Седми клас завърших вече аз, и за нови подвизи се стягам в осми клас

• 40 906
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • по течението на реката

Цитат
Между другото днес черпя за САЕ взет с А от 15-годишния ми син!

Dincho , честито и браво на момчето! Не знам какво представлява този изпит като трудност, но ми се струва, че се изискват много сериозни познания и умения. Поздравления още веднъж!

smile3501 Честито и от мен!  bouquet  bouquet  bouquet
Браво на младежа и поздравления за родителите! newsm51

# 586
  • София
Dincho, поздравления и от мен!   bouquet

mlambeva, сподели кви ги свършихте последно с девойката. Успяхте ли да я убедите или поне едно детенце ще си имаш вкъщи?

# 587
Dincho    bouquet
Честито и от мен и едно голямо браво на детето!

mlambeva гледам Драконова вече ме е изпреварила с въпроса  Hug - та какво стана с вас последно?

Не знам вие как сте но аз усещам главата си приятно празна ( да не ме разбере някой криво, не че някога е била особено пълна), но просто сега след финалните емоции просто се рея над облаците дето има една дума  Crazy Flutter Crazy не ми се захваща с нищо сериозно, мотая се ..... абе .... ваканционно ми е така да се каже  Heart Eyes Mr. Green Heart Eyes

# 588

Dorothy
, не ме засяга лично, но ми стана интересно и бих искала да видя линк с такова изискване.
Иначе става малко като "една жена каза".

Включвам се специално да те поздравя с резултата на детенце  bouquet
САЕ с оценка "А" на 15 години е много авторитетно постижение.  Нали знаеш, че по принцип сертификат САЕ се равнява на ниво С1, но ако е взет с оценка "А" вече е еквивалентен на С2.

Относно питането ти - не става дума за ЕЖК, но и няма универсален линк за това, което питаш. По условие сертификатите на Кембридж са безсрочни и това е изрично казано в сайта им. Обаче всеки един университет е свободен да признава или да не признава сертификати и да поставя такива условия, каквито му е кеф. Виждала съм сайтове на университети в САЩ, които искат максимум 2 годишна давност. Това по принцип важи за САЩ де, в Англия повече ги признават, защото нали Кембридж си е техен все пак, няма сами да си развалят имиджа я. Но нещата винаги са и предмет на договаряне - най-добре е да се пита съответния университет.

# 589
Малко университети в САЩ признават САЕ... Доколкото ми е известно повечето си държат на TOEFL, който е с 2 годишна давност

# 590
  • по течението на реката
mlambeva, сподели кви ги свършихте последно с девойката. Успяхте ли да я убедите или поне едно детенце ще си имаш вкъщи?
mlambeva гледам Драконова вече ме е изпреварила с въпроса  Hug - та какво стана с вас последно?

Оххх,не ме питайте,че още съм бясна  #Cussing out #2gunfire Не ме разбирайте погрешно,не гледам как да си отпратя детето от къщи,ама хем ми се искаше да продължи обучението си в по-добро училище,хем да са заедно двамата,но тя избра да остане при нас и ние уважихме решението и.

# 591

Dorothy
, не ме засяга лично, но ми стана интересно и бих искала да видя линк с такова изискване.
Иначе става малко като "една жена каза".

Това е от сайта на Единбургския университет. Така както е написано се разбира, че става въпрос за всички видове сертификати.

Your English language certificate must be no more than two years old at the beginning of your degree course.

http://www.ed.ac.uk/studying/undergraduate/applications-admissio … uirements/english

# 592

Оххх,не ме питайте,че още съм бясна  #Cussing out #2gunfire Не ме разбирайте погрешно,не гледам как да си отпратя детето от къщи,ама хем ми се искаше да продължи обучението си в по-добро училище,хем да са заедно двамата,но тя избра да остане при нас и ние уважихме решението и.

За което шапка ви свалям, не съм сигурна дали мога да съм толкова демократична  Embarassed казвам го съвсем честно!
Много късмет и желая на девойката и съм сигурна, че ще е така!

# 593
  • по течението на реката
Не знам,Лени,може би направихме голяма грешка,за която всички ще съжаляваме после,но аз навремето исках да уча зъботехника.Кандидатствах и не ме приеха.Реших,че ще си пробвам късмета следващата година,но нашите като видяха,че почти всичките ми приятелки са приети някъде казаха:"ти ли си най-простата да останеш у дома" и буквално за една нощ /вечерта в 23ч се качихме на влака осъмнахме в Бл-град/ бях записана в последния момент на другия край на България,където има свободно място и то "каквото има".
Не исках да постъпвам по този начин и със собственото си дете  Embarassed

# 594
  • с/у ОколоМръсТното
mlambeva, защо да е грешка... Все пак някога настъпва мигът на раздялата. Може за твоите деца това да е моментът.  Thinking

# 595
  • София
Здравейте мили мами и тийнчета.
Прибрах се, но от понеделник до днес не мога да си вдигна глава от работа в офиса, а пък вкъщи се захванахме с козметично вечерно ремонтче, та чак сега смогнах да ви се обадя.
Надявам се, че всички са добре, в отлично настроение, релаксиращи и събиращи сили за наесен.
Не съм чела още нищо от това което съм пропуснала, но и това ще направя малко по-натам.
 Hug всички и ви пожелавам приятен слънчев ден.

# 596
  • София
mlambeva, не съжалявай! Направили сте каквото сте можали - на сила хубост не става! Детето е направило своя избор и дори и да се окаже грешка, човек преживява много по-лесно собствените си грешки, отколкото тези, които някой друг му е наложил! Пък и не е непоправимо,  светът не свършва с избора на училище. Да е жива и здрава, важното е да се чувства добре. Бъдещето е пред нея!  Hug

nunty, добре завърнала се!  Simple Smile Най-лошото на почивките е, че свършват бързо и после пак на пангара!  Wink

# 597
  • навсякъде
Хайде и аз в редиците на завърналите се  Hug
Ние след като се записахме го ударихме на почивка и не съм влизала при вас сигурно от месец. Не сте ме забравили, нали? Сега се връщам да попрочета около две теми и пак съм на линия. Как са вашите тийнчета? Моята усилено не иска да чете литература, спи до обяд, разходки и компютър. Вярно, че е ваканция, но поне малко да почете. Лени нали може да ни добавиш  на първата страничка ние сме приети заедно с Летисия в Ловеч, но моята е първи немски и втори английски език.   bouquet
 Hug гушкам ви и отивам да работя

# 598
mlambeva  Hug Hug Hug разбирам те!
Може би това ни е най-големия проблем на съвременните родители - либерални сме и се опитваме да бъдем и приятели на децата си, както и да не повтаряме грешките във възпитанието на нашите родители ( понякога прекалено - говоря за себе си, но и в твоя пост съзрях такъв нюанс).
Не се обвинявай, колкото и да е истерична треската около 7-мокласните изпити и класирания, все пак и аз като Дракончето смятам, че не свършва света с това класиране.... има деца, които чак след 9-ти и дори 10-ти клас осъзнават къде е мястото им. Никога не е късно да достигнеш мечтата си, пък и това че на 14 мечтаеш за едно, съвсем не значи че и на 19- 20 ще мечтаеш за същото.
Да са здрави, да се чувстват обичани и подкрепяни - това е за мен най-важното на този етап. Другото ще стане - при едни по-рано, при други - по-късно.

nunty добре завърнала се. Дано ремонта е кратък, самата дума ми образува нервни трепети  Mr. Green Flutter Crazy Rolling Eyes

Карамелче  Hug ще ви впиша с огромно удоволствие, като другарчета на Лети, само ми пусни моля те едно ЛС, защото има още няколко души за добавяне и ще направя това в новата тема, а да не те пропусна измежду постовете тук  Hug

Прекрасен ден на всички!

# 599
Здравейте и от мен  Laughing
Задължителната литература върви добре, четем я, бавно, но славно  Laughing
Исках да попитам за някоя интересна книга за щерката

Общи условия

Активация на акаунт