От Франция до България - превоз на покупките ни (3)

• 45 766
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Мислих доста дълго преди да напиша това,но все пак : Бусът натоварен от Страсбург може да излезне от самата франция за  час - два , защото е на самата граница с Германия. По повод забраните за движение в Европа те касаят автомобили с тонаж над 7.5 тона.За бусовете няма забрани за движение( техния капацитет е 1-2 тона). Забраните в Франция бяха на 13.07 от 22.00  за 24 часа до 14.07 -22.00ч в петък  и събота през целия ден може да се пътува франция.За да дойде до България всеки автомобил трябва да мине Франция - Германия -Австрия -Унгария -Румъния. Надявам се стоките да пътуват с ТИР  -22 тона за да ги хванат с всичките тези забрани. Говоря за ПТи Солей и Смарт деливъри. Работя в сферата на международен транспорт с големи тирове и съм запозната със забраните . Въпреки всичко търпеливо си очаквам пратките, нормално е по-намаленията да имат повече работа и на тях им трябва време за да утъпкат пътя по-който са тръгнали. Поста ми стана много дълъг, надявам се че не съм досадила много.
принципно си права, но аз лично не мисля, че са пратили бус, мисля, че ползват групаж - ти поне знаеш, за какво става въпрос  Peace

# 526
От Francetobg
"Нов адрес за получаване на пратките в Русе

След понеделник 18.07.2011, всички новополучени пратки за клиентите ни от Русе ще могат да се вземат вече от нов адрес:

кв. Ялта, ул. Мехомия 6, вх.Б, Francetobg

Вижте адреса на картата:http://www.bgmaps.com/map/ruse"

От Petit soleil и Smart delivery:
"Камионът предвиден за тази седмица тръгна днес за България. Следващата седмица ще е в София. Молим клиентите за малко търпение и разбиране. Всеки ще получи пакета/пакетите си. Общото тегло на пратките от този курс е близо един тон. Трябва ни повече време за приемане в склада в София обработване и изпращане с Еконт и БГ пощи. Благодарим Ви за разбирането!"

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 17:55 от Слънчогледка

# 527
  • София
Относно списъка в сайта на Francetobg, за мен е  голямо улеснение и удобство.
Защото си видях името, а в сайта поръчката ми е още на 4 стъпка... Rolling Eyes

Първата поръчка от намаленията, направена на 22 юни беше в пощата на 30 юни, точно в деня, в който заминавах за море... Party Едва днес си я взех, много доволна!!  Crazy

Мислих доста дълго преди да напиша това,но все пак : Бусът натоварен от Страсбург може да излезне от самата франция за  час - два , защото е на самата граница с Германия. По повод забраните за движение в Европа те касаят автомобили с тонаж над 7.5 тона.За бусовете няма забрани за движение( техния капацитет е 1-2 тона). Забраните в Франция бяха на 13.07 от 22.00  за 24 часа до 14.07 -22.00ч в петък  и събота през целия ден може да се пътува франция.За да дойде до България всеки автомобил трябва да мине Франция - Германия -Австрия -Унгария -Румъния. Надявам се стоките да пътуват с ТИР  -22 тона за да ги хванат с всичките тези забрани. Говоря за ПТи Солей и Смарт деливъри. Работя в сферата на международен транспорт с големи тирове и съм запозната със забраните . Въпреки всичко търпеливо си очаквам пратките, нормално е по-намаленията да имат повече работа и на тях им трябва време за да утъпкат пътя по-който са тръгнали. Поста ми стана много дълъг, надявам се че не съм досадила много.
За това си абсолютно права.  Peace

Това е поредното доказателство на поговорката "Не пожелавай на другия това, което не би искал да сполети теб!"

# 528
  • София
Хей момичета, нагорещили сте и без това горещото лято до максимум!   Nature Sunny sweating И аз чакам 4 поръчки от Смарт Деливъри, когато дойдат - тогава. Никога не съм приемала интернет пазаруването от чужди сайтове за "точна наука", и може би за това нямам излишни очаквания. Помня с пощите как едва ли не хвърляхме боб, дали ще дойде всичко или не, а за колко време, това никой не можеше да каже, вие да не би да забравихте? Аз лично съм много доволна, че няма "монопол" и че двете фирми се стремят да ни угодят всячески. Това на франсето със списъка е супер за всеки, който няма притеснения че името му фигурира публично някъде. Спестяват си доста работа с пращане на персонални имейли и хората си влизат, правят справка и са спокойни(или не) и така двете страни си пестят кореспонденция.
И последно...нали не си мислите, че СМ пращат специално бус заради нашите пратки??? Или пък ТИР специално за нашите пратки? И плащаме по 1,50 евро на кг за подобни "екстри"?
  bouquet cheers Сипете си по едно коктейлче, бира, сок и наздраве за хубавите летни емоции без излишно напрежение и нерви!  Peace

# 529
  • Варна
Никога не съм приемала интернет пазаруването от чужди сайтове за "точна наука", и може би за това нямам излишни очаквания. Помня с пощите как едва ли не хвърляхме боб, дали ще дойде всичко или не, а за колко време, това никой не можеше да каже, вие да не би да забравихте? Peace
Миналата година по това време получих една поръчка от зимните намаления. Laughing Как да забрави човек.  bouquet

# 530
Хей момичета, нагорещили сте и без това горещото лято до максимум!   Nature Sunny sweating И аз чакам 4 поръчки от Смарт Деливъри, когато дойдат - тогава. Никога не съм приемала интернет пазаруването от чужди сайтове за "точна наука", и може би за това нямам излишни очаквания. Помня с пощите как едва ли не хвърляхме боб, дали ще дойде всичко или не, а за колко време, това никой не можеше да каже, вие да не би да забравихте? Аз лично съм много доволна, че няма "монопол" и че двете фирми се стремят да ни угодят всячески. Това на франсето със списъка е супер за всеки, който няма притеснения че името му фигурира публично някъде. Спестяват си доста работа с пращане на персонални имейли и хората си влизат, правят справка и са спокойни(или не) и така двете страни си пестят кореспонденция.
И последно...нали не си мислите, че СМ пращат специално бус заради нашите пратки??? Или пък ТИР специално за нашите пратки? И плащаме по 1,50 евро на кг за подобни "екстри"?
  bouquet cheers Сипете си по едно коктейлче, бира, сок и наздраве за хубавите летни емоции без излишно напрежение и нерви!  Peace
Точно тази песен пяхме, когато един курс на Francetobg се забави с няколко дни покрай 24-ти май  Laughing
Затова и препоръчвам да се махнат обещанията за срок от типа "Разумни срокове за доставка до офиса в България- до 10 дена след пристигане на пратката във френския офис"...

# 531
  • София
Аааа, Слънчогледка, за Смарт и Пти, или добро или нищо Naughty Mr. Green

# 532
  • София

Дежа ву ли имаме?  Mr. Green

little_sweet...., нещата в живота винаги се обръщат, няма нищо вечно и постоянно.
Такава ни е природата човешка, да се учим от грешките си... Докато някои ни убеждаваха, че се учат от чуждите грешки....

А от написаното в сайта и във ФБ аз лично останах с впечатление, че целта е новите и прехвърлилите се към тях клиенти от русенската фирма да останат доволни на всяка цена, дори и това да означава ЦЯЛ бус или ЦЯЛ тир...

Или пък, когато доста потребителки си чакаха чинно "неправомерно начислените стотинки" от Francetobg...
Тогава друга песен пееше хора.

Миналата година по това време получих една поръчка от зимните намаления. Laughing Как да забрави човек.  bouquet
Еее, тогава не плащахме доставка, а сега плащаме по 3лв. на килограм! Mr. Green
И аз на намаленията през 2009 поръчах яке в средата на февруари, а го получих в края на юли.. Whistling

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 23:25 от Evа

# 533
  • Бургас

А за Франсе-то?  Mr. Green

Хора, спрете се!
Като няма какво да се пише, не виждам смисъл на се нищи едно и също!

И аз съм чакала пратките си достатъчно на предни намаления, преди 2-3-4 години. Е, не чак по 2 месеца, но поне по 1 със сигурност.
Но, все пак, не е било написано черно на бяло за колко време ще пристигнат. Чакахме си търпеливо и се чудехме дали ще дойдат.

...Или пък, когато доста потребителки си чакаха чинно "неправомерно начислените стотинки" от Francetobg...
...

При някои бяха доста левчета.

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 00:13 от Мимита

# 534
Но, все пак, не е било написано черно на бяло за колко време ще пристигнат.
Анджак  Mr. Green
Заради това твърдение трябва и цял бус да пуснат, ако трябва:
Цитат
Разумни срокове за доставка до офиса в България- до 10 дена след пристигане на пратката във френския офис
Все пак са имали пратки цял тон...

# 535
И аз също имам отговор от Пти, че камиона др седмица в сряда ще е в София и прикачен файл с  поръчките-2 бр, тегло /близо 5 кг/ и сума за плащане от Ф-я до С-я -12 лв Peace най- сетне да се заредим с положителни емоции за чакането Hug

# 536
Здравейте ,да се вмъкна и аз в темата .Бях се отказала от Лр ,но имах ваучер  и реших да го използвам.Мисля,че прочетох почти всичко ,но най-важното съм пропуснала  (стъпките до които е стигнала поръчката ). Не се притеснявам от забавянето  и нищо не ми е спешно,но няма да ме има около 2 месеца и да знам как да процедирам ,да не стане така ,че да се върнат нещата и после пак разправий ....Извинавам се ,ако всичко това го пише някъде ,но от притесненине и бързане Embarassed
Ето и номера ми 8G43886519433 ,сигурно тук са стъпките на поръчката ,но и с преводач нищо неразбирам ?
  bouquet Пожелавам ви успешни поръчки и коректни превозвачи

# 537
  • София
Здравейте ,да се вмъкна и аз в темата .Бях се отказала от Лр ,но имах ваучер  и реших да го използвам.Мисля,че прочетох почти всичко ,но най-важното съм пропуснала  (стъпките до които е стигнала поръчката ). Не се притеснявам от забавянето  и нищо не ми е спешно,но няма да ме има около 2 месеца и да знам как да процедирам ,да не стане така ,че да се върнат нещата и после пак разправий ....Извинавам се ,ако всичко това го пише някъде ,но от притесненине и бързане Embarassed
Ето и номера ми 8G43886519433 ,сигурно тук са стъпките на поръчката ,но и с преводач нищо неразбирам ?
  bouquet Пожелавам ви успешни поръчки и коректни превозвачи
Поръчката Ви е пристигнала в местния пощенски клон във Франция. Предстои да бъде изпратена на адреса на превозвача, в случай, че сте отбелязала да отиде на адрес, а не в пункт.  Peace http://www.colissimo.fr/portail_colissimo/suivre.do?language=fr_FR

# 538
Здравейте,искам да попитам дали може да се върне колет които е до френски адрес.пуснах поръчка по-погрешка

# 539
  • София
Здравейте,искам да попитам дали може да се върне колет които е до френски адрес.пуснах поръчка по-погрешка

Принципно е добре да се пише на сайта, от който е поръчката Ви...
Другия вариант е да питате посредника, който сте ползвали.

Общи условия

Активация на акаунт