Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 446
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
elenia, аз взех от мрежичката, защото нашата хубостница не поема биберон залъгалка, от шишета не пие, изобщо силикона и каучука не ги уважава явно (пробвах всякакви) и затова реших, че може изобщо да не го засмуче в този му вариант.  За бебчовци, които смучат биба може би е по-удачен. Определено с мрежата обаче е голяма мацаница, а и самата диня е плод с много сок, та течеше навсякъде. ooooh!

# 661
  • Пазарджик
Така да дам отчет от тиквата,много я хареса ,естествено се разсърди като прибрах пюрето,но този път и го дадох след млякото ,че иначе щеше да падне голям рев и нямаше да го иска,с кашата в чудо се видях.
elenia много са ти сладки дечицата,как обичам русички и белички,ама моите няма как да станат такива,освен ако не се изрусят като пораснат  Mr. Green

Елч ,мила не се притеснявай със сигурност щеше да разбереш ако и имаше нещо на Дара,много е неприятно това чувство.Таня вече е голяма ,но като падне(а тя пада често)ме свива стомаха.

За мрежичките и силиконовата биба-имам и от двете,мрежичката я гледаше известно време,доближи я до устат направи гадната физиономия и я хвърли ,бибата я засмука веднага с една черешка.Май това което слагаме вътре трябва да е по течно та да го усетят веднага.

За жълтъка знам ,че се дава през ,ден заедно с зеленчуковото пюре

Да ви питам ,къпете ли повече от един път бебетата в тая жега,мен се ми се ще преди обедния сън да я разхладя малко,но нещо не ми стиска.А и към мамите с бънджита,слагате ли някакви обувчици на бебоците като са вътре?

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 16:31 от tuty1

# 662
 Нахранихме се...моето дете изяжда на обяд по около 180-190гр пюре и след това си суче...не е ли много, вашите бебоци по колко ядат? Следобед, яде по-малко, нещо за сега кашата не я възприема много, но аз и от скоро я включих, иначе въвеждам плодове, засега ябълка, праскова и от вчера банан.
 Елч, не разбрах само вашия педиатър, каза ли ти вече да въвеждаш месото?
 Бандит, и ние се кърмим нощно време, а що се отнася до цитонамазката и аз още се назландисвам... Embarassed
 Ох, исках още нещо да пиша, но забравих вече какво..
 А, навън е ужасно...

# 663
  • Пловдив
И ние се кърмим през ноща, по няколко пъти  Whistling, и през деня си  яде когато иска, през час-два. А днес много често иска да суче. Тая тиква му отвори апетит  Laughing.
За цитонамазка моята лекарка (когато ходих един месец след раждането) каза да ида една година след раждането  newsm78

От писаното до тук - да взимам силиконова биба за плодове Wink

# 664
 Сетих се какво щях да пиша.. Елч, някой вече беше писал да се наблюдава детето за сънливост, притеснително е и ако има повръщане. Помня, че водих Марти като беше на тяхната възраст до Пирогов по същата причина, оказа се, че няма нищо, но страха и притеснението са за нас...
 Тути, аз я държа по памперс само, но въпреки това одеве например я охладих на чешмата...но у нас е мнооого топло.

# 665
И Петър падна за първи път. Но късметът бил на свекървата Mr. Green Горката - цяла нощ не можа да спи от притеснение. Абе не може без падане, колкото и да ги пазиш...

Аз взех от големите силиконовите биберони - налапва ги без проблем. Само да има нещо вкусно вътре.

Не можаха да ни оправят водата. Утре ще разкопават улицата Cry

А за цитонамзката бях съвсем забравила. Уфф, хич не ми се ходи.

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 16:02 от dimara

# 666
  • Пазарджик
.

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 20:10 от tuty1

# 667
  • София
И нашата биба за плодове е от големите и макар Никол да се храни със шише от първия месец - не пожела да я захапе... ще пробвам пак след няколко дни  Rolling Eyes

Елч  hug

# 668
На обяд пак дадох тиква. Малко след това видях един обрив по корема. Два часа след това го няма. Вчера е ял тиква, сок от круши, а аз малини(една шепа вечерта). Такъв обрив досега не е имал. Предположения? Утре ще е само на тиква.
Бебеш, искам и твойто мнение за краставицата и чушката? От кога и как може да се дават.

# 669
Забравих да пиша за бънджито. Засега си го оставям бос.

# 670
  • София
Здравейте  Party
И ние започнахме да излизаме сутрин до към обяд и после в къщи. Виктор е супер кисел покрай тия зъби и само мрънка и крещи, направо ми проглуши ушите  ooooh! А и през нощта се буди супер често, та както се казва - "мани-мани"  Crazy
Вчера бяхме на ДК. Вико е вече 7300 и 67 см, т.е пораснал е с 1,5 см и е наддал с 840 гр.

Елч, много неприятно  Cry Дано Дарчето е добре и татко ти бързо да си намери работа  Hug

Цитонамазка ми взеха още преди няколко месеца. Тогава писах, че ми откриха раничка и евентуално ще я горят. Но ми казаха първо да ми дойде цикъла и тогава да отида пак на преглед, защото често раничките са на хормонална основа и изчезват от самосебе си. Дано  Praynig

адис , аз давам на обяд около 60 гр. пюре и после мляко, ама аз засега не мисля да замествам хранене и затова давам по малко. Иначе педиатърката ми каза като започна да замествам да давам по около 150 гр.

# 671
адис, цялата схема на захранване ми е казана от нашия педиатър. аз нищо не правя на своя глава. не се чувствам достатъчно подготвена в тази област, а той човекът затова е учил Simple Smile

аз малко се поуспокоих. мъжът ми се прибра при истеричната си жена и всичко е наред. дара е повече от щастлива - само се хили и цвърчи. лекарят ми каза каквото и вие - да я следим за повръщане, да внимаваме да не преяжда и ако повърне чак тогава да му се обадим и да ходим да я снимат, но да не се паникьосваме излишно, защото се случва да падат. и тъй като безпочвеното успокоение не е типично за него гледам да му вярвам и да не се шашкам излишно. сега само ме цепи главата и ме болят очите от толкова рев. а дара, милата как ме гледаше. тя понеже не ме е виждала да плача и се беше вцепенила и се чуди какво става.

много ви благодаря за подкрепата, момичета! Hug

# 672
И другото което се сетих да питам-някоя от вас ходи ли вече на цитонамазка след раждането, че аз сега се сетих че трябваше да съм отишла вече?

Аз още март месец, всяка година си правя по това време  Peace

# 673
  • София
Аз съм в чуденка  на мен не ми се получава нещо оризовата безмлечна каша на Хип! newsm78
Вие как я давате?На опаковката пише 4 с.л. каша се разтварят в 200мл. мляко.
Аз я правя на половината и вместо мляко слагам кърма,но е мнооого рядка.
Трябва ли преди това да я разтварям във вода за да набъбне?
Явно някъде греша newsm78
 И по колко каша да давам на мен 200мл ми се вижда множко за следобед?!!

# 674
  • В две тъмни очички
До колкото помня Влади на Бубето по същия начин не приемаше новите храни на първия ден, но в следващите дни нямаше проблеми и захранваха успешно
Да! Абсолюто добре си разбрала! Само че не ги харесва не само първия ден , а и следващите 2-3 , после започва да го яде с кеф! Даже бях казала , че се учудих, от нежеланието й за тиква, елате сега да я видите, особено ако преди това е хапнала нещо ново  Whistling плющи та се къса! Но ..... последните няколко дни не иска да яде нищо! Само кърма приема. Давам пюрета, давам каша, но изяжда максимум 20-30 мн от тях, всичко друго е кърма  ooooh!

Елч, ясно ми е , че сега няма никаква идея какво става с това гърне, но малко по малко (по мое мнение след около 3 месеца) ще започне да щрака нещо в главичката й! Влади също ака сутрин веднъж и тогава я слагам, но след това я дебна като почне да се напъва  Laughing И все пак не смятам, че е проблем от сега да я слагам на гърне, а й спестявам някой друг памперс  Wink

Честита половин годинка на:
Мила на мама samorasliche
Мартин на мама look_at_me
Гергана на мама adi101
Тияна на мама madlen_81

Общи условия

Активация на акаунт