Варицела

• 8 647
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
изкарах варицела в на4ална бременност и се наложи да махна плода.
Има ваксина в САЩ но Европа не я одобрява и не я внася.
При4ини: ваксината не дава гаранции -само засилва имунитета и караш болестта по-леко.
Ако си раждан и живял в БГ няма на4ин да си ваксиниран.
Имам познато дете моми4е родено в САЩ има ваксина и докато моето дете беше болно не се зарази а бяха в постоянен контакт.
До 3 месец се води рисково за плода и може да се полу4ат сериозни увреждания заради това лекарите съветват да се махне плода, но мисля 4е крайното решение е на родителите.
При мен никой не ми даде съвет да запазя плода бях в тежко състояние наложи се да ми бият силни антибиотици поради усложненията от варицелата и нямаше на4ин да се запази бебето Лекарят беше сигурен 4е плодът сам ще падне но не из4акахме.
Варицелата е тежко заболяване което не бива да се подценява при тежко изкарана варицела може да се полу4ат и тезки увреждания на майката -примерно в имунната система Това наскоро го открихме, какво остава за плода който тепърва се развива.
Ако ползвате английски може да 4етете от САЩ сайтове там подхождат сериозно към проблема Затова са въвели и ваксината.

# 16
  • Варна
Виждам, че темата е пусната отдавна.  Добре би било авторът да сподели какво са ги посъветвали.  Ще се радвам, чко бременността е запазена и няма проблеми.

Относно ваксината за варицела и аз знам, че само в САЩ и Япония се поставя, но не се използва в БГ или в ЕС.

Преди години бях говорила с един лекар на тази тема и ми беше казал, че няма проблем за плода, но не беше нито гинеколог, нито вирусолог.  Но доколкото разбирам това не е 100 % вярно...

# 17
  • Стара Загора
За съжаление наистина първите 3 месеца са най- рискови за увреждане на плода, ако  майката изкара тогава варицела.

# 18
От близък опит мога да кажа,че в началните месеци варицелата е опасна за плода и не е ясно какви ще са последиците/има вероятност и да няма,но това е малък процент/.Лекарите съветват за аборт особенно в първия триместър на бременността! Cry

# 19
Може ли някой да ми каже какво означават тези резултати

Рубеола Gig - Celia    387.4 ПОЛОЖИТЕЛЕНIU/ml (< 10- Отр.); ( >10 - Пол.)
VZV / Херпес зостер/ Gig  31.1S/co    (<9- Отр.);(9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Детето ми е контактно с варицела от детската градина!Затова си пуснах изследвания какво съм карала!За рубеолата разбрах че съм карала но варицелата...???Бременна съм в 10 г.с

# 20
може ли да попитам къде си си правила изследванията защото на мен ми отказаха да ми направят такива.

# 21
Правих ги в лаборатория!Никой не ме е  пращал!Отидох платих си и ми ги направиха!

# 22
  • Пловдив
Момичета,може ли човек който е карал варицела да бъде само преносител на болеста?

# 23
Правих ги в лаборатория!Никой не ме е  пращал!Отидох платих си и ми ги направиха!

Би ли ми казала по-подробно за тези изследвания - това кръвен тест за да се установи срещу какво си ваксинирана ли е?

# 24
  • София
Може ли някой да ми каже какво означават тези резултати

Рубеола Gig - Celia    387.4 ПОЛОЖИТЕЛЕНIU/ml (< 10- Отр.); ( >10 - Пол.)
VZV / Херпес зостер/ Gig  31.1S/co    (<9- Отр.);(9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Детето ми е контактно с варицела от детската градина!Затова си пуснах изследвания какво съм карала!За рубеолата разбрах че съм карала но варицелата...???Бременна съм в 10 г.с

teresa25, не съм лекар, но да ти кажа какво разбрах, имаш положителен резултат за Варицела (вирусът е същият като на Херпес Зостер). От тези резултати обаче не може да се разбере дали е минала инфекция или в момента образуваш тези анти-тела.
Ако детето ти е било контактно, но не се е разболяло, няма как да се разболееш ти. armira, ако имаш имунитет (естествен или придобит) няма как да си преносител.

# 25
 Поръчахме VARIVAX  и ето - остана ни една! Ако някой желае, обадете се: 0895865447 - Николай

# 26
Малко е старичка темата, но да добавя един оптимистичен пост.
Карах варицела в целия й разкош - страхотни обриви, температура и т.н. на почти 40 години, бременна в 6 г.с.

Мненията на докторите бяха от "махай го веднага" до "нищо му няма". Изрових целия интернет, разпитах де що познати лекари имам по света и с 300 зора се добрах до изследване в американски медицински журнал (ако някой го иска, да пише на лични). Рискът в първи триместър е от порядъка на 2%, но групата върху която е правено изследването е много малка - май 600 бременни бяха.
С доктора ми взехме решение да оставя бебето и да го наблюдаваме много внимателно, особено на ранните фетални морфолигии.

Слава Богу, всичко мина нормално, калпазанчето е вече на 1 година и 4 месеца ида чукам на дърво - съвсем здравичко.

Успех и смелост!

# 27
iguana имам много познати с изкарана в по-късна бременност варицела не е опасно за плода даже придобива имунитет но в пъсрвите мнесеци е различно а и всеки се решава сам.
Аз имам позната и с изкарана рубеола да има здраво дете което е вече судент но аз не се престраших. Съжалявам естествено и се укорявам че съм махнала бебчо но лекарят каза че в моя случай след като се наложи снимка на ренген и пиене на много силни антибиотици заради усложнения от варицелата, просто няма как плодът да е бил добре даже според него е щяло бебчето само да се махне
Малка утеха де, но е нещо.

# 28
Да, явно антибиотиците които се дават в такива случаи са несъвместими с нормална бременност, защото всички ме питаха много пъти дали съм съвсем сигурна, че не съм пила.

# 29
антибиотикът беше заради усложненията а не за лечение на варицелата Иначе не се пие ако няма усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт