Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 434
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Защо не на Сомата??? Всички са анти-Сомат... чак ми стана много интересно, какво толкова му има на тоя препарат?!!???

Защото е с фосфати и хлор.
И защото дозирането е ужасно дразнещо - поне за мен.

За фосфатите и хлора-да.Но за мен дозирането е перфектно.Съдомиялната ми е 45 см. и както по-рано сме обсъждали 1 таблетка ми е в повече.Много съм доволна и от резултатите.Слагам минимално количество.
А какъв гел ще препоръчаш?Масово откриваем,обаче.Не всички сме от София или Варна Heart Eyes и си имаме само Била,Кауфланд,Лидл и Пени.А някои и тези магазини нямат.

# 661
След като вчера сложих машината на последна степен на солта и мия с таблетки ( в момента Медикс, но след тях ме чакат заредени 2 пакета Финиш), снощи един нож ми се яви с ръжда  Thinking   Ей сега прочетох Джемма, че от много меката вода ще да е. Сега да намалявам ли степента на сол или не? Беше ми на 5-та позиция, сложих я на 7-ма позиция и се яви ръждата. Дали да не върна на 6-та позиция?

# 662
  • Балчик
Ох, пина, не знам какво да ти кажа- сама съм пред дилемата дали да си намаля солта. newsm78 Вероятно трябва да си я оставиш както си е била първоначално или поне една степен свали.
Май ще я намаля за 2-3 миенета, поне да видя как е резултата, за толкова няма да съсипя смолата. Лошото е, че при мен има само 2 степени- о и 1, аз съм на 1,ако сваля на 0 никак няма да е добре, при нашата вода. newsm78
Дедо, дай съвет. Много ми се иска да ползвам прах, но кой? newsm78
При мен ръжда няма де, само петнисти чаши.

# 663
Чакам и търся разрешение на този проблем с петната. Гланца ми е на минимум-повече не се върти стрелката.
А ръжда избива на некачествените метални неща. Содата каустик има корозионно действие все пак. Изби ми на една китайска щипка. Българските и съветските прибори не мърдат  Peace

# 664
На един съветски нож ми изби. Само един  Thinking от 5-6 прибора от комплекта, ама на 3 места.
Стъклените чаши са ок.

При мен скалата е с 8 степени - до 7, ама има и нула. Освен да върна на 6 - ще помисля още малко.

# 665
Чакам и търся разрешение на този проблем с петната. Гланца ми е на минимум-повече не се върти стрелката.
А ръжда избива на некачествените метални неща. Содата каустик има корозионно действие все пак. Изби ми на една китайска щипка. Българските и съветските прибори не мърдат  Peace

По повод съветските прибори.Имам едни,с някакви релефни фигури на дръжката,в гънките са по-тъмни.При среброто терминът е оксидиране.При металните прибори-не зная,може би пак така.Та тях не смея да сложа в миялната.Бях решила да опитам с еднин нож само-да видя какво ще стане.Но ако някой има такива и е пробвал-да сподели какво им е поведението.

# 666
За фосфатите и хлора-да.
Но за мен дозирането е перфектно.Съдомиялната ми е 45 см. и както по-рано сме обсъждали 1 таблетка ми е в повече.

Именно фосфати и хлор са нещо, което се стремя напълно да елиминирам като потребител. Че ми е мъчно за тая отровена земя. И доколкото мога - пазя.
Спокойно можеш да делиш таблета на 2 половини. Биоразградима.

Много рядко, а от година време и никак ползвам Калгонит/Финиш. Но само когато имам съдове от поликарбонат - каната на цитрус-пресата, блендера.
Обаче - купих си биоразградим препарат за измиване на съдове. И оттогава измивам пластмасариите на ръка. Че ми е болно какво ще оставя на детето си и на моите внуци.

# 667
Чери,явно съм изпуснала нещо от темата.Защо пласмасите на ръка?Биоразградимият не става ли?А и както казах тези еко-продукти се намират само в най-големите градове.
И можеш ли да отговориш на въпросът ми преди малко-за оксидираните прибори?

# 668
Таблетите са много по-абразивни от геловете. Предвид това си качество ги дерат.
Надран поликарбонат трябва да се подмени. Затова мия на ръка с гъба.

Ако приборите ти са сребърни - мий с препарат, който е подходящ за машинно миене на сребро. Това е указано на опаковката. Единственото условие, освен препарата е, при зареждането на машината да няма други метални прибори, ако има те да са отново сребърни.
Ако са от онези съветските, с много фигури, тежки и масивни - мий на ръка.
По спомен - водят ги неръждавейки. Но образуват някаква тъмна, направо черна патина. Ако съдържат в себе си алуминий - категорично мий ръчно. И тъй като няма как да бъдем сигурни - мий ги на ръка. Ако те мързи, просто ги ползвай рядко, за да не ги миеш често Simple Smile.

# 669
Благодаря,това и правя Heart Eyes.Ползвам ги в съвсем краен случай и мия на ръка.Мамеше ме обаче да си направя експеримент.

# 670
  • Балчик
Ако те мързи, просто ги ползвай рядко, за да не ги миеш често Simple Smile.[/b]

А, е това е добър съвет. Laughing Хареса ми. като нямам ядене, ще го използвам за довод, че не искам да си изхабя печката. А ако не съм изчистила, пазя прахосмукачката.Laughing
Шегата настрани, но съм имала случаи, в които като си помисля как ще извадя половиния шкаф, за да намеря дадена приставка на комбайна, после още толкова ще го подреждам, после ще го мия, че ще съхне и съм се отказвала да го ползвам. Laughing Стария де, сегашния ми е по-удобен и приставките са ми подръка.

Извинете за спама, ама ми стана забавно. Simple Smile

# 671
Джема, какъв модел е новия? Може и на лични  Embarassed. Колебая се дали ми трябва такова "животно"  newsm78

За да не  е спам, мият ли се частите на робота в миялна?

# 672
Sourcherry е дала перфектните съвети.

Джема,
няма на нашия пазар хубав прах в момента. Нищо не мога да ти препоръчам. Повечето фирми за загърбили праха в увлечение по модерното. А големите - Финиш и Сомат ни доставят боклук: прах отпреди 10 години с доза 40 мл , основно с хлор, силикати и фосфати. И то на фантастични цени. Не бих ги препоръчал на никого. Още една фирма носи прах, той се води 5в1, дозата му е 20 мл/около15 грама. Няма хлор, обаче също е скъп. Не си спомням точно, но цената му идваше по-висока от таблетките 5в1 на същата фирма. А би трябвало прахът да е по-евтин от аналогични таблетки. Моят съвет да пробваш да делиш таблетките на 2, без да намаляш солта. Ти поне знаеш, че солта е важна. И с мека вода върви да миеш с по-малка доза препарат. Пробвай Hug

# 673
  • о`майна лунна нощ е
А каква може да е причината да не се разтвори една таблетка?

# 674
  • София
А каква може да е причината да не се разтвори една таблетка?
На мен два пъти ми се е случвало. Първия път таблетката беше паднала върху дъното на една тенджера, а втория - сложих я барабар с целофана, пък той на бил разтворим  ooooh!.

И мен много ме дразни факта, че няма читав прах. Доволна съм от таблетите на Грюн Грийн, но понякога имам слабо замърсени съдове и цяла ми се вижда много и бих предпочела да мога да дозирам прах. Делих няколко пъти таблетките, ама половинката, която ми остава или я забравям, или я изпускам, абе не си е работа.
Някой по-напред писа, че Бинго си били подобрили прахта. Ходих днес до Кауфланд - нямало повече да я зареждат, щели само таблетките им да продават. Ще я потърся някъде другаде или пак ще си взема Рокс.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 21:58 от Вени***

Общи условия

Активация на акаунт