Бебешка близнашка тема ХХI

• 39 528
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Моите също спят на тъмно откакто са се родили. При нас пък малкият батко започна да спи на светната нощна лампа на 4,6г.

# 706
  • Пловдив
И ние спим на тъмно от малки.
За говоренето, противно на разпространеното мнение, че момичетата проговарят по-рано, при нас момчето е голям бърборко! Повтаря почти всички думички, които му казваме и вече прави прости изречения от 2 думички. Имитира всички животни. Знае вече и имената на кака, тати и баба. Абе, бърборанчо Simple Smile
Девойчето е доста по-назад, но и тя казва 10-20 осъзнати думички и имитира доста животни, но не го прави с мерак, както той, а само когато си иска  Laughing
Сами не се хранят все още!Само, ако е нещо твърдо, за в ръчичка.

# 707
на тъмно спят

# 708
  • Някъде там...
На тъмно спят и моите. В началото оставяхме светната лампата в коридора, за да ми е по-лесно на мен като ставам нощно време. Вратата на стаята беше стъклена и се вижваше добре. Лошото е, че явно свикнаха да заспиват така и сега едната иска задължително лампата в коридора да е светната и вратата отворена (вече не е стъклена), за да се вижда светлината. Но това е само докато заспят, после я гасим.

# 709
  • София
Ние спим на ТВ Simple Smile аз така съм си си свикнала и така от както са се родили друга светлина няма в стаята!
Валя казва съзнателно,чипи/чорапки/ бъши/обувки/ шапи/шапка/ мама,тати,бати,бау-бау,-па- па,маууу,иж/виж/ам/като е гладна/ ох като се удари май е това,а Вики е пестелива: мама,тати,бати,кака,бебе,бау бау,ап и па па! Simple Smile
Утре мислех да правя на Валя прощапулника,че тя вече ходи супер добре и си обикаля навсякъде с глям кеф но се отлага защото Райън ми е болен Sad та чак другата сряда ще бъде,че и да има кой да поканя!

# 710
А моите пък нищо не говорят и честно казано малко се притеснявам.Единственото, което употребяват като думички е тик-так за часовника и понякога тати или баба(но общо взето доста рядко)-иначе по цял ден бърборят и двамата, без да спират, но на абсолютно измислени бебешки езици(тотално различни при двамата)
Не искат да повторят нищо, което аз казвам, никаква думичка-повтарям по сто пъти, а те ме гледат и в най-добрия случай се заливат от смях или ми отговарят на техния си език Sad

Това, което разказваш ме подсети за ей тези клипчета:

http://zabliznacite.wordpress.com/2011/04/01/bliznaci-govoriat-bebeshki/

Има и обяснение на специалист за комуникацията при близнаците.  Simple Smile

По въпроса за тъмното и моите девойки спят на тъмно.  Simple Smile Всичко е и малко въпрос на навик обаче, винаги си заспиваха сами в креватчетата на тъмно, като се преместихме миналата година обаче почнаха да искат да оставам с тях докато заспят и сега пак си настояват. В крайна сметка така бързо растат, че стоя с тях, скоро сигурно няма да искат да им припаря в стаята  Mr. Green

# 711
Аз единствено се притеснявам да ги оставя на тъмно, защото мн ми се будят за биби, Марти иска при мен, Ядат и тр да им правя АМ, а аз имам всичко до леглото, така или иначе тр да паля лампа. А тази е мн лека, почти не свети.

И за гърне се чудя да ги почвам ли?

# 712
  • София
НИки,аз гърне пробвах... преди месец реват или сядат и стават и се отказах за сега Peace ще опитам пак след НГ не съм привърженик да насилвам за нищо има време за всичко!
Баткото също правеше така аз опитвах през 2 седмици и накрая стана работат от раз и на 2 г точно бяхме без памперс Peace

ДА се похваля и Вики проходи  Party малко е бъзлива но се пуска ат др седмица ще правим двоен прощапулник Heart Eyes Heart Eyes

# 713
Честито на проходилите бръмбари  Laughing И ние скоро ще се похвалим, вчера Вихрен направи две плахи крачки, Камен още не се е пуснал, но и той  скоро очаквам да тръгне да ходи.

Аз ги слагам на гърне от 2-3 седмици, няма проблеми, не се сърдят, особено ако пералнята работи Mr. Green Настанила съм им гърнетата в банята срещу пералнята и им е много интересно. И двамата вече си вършат работата там, на Вихрен му трябваше една седмица, за да се отпусне. Не вярвам скоро да махна памперсите, може би след месец- два, та дори и повече, но реших, че така по-лесно ще свикнат.

# 714
  • София
На гърне още не съм ги слагала, навсякъде чета, че не се препоръчва преди две годинки или докато детето не почне само да качва стълби.
Било вредно за психиката newsm78

# 715
  • София
Bora,аз бях чувала нещо подобно но знам ли Rolling Eyes
Не съм се засилила де има време  Wink Peace

# 716
  • софия
И аз не съм ги слагала на гърне, смятам да се пробвам след 3-4 месеца Peace

fata ®, абе тези младежи поне на един и същи език говорят, моите са на отчетливо различни вълни Joy Joy

# 717
  • Варна
Мози, не се притеснявай. Те са малки, не бъди толкова амбициозна майка де  Hug

Децата обичат цветни книжки. Показвай им животните и им кавай звуците на животните. Аз на разходка не пропускам да им покажа куче, котка, птиче, гарга и катеричка (в парка). Така им става интересно и се мъчат да имитират звуците.
Сигурна съм, че скоро ще започнат да научават думички. Децата  са различни, някой на 2г си говорят всичко, а други не искат да говорят на 2г.

# 718
♥ Димяни ♥ , честити ти два чифта ходещи крачета  Heart Eyes

За гърнетата и друг път съм споделяла, купих им гърнета още на 7 месеца, слагах ги, седяха, много им беше интересно, някое случайно попадение и.... май се оказах мързелива в начинанието  Blush Изведнъж в месеците, преди да навършат две годинки просто децата си станаха готови и с минимално усилие от моя страна махнахме памперсите. Освен това сами си носеха гърнетата, сваляха гащите и други подобни екстри  Sunglasses
Мое лично мнение е, че в много ранна възраст "ходенето" на гърне е по-скоро усилие и следене от страна на майката, а не толкова осъзнато умение на децата Peace

# 719
  • Някъде там...
Нещо интересно: http://ngm.nationalgeographic.com/2012/01/twins/cobb-photography … dave-wolf-670.jpg

Аз амбициозно се опитвах да ги слагам на гърнета след годинка и 2-3 месеца. В началото им беше интересно и имахме някои попадения, после изведнъж категорично отказаха да седят на гърнетата, хвърляха ги, слагаха ги като шапки на главите, пълнеха ги с играчки. И се отказах. Когато станаха на 2 години и 4 месеца отказахме пампите точно за десетина дни - и дневния, и за следобедния сън, и нощния. Но за целта трябва да сте вкъщи по цял ден - аз бях в лятна отпуска, а децата не ходеха на ясла. Отидохме на гости на баба и дядо на село, препикахме двора и къщата едно хуууубаво, но в крайна сметка се научиха как се прави. На тази възраст вече разбират, може да им се обясни, да се заинтригуват. Та не се притеснявайте ако майките в парка ви обясняват как бебето им на 10 месеца си върши всичко в гърнето, а вашите на почти 2 години са още с памперс и дори не ходят на гърне.  Laughing Аз се чувствах едва ли не лоша майка, че не се мъча да ги науча.  Embarassed Но и без това се мъчех със захранването и ме докарваха до бяс от безсилие, та само гърнетата ми липсваха.

Общи условия

Активация на акаунт