Букурещ - интересно и любопитно?

• 66 694
  • 272
  •   1
Отговори
# 150
Ние ходихме миналата есен з Зоопарка и ни хареса. Много добре организиран е и е чисто и поддържано.
Ако сте с малко дете на входа раздават едни колички ръчни тип малка каручка да го возите докато разглеждате. Ние натоварихме нашето на 3г. тогава и още едно приятелче на 2г. Simple Smile
Аз също замислям двудневна екскурзия с приспиване. Идеята е за повече време на открито. Предстои да си съставя програма Simple Smile.

# 151
  • Варна
Относно музея на селото, покажете на детето на снимки какво ще гледа, за да прецени дали ще му е интересно  Simple Smile

# 152
  • В центъра на моретата
Някой ходил ли е в Terra Park? Не мога да разбера има ли вход или който иска да да ползва атракции си взема карта с точки.

# 153
Един малко тъпичък въпрос имам Embarassed Ще ходим организирано до Букурещ и Синая за един уикенд, с една нощувка. В програмата ни са описани горе-долу парите за таксите, които са за музеите и дворците, но не мога да си преценя джобните. Става въпрос за двама човека. Горе-долу колко излиза един непретенциозен обяд и вечеря, и ако може да ми препоръчате някое прилично местенце за хапване в Букурещ и Синая. Смятаме да се ограничим до храна и сувенири, други неща няма да купуваме.

# 154
  • There I was on a July morning
Valeriana, цените са малко по-високи отколкото в София, така че сумата е горе-долу, колкото би изхарчила и тук. Примерно вечеря в пицария в центъра на Букурещ - 30-35 лв. за двама. За по-скромно хапване - има заведения от типа на Макдоналдс.

# 155
  • Варна
Valeriana, цените са малко по-високи отколкото в София, така че сумата е горе-долу, колкото би изхарчила и тук. Примерно вечеря в пицария в центъра на Букурещ - 30-35 лв. за двама. За по-скромно хапване - има заведения от типа на Макдоналдс.
+1
Аз съм сравнявала цените с Варна, почти едно към едно са. Някои неща са мъничко по-скъпи, до 1 лев, други малко по-евтини, пак разлика 1 лев, нещо такова.

В Букурещ сме попадали на "заведение" с готвени ястия. Излиза по-евтино от пицария, но не са "представителни". По-скоро е да се нахраните, без да обикаляте и да се приберете, но не мога да обясня къде е това, на което ни попаднахме.

Ако вечеряте в Стария град - там е скъпо.

В Синая съм била август месец и беше доста празно и бедно откъм заведения. Имаше една-две пицарии на центъра и една-две "механи" и това беше.

Ние седнахме в пицария - кофти обслужване, това помня от всичко  Mr. Green

Сетих се, че им намалиха ДДС-то и сега май стана 15%, така че, може да се изненадате приятно от по-ниските цени.

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 19:53 от missNoir

# 156
За Букурещ има стотици заведения. Зад театъра до Парка има много добро, нормални цени.
В Синая е друга работа - тези на центъра са комерсиални. Но има един хотел с вид на Замък/голяма къща с греди - ресторанта е с румънска кухня - помещението е бивша конюшня от 1890г. Двора е с голяма градина за разходки.

# 157
Кафетата са много скъпи вече в Букурещ. В молове и на по-хубави места, едно обикновено еспресо е 8-9 лей или около 4лв. Последно пих за в едно кафене в един мол, хем беше 4лв и беше доста гадно...
Имат евтини и хубави закуски навсякъде.
Много от вносните неща в хранителните им  магазините са още по-скъпи отколкото у нас.

# 158
Благодаря ви  bouquet
Разбрах, че за Синая е добре да си вземем по един чифт топли дрехи дори и през лятото, че вечер ставало много студено. А също и чадър непременно. Това така ли е?

# 159
  • Варна
Август съм била и да, вечер е хладно и валя дъжд за кратко Simple Smile

Ето един сайт където може да провериш какво ще е времето непосредствено преди тръгване
http://www.accuweather.com/en/ro/sinaia/275355/weather-forecast/275355

# 160
Valerina Да, Синая е в планината и вечер става хладно, при нас единия ден ръмеше постоянно, но ние бяхме през май, може сега да е по-хубаво времето.

# 161
Аз лично сама за себе си, похарчих 400 леи за 4 дни - 3 дни в Букурещ, 1 в Пелеш, Бран и Брашов. (преди 2 години). Не помня вече това в евро и лева какво беше. Но ядохме в Хард Рок кафе, което е безумно скъпо. Rolling Eyes В тия 400 леи влизат храна, сувенири и входни такси.

# 162
Здравейте,
знаеете ли в Букурещ да има леден бар или музей на ледени фигури ?
Също така и някакъв сайт като гработо за намаления на заведения, забележителности и т.н. ?

# 163
  • Варна
Имам една книжка нещо като гайд за най-известните заведения и места за посещения в Букурещ и ще погледна и ще пиша по-късно.

# 164
Имам една книжка нещо като гайд за най-известните заведения и места за посещения в Букурещ и ще погледна и ще пиша по-късно.
Мерси предварително : )) И някакви по-различни забележителност или атракции, ако знаете да напишете, моля

Общи условия

Активация на акаунт