Букурещ - интересно и любопитно?

• 66 698
  • 272
  •   1
Отговори
# 120
  • Русе
На 5 сме, в парка сме ходили, миналата година пък съвсем, бяхме на 4, ходихме в природонаучния последно, фенове сме на животните, та не мисля,  че все още ще им е интересно без да познават хората, само като вещи просто.

# 121
Ooo, много беше готино в Хард рок кафето, въпреки че бях през деня и нямаше никой друг освен нас тримата и сервитьорките Grinning
Не препоръчвам да си купувате сувенири от него, взех си някаква безумно скъпа гривна, която се разпадна след месец.  Confused

# 122
  • Русе
Няма шанс да си купя нещо, по принцип са супер скъпи на такива места нещата. Но ще пробваме да отидем.

# 123
Аз първо да задам един бърз въпрос и после се връщам да чета темата отначало - за майските празници смятаме да отидем до Букурещ и исках да попитам дали си заслужава посещение на парламента, наистина ли сградата отвътре е толкова интересна, колкото я описват? Някой ходил ли е с туристическа агенция и може ли да препоръча такава (знам, че с кола е най-удобно, но точно в момента нямаме такава опция)? Благодаря предварително и хубав ден на всички   bouquet

# 124
  • Луната
За съжаление като бях в Букурещ видях Дворецът на парламента само отвън. В следващото ми пътуване до там съм го включила в програмата си. Както и да влезна в най-старата църква в Букурещ, известна още като манастир Ставрополеос  Peace
Ето тук има статия за него: http://www.peika.bg/Dvoretsat_na_parlamenta_l.p_i.71650.html
А това е сайта му с раб. време и цени за вход: http://www.cdep.ro/pls/cic/site.visits?idv=2&idl=EN
Агенция не мога да препоръчам. Peace

# 125
  • Русе
Агенция веднага мога да препоръчам, но не знам дали от София пътуват. Неда турс

# 126
  • Варна
Била съм в Парламента. Беседата беше на английски, защото бяхме самостоятелно. За такива като нас се чака да се съберат хора и да се организират в група. Отидохме предния ден и ни записаха за следващия ден.

Това беше преди 3г и тогава нямаше аудиогайд и екскурзоводът беше задължителен.

Може да си изберете кои етажи искате да видите, както и дали искате да видите терасата с изглед към площада и затова има различни цени.

Грандоманска работа, ум да ти зайде. Дори и сега продължават да дострояват.
Разказаха разни интересни приумици на Чаушеско с някакви стълби помня и някакви огледала в една зала - абе болен, грандомански и егоцентричен мозък.

Мен не ме впечатли по никакъв начин. Не е някаква красота и прекрасна вътрешна архитектура и красиво обзавеждане, което може да се види в някой дворец, например.

Ако цената не ви спира, вижте го.
Ако ви е висока и времето ограничено, за мен не си заслужава.

# 127
  • There I was on a July morning
Аз първо да задам един бърз въпрос и после се връщам да чета темата отначало - за майските празници смятаме да отидем до Букурещ и исках да попитам дали си заслужава посещение на парламента, наистина ли сградата отвътре е толкова интересна, колкото я описват? Някой ходил ли е с туристическа агенция и може ли да препоръча такава (знам, че с кола е най-удобно, но точно в момента нямаме такава опция)? Благодаря предварително и хубав ден на всички   bouquet
Според мен си заслужава да се посети Парламента, отвътре обстановката е внушителна и красива. Освен това, от екскурзоводската беседа научих интересни факти от историята на Букурещ и Румъния. Има 4 вида обиколки в сградата, с различни цени и времетраене, в зависимост от това дали се посещават само залите или и подземията, терасата и т.н.
Пътувала съм самостоятелно и с фирма, но от фирмата не съм доволна, затова няма да я препоръчам. Имай предвид, че ако ходите с туроператор е възможно да нямате време за посещение на сградата на парламента, тъй като туристическите програми са доста сгъстени.
Ако нямате възможност да пътувате с кола, има опция да отидете с автобус до Букурещ, има пътнически международни линии, а самият престой и туристическата програма да си я организирате вие   Peace

# 128
В Букурещ има ли в стария град и въобще в центъра указателни табелки за забележителностите? Интересува ме може ли да се ориентира човек без карта на града?

# 129
Благодаря на всички за отговорите! В програмите на ТА, които съм гледала, може да избереш в последния ден - свободно време или посещение на Парламента и затова попитах дали си заслужава. И аз се сетих за варианта с автобус, но тогава няма как да отидем и до Брашов и замъка на Дракула. Решили сме сега да разгледаме за един уикенд с агенция, а ако ни хареса следващият път ще се организираме сами. Ще погледна и препоръчаната агенция  thumbsup

# 130
В Букурещ има ли в стария град и въобще в центъра указателни табелки за забележителностите? Интересува ме може ли да се ориентира човек без карта на града?
Не съм забелязала да има указателни табели за забележителностите. Желателно е да имате карта, не само заради тях, но и заради схемата на метрото. Удобно е за придвижване в града, който е с интензивен трафик и големи задръствания. Peace

# 131
Букурещ си е голям град и неизбежно ти трябва карта, или ако си настанен в центъра - разпечатки от гугълс мапс примерно
След последното ни ходене по Коледа мога да препоръчам Stavropoleos Monastery  в стария град. Попаднахме привечер и даже не повярвах, че е отворено, но вътре 3-4 монахини държаха свещи и пееха- нямаше никакво друго осветление. Беше извънземно. Самата сграда и двора са мн хубави.
Харесвам и Паркът Херъстръу (Herăstrău Park), където е и Хард Рок Кафе- единствено в Източна Европа. За Стария град нищо не казвам, защото той е просто задължителен - пълен с хубави улички с уютни заведения, като аз лично следващия път ще пропусна прехвалената Caru cu Bere - нищо не беше вкусно.

# 132
Здравете Simple Smile Преди два дни ходихме до Парламента но по това време (около 14.30 часа) имаше само един тур, за който трябваше да чакаме един час и се отказахме. Вместо това посетихме Галерията за чуждестранно изкуство, която е в същата сграда, но се влиза от друга страна. Имайте предвид че ни отне около 45 минути да обиколим двореца от централния вход до входа за галерията. Също така съм почти сигурна от отзивите в Трипадвайзър че за туровете трябва да се носи задграничен паспорт, само с лична карта не става.

В стария град не видях табелки за забележителностите, там и няма много такива - старият град е накипрена туристическа част с много заведения, барове и магазини. Забележителностите са доста отдалечени една от друга и е хубаво да се има карта. В подлеза на метрото на Университета има офис за туристическа информация, там най-вероятно ще дават карти. Ако сте любители на месото препоръчвам ресторанта Екскалибур, който се намира на площада на Революцията - всичко е в средновековен стил, а порциите са огромни. Най-интересно поднесен и вкусен е гулашът.

# 133
...
Здравете Simple Smile Също така съм почти сигурна от отзивите в Трипадвайзър че за туровете трябва да се носи задграничен паспорт, само с лична карта не става.
За нас, като граждани на ЕС, може с лична карта, международни паспорти не сме носили  Peace

# 134

В Стария град има на едно - две места нарисувани пана с обектите, но и аз препоръчвам да си подготвите пътуването предварително с набелязани места и план за действие, защото времето няма да ви стигне. Карти също така се продават и по бензиностанциите. План на метрото и на рейсовете може да се принти от интернет, ии да се поиска в метрото.

иначе за транспорта си имат и сайт RATB http://www.ratb.ro/eng/index.php .
От Херъстръу можете да си наемете колела.
от площад Унирии всеки ден тръгват безплатните турове за Букурещ, в 10.30 сутринта и в 6 следобед.

ето и от моите снимки малко https://www.facebook.com/media/set/?set=a.590029814340518.107374 … &l=8e0d724e97

В Букурещ е хубав и паркът Чишмиджиу - приятен за разходка, близко е до центъра, може да се карат и лодки в езерото. https://www.google.bg/maps/place/Gradina+Cismigiu/@44.4359324,26 … xb9d92a52ca398e24

Иначе, ако сте с кола, препоръчвам Двореца Могошоая , който е съвсем близо до Букурещ https://www.google.bg/maps/place/Mogo%C5%9Foaia+Palace/@44.52764 … x828d1b6f02c12e92

За по- далечни места - Вулканите от кал до Бузъу най- много ме впечатлиха, но те са на около 2ч30 път от Букурещ https://www.google.bg/maps/dir/Bucharest,+Romania/Vulcanii+Noroi … 07657!2d45.339023

Извинявам се за грозните линкове, нещо не мога да се науча как да ги правя красиви Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 12:58 от Tsvet Na

Общи условия

Активация на акаунт