Истанбул 5

• 104 344
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • Казанлък of all places
Как къде бре, Пине?! Срещу/До  Пера Мюзиъм!  Сградата на ТРТ е на другото "отсреща". Това е един от първите, да не кажа  първият хотел по западен образец, строен за пътуващите с "Ориент експрес". Сградата е от края на XIX век.

П.с. Шебек, на една от снимките виждам една листенце, което ми подксазва,че изложбата за Дървото на живот на открито не е събрана още. Тъй катоп никой от вас не я коментира, ще си запълня празнините сама .  Sunglasses

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 19:06 от angelina.bgk

# 586
Ааа, ми тъй е! Който не стигна до там - не знае. Ех, живот и здраве, някой ден, може и да ги видя. Засега мисля да спирам с Истанбул, че целия останал свят ме чака. Четири пъти - бива. След 10 години може да ида пак и да цъкам с език - 'колко се е променил Истанбул...  Rolling Eyes '

# 587
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ангелина, не видях изложба, честно казано  newsm78

Ние вървяхме по Истиклял и по една пряка тръгнахме към Златния рог и излязохме точно при Пера палас, а срещу него е дирекцията на Тюрксел. Видяхме ги, после през паркинга (където имаше много камиони, от които стоварваха реквизити) и на заведенията с панорамната гледка. Огледахме сградата на ТРТ-то (по професионални пристрастия), после да видим колите и филма в хотел Лондра. Там калабалък голям, по пряката точно след хотела решихме да се върнем на Истиклял, тя пък беше полу-затворена заради друг филм, който се снимаше във вътрешна уличка, успоредна на Истиклял и там калабалък, ама с хора облечени в дрехи от 70те, но не можахме да снимаме.

Така че, не мога нищо да кажа за изложбата.

Eто го мястото в Да пресечеш моста...
http://youtu.be/Mq-pNuXwQu8?t=2m27s

На мястото на днешиния паркинг до ТРТ е имало площад с пейки, който се е казвал площад Пера и са го унищожили, защо не доумявам...

http://youtu.be/8sBt3Qq9Htw?t=6m20s

# 588
Андж, още ние като ходихме - има месец от тогва, изложба нямаше. Нали говорихме с теб, минахме оттам, а и наши хотел беше на 300м, ама имаше само някакви сергии със занятчийски произведения.

# 589
Аз пък искам да поставя един друг въпрос ???
Значи по цени от запитването ми в офиса на Метро в Бургас двупосочен билет до Истанбул струва 120лв.На въпроса ми няма ли отстъпка за това,че купувам двупосочен-казаха,че няма.
Та,въпроса ми е следния.Понеже в момента курса на турската лира е около 0,80 стотинки.По прости сметки един двупосочен билет струва реално около 96лв ако се плати в лири.Аз сега последно като ходих за Байрама си взех билет до Турция от тук и за на връщане от там и спестих към 13лв.И се питам дали е възможно да си купя и билета за към Истанбул по интернет и как да стане това,аз как ще си получа билета и дали пак ще мога да го купя по курса на лирата за деня.
Доста объркано стана,дано ме разбрахте.Но аз все още не разбирам добре турски и на сайта не се справям  Embarassed
Но разликата не е малка особенно ако пътува семейство става доста значителна.

# 590
В офиса в Бургас дали не можеш да им платиш в турски лири, цената, която е дадена от Истанбул в турски лири?

# 591
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Много интересен брой на Другата България - посветен на българите живеещи в Буюкада

http://www.btv.bg/shows/drugata-Bulgaria/videos/video/2042883149 … ov_Buyuk_Ada.html

Hug

# 592
В офиса в Бургас дали не можеш да им платиш в турски лири, цената, която е дадена от Истанбул в турски лири?

Съмнява ме. Предполагам такава е политиката им и това все пак е начин да поспечелят малко отгоре.
Аз дори не се бях и сетила за курсовата разлика в момента.

От Истанбул към София/България със сигурност може да се купят онлайн.
Бях дала линкове малко по-назад.
Тези сайтове обаче не дават опцията София/България -Истанбул и явно няма начин.

http://online.metroturizm.com.tr/metro/buy/

http://www.biletplaza.com/biletplazaonline/

В този случай билета е електронен и едва ли има нужда от допълнителна заверка.

# 593
Присъдинявам се към пътувалите вече с ваучер от Дийлс с Къръджъ. Останахме доволни,не е имало издънки от страна на агенцията! Това ми беше първо посещение на Истанбул. Сами си обикаляхме,огранизирано ходихме само на пешеходната разходка до Хиподрума и Синята джамия. Посетихме още Света София,Топ Капъ,Долмабахче ( това е мястото което най-много ми хареса ,а и в цената на билета вътре си те поема екскурзовод и обяснява всичко. Топ Капъ е доста по хаотичен за самостоятелна обиколка поне според мен,и имам чувството че пак не влязохме в всички зали там.Ходихме и до Таксим,по Истиклял,кулата Галата,многократни разходки по улицата им с трамвая от Лалели та чак до Султан Ахмед. Опитахме от много неща за хапване. Единственото,което не ми допадна е многото почивки всяка от които минимум по 30 мин.  Доволни сме!  Peace

# 594
Привет на всички пишещи! Много благодаря за подробната информация. Чета ви от няколко дни, но все още не мога да се ориентирам в обстановката. Предстои ми пътуване в Истанбул с Караджъ Турс и допълнителните екскурзии са около 60Е, така че смятам да обикаляме сами. Интересува ме таксите за музеи и транспорт за 11 годишно дете същите ли са като за възрастни и горе долу колко пари да си обменя за 2 дни при положение, че не смятам да пазарувам, а само да опитваме вкуснотийки на място.

# 595
По въпроса за парите - ние за 2 дни с мъжа ми сме си купили 400 лири и смятаме да сме много пестеливи, дано ни стигнат. Купихме ги на добър курс без комисионна от офиса на Тавекс в Мол Сердика, препоръчвам Peace

# 596
И мен ме вълнува въпросът с парите,Шехина вие сте една седмица преди нас,така че ще очаквам и твоето мнение LaughingБирата например колко струва,мъжо се интересува Simple Smile

# 597
Аз не си спомням колко струва бирата, хем 3 пъти си купувах кутийки от близкото до хотела магазинче.  Thinking  За парите, горе- долу ги смятам да имаме по 100 на ден + още 100 резерва, да речем  Thinking Всъщност тръгнахме с 650лири за 4 дни, двама възрастни и върнахме 240 лири. Също не сме пазарували, само градски транспорт, ядене, пиене и входни такси за музеи. Но, ние сме ходили по основните, които са и по- скъпи, за там трябва да се предвидят повече пари. Изхарчихме и малко повече на Кипата, където всичко българско се нарамва с прах за пране и прочие препарати, все едно не е виждало в живота си...  Laughing

# 598
И мен ме вълнува въпросът с парите,Шехина вие сте една седмица преди нас,така че ще очаквам и твоето мнение LaughingБирата например колко струва,мъжо се интересува Simple Smile

Ще споделя впечатления (и цени Wink) след като се върнем, разбира се Simple Smile
Иначе наистина основните забележителности са голямо перо в бюджета Wink, нашите пари основно за тях ще отидат и за туристическия автобус (20 евро/човек), ама какво да се прави - ще харчим Simple Smile Но и ще се наслаждаваме Heart Eyes

# 599
Бирата мисля беше от около 2.80 лири в магазин , а в заведение 5-6 лири.
Като цяло алкохола е доста скъп и ако идеята е мъжо ти да си пие в хотела нека си купи нещо от фрий шопа на отиване Simple Smile
Цигарите също са по-скъпи , но пък се продават контрабандни без бандерол колкото щеш.

Общи условия

Активация на акаунт