Бебешка близнашка тема ХХI

• 39 528
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Привет на всички! Ние първо правим една репетиция, като сме на басейн при приятели. Близнаците спят в сгъваеми кошарки без дюшеци.Вместо тях сме наредили по едно одеалце и отгоре чаршафче. А колкото до боледуването....само единият имаше температура, но не стана ясно от какво newsm78нито има зачервено гърло, нито разстройство. Всичко това беше за 2 дни.Честно казано незнам дали бих се наела да тръгна на море, незнам какво да правя с храната ако идем, а тук си имам и кухня и всички удобства на дома. Успех на всички които са решили да пробват. А като гледам с колко багаж пътуваме Blushмай скоро ще трябва да сменяме Алхамбрата с един Икарус Laughing

# 76
brumbаrche, много е гадно по тия болници, добре, че вече отминава при вас. Питай педиатъра си за даване на някакъв пробиотик - би трябвало да помогне за възстановяване на чревната флора и храносмилането. Заразяването сигурно е от морето. Ако сте били на нашето черноморие, там не остана вече плаж, покрай който да не се излива канализация в морето. Покрай това безобразно застрояване, също не е помислено за отходните води. Затова и не ми се ходи там, особено с малки деца.

# 77
О, Танини, аз наистина много се изплаших, да си призная честно, ревах доста. Какъв ад беше първата вечер в болницата, докато не изтекоха системите и двете реваха, не искаха никого, освен мен, а аз нямаше как и двете едновременно да гушна, редувах ги, ту едната, ту другата, а те реват като луди, само да оставя едната и почва див рев, всички с събраха пред вратата, идваше ми по едно време да спра системите и да си ходя, ужас...
Елрой, на нашето море бяхме, да. Всичко беше ок, докато не се стопли времето. Ние за втори път ги водим тази година, но явно вече вирусите са неконтролируеми. Водата беше чиста сутрин, но цялото руско население, което се струпваше на плажа....няма как да не хврли някой вирус. Беше препълнено с руснаци. Вие къде ходите в Гърция, би ли споделила?

И да попитам мамите, които ходят по къмпинги - на палатка къде би било добре за малки дечица? Ние нямаме кемпер или каравана, само палатка (обикновено на БГ язовири ходим). Евентуално следващата година на палатка някъде на море (в Гърция мисля имаше такива къмпинги). Някой може ли да сподели опит?

# 78
  • София
вие направо ме отказахте за второ море тази година. Бяхме на Китен, но ходихме на плаж на Перла, водата беше малко студена , но чиста. Върнахме се преди 10-на дни. Нямаше сополи, разстройство, комари дори.....абе въпреки притесненията ми и цялата чанта с лекарства мина добре....и си мечтаех за второ море, въпреки, че с деца не си е почивка, а просто смяна на обстановката. Ама сега като ви чета направо настръхвам....а мъжа ми за Гърция не да иска и да чуе.

# 79
Санитам, ние мин год. бяхме в Гърция с шриятели с деца. В мн хубав хотел. но водата беше много солена и не ставаше даже и за къпане, та се миехме с минерална. По-разлинчо е в Гърция, водата е по-студена, така че мисля на нашето море за по-малки деца си е добре.

Бръмбарче, ние ще ходим на къмпинг Юг, ан една станция, но там има страхотни условия за палатка, широка плажна ивица, много е чисто. Погледни го.

Да ви питам за 10 мес. бебета за морето какво тр да взема като медикаменти - освен Панадол, мазило за комари, за слънце и какво още?

# 80
Ентерол или хидрасек за разстройство, вомитосхил (хомеопатично) за повръщане. Това на първо четене. Еуфорбия (мисля така беше), ако се зачерви гърлото (можеш и от там да си купиш, ако се наложи, стига да имат добре заредени аптеки). Витамин С и умкалор - това съм ползвала аз за децата, когато са боледували още зимата и сега.

На нас това също ни беше второ море, първото мина супер, но сега....честно казано предпочиттам да не ходя на море, ако щетрябва пак да преживея този кошмар. Първо ще изчакам да спрат с лапането на всичко и тогава.

Сега обмислям варианта палатка на яз. Широка поляна (за 1-2 нощи), но след болничния престой нещо смелостта ми изчезна....

# 81
Бръмбарче ти ме разби... не съм ги и чувала тези лекарства, а и не съм мислила, че толкова неща ми трябват  Joy То да не се налага де....аз ще питам и д-р Масларска и тя какво ще каже. Ужас, да не се разболява човек.

# 82
  • София
Бръмбарче, съжалявам за преживелиците с болницата. Hug Ние сме на Градина, но не съм сигурна, че нашите къмпинги са подходящи за малки деца в палатка. Имам предвид положението с тоалетните и баните.  Peace А ако питаш за Гърция- виж Арменистис и Каламици. Peace

Ники, термометър не е лошо да си вземеш. Wink Аз взимам и температуропонижаващо на свещички. Също и мазило за след слънце. Peace

# 83
А, за Гърция питам аз, тук на къмпинг...само на някой язовир за ден-два, не повече.

# 84
  • София
Нинка, каква е тая станция на къмпинг ЮГ, още миналата година го гледахме, ама нямаше кой знае какви условия в бунгалата, само хладилник, без печка, телевизор. На палатка нещо аз не се виждам с малки деца, особено като знам какви дъждове се изсипаха на Китен докато бяхме там, хич не ги ви виждам тия двамцата да ги озаптя в палатка...абсурд, ще се видя в приключение. Иначе плажа е супер и този на градина, вярно тоалетните и баните са под всякаква критика, а взимат толкова пари...

# 85
О, мило не са бунгала. Ето тук ще ходим http://www.seahorsebg.com/bg/index.php
Като бяхме предния път, ние спяхме в един хотел в Лозенец, а нашите приятели там и много ни допадна. Беше шълно с деца, широка плажна ивица, чисто, спокойно. Дано и сега е така.
Ние само за 5 дни, но все пак е нещо. Мислим септември да отскочим отново до морето, но има време.

# 86
Санитам, ние мин год. бяхме в Гърция с шриятели с деца. В мн хубав хотел. но водата беше много солена и не ставаше даже и за къпане, та се миехме с минерална. По-разлинчо е в Гърция, водата е по-студена, така че мисля на нашето море за по-малки деца си е добре.

Ники, изобщо не мога да се съглася с теб. Да, водата в Средиземно море наистина е доста по-солена, но си става за къпане, определено. Е, гадно е ако глътнеш или ти влезе в носа, ама нищо не може да ти стане - солта в носа даже е полезна за проблеми, като синузит например. Направо ме разби това, че сте се къпали с минерална.
Освен това, ние от години почиваме основно в Гърция. Били сме и на север - в районите на Халкидики, Катерини, Кавала. Били сме и на юг по Цикладските острови и на Крит. И в студена вода не сме се къпали - ако отидеш в сезона, т.е. юли-август-началото на септември гарантирано водата е по-топла, отколкото на нашето море.
Преди няколко дни се върнахме оттам. Изкарахме страхотно. Децата не можехме да ги извадим от водата - нито от басейна, нито от морето. Даже се случи на мястото, на което бяхме този път, да попаднем на пясъчен плаж от ... МИДИ, като на нашето море. По принцип там повечето пясъчни плажове са с каменист произход - много ситен пясък, но от натрошена скала, не от миди.
Друг е въпросът, че с политическата обстановка в момента, човек много сериозно трябва да си прецени дали да рискува за почивка там, особено с малки деца, или не. Нашата почивка мина прекрасно, по нищо не сме разбрали, че в страната има проблеми. Но това всеки момент може да се промени, да не дава Господ.
 Peace

# 87
  • София
Друг е въпросът, че с политическата обстановка в момента, човек много сериозно трябва да си прецени дали да рискува за почивка там, особено с малки деца, или не. Нашата почивка мина прекрасно, по нищо не сме разбрали, че в страната има проблеми. Но това всеки момент може да се промени, да не дава Господ.
 Peace

това едва ли би се усетило по курортите, по-скоро ако отиваш в Атина или Солун. Ние тази година за първи път ще почиваме в Гърция с децата. Другата седмица заминаваме и ще разказвам после. Миналата година бяхме разочаровани от нашето черномоерие...

# 88
  • Враца
Ние в момента сме на море в Китен. Нинджите си изкарват страхотно, не можем да ги извадим от водата. Васко кашля сериозно, тази нощ викаше, че го боли ушенце, дадох му Нурофен и му капнах капки обезболяващи, днес още не се е оплакал, че го боли. Добре че взех инхалатора, дано се оправи милото, че много ми е жал.
Приятно лято на всички.

sanitamm, вие къде в Китен хапвахте, търся нещо приятно и не много скъпо разбира се?

# 89
И ние сме за Гърция, живот и здраве, септември. До момента сме ходили без деца. Там морската ивица е толкова огромна, че има всичко - и пясъци и каменисти плажове. Водата е малко по-солена, но за сметка на това трудно потъваш, а и аз хич не държа децата да поемат морска вода - по-добре да им е солена. За топлото - няма как да е по-студено там - доста по на юг е, даже лятото е прекалено горещо. Ходили сме по 24 май и винаги сме се къпали в морето, докато тук по това време най-много да си топнем краката.

Общи условия

Активация на акаунт