Сладко от череши

  • 7 284
  • 25
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 735
Момичета,за първи път правя сладко,ама много течно става.На 2.5кг череши сложих почти 3 кг захар и 2 чаши вода и нещо зле изглежда положението.Колко време се вари!?Един куп рецепти разглеждах и все пише като стане капката по чинията да не се стича.Ами мойто до други ден трябва да се вари. CryДайте съвет моля! Praynig

# 1
  • София
  • Мнения: 1 234
А защо си слагала вода  newsm78 Аз варих сладко миналата седмица, правих го по следната рецепта- 2кг череши и 1,5 кг захар (че не го обичаме прекалено сладко), престояват известно време, докато пуснат малко сок. После се варят 2-3 часа и накрая се слага 1 ч.л. лимонена киселина. И моето стана малко редичко, но не съм слагала изобщо вода. Ти наистина трябва да вариш цял ден  Simple Smile

# 2
  • Мнения: 22 867
Ако наистина е рядко, просто ще трябва да го повариш повечко. Аз обикновено не слагам вода, ръся черешите със захар вечер, 1:1, на другия ден варя, те си пускат сокче. Струва ми се много почти половин литър вода, но има рецепти и с вода. Вари го още! Ако нямаш време да го чакаш, махаш го от огъня и пак вариш след време, когато можеш. Моето така варя обикновено, през часове. Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 1 735
Ами гледах рецепти в интернет и на повечето пишеше,че се слага вода.А горе долу колко време варите сладкото?

# 4
  • Мнения: 27 523
А защо варите толкова време? С фикса на др. Откер за сладка се вари точно 5 мин и става супер, направих си вече няколко бурканчета  Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 1 735
За този фикс прочетох преди 1 час.За утрешната доза хем ще е без вода,а ако го намеря  фикса ще го направя с него.Описано ли е на опаковката точно как се прави?

# 6
  • Мнения: 6 243
Описано е. Аз току-що сварих 1 кило череши - наистина е за 5 мин работа. Чистенето не влиза в сметката, аз ги чистих 100 часа моите  Laughing

Внимавай да си вземеш Гелфикс 2:1, като тоя, дето го е показала Блонди. Има и 1:1, но там дозата е кило плод - кило захар и става много сладко. За череши по-сполучливо (поне за моя вкус) е пропорцията кило плод - 0,5 кг захар.

Можеш да си помогнеш сега с 1/2 ч.л. лимонтозу на кг плод - сгъстява! Сипваш лимонтозуто, вариш още малко и сипваш в бурканите. Но ако е мн. воднисто, не се надявай на чудеса, все пак.

# 7
  • София
  • Мнения: 1 735
Да,така и ще направя с лимонената киселина.Да сложа ли малко ванилия за аромат?

# 8
  • Мнения: 6 243
Ааааааааааа, това сама си решавай  Grinning
Аз не слагам. Черешите си имат хубав аромат. Искам сладкото да ми мирише на череши, не на ванилия.

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Описано е. Аз току-що сварих 1 кило череши - наистина е за 5 мин работа. Чистенето не влиза в сметката, аз ги чистих 100 часа моите  Laughing

Внимавай да си вземеш Гелфикс 2:1, като тоя, дето го е показала Блонди. Има и 1:1, но там дозата е кило плод - кило захар и става много сладко. За череши по-сполучливо (поне за моя вкус) е пропорцията кило плод - 0,5 кг захар.

Можеш да си помогнеш сега с 1/2 ч.л. лимонтозу на кг плод - сгъстява! Сипваш лимонтозуто, вариш още малко и сипваш в бурканите. Но ако е мн. воднисто, не се надявай на чудеса, все пак.
Черешите 1кг. с костилките ли да са или почистени като се ползва фикса?

# 10
  • Мнения: 6 243
Фиксът е за 1 кг плод. Така че аз ги тегля без костилките.

# 11
  • Мнения: 27 523
Без ванилия категорично и почистен плод!  Peace

# 12
  • София
  • Мнения: 1 735
Не сложих ванилия.Стана много вкусно сладкото.Накрая ми остана малко гъст сироп,който ще пробутам утре сутринта в палачинките. Mr. Green

# 13
  • София
  • Мнения: 1 735
За днешната доза сладко взех фикса,но този 1:1.Не съм запомнила кой ми препоръчахте,но все пак сладкото стана перфектно.Вече не слагах и вода,а оставих плодовете и захарта 7ч. и те си бяха пуснали достатъчно сок.

# 14
  • Мнения: 702
Явно само аз не съм впечатлена от Гел Фикса на Йоткер.
Много повече си ми харесва класическото сладко което се вари 2,3часа,тази година правя сладка за първи път и всички се получиха много добре,правих от череши и ягоди следвах тази рецепта
1кг плод
800гр захар
1/2чаена чаша вода
1 непълна ч.л лимонена киселина
Тази рецепта аз съм си я направила по мой вкус,иначе знам,че на 1кг плод се слага 1кг захар.
Плодовете ги наръсвам с захарта няколко часа предварително и след това варя.
Пробвах и Гелфкса 2:1 ,но определено не ми допадна иначе се приготвя много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт