Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 472
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
И аз съм с Бош, упътването ми е същото, но съм сложила степен на твърдост на водата Н:05, а не Н:07, а живея във Варна - грешно ли е? Знам си, че водата е твърда и затова избрах от високите стойности на твърда вода, ама си викам чак пък най- последната...  Thinking  Пък тест нямам, не знам от къде да се осведомя за точната твърдост на водата в чешмата...  Thinking

За степен на гланц - че аз такова нещо не съм избирала  Thinking  Наливам гланц в отделението и туй то.

# 616
Пина, на мен една приятелка работеща във ВИК Варна ми показа таблица с твърдостта на водата във Варна и кварталите - в града е много твърда и по моята таблица трябваше да си настроя машината на последната степен на солта.

# 617
Кварталите извън града ли са?!  Crazy Чегувам се  Wink  Значи да взема да си увелича стойността, а? Ама да сложа Н:06, да не е баш последната стойност, не знам защо ми се струва нереално да е чак последната стойност, ама щом я е предвидил производителя.

# 618
Имах предвид че има водоснабдяване от 3 места - Владиславово се захранват от деривация Китка и там твърдостта е 3-3,6 mgEqv/l - как се чете и аз не съм на ясно Sad
От деривацията Девненски извори се захранва цялата централна част на града и там твърдостта е 7,3-7,8 - аз попадам в тази част и в указанието на моята машина за твърдост над 6 се дава солта да е настроена на последната 5-та степен
Другата деривация Батовата също е с много твърда вода  6,8
Май най добре са си само Аксаково и Владиславово

# 619
Все пак сложих на последна степен - Н:07, което е за показание 5,5 - 8,9. Явно там трябва да е - в центъра съм.
Благодаря ти за консултацията.

# 620
Малко късно, но да се включа и аз... На мен ми казаха, че за места където има съмнения за твърда вода (а ВИК в България обикновено не дават подобна информация) най-добре е да се сложи на последната степен.. на принципа "от имане глава не боли", но все пак да се запази машината за по-дълго време.. Така че смело си увеличи солта и не се притеснявай - на машината няма да й е никак зле от меката вода, най-много да се наложи да увеличиш препарата, но и това май не е необходимо за Бош, защото аз с максимална степен на сол си карам с препарат под минималното количество (в дозатора към препарата пише 23 мл, а аз сипвам по 15 мл и си имам чудесни резултати, до сега без грешка). А относно гланца и аз карам на стандартно зададения гланц, но в последно време се замислям да го намаля, защото съдовете ми стават толкова гладки, че се получава едно гадно сцепление с кожата, от което никак не ми е приятно... но за сега си карам на стандарта...   Whistling
  bouquet

# 621
Аз ползвам таблетки, за сега, и слагам една таблетка. Доволна съм. За момента съм я пускала едва 5-6, може и 7 пъти да са, но само толкова.

# 622
  • Балчик
pina, от някой зоомагазин си купи тест за твърдостта на водата и ще разбереш за коя степен си. При мен имаше такъв тест в комплект с машината и той категорично отчете- последна степен. При нас е крайно варовита водата, да му се невиди. При пускане на кранчетата за 1-2 пъти се натрупва варовик . #2gunfire

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 15:16 от Джемма

# 623
Може да потърся тест, ама новия ни душ в банята от едно ползване стана целия на петна от варовик, тъй че... ясна работата май.

# 624
  • Балчик
Даа, не се съмнявай тогава за твърдостта. Ужасна вода имаме. Cry

# 625
От няма и един месец ползвам съдомиялната ежедневно.Пробвах всякакви таблетки (набавих си предварително по 3-4 броя от няколко различни марки за проба  Crazy ) Като качество на миенето, нямам никакви забележки с който и да е от използваните препарати.И ефтини, и скъпи, всички се справиха добре.Проблем имам обаче с дуралекса.По някой от съдоветесе появиха много неприятни петна.Бях чела назад, че и на други се е случило.Първоначално си мислех, че е от препарата (първо ползвах Бинго, после Кларо) Смених с Калгонит и Сомат (уж за по- хубаво), но положението вместо да се влоши, стана безнадеждно  Simple Smile Странното е, че не е по всички съдове.Някой нямат петна, други имат по 1-2 такива, а трети са прото ужасни.Помня, че преди време се коментираше, но не откривам къде.Затова ще съм благодарна ако някой ми предложи съвет за справяне с този проблем (ако е възможно въобще Wink)

# 626
  • Балчик
Разнпцветни ли са петната, като дъга? проблемът е много мека вода+ висока температура + дълга програма. Виждам, че си от Варна, вероятно си настроила на максимум солта и с таблетките се омекотява още и в комбинация с дълга програма и висока температура се получава този ефект. И аз сега го имам с таблетките Грюн Грийн. Високата температура я избягвам с тях, защото съдържат внзими и мога спокойно да ползвам био програмата и тави и тенджери се измиват на ниска темпертура и кратка програма, но проблемът с мекотата на водата не мога да реша. newsm78 За мен идеалният вариант щеше да е прах. Но пък не видях дали наистина таблетките на Грюн грийн омекотяват водата. Накрая май ще пробвам да намаля с 1 степен солта. Crazy

# 627
Да, Джема, петната са разноцветни.Но пък ползвам ежедневната програма(която не зная на колко градуса мие)Интензивна съм ползвала 2 или3  пъти и солта ми е на 4 от 5 възможни.Дали ще трябва да я намаля  Thinking Сега вече чуденката стана още по-голяма.

# 628
Същата работа и при мен.
Но не смея да намаля солта / че в Добрич е..../. Аз нямам избор от програми-имам само 35 градуса за 30 минути, другите две са на 55 и 60 - това е.
В крайна сметка не е болка за умиране-нали са чисти  Hug

# 629
Здравейте, тъй като съм нова тук, може и да е писано по темата, но помогнете ми да намеря указания за работа с миялна машина Husqvarna, модел QD92I. Мъжът ми я взе обаче няма никакво упътване за работа. Благодаря ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт