Забелване на пишлето или не?

• 251 512
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 735
  • Куциндрел
А сигурно ли е, че никой не ги забелва или нямат някакви други интервенции?
Не съм чела мнения на майки с вече пораснали синове в чужбина дали са се сблъсквали с фимоза.
Никой не говори за забелване на всяка цена. Но, както четохме тук, има случаи на мъже с фимоза, защото никой не ги е забелвал.

На моят син нищо не дърпам вече, кожата му е залепнала само в основата на пениса. Педиатърката каза да не пипаме, тук-там се появава смегма и кожата сама се отлепва на това място.
А от скоро той сам се дърпа.

Sourcherry, щом пластичен хирург ти го е казал - вярвай му.
Мисля, че проф Бранков се е доказал като име вече в детската коремна хирургия. Щом не се заплаща по ЗК как точно да направи манипулацията без пари?
Предполагам, че варианта, които е споменал е най-безболезнен. Сигурна съм, че може и на ръка да го забели.... Whistling

# 736
  • Варна
Големите мъже с фимоза не са с такава, защото никой не ги е забелвал. Просто някои момчета се раждат с фимоза и главичката не може да се оголи. Толкова. Няма начин в бебешка възраст забелването да стане, а в зряла да не стане. Всъщност има - ако в следствие на забелването се получи инфекция и патологична фимоза. Иначе не.

# 737
  • Куциндрел
Големите мъже с фимоза не са с такава, защото никой не ги е забелвал. Просто някои момчета се раждат с фимоза и главичката не може да се оголи. Толкова. Няма начин в бебешка възраст забелването да стане, а в зряла да не стане. Всъщност има - ако в следствие на забелването се получи инфекция и патологична фимоза. Иначе не.
Аз не говоря, че трябва на всяка цена да се забели. Просто да се види проблема дали е от вродена фимоза или не. Защото, ако е вродена, няма и при първите мастурбации да се забели.
Знаем в бг-мама как майките се надъхват една друга.... Whistling

# 738
  • Варна
Просто да се види проблема дали е от вродена фимоза или не. Защото, ако е вродена, няма и при първите мастурбации да се забели.
Точно. Обаче фактът, че на 1 или 2 или 5 години не се е забелила това не значи все още, че има проблем и че ще се наложи да се намесва хирургът. Просто е абсолютно ненужно избързване и пришпорване на нещата желанието на 1 година пишката да е забелена.

# 739
  • Куциндрел
Точно. Обаче фактът, че на 1 или 2 или 5 години не се е забелила това не значи все още, че има проблем и че ще се наложи да се намесва хирургът. Просто е абсолютно ненужно избързване и пришпорване на нещата желанието на 1 година пишката да е забелена.
Така е. Тук е грешката на нашите доктори (БГ докторите).
Лошото е, че като влязат тук майки да питат получават отговор - не пипай! докторите нищо не разбират! е страда детето ти!
и т.н. коментари.
/най-смешният коментар беше как доктор дерматолог казал, че в като се родят децата още в родилното някои ги забелват и това, че всички деца без изключение се раждат изцяло незабелени/.

# 740
Е защо да е излишно 2-3 годишно да си дърпа пишката Laughing То така или иначе ще го прави.
Еми, моят 5 и половина годишен син никога не си е дърпал пишката.
Не знам кой ви казва, че всички момчета го правят?
За мен би било нелепо , ако невръстното ми дете се заиграва с половия си орган и от него се очаква да извърша действия, които да доведат до ефект като след полов акт или мастурбация.

# 741
Е защо да е излишно 2-3 годишно да си дърпа пишката Laughing То така или иначе ще го прави.
Еми, моят 5 и половина годишен син никога не си е дърпал пишката.
Не знам кой ви казва, че всички момчета го правят?
За мен би било нелепо , ако невръстното ми дете се заиграва с половия си орган и от него се очаква да извърша действия, които да доведат до ефект като след полов акт или мастурбация.
И какво нелепо има в това? Това си е физиология.Разбира се че всички момчета рано или късно го правят.

# 742
Е,що се правите на чукнати?
Едно е на 2-3-5-6 год, друго на 13-4.

# 743
При всяко момче е индивидуално.Както има момичета които почват по рано така има и момчета.На 13...14 е много късно за тези неща,децата се развиват по бързо от преди.Така че няма от какво да се притеснявате.По скоро е притеснително ако не си я дърпа. Simple SmileSimple Smile Simple SmileА и защо си мислите че ще го прави пред вас ?

# 744
  • Варна
Моят син като стана на годинка си я дърпа, ама така я опъва, като ластик  Mr. Green Като му кажа "къде ти е пениса?" и веднага го хваща и се хили  Laughing Само следя кога ще избие смегма, защото от тук написаното разбирам, че това е признак че някъде се е отлепило.

# 745
  • Куциндрел
: Само следя кога ще избие смегма, защото от тук написаното разбирам, че това е признак че някъде се е отлепило.
Знак, че ще се отлепи. Първо се появява като подкожно топче, което само с предвижва нагоре и излиза, там се и отлепя мъничко кожичка. Peace

# 746
  • Варна
И аз не разбрах що да е нелепо детето да си играе със собствената си пишка, обаче не е нелепо майка му да му я дърпа и забелва. Естествено, че всяко дете си играе с пишката, това че не го прави пред майка си не значи, че не го прави изобщо Laughing

# 747
Да, и 2-3-5 годишното чака майката да излезе от стаята или да си легне и да свали гащите........
Ох, чувате ли се?

# 748
И моят си играе с пишката, макар и на такава малка възраст. Ама как я дърпа...И аз не разбрах защо да е нелепо. По-голяма нелепица от това аз да му я дърпам и забелвам, не виждам.

Мда, чуваме се.

# 749
  • Куциндрел
Не е задължително всички да започват дърпането на една и съща възраст.
Виждала съм малки момченца с ръце постоянно в гащите. Но като цяло това е изключение.

Общи условия

Активация на акаунт