Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 516
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
madlen_81, и аз давам плодови пюрета, макар и на шейк. преди беше всеки ден, сега е през ден

бире, аз кафе не съм пила никога, но виж целулит си имам откакто се помня Wink така че си пий смело кафето. колко радости имаме я! Simple Smile

ети, много кофти.

честито на всички бебочовци, които са се родили преди половин годинка, включително и моята Дара. по мои спомени почти по това време се роди малката Лорка на имам си една мечта (която тогава никак не беше малка) специални целувки за нея! Laughing

да дам отчет от консултацията днес:
дара е 7,220 кг. (+500) и 66 см. (+2)

лекарят каза да не минаваме на Аптамил 2, защото си качва добре детето, както и да си яде по 4 пъти щом яде по 200 мл. (аз го питах дали да не мине на 3 яденета на ден, а той ми се караше, че трябвало да са 5:-)).
най-после бихме и последния синфлорикс и сега малко почивка от ваксини.
каза следващият път да занесем урина като я вземем с памуче и изстискаме, защото иначе било много трудно.
ще въвеждам и месо този месец, но няма да е скоро, защото първо трябва да въведа няколко зеленчука, че с този мой морков доникъде не съм.

# 526
Отчет от днешната консултация: 7620гр. (+620гр.) и 69см. (+2см.)
Главата ни не е пораснала, защото според мен расте като пъпеш...  Joy Съответно и качените сантиметри са от главата, не от тялото  hahaha Mr. Green
Оставаме на зеленчукови пюрета на обед, и следобед по малко плодове. Тя педи каза кисел, ама сестрата рече, че плодовите пюрета стават. Купих едно авокадо, да видим ще го направя ли тези дни...  Laughing
Взех и гелче за зъбки, за всеки случай.  Wink

А за кафето, онзи ден прочетох, че прието в организма, то спомага за образуването на мазнини в организма, а оттам тези мазнини се натрупват знаете къде. А иначе кофеинът действа срещу целулита само, ако се третират засегнатите участъци външно, заради не знам си каква съставка, бла-бла-бла...
Айде, наздраве с една бира от мен!

# 527
  • В две тъмни очички
Здравейте  Hug

Честит празник на малчуганите, който стават на 6м днес :
Дара на мама Елч
Рая на мама Antoaneta:)
Лора на мама imam si edna mechta
Кристофър на мама Agent Provocateur
Рая на мама pepinka1
Николай на мама Добро утро

Пепита и на вашата кака също   bouquet

Бире, ти кафето хубаво го спираш, ама нали знаеш , че бирата е мноооооооого калорична! Нея надали ще я спреш/спрем  hahaha

Ети , ама то като ухапано от комар изглежда   Shocked боже, колко са еднакви обривите  ooooh! И относно сиренето - аз съм се хранила с попара и сирене на 6м , племенникът ми също! Не съм сигурна кога трябва да се въведе, но имам живи примери , че и по - рано от 7м се хранят децата с него! Колко точно е правилно не знам, но в другата седмица съм при педи и мятам да го питам за всички плодове и зеленчуци, както за млеката и сирената

От утре съм решила да слагам Влади на гърне!

# 528
БУбе, не е по-калорична от твърдия алкохол, а аз такъв не пия.  Mr. Green
Всъщност не е суууупер калорична, но пък и колко е полезна....  Crazy Laughing

# 529
Благодаря, момичета за поздравите! Малката буболечка става на 6 месеца днес  Heart Eyes Чуствайте се почерпени, че нали знаете че хич ме няма с картинките  Hug

Честито и от мен на всички празнуващи   bouquet елч, да нацелуваш Дара и ти специално  newsm51 В 14 ч се роди Лора, на наистина добре си спомняш че е по това време  Heart Eyes ех, какво бъбборене беше по това време в болницата  Mr. Green  много беше хубавооооо

Ети, да нацелуваш Ивката и бърза да минава  Hug

# 530
  • София
Привет
айде и аз днес започнах за сефте със захранването. Дадох 2-3 лъжички пюре от тиква..... е няма по-отвратена физиономия. Утре ще му предложа пак, но ако отново не я хареса не знам какво да правя. Вие как мислите - да продължавам ли с тиква или да дам друго  newsm78

честито на празнуващите   bouquet

# 531
  • Пазарджик
Ети,само тези пъпки ли са ?Аз също имам такива моите са на няколко дена и са по червени и малко по големи(на мене по принцип ми стават много големи ),видимо няма място на ухапване изглежда се едно е подкожно.Моите съмнения са от едни гадинки с дълги крака и черно телце,абе като голяма мравка с дълги крака и могат да хвърчат.

Сега дадох на Нели каша ,милата като видя купичката си и почна да трепери цялата,6 дена е само на мляко заради разстройството.Изяде си я с голям кеф,но като приключих ме освен муцката трябваше и краката да и мия ,че си смучехме палеца заедно с кашата Laughing

# 532
честити половингодинки на всички пухчовци! Simple Smile) само радост да носят и срещат!

момичета, припомнете ми, моля, някой линк (достатъчно изчерпателен) за бебешката температура.  Praynig Екатерина е с 38.3 подмишнично, видимо весела и т.н., но не се успокоявам с вероятността да я е вдигнала заради външната Т, защото това се случва в момент, в който аз и брат й сме с гъста хрема от 2 дни... гадно! и мама естествено пределно се ошашка.. нашата педка няма мобилен, голям смях. 10х!!

# 533
  • София
careener, това намерих, дано помогне и бързо да се оправя малкото

http://www.mamaibebe.com/?id=227

# 534
careener, това намерих, дано помогне и бързо да се оправя малкото

http://www.mamaibebe.com/?id=227

благодаря ти, мила  Hug кофтито е, че вчера пи (силно казано, но поне 1 ч.л.) първия си пресен плодов сок - от череша, защото преди това много се забавлява с една цяла леко цепната черешка. и в резултат ака вече 4 път от снощи с нормална консистенция, и все пак за нея е неприсъщо с такава честота.. та нз сега какво е, новата храна плюс прегряване и лека простуда от климатика, или гаден вирус.. уф, да го!  

# 535
sanima ,при първия си опит за захранване (на 4м.)коликите се върнаха и при Краси.Докато се усетя че започналите без видима причина ревове вечерно време са колики ,вече бях дала картоф,морков,тиква  и пащърнак.Спрях захранването с 2 седмици и после започнах отначало,с малки количества като отложих картофа.На втория ни опит за захранване първо дадох тиква,тиква+морков,картоф с малко адапт.мляко(за да е по-втечнено),тиквичка+картоф и т.н.Но категорично педиатърката ни ми забрани на този етап пащърнака.Едновременно с това вечерно време слагах Еспумизан в млякото.От няколко дни давам и Биогайа,но вече без Еспумизан.Засега всичко е наред.Иначе заради колики бяхме стигнали ди спешния в Пирогов  Tired .Просто има бебета с по-чувствителни стомахчета  Wink

# 536
  • София
Тути, да, само четири са и са като описаните от теб. И аз започвам все повече да се съмнявам, че е хранителна алергия, но ще спра сиренето за няколко дни. Ако се изчисти, другата седмица ще дам пак и така ще разбера дали е от него. Че хич не ми мяза на хранителна алергия.
Къде е Бебеш да каже????

Другото, което си мислех е, че сирене означава мляко, а аз слагам масло в пюретата и досега не е давала отклонения... Значи няма как да е от млякото.

# 537
  • София
Ети, сиренето домашно ли е? може да е с палмово масло, нали дамо боклуци продават

# 538
от притеснение чак сега поизчетох най-новото. и изпозабравих почти всичко  Crazy както обикновено.

Ети, ама никак не ми приличат на проблемни тези пъпчици, споко! най-вероятно я е хапнало нещо, но надали е хранително, при положение, че няма съсредоточаване, проблем с изхождането и са само толкова. докладвай после!  Hug

Елч, 10х за препоръчаното местенце за проверено и качествено месо! макар и рано, и аз отсега издирвам.

картон - той поначало трябва да стои у педиатъра. едва когато тръгне детето на ясла и т.н. се взема там. нашият главок е 43, колкото и гърдичките. аз още не слагам възглавничка, а вие?

dimara - аз глутена мисля да го въведа с овес, във всеки случай пшеницата ще е последна. 

Бирка, аз знам за връзка шоколад - целулит, за любимото кафе само хубавини слушам (а може би - избирателно;) - чувам). ама за по 1 кайве на ден едва ли трябва да се стягаме. пък и за мпиричката ))

# 539
  • София
Бимбим, не е домашно, ама е по БДС! Леле, как гордо звучи - по БДС  Joy Joy

careener, Hug Мерси за успокоителните думи. И аз толкова се надявам да не е от храна...

Общи условия

Активация на акаунт