Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 484
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • ул. "Мечтание"
На Божидар на 6 месеца хемоглобина беше 136 и педиатъра ни каза, че е перфектен.

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 21:06 от Нощни очи

# 616
Елч верно ме е прекръстила на look_at_men Joy То аз верно си броим един мъж по цял ден

Между другото ще си сменям ника, че верно си е трудничък. Може да ми викате Луук- чето и ли нещо кратко по избор

Малии хора, в Сф голям ад. Отидохме за 1 час до ортопеда и се сварих в собствен сос, а Мартин не спря да реве през цялото време. Взехме си някои неща от апартамента и газ обратно в къщата.
Всичко ни е наред, плоската му глава щяла да се оправи с времето. Дано
Каза да го пробваме в проходилка вече

# 617
Една мама от друга тема беше пуснала  линк за стойностите при кръвни изследвания за деца

http://www.calgarylabservices.com/files/LabTests/CBCReferenceValues.pdf

bebo79  Hug много е красива малката ти сладуранка  Heart Eyes

# 618
  • sofia
Много полезна табличка  Hug

# 619
  • Сандански
И понеже сме на тема захранване
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=248821355144470&set=a … ype=1&theater

# 620
  • София
Елениа много са ти сладки дечицата, да са ти живи и здрави  Hug

Много хубави снимки, сподели с какво снимаш?  Peace

# 621
Благодаря за комплиментите.
Марияп,да по-големичък изглежда.А на  тази снимка е на 4мес и половина. LaughingСега е още по голям.
За киселото мляко,както казах 3 дни давах само по 1-2 кафени лъжички да си опитва. и на 4-я ден -2 супени лъжици в пресният банан.Хареса му.Хапна си го детето,бавно,но си го изяде.Забелязвам,че винаги като опита нещо ново,първо прави физиономия,а после боязливо бавно пристъпва към следваща хапка.И лека полека си омита всичко.Отначало ми бе трудно да свикна с бебе което яде.Защото съм свикнала на злоядо.Но свикнах.
....А каката още я храня,че ако я оставя сама ще яде 3 дни и 4 ще се пазари.
Клечо,снимките са ми подарък от една съфорумка.В началото на юни си направихме отново национална среща с отчетните мами от 2008-февруари.
Мисля че са с Никон-камера
.................................
Да.Хемоглобинът на децата трябва да е по-висок от на възрастен 125-135 е ок.
Логично е.Пулс,температура също са по- високи.По- малък човек,по бързо кръвооросяване,бърза обмяна на веществата,изхождане. и т.н

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 23:17 от elenia

# 622
Здравейте и от мен. Напоследък не пиша много но таткото ни е отпуска и по цял ден се въртя около него и двете деца Blush За хемоглобина и аз знам че при децата е по-висок Peace

за захранването - дала съм тиква,морков,оризова каша и пащърнак PeaceЧудя се какво да е следващото - броколи,картов или да започвам плодови пюренца - ябълка например newsm78 Помагайте Hug

Връщам се да ви чета,че като гледам имам доста материал за четене Wink

Hug

# 623
не че някой го интересува, но засега сме само на тиква на обяд,и следобяд сок. днес ме нямаше за 2ч, майка му изцедила в робота сок от круши(домашни) и му дала към 20мл  Shocked  Следващата храна ще е морков.Имам вече и домашна тиквичка. Тя с картоф ли върви само?
С плодовите пюрета може ли да се замести хранене? За соковете мисля че се дават между храненията.

И не че някой ми отговори, ама аз нахално отново да си питам: Чушка/Пиперка/(червена,зелена,жълта) Кога може да се дава? А Краставица?

# 624
chоpi, зелена чушка на каката съм давала 9-ти месец, червена дадох 1-2 мес по-късно. Краставицата изобщо не ми беше в списъка с храни до 1 годинка, дадох я след това.

# 625
Чопи, според коя схема  Grinning !?!

Защото видно е вече за всички, че схеми за захранване много, подходи още повече, а най-много  противоречащи си информации... днес например дадох на Криси кисело мляко, след като четох близо час как не го препоръчват преди година и как майки дават йогурти с плодове и подсладители преди година, но натурално кисело мляко след година. Е, аз не съм, съгласна! Но не смятам на никой да натрапвам мнението си, нито да убеждавам в качествата на истинското кисело мляко (аз съм отгледана на такова - без кърма, без АМ). Обаче аз си познавам детето, знам как приема новите храни, знам си семейната необремененост с алергии, счела съм за адекватно да го захраня сега с КМ.

... та питаш за чушка... аз бих дала след основните плодове, основните зеленчуци, сиренето, месото и жълтъка... грубо 8-9 мес.

# 626
Agent - още разследвам киселите млека, но повечето детски са сладки, а аз искам натурално (без вкусове) и органик. Та май накрая ще си купя една машинка от онези за квасене на мляко и ще го правя сама, ако не намеря подходящо.
Цитат
След като не е подходящо кореноплодни зеленчуци какви да давам за начало? Броколи и карфиол не образуват ли газове, а зеления боб?
Зеленчуци като за начало - тиква, тиквички, морков, грах, зелен фасул
Аз дадох грах, но много пръцкаше бебка и спрях. Ще пробвам зелен фасул - казват, че той не оразувал газове.
Моето бебе яде диня с мрежичката и е супер кеф, а никъде не пише, че може да се дава диня на бебета. Честно да ви кажа тук започват да захранват късно, но дават всичко (естествено без мед, прясно мляко,риба, ядки, цитруси и ...) Но педиатърката вчера ми каза, че може спокойно месо, кисело мляко - само да въвеждам едно по едно и да следя.
И аз дадох една лъжичка кис. мляко - понамръщи се, ама пак ще давам.
Иначе след безбройните 4 ваксини наведнъж е кисела, с лека температура и непрекъснато иска да цока.
Прекрасни са ни и дечицата и крокодилчетата и братчетата и сестричетата. Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 03:44 от pepinka1

# 627
Едно бързо здрасти от нас- добре сме, живи и здрави...но много хайманосваме и почти не се свъртаме у дома- само за къпан е и спане Simple Smile

Педка на последната консултация каза, че вече мога да се ориентирам към захранване, ако искам  Mr. Green картоф предиобед и оризова каша следобед  Rolling Eyes 
Казах и, че ще изчакам още малко- сега са големи жеги-искат само да сучат, тръгнали са едни зъби, ама още не са стигнали... и те изнервят положението...Съгласи се жената от половин дума. Похвали шушулките, колко добре се развиват (само на кърма )/не знам дали не е очаквала друго  Sunglasses /
Вяра тоя път е качила малко повече от Жана и повече е пораснала. Свеки ще е доволна.  Sunglasses

И двете пълзят много- Жана е по-пъргава, Вяра обаче е по-хитра- като се умори и започва да се претъркулва към целта- много са смешни  Laughing  Heart Eyes

Чопи
, пиперка( без люспа) започнах да давам на -2-3 етап от захранването-когато бърках манджички от 3-4 зеленчука -картофче, морковче, чушка, тиквичка- с малко олио от гроздови семки .
Краставица- почти в първия етап на захранване ( просто тя беше вече голяма) студена, обелена, без семки краставица за чесане на венците-идеална е Simple Smile но имаше и зъби вече  Peace

# 628
Агентке, по моята схема.   Grinning Знам колко са полезни особено червените чушки.  Една приятелка е нямала кърма,нито пари за АМ,та е хранила с кисело мляко.

Благодаря на отговорилите !

# 629
Добро утро, много ми е топло за кафе, така че

Казах ли ви колко мразя одитори, цялото лято ми провалиха  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт