E, що за злобни определения са това сега? Знаеш ли, абсолютен принцип във възпитанието на детето ми е, да се отнася еднакво добре, с внимание и приятелство към всяко дете. Ако има нещо, което най-много да ненавиждам като отношение, това е "съжалението", то е по-страшно и от безразличието. Никога и за нищо на света не бих учила детето си да съжалява, който и да е, не само дете. Много е ниско това ниво, което подхвърляш, пробвай друго.
Някой пита, защо не сме си пращали децата без пари и със сандвичи в училище, ами точно за това, защото не желая да го съжаляват, не желая да е малцинство, да се чувства различно. А най-малко искам, да забранявам, това не води до нищо добро.
По отношение на държавата, никога не съм мрънкала за троха дори. Винаги съм изисквала от нея, съобразно отговорността й, за която й плащам! Нищо не получавам от нея, освен, че ползвам държавни услуги, като детска градина и училище, каквито и вие ползвате, само дето и по Конституция съм длъжна да заведа детето си на училище. Т.е. нищо не ползвам, а само плащам! Което означава, че аз изпълнявам всичките си отговорности като гражданин и родител, а държавата прави ли го. Аз не мрънкам по форуми, как всички сме били овце, кой и защо ми бил виновен, изисквам от тия, на които плащам и си защитавам детето, което ако не знаете, също ни е задължение по закон.