Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 29 036
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте от нас,
Бимбим не сте само вие, вярно че Михаела е на 5м и 11 дена, но не се обръща нацяло, само леко вече се усъвършенства да спи на една страна. Ама то аз не я пускам на свобода, все я слагам във възглавницата за кърмене да стои. Обаче голям зор и е да седи, все се напъва и надига, ама по много малко и като я сложа за секунди да седне голям кеф.

hahaha hahaha hahaha Току що я пробвах да я оставя на леглото самостоятелно и взе че се обърна от гръб на корем. Лоша майка, спирам и движението, да си спестя вниманието  Embarassed
Сега реве да я обърна май, изобщо не и харесва по корем, реве и повръща.

Питах днес за захранване педи и тя първо каза с каша да започнем, но после се замисли малко, че 800гр е наддала и вика айде с пюре тогава. Каза да започвам с тиква, като я питах за други зеленчуци тя каза не, не и трябват за сега, а за картоф било рано  Rolling Eyes

Та започвам когато аз преценя, сигурно след седмица-две, но въпроса ми е сега наистина ли само тиква да и давам или да добавя още нещо по-нататък, това ще са около 3 седмици до следащото ни посещение само на тиква  Rolling Eyes
Няма ли да и писне  Grinning

# 256

Та започвам когато аз преценя, сигурно след седмица-две, но въпроса ми е сега наистина ли само тиква да и давам или да добавя още нещо по-нататък, това ще са около 3 седмици до следащото ни посещение само на тиква  Rolling Eyes
Няма ли да и писне  Grinning

Аз имах същите ччуденки педи като каза 1 месец да му давам само картофено пюре...  Rolling Eyes И честно казано реших да му въведа няколко зеленчука, защото доколкото разбрах, другия месец почваме месото, и ако ще въвеждам и месо и зеленчуци тепърва, ще настане голямо въвеждане  Grinning

# 257
Биричке и аз така си мисля, май ще въведа още нещичко освен тиквата. Че следващия месец ще вкарваме май кашите.
А тя м/у другото първо се хвърли на каша и каза, че така сега съветвали, защото е по-близка до кърмата/млякото, да не става рязък преход м/у храните нещо такова (има логика). И каза директно млечна, ама сега не ми е на дневен ред  Simple Smile

# 258
  • София
Бире и Хриси, да не ви цитирам, че ще стане дълго Simple Smile
Аз си въведох първо оризова каша да ми е мирна главата и после тиква, картоф, морков и пащърнак. Не спазвам много големи интервали, защото нямаме фамилна обремененост с алергии и т.н. Въвеждам между 4 и 7 дни и вече съм в чуденка за някое плодче  Crazy Сок засега ще се въздържа или ще й дам многооо разреден, колкото да се подлъже да пие. Много ми харесва педагогическото захранване, но ние не готвим много здравословно, а и лично според мен трябва да си имаш една голяма селска ферма, която при нас липсва и затова ще го караме на пюрета  Peace

Да се оплача, мъжот не ми дава да ходя на море с бебето, била мъничка и бля бля бля  Tired

# 259
Адис,бисквитките са на" Cici baby "с бананов вкус и едно синеоко бебенце има на опаковката.Имат ГЛУТЕН!Продават ги в бебешките магазини. Peace
Бубе,с твоята мома вървим с едни крачки. CrazyВико се търкаля като крокодил в акция още от 3-я месец Shocked,сега започна да пълзи с добра скорост.Даже много ми е смешен,днес застанал на крака и ръце и се кандилка напред -назад,като кученце.После си забучи главата в една възглавница а дупето стърчи на горе и краката биксуват hahahaБез малко да направи кълбо напред.Иска постоянно да го държа изправен на земята .Много хубаво върви за ръчичка кагато го държа.
Христиана,а Вико не може да лежи по гръб!И памперси се научих да сменям докато е по корем. Shocked
...........................
...............
П.П:С риск да разбуня духовете.Искам да споделя едно наблюдение,но по скоро хумористично,а не заядливо:
Забелязвам,че бебетата на страстните кърмачки в темичката ни,които са против захранване преди 6м ,ядът чемшир,хартия и прочие. hahaha Joy
Клечо.как ще сте малки?

# 260
  • София
Пепита, честит рожден ден   bouquet. Желая ти много здраве, щастие и късмет!

Тути, честит рожден ден и на майчето ти!!!

Да ви се похваля, имаме си вече не едно, а даже две зъбчета  Mr. Green Първото проби в неделя, а второто днес. Ама е мнооооооооого кисел, плаче сърцераздирателно, извива се на дъга  Confused
Припомних си дните, когато го бяха налегнали коликите  ooooh! А казват, че горните зъбчета излизали и по-трудно  Tired

Вико се върти вече много, пробва се да лази, ама още му тежи дупето  Heart Eyes

С захранването се движим добре, смисъл общо взето яде всичко, което му направя. Въвела съм оризова каша, морков, картоф, тиквичка. Смятам след това да пробвам с тиква, но се чудя кога да започна с плодовите  Thinking

Клечо, и аз още се чудя за морето, защото моя приятелка с бебе на нашата възраст се върнаха по спешност, тъй като малката беше лепнала летния грип - повръщане и разстройство и даже ги приеха в Инфекциозна болница  Confused

# 261
какче, честити ви зъбчета! Simple Smile
значи наистина вторите долни се показват бързо.

# 262
Аз като чета тук картофа го дават м/у 8-10 месец, а повечето от вас го въведоха вече  newsm78
То от зеленчуците - освен тиквички и зелен боб - друго не срещнах от толкова четене. Ние си караме на тиква, круша, ябълка, авокадо и банан. Аз плодове много, много не ям, ама покрай бебка и аз се захраних с плодови пюрета  Embarassed

# 263
  • Велико Търново
Пепита, Честит рожден ден!
Бъди здрава, щастлива и обичана! Весел празник ти желая!

Тути, честит празник и на мама!

За анкетата: моя отговор не е за хвалба, ама виждам две закичени перманентно, да излязат от анонимност и да се похвалят!  Laughing

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 22:40 от Тонита Тикарам

# 264
Клечо, покажи му някоя от снимките във Фейсбук, да види, че и бебетата са на плаж, не само родителите  Mr. Green

# 265
И при нас няма алергии в семействата и не се страхувам от нищо. Все пак слушам какво ми казва лекарката. Бая време ми се видя да давам едно и също, ама... щом казва. Най-много някой морков да въведа или ще го измисля като разгледам какви пюрета има с тиква  Mr. Green Попитах я да ми препоръча пюрета, каза ми Хип, аз така или иначе към тях бях се ориентирала.  И тя каза купени да бъдат за начало  Simple Smile още малко ще си полентяйствам откъм готвене  Embarassed

Клечо гледам, че сте горе-долу колкото нас, педи каза да не бързам със плодовете (пресни), за да не образуват колики. И на мен ми беше мерак и я питах  Peace

Елениа така е, кой както детето го възпита  Mr. Green, мен ме спира при смяната на памперси, защото се извърта настрани (не се обръща поне) или дърпа памперса и се хили  Grinning

# 266
... Жоржи, заместваш ли вече хранене?

Заместих обедното изцяло, останалите 4-5 са млечни, като към следобедното прибавям плод и 1-2 лъжици оризова каша или бананова млечна каша  Peace

Аз от много чудене днес дадох броколи, ай хич не ги ще, ей ще й се не види и претенцията, само сладички неща иска    Crossing Arms

Ели, много сладка тази Дара как стой мирно като войник на пост   hahaha

Днес много се разочаровах, бяхме резервирали морето от м. април и сега ММ ми обяви,че няма да може да дойде с нас (имат одит по това време), ако не успея да сменя датата на резервацията, ще си ходя сама Rolling Eyes егати му и късмета...

# 267
Bimbim спокойно и ние сме като вас - нито сме се захранвали, нито седиме, нито се обръщаме от корем по гръб /само обратното го можем засега/, а ще станем на 6 м. след 4 дни.

# 268
  • Варна
Здравейте девойки,
На всички с повод-НАЗДРАВЕ!
Я кажете,тези които захранихте с оризова каша,как,по колко и за колко дълго?МОЛЯЯ Praynig
pepinka1 моля те и ти да споделиш по-подробно,стъпка по стъпка твоят вариант,че ми допада доста.Харесва ми,че е олекотен и щадящ беб.стомахче/и моята психика/.И аз смятам така да действам-баавно,по малко,без мн напъни и графици.Предварително благодаря Flutter
Приятна вечер на всички.
За анкетата-рядко и без мн "ищах"...моя все ме пита за кой/къде я стискам Laughing

# 269
Благодаря на kamelia_petkova, адис, мелона, виолини, пепита1973, нощни очи, lady angel и ако пропускам някой друг, за отговорите за хранене с шише.
Опитвала сме следните млека: Ал110, НАН, Аптамил, Милумил, Фризолак, Фризовом /това го пи втория месец за рефлукса и супер много й харесваше/.
Повече ме притеснява, че не само не иска шишето, но и когато й давам млякото с лъжичка й се догажда, плюе го, не го приема! И кърма от шише не иска, но с лъжичка си я пие. Имам шише на чико - силиконов и каучуков биберон и шише на томи типи. Вода също не иска да пие, нито чай. Сложих и пюре от круша в млякото - също не го иска.
Остава наистина да опитам с чаша и с тези млека, които препоръчвате, но вече съм отчаяна.

И още нещо да се оплача  Sad Моята гугутка май е алергична към морков
. Днес в 10 ч. реших да го въведа. Определено не й хареса, както тиквата например, но успя да изяде максимум 1 лъжичка. След това на обедното ядене си й дадох тиква, а след това искаше да суче. И по едно време явно й стана лошо - повърна всичко, а след половин час около устата, вратлето и половината гръб пламнаха буквално - станаха ярко червени!! Много се изплаших!  ooooh! ooooh! Намазах с едно кремче на мустела, тя заспа и след час нямаше почти нищо червено... Имам го на снимки, но не знам как се качват..
Та, в четвъртък сме на гастроентереолог. Засега спирам всички други храни.

Много дълго стана  Embarassed
Спокойна и тиха нощ на мами, татковци и бебчета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт