да ги премахнат с лазер и не успяха. Обаче тогава бяха малко, а сега са като мрежа. Има ли някой, който да е решил поне частично този проблем? Как?

# 11
Те никога няма да изчезнат каквото и да капвате или пиете. При някои хора се утаява малка част от тях и не са толкова дразнещи.

# 12
Те никога няма да изчезнат каквото и да капвате или пиете. При някои хора се утаява малка част от тях и не са толкова дразнещи.

Реалист съм и очаквам само това, някак да я карам с тях. Много ми е проблем дали ще мога да работя на компютъра,сега не мога, много ме дразни и се уморявам.очаквам някой да каже как се поддържа, капки зкусвени сълзи, очила за компютър и подобни, трябва ми да работя поне 3-4 часа на ден.

# 13
Мъжът ми успя да ги намали след пиене на Витроген 6 месеца. Сега ги пия и аз, надявам се да има ефект. Здравословната диета също е за предпочитане. Не е реклама, просто споделен опит.

# 14
Мъжът ми успя да ги намали след пиене на Витроген 6 месеца. Сега ги пия и аз, надявам се да има ефект. Здравословната диета също е за предпочитане. Не е реклама, просто споделен опит.
Не е от Витрогена. Просто някои си се утаяват по естествен начин в периферията и вече не ни "бъркат" така в очите 😁.

Общи условия

Активация на акаунт