Седми клас завърших вече аз, и за нови подвизи се стягам в осми клас

• 40 908
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Момичета  Simple Smile , да ви попитам - тази година в 91 НЕГ  имаше ли свободни места за трето класиране и ако да, какъв е минималния бал за момичетата?

# 571
Нямаше.
Първо класиране (момичета): минимален  и максимален бал:  34.464     35.820 
Второ класиране (момичета): минимален и максимален бал:     34.428     35.820 
За трето класиране имаше място само за едно момче. Не зная с какъв успех е класираният.

# 572
  • my own world....
В НПМГ останало 1 място МАТЕМАТИКА с НЕ и 6 места за ФИЗИКА.

# 573
В НПМГ останало 1 място МАТЕМАТИКА с НЕ и 6 места за ФИЗИКА.

Това след 3-тото класиране ли?!
Направо не е за вярване!

# 574
  • my own world....
След 4то пише на сайта

# 575
Ще се вмъкна набързо с едно уточнение за сертификатите. САЕ e безсрочен, но при кандидатстване някои /май повечето/ британски университети изискват да е взет не по-рано от 2 години преди започване на обучението. Т.е. максимално рано в началото на 11-ти клас, ако ще се ползва, за да се кандидатства с него. Ако е за други цели - тренинг и т.н., нищо не пречи и да е по-рано.

# 576
Може ли линк, в който да е написано, че сертификат на Кеймбридж трябва да е взет не по-рано от 2 години преди започване на обучението.

unadaptable
, нямам никакво желание да доказвам за какво служи СРЕ. Аз като един виден максималист смятам, че той е завършека на обучението по английски. Ако искаш можеш и в рамка да си го сложиш след това.......................

Между другото днес черпя за САЕ взет с А от 15-годишния ми син!

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 18:41 от Dincho

# 577
  • София и там където не се пуши
 Dincho просто някои университети имат такова изискване, а не че важат 2 години.

# 578
  • София
Лени, с частен учител сме. В пети и шести клас бяха 3 часа седмично, но в седми ги намалихме на 1-2часа/седмично според зависи. Не може да се каже все още, че имаме голямо постижение- доста трудно му е да разговаря, но няма да се отказваме. Peace Най-вероятно в осми клас ще прекъсне и ще подновим отново от 9 клас с 3 часа/седмично.

# 579

Dorothy
, не ме засяга лично, но ми стана интересно и бих искала да видя линк с такова изискване.
Иначе става малко като "една жена каза".

# 580
  • София и там където не се пуши

Dorothy
, не ме засяга лично, но ми стана интересно и бих искала да видя линк с такова изискване.
Иначе става малко като "една жена каза".

И мен не ме засяга, но американски университети имали (някои)  newsm78 .

Защо да си даваме парите, ако е за кандидатстване и следва да се спазва някякъв срок.

Аз си мисля, че невремето децата кандидатстваха, като свършваха средно, а сега чувам за английски колежи дето ги водят пак студенти, че може да замине човек да учи и дори да няма диплома за средно  #Crazy . Последното е ЕЖК - не зная как точно са нещата.

# 581
  • София
Да се включа и аз относно сертификатите и САЕ в частност.
Преди няколко години бях решила на стари години да се явя на изпита, от години това беше работния ми език, но имах едни смътни планове за доучване извън Бг...
Ходих на един модул, който подготвя за формата на изпита и оттам добих някаква представа за профила на явяващите се. Оставям настрана хората на 30+, които се готвеха. Имаше студенти и ученици. Определено по-малките ученици имаха затруднения в сравнение със завършващите и студентите. Не защото имаха по-малко технически познания и натрупвания. Липсата на житейски опит и увереност в реакцията си казваха думата. Без да поставям под съмнения успехите на деца, които се явяват по-рано, смятам че е най-добре учениците да се явяват в най-късния възможен за тях момент. За да не провокирам излишни спорове няма да засегна аспекта къде е учен езика - АЕГ, друга гимназия с такъв език или извън училищната програма, но определено това е значим фактор. При САЕ има значение и способността на явяващия се да се изразява, да пише, да борави с езика по принцип. Накратко като майка на типичен младеж - който трудно пише на Бг, ще трябва да положи повече усилия  Embarassed

# 582
  • София
Здравейте!

Нахлувам в темата ви с един въпрос. Надявам се, че след като сте минали вече пътя на кандидатстването ще ми отговорите.
Трябва ми повече инфо за училищата, тъй като дъщеря ми ще е седми клас и още не сме се ориентирали къде ще кандидатства.

Харесала съм си ето този сборник, та ви моля да ми кажете дали е добър и подробен ли е:

http://www.book.store.bg/p55176/narychnik-za-roditeli-i-sedmokla … ena-shtereva.html

Това което ми трябва в момента е не начина за кандидатстване, а инфо за самите училища. Като например какво се изучава, на какво се набляга и т.н.

# 583

Цитат
Между другото днес черпя за САЕ взет с А от 15-годишния ми син!

Dincho , честито и браво на момчето! Не знам какво представлява този изпит като трудност, но ми се струва, че се изискват много сериозни познания и умения. Поздравления още веднъж!

# 584

Харесала съм си ето този сборник, та ви моля да ми кажете дали е добър и подробен ли е:

http://www.book.store.bg/p55176/narychnik-za-roditeli-i-sedmokla … ena-shtereva.html

Това което ми трябва в момента е не начина за кандидатстване, а инфо за самите училища. Като например какво се изучава, на какво се набляга и т.н.

Информацията, която търсиш можеш да намериш предимно в сайтовете на училищата, а от наръчника в линка можеш да се ориентираш за това кои са най-предпочитаните училища от всеки профил - чуждоезиков, природо-математически, технологичен, също професионалните как се подреждат в предпочитанията на кандидатстващите седмокласници и родителите им. Аз да си призная разбрах за наличието на тези технологични паралелки едва в края на седми клас, а там има интересни неща. Имай предвид също, че в различните видове училища балообразуващите предмети от седми клас са различни и ако се насочвате към друг вид училище, а не с езиков профил, е добре да сте наясно още от началото на учебната година. Имам предвид, че някъде географията, на друго място физиката е балообразуващ - само в езиковите е БЕЛ и МАТ, но повечето хора откриват това чак в края на учебната година. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт