ДЕЦАТА НИ ЯДАТ НАЙ-НИСКОКАЧЕСТВЕНИТЕ ХРАНИ

• 43 786
  • 642
  •   1
Отговори
# 225
  • София
В нашата градина дават плод междинно между закуската и обяда.

А за десерт? Нашите дават компот  Sick

# 226
Ако са яли плодове в 10 часа,защо е нужно да ядат пак сладко в 12?

# 227
Едно здравословно хранене не включва десерт. Това е някаква измишльотина и програма за бъдещи проблеми. Също и супа. И двете вредят. Едното приучва към консумация на сладко, другото размива храносмилателните сокове.

Храненето да е разделно ( не месо с картофи или хляб, а месо със зеленчуци, защото дори и да сменят белия хляб, като дадат на децата ориз с хляб, картофи с хляб, НИЩО не правим)

(Въобще, там някой горе да почете малко книжки да почерпи от чуждия опит!)

Плодовете да се приемат самостоятелно, без да се смесват с друга храна и да е минало достатъчно време от храната преди тях ( Защото например месото се смила поне 4 часа. Ако 2 часа след приема на храна с месо се изяде ябълка, тя започва да ферментира и гние в стомаха, тъй като се разгражда много по-бързо от месото.

Основното ядене да се предшества от порция прясна салата от сезонни зеленчуци( зеле, моркови, зелена салата, домати, краставици...)

....

Ама стига съм досаждала и аз.  ooooh! Просто обръщам внимание на препъни-камъните. Не е достатъчен състава на храната, а и правилното комбиниране на храните. Писала съм и преди в другите теми.

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 11:39 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 228
Моето дете е ученик.
Водят ги по разни заведения за празници, в края на годината и др.под.
Досега веднъж не се е върнал доволен от храната.
Като са деца и им пробутват най-долнокачествените си продукти, често развалени, понякога в малко количество и т.н.
Това го определям към греховете, защото повечето собственици на заведения не ги интересуват децата ни и ако можех бих го спряла да не ходи.
Подкрепям изцяло инициативата!

# 229
  • София
Ама стига съм досаждала и аз.  ooooh! Просто обръщам внимание на препъни-камъните. Не е достатъчен състава на храната, а и правилното комбиниране на храните. Писала съм и преди в другите теми.

Ти хубаво го пишеш, но разделното хранене е само една от теориите в диетологията, с която много диетолози не се съгласяват  Wink Иначе книжки четем всички, ама книжки всякакви, теории всякакви и за неспециалиста всички звучат убедително.
За десертите съм склонна да се съглася с теб, но за супата съм на различно мнение  Simple Smile

# 230

Ти хубаво го пишеш, но разделното хранене е само една от теориите в диетологията, с която много диетолози не се съгласяват  Wink Иначе книжки четем всички, ама книжки всякакви, теории всякакви и за неспециалиста всички звучат убедително.
За десертите съм склонна да се съглася с теб, но за супата съм на различно мнение  Simple Smile

Не ми се спори за неща, които са доказани в практиката. Не става дума за това кой на кого вярва, а на какво се основават твърденията им.
Ето например, ти не си съгласна с мен за супата, без да привеждаш аргумент. Същото правят и споменатите от теб диетолози, които не се съгласяват с колегите си, въпреки доказателствата.

# 231
Ти хубаво го пишеш, но разделното хранене е само една от теориите в диетологията, с която много диетолози не се съгласяват  Wink Иначе книжки четем всички, ама книжки всякакви, теории всякакви и за неспециалиста всички звучат убедително.
За десертите съм склонна да се съглася с теб, но за супата съм на различно мнение  Simple Smile

Аз споделям мнението ти. Теории и диети всякакви, на един му се отразява едно, на друг друго. Според мен важно е храната да е качествена и разнообразна.
Доста се изумих, когато прочетох някъде, че има хора възмутени от мекиците в закуската  Thinking
Какво пречи, при положение, че не се яде всеки ден.
Според мен, доста често, когато бягаме от нещо, залитаме в другата крайност.

# 232
Супите разреждат стомашните сокове и затова се отричат. Както и пиенето на вода, сокове и мляко по време на ядене.  Мен от първо, второ и трето ми става лошо. Представете си колко вида продукти се омесват и натоварват храносмилането. И още една поправка. Това, за което говори Спирулина, е само миниална част от разделното хранене. Това е основното за несмесване на белтъчини с въглехидрати и скорбяла. Разделното хранене има много повече принципи и тънкости.
Така че няма как на някой да му се отрази зле ако яде отделно хляб с масло, а на друго ядене месо със зеленчуци.

НО! Според мен на този етап е абсолютно невъзможно да се въведат тези неща. Още повече, че 80% от хората нямат представа от здравословно хранене Simple Smile
Ако тръгнем да задълбаваме в тази посока, ще трябва да се включат и други храни и т.н.

Аз пък се изумявам има ли хора още, които ядат мекици Simple Smile. Честно, не виждам какъв е смисълът от мекиците. Цапа се повече, като се приготвят, не са по-вкусни от една обикновена филия, за полезни да не говорим. Пържени в рафинирано олио Sick
Нали уж говорим за махане на пърженото? Или и то влиза към здравословното меню?
Какво значи не всеки ден? Един път на седмица мекици, един път пържени филии и един път попара ? Whistling

# 233
Не съм яла мекици доста отдавна, просто защото не мога да ги правя  Mr. Green
Ти никога ли не си яла пържено.
Сега не опитваш ли - дори веднъж на няколко месеца?
Помня мекиците на баба със сирене  Heart Eyes Страхотни, и сега бих хапнала  Peace

Вкъщи не ядем пържено много отдавна, но ако ми се прияде не страдам от скрупули. Бих хапнала с удоволствие.
За мен разнообразието на храната е по-важно. Никога не съм се ограничавала. Ако нещо ми се е яло, то организмът ми е имал нужда от него. Никога не съм имала проблеми с кг, както и каквито и да е други  хранителни проблеми.
Без хляб не мога да ям  Laughing
Дано не дойде деня, в който ще има само корени на масата  Laughing

# 234
Супите не се отричат!Във Франция ядат най-много супа ,а имат най-малък % хора със стомашни заболявания .И като цяло болни хора.
НО:Супата се яде като самостоятелно ястие!
Или е в количество колкото един шот.

Какво лошо има в мекиците?   newsm78
Освен ,че са по-трудоемки ,отколкото да намажеш филията с нещо си...

# 235

А в много градини вместо цяла ябълка за десерт на децата се предлага само резенче от плода.
По- добре да си занесат и резенчето вкъщи.
Явлението "Плод за десерт" въобще не ми се коментира.
Щом една доц. д-р от НЦООЗ се изпъчи по телевизията и каза как децата трябвало да ядат плод за десерт, разбрах, че тези хора само се чудят как да им свърши работният ден. ooooh!
Предполагам искаш да кажеш, че плодовете трябва да се дават между храненията или преди ядене ? Аз също съм чувала, че на гладно витамините по-лесно и бързо се усвояват от организма, но има плодове, които като се приемат на гладно дразнят стомаха, та май най-добре е като следобедна или междинна закуска. Моите деца днес закусваха малини, боровинки и диня + мляко с какао. Не е системно, но по жегите мисля, че  е добър вариант. А за работния ден си права, само че при нас от много зор децата да се взимат рано накрая явно се е стигнало в 16.30 да няма никакви деца в градината, та едната госпожа ни помоли да ги взимаме след този час защото имали занятия .

# 236
  • Sofia
Сега остава да се включат и привържениците на високо-мазнинно-ниско-въглехидратното хранене.
И да даваме мас и пържоли на децата.
Това също било много полезно.
Изобщо специалисти по храненето тук явно има много  Laughing

# 237
Вие наистина отказвате да разберете, че това не е мода. ooooh!
Какъв е смисълът да се въведе меню с качествени продукти, след като те не са комбинирани правилно? Ефектът ще бъде същият. ooooh!

Това, че някой обича пържени мекици е съвсем отделен въпрос и не подлежи на обсъждане тук. Не говорим за лични предпочитания, а за това кое е здравословно. Дори и един път седмично пържени мекици за закуска обезсмисля всичко и го изкарва от графата "здравословност". Просто сложете друго име. Никакви крайности няма тук, а принципи, които трябва да бъдат заложени!

Още нещо- децата трябва да се обучават в култура на хранене още от малки, на отношение към храната, а не на състезания, кой първи ще си изяде яденето. Защото това е практика в ДГ  ooooh!

Въобще, много всеобхватно и сериозно трябва да се подходи, а не да се отбива номера пак с половинчати решения. Ограничавали им тортите и бонбоните до 2 пъти седмично! Sick Направо да ги нацелувам авторите на този бисер. hahaha

Soleil* , много добре си ме допълнила. Благодаря!  bouquet

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 15:37 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 238
Децата са на това дередже защото имат свръхмързеливи майки, които не са способни и един сандвич да направят за училище на детето.

# 239
Въобще, нямате си представа колко е страшно, че хората, които трябва да се грижат за това на държавно ниво, са толкова "боси"!!!

Защото храненето е основа на здравето.

Може да те оздрави, може и да те вкара  в гроба.  Wink

А тук някой да вижда пържени мекици?

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 16:01 от Госпожа Емилия Спиролинова

Общи условия

Активация на акаунт