Букурещ - интересно и любопитно?

• 66 713
  • 272
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Здравейте момичета!

Чета ви от много време, но сега се престраших да пиша. Информацията, която споделяте тук ми е била в помощ за няколко пътувания. Ето защо сега реших да се обърна лично с един въпрос. С приятелят ми планираме да посетим Букурещ през майските празници. Спрели сме се на два хотела - Basarab и Elizeu. И за двата хотела пише, че има обществен паркинг, който не се заплаща. Моля някой запознат да каже сигурни ли са тези паркинги, тъй като ще сме с мотор и се притеснявам, че ако паркингът не е в близост до хотела може да останем без МПС.

Благодаря предварително!

# 136
  • Варна
Миналият август, мъжът ми в продължение на четири нощи паркираше колата на улицата.
Не сме се притеснявали.
Нямаше никакви проблеми.

Няколкото нощи беше дори паркирана в малка, тиха улица.

Друг вариант е да оставите мотора в частен паркинг. Сигурно ще има наблизо.

# 137
  • София
missNoir, благодаря за бързия отговор и успокоението. Simple Smile

# 138
  • There I was on a July morning
Здравейте момичета!

Чета ви от много време, но сега се престраших да пиша. Информацията, която споделяте тук ми е била в помощ за няколко пътувания. Ето защо сега реших да се обърна лично с един въпрос. С приятелят ми планираме да посетим Букурещ през майските празници. Спрели сме се на два хотела - Basarab и Elizeu. И за двата хотела пише, че има обществен паркинг, който не се заплаща. Моля някой запознат да каже сигурни ли са тези паркинги, тъй като ще сме с мотор и се притеснявам, че ако паркингът не е в близост до хотела може да останем без МПС.

Благодаря предварително!
Обикновено под "безплатен обществен паркинг" се подразбира - паркиране на улицата  Wink Разгледах посочените от теб хотели със street view в google maps и мисля, че такъв е случаят и там  Thinking Ние бяхме паркирали на улицата и не сме имали проблеми, но предполагам, че мотор се краде по-лесно от кола Thinking В този ред на мисли, може би е по-добре да потърсите охраняем частен паркинг, или да има такъв към хотела.

# 139
Минавам само да похваля Куру ку баре - направих резерация през сайта им - безплатна.  
Хапнахме специалитети и боб от купичка, направена от хляб - много атрактивно и вкусно и никак не беше скъпо! Имаше и програма - към 19 и 15 излязоха 2 момичета и 2 момчета с народни носии и танцуваха някколко камерна танца. Много приятна обстановка се създаде!

# 140
Как е пътят до Букурещ от Русе и до Брашов, ако някой е ходил скоро?

# 141
От Букурещ до Брашов пътят е хубав, разстоянието се езема за около 3 - 3 часа и половина. В по-голямата си част пътят е двулентов и минава през доста села. Бих казала че ивън градовете румънските шофьори са доста толерантни и не те притискат непрекъснато и предават по морза с дългите светлини като българските такива.  Планинската част минахме доста спокойно, предвид че и тогава валеше сняг.

# 142
Как е пътят до Букурещ от Русе и до Брашов, ако някой е ходил скоро?
Пътят е супер! По-голямата част от него е двулентов - с по-добро качество  на изпълнение от нашите АМ

# 143
  • София
Момичета, благодаря за съветите ви и споделената полезна информация. Утре сутрин пътуваме за Букурещ със стриктно разписана програма. Embarassed Живот и здраве след като се завърнем ще споделя, ако има нещо интересно или полезно.
Още веднъж благодаря!  Hug

# 144
Здравейте ,

моля ви препоръчайте някой по-евтин хотел (или подобен ) в централната част на Букурещ.
Решили сме сутринта да тръгнем от Варна , да отидем първо до зоологическата градина , след това до моловете до летището и вечерта да се върнем в централната част на града за нощувка и евентуално разходка в старата част на града и центъра със семейството.

Познаваме долу-горе града ходили сме няколко пъти , но не сме нощували в самия град .

Ще бъдем две семейства с деца , нашето е на 8 другото е на 3

В Букурещ сме ходили на една зоологическа градина която се намира извън  града в нещо като квартал в един парк след летищата се завива в дясно. Има ли друга ?

Благодаря

# 145
  • Варна
Ако искате да е по-бюджетно, защо не изберете апартамент под наем?

Назад по страниците съм писала коя фирма за апартменти под наем използвахме. Всичките са на 10мин пеша от Стария град.

Доволни останахме.

# 146
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Мислим да ходим за 3 дни в Букурещ и тъй като ще ходим с дете на 8 г. се чудя къде би могло да се отиде, че да му е интересно. Четох за зоопарк, Природонаучен музей, някъде ми се стори, че мернах за някакакъв увеселителен парк с атракции - виенски колелета, влакчета и прочие.
Ако някой е минавал през тези места, би ли споделил впечатления и евентуален ориентир как се ходи до там.

# 147
zaek Много готино място и за деца, и за възрастни е музеят на селото, който се намира до голям и красив парк, там спокойно може да изкарате цял ден...

http://www.muzeul-satului.ro/en/

# 148
  • There I was on a July morning
Природонаучният музей е подреден много хубаво и има интересни експонати. За деца - мисля, че е ОК.  Peace

# 149
  • В центъра на моретата
Благодаря, а някой дали е ходил в зоопарка им и струва ли си да се ходи?

Общи условия

Активация на акаунт