Истанбул 5

• 104 368
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Има ли мацка дето половинката и да е била по-въодушевена от нея ?
Аз такъв случай не познавам Simple Smile))

# 466
  • София
Има ли мацка дето половинката и да е била по-въодушевена от нея ?
Аз такъв случай не познавам Simple Smile))
Защото не познаваш мен!  GrinningSimple Smile Galactic Voyager може са потвърди истиността на думите ми Simple Smile

# 467
E отде да знам ,  че си мъжко  Joy

Казах това за половинките на шега .

И аз стягам нови планове за Истанбул .

# 468
А, моля  Naughty, моят беше въодушевен и все още е, ама нЕмааа!
Относно истанбулкарт- също има отстъпки, май това е новият акбил, като идеята е да може да се ползва за повече неща. Ние доста попътувахме и доста спестихме, но вече не помня колко. Всичко зависи от това, колко ще се пътува.
Пине, хайде бе, къде се загуби, липсваш тук?!

# 469
Cherry 12, през април ходих два пъти с Караджъ с ваучери от Дийлс. Доволна съм от пътуването и хотела. Ползвахме само пешеходната обиколка с екскурзовод, но беше голямо тичане. Другите обиколки си ги организирахме самостоятелно, за което съм много доволна. Началото на октомври отивам пак  с Караджъ. От групата имаше такива,които бяха заявили всички екскурзии и бяха разочаровани и мн. преуморени.

# 470
Момичета, имам 2 излишни ваучера за Истанбул от Дийлс на Караджъ турс, важат до края на годината. Мисля, че бяха по 96 лв. на човек. За екскурзията от четвъртък до неделя. Ако някои има интерес да ми пише на лични.   bouquet

# 471
  • Добруджа
Влизам в тази тема с питане,има ли някой бил с оферта от дийлс с Караджъ и вече върнал се? Да разкаже като организация как са? След седмица заминаваме но мисля да ги ползваме само за хотела и транспорта.
Ние пътувахме с тези ваучери от дийлс през май. Аз съм доволна от екскурзията. Относно пътуването и хотела нямам забележки. За тази цена бяха повече от добри. Дори успяхме да се настаним в хотела още сутринта при пристигането към 5,30 и да поспим два часа. Хотела беше приличен -  чист, имаше топла вода. Ползвахме всички допълнителни екскурзии, защото това ни беше първо пътуване до там, но е страшно изморително. Просто препускаш от едно място на второ, на трето... Вечерта се прибираш в хотела капнал от умора и нямаш сили дори да вечеряш. Решили сме при следващото пътуване да ползваме Караджъ само за транспорт и хотел, а програмата да си я направим сами. Повечето забележителности сме ги разгледали, сега ми се иска просто да се разходим по Истиклял, по крайбрежните улици, да пием кафе любувайки се на Босфора и т.н.

# 472
Момичета, имам въпрос към тези, които вече сте пътували с Караджъ - към колко сутринта се настанявате в хотела, прочетох вече dobrudjanka, но ме интересува и при другите как е било? Че не искам дори да си представям как след толкова път седим да чакаме и настаняване в хотела до обед, ужас Stop

# 473
  • Добруджа
Шехина, в нашия хотел имаше 5 свободни стаи и настаняваха по реда на записването за екскурзията.  Останалите се настаниха след 12ч. По същия начин настаняват и в автобуса, които са се записали най-рано, седят най-отпред. Водачката на групата каза, че през лятото, когато има много пътуващи било голяма рядкост да се настанят още сутринта, но пролетта и есента имало такава възможност, защото и туристите били по-малко.

# 474
Ясно, мерси! Ами освен да се надяваме и ние да сме от първите записали се и да няма толкова туристи, оообаче аз много се съмнявам точно в средата на септември... Wink Но нищо - какъвто ни е късметът Simple Smile

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 12:27 от Шехина

# 475
  • София
Ние бяхме с тях през юли. Хотела беше свободен целия и настаниха всички веднага. Не сме чакали, оставихме багажа и "напред". Часът беше към 8 без нещо.

# 476
  • Добруджа
Само да уточня, че ние пътувахме от Варна през Малко Търново, тръгнахме в 21ч. и пристигнахме в 5,30. От София може би се пристига по-късно.

# 477
  • ВАРНА
        И аз пътувах пролетта с "Караджъ турс" от Варна, пристигнахме рано сутринта. Нямаше свободни стаи, затова оставихме багажа, намерихме отворено кафене, пихме кой кафе, кой чай, хапнахме по една тестяна закуска и към 8ч. потеглихме... Интересен е пробуждащия се град - почти няма хора по улиците, пред все още затворените магазини някой е оставил каси с хляб, с мляко и е мушнал между решетките вестници... Хиподрума и Синята джамия са почти празни, групите прииждат малко по-късно. И в градината между Синята джамия и Света София, около фонтана на Вилхелм ІІ е все още спокойно.... Наблизо е  чудесния Гюлхане парк, където рано сутринта може да срещнеш само работниците по поддръжката и някой бягащ за здраве младеж  Grinning . В единия край на парка има много приятно кафене с чудесен изглед към Босфора. В 9.30 отварят Света София, съвсем наблизо е и водохранилището...  После може да се обядва в някое от безбройните заведения в района и към 14ч да се отиде до хотела  Peace  Ние, прекалено оптимистично, се върнахме към 12ч в хотела, когато беше обявено, че ще е настаняването и се наложи да чакаме до 14ч...
        Сега се замислям, че времето до 14ч може да се запълни и с една разходка с корабче по Босфора  Peace

# 478
Благодаря ви за отговорите! Нес с мляко, чудесно си описала началото на деня в града - размечтах се и аз да го видя, макар че с мрънкащия ми мъж може и да ми е трудно, все е от нещо недоволен Mr. Green Аз все пак няколко дни преди пътуването ще си задам всички наболели въпроси към агенцията, дано ме осветлят кога се очаква да пристигнем и така. Всъщност, интересно ми е къде обикновено настаняват Караджъ турс - т.е. къде най-често са разположени хотелите?...

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 19:33 от Шехина

# 479
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Голям късмет за всеки истински фен  #Crazy.
А как се оправяхте с комуникацията ?

Определено, страхотен късмет  Peace Ами справихме се, с едното изключение, че имаше убъркване в обясненията - (гледайки към морето) корабите са на дясно, а фериботите на ляво. Ние използвахме катамарана на ИДО за Хейбелиада, ама слязохме на Буюкада - за 45 минути бяхме на острова, билета струваше 6.50 лири, може да се плаща с Истанбулкарт, има устройства вече  Hug

Между другото има нови правила за картата - депозита вече е 6 лири, връщат го целия. Ако използвате картата в интервала най-малко 5 минути и най-много 20 минути след последното ползване, билетчето ви струва 1 лира.

И има нови двуетажни градки автобуси  Laughing

Много красив актьор Peace Заради него и аз загледах този сериал тогава.
Намерихте ли къщата?
Много е красив и страшно висок. За съжаление не ни обърна внимание и не можахме да се снимаме с него.
Къщата не я намерихме, като слязохме тръгнахме в дясната част на острова, а тя е била на ляво - някъде след "центъра" на острова. Ама това го разбрахме после. Вървейки по улицата видяхме 2 жени, които изнасяха чаши с кафе от една къща и отиваха на щанд за манистени гривнички да продават. И решихме ние,че са местни и да попитаме къде е къщата, а то не само местни, ами и известни. Едната се оказа кака Сузан  Laughing Зарадва се много, че някой я пита за енйния сериал, а пък като я разпознахме още по-хубаво ни стана. Общо взето, намерихме по-голямо съкровище от къщата.

И още една молба. Ако някой знае за евтин хотел в района, в който е болницата ще бъда много благодарна. Така ще помогнете не само на мен, но и на останалите момичета, които планират пътуване до Истанбул с тази цел. Аз се наех да събирам инфо свързано с въпросната болница - от цени до придвижване до Турция, Истанбул, изобщо всичко.

Предварително благодаря много от цялото си сърце   bouquet  bouquet  bouquet

Има множество варианти за "евтино" настаняване, въпроса е че на вас ви трябват много нощувки. Каза 20, мисля - по 14Е на човек, това са 600Е  Confused Иначе хостела е на хубаво място -  двойната стая е 28Е, а и можете да ползвате метрото и от Таксим, и от Шишхане.

http://www.hostelbookers.com/property/index.cfm?fuseaction=prope … &intNights=20

Разгледай сайта, може да ис харесаш нещо.

Момичета, имам въпрос към тези, които вече сте пътували с Караджъ - към колко сутринта се настанявате в хотела, прочетох вече dobrudjanka, но ме интересува и при другите как е било? Че не искам дори да си представям как след толкова път седим да чакаме и настаняване в хотела до обед, ужас Stop

Зависи колко е голям хотела. Миналия път бяхме в малък, и казаха настаняване след 12, ние се настанихме в 15:30. Което беше страшно неудобно.
Сега бяхме в голям и доста по-луксозен хотел, макар пак 3 звезди. В хотела имаше гости, въпреки това като пристигнахме настаняваха другата българска група, след тях настаниха и нашата. В Истанбул бяхме 7:10, 7:50 вече си бяхме по стаите.  Peace

Хе-хе, имам някаква идея за маршрут, но искам да науча името на хотела ни (с Караджъ сме и засега имаме No name хотел Laughing) и кога ще ни извозват до аквариума, за да мога да наместя по-добре програмата Wink При всички случаи няма да тичаме като луди напред-назад, колкото и да ми се иска, защото любимият си пада по по-лежерните екскурзии, какво да го правя Crazy

Името на хотела ще научите в автобуса, като отидете ще ви дадат турпак, с пълна информация за всичко, че и няколко талона за отстъпки бонус  Laughing Но то хотела няма особено значение, всички са в един район на Лалели - гледаш за анй-близката спирка на Трамвай Т1 и готово  Simple Smile
Аквариума е в неделя - хотела се напуска в 12:30, към 13:30 сте на мол Форум, където е въпросния аквариум. Ние си тръгнахме от там в 16:00  Peace

Влизам в тази тема с питане,има ли някой бил с оферта от дийлс с Караджъ и вече върнал се? Да разкаже като организация как са? След седмица заминаваме но мисля да ги ползваме само за хотела и транспорта.
Преди да тръгнем с друга фирма, мислех че Караджъ са зле - сега освен с тях, с друг не тръгвам за Истанбул. Имат слаба организация и закъсняват. Пристига се много рано в града - към 6-6 и нещо, и чакаш до 8:30 да почне пешеходната обиколка. Ако закъснява екскурзовода (който е местен и идва от вкъщи, ама заради задръстванията се бави) чакаш още. Ние не успяхме да се настаним, та стояхме в лобито близо 3 часа. Но поне не превръщат екскурзията в търгашки тур, и нямат лично отношение към хората, които не използват екскурзиите им. И има повечко време в Истанбул.

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 16:51 от Шебек

Общи условия

Активация на акаунт